bdan 30.11.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Nie tajemniczo Palisander ma m położyć firma z Częstochowy, ale dopiero jak tam dojedziemy i sie dogadamy ) bo do teraz to mi nikt nie chciał tego dać na podłogówkę firma : http://www.parkieciarnia.com/drewno No to chyba się wywnętrzyłam mocno . A u forumowego Ducha (Ghost) z Rybnika sprawdzałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 30.11.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Spróbuje wkleić zdjęcie mojego domu http://foto3.m.onet.pl/_m/2fbe54bd8493ede122c0cbb5f634de3b,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 30.11.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Nam w AP wyliczyli 30%procent drożej za kolor obustronnie,ale i tak się zdecydowaliśmy.Okleina jest zupełnie inna niż w zwykłych białych,fajnie się je myje,jesteśmy zadowoleni bardzo.Białych mam już dość przez ostatnich trzydzieści parę lat oglądam je w blokach,ale rozumiem,że najłatwiej do nich dopasować wystrój wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 30.11.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 dubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.11.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 probowalam wlasnie w wodzislawiu na przeciwko moku - to chyba o tym miejscu mowiles !! tam babeczka ma 2600 i leciutko to chodzilo !! A z jakim wkladem to bylo? I czy na pewno mowimy o tym samym systemie - przekrecasz klamke, pociagasz cale okno do siebie i przesuwasz. A jak zamykasz, to suniesz drzwi, na koncu je dociskasz "wglab" i przekrecasz klamke ? Probowalas je otworzyc / zamknac, czy tylko przesuwac? Bo samo suwanie chodzi fajnie, tylko otwieranie / zamykanie jest klopotliwe - ja sie musze dosc mocno zaprzec, wole sobie noga pomoc Zonka to dwoma rekami sie zapiera i calym cialem dociska ale jakos sobie radzi zasadniczo projekt tego okna zakladal maksymalnie duza przestrzen otwarcia salonu na taras!! A wlasciwie po co Ci taki otwor? Wrazenie przestrzeni daja tez zwyczajne nieotwierane "fix"y (nawet lepiej, bo szklo jest szklone w ramie, a nie w skrzydle - co daje po pare centymetrow swiatla z kazdej strony wiecej . Duza dziura Ci tylko wiecej much nawlatuje do srodka Ja rozumiem, ze widok z salonu na ogrod najlepiej, jakby byl na cala sciane. Ale po co taki wielki otwor - to sie naprawde do niczego nie przydaje - w moim 130cm sie spokojnie dwie osoby wymijaja Przemysl sprawe co do parapetow - ja sie ostatnio rozmarzylam i o ile kasa pozwoli bede miala granitowe !! takie sliczne ze strzegomia !! i taki sam blat w kuchni i schody wejsciowe !!! kurna juz odkladam na to kase !!! same schody to bagatela 3500 ... blat dugie tyle a parapety jakies 1700 zl !! http://img04.allegroimg.pl/photos/400x300/13/23/98/61/1323986109 O gustach sie nie dyskutuje! Dla mnie granit = cmentarz No i parapety granitowe z natury sa "zimne", a ja jeden z parapetow np. mam 2,7m x 45cm - mozna na nim od bidy spac Z kamienia to mam tylko kominek z marmuru pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.11.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 jutro sie byda kludzic Gdzie ta flaszka Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.11.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Spróbuje wkleić zdjęcie mojego domu http://foto3.m.onet.pl/_m/2fbe54bd8493ede122c0cbb5f634de3b,10,19,0.jpg szacun !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.11.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Gdzie ta flaszka Gratulacje ktos mowi flaszka ?? czemu mnie tam jeszcze nie ma ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisat 30.11.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Witam jestem tutaj nowy i licze na dobra współprace. Dziś odebrałem pozwolenie na budowe i mozna przystąpic do dalszej realizacji marzeń tzn co sądzicie czy warto kupić w tym roku materiał na budowę chodzi mi o pustaki porotherm - ściany mam jednowarstwowe 44 i który rodzaj zaprawa , pianka?i które hurtownie są w miare elastyczne. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.11.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 A z jakim wkladem to bylo? I czy na pewno mowimy o tym samym systemie - przekrecasz klamke, pociagasz cale okno do siebie i przesuwasz. A jak zamykasz, to suniesz drzwi, na koncu je dociskasz "wglab" i przekrecasz klamke ? Probowalas je otworzyc / zamknac, czy tylko przesuwac? Bo samo suwanie chodzi fajnie, tylko otwieranie / zamykanie jest klopotliwe - ja sie musze dosc mocno zaprzec, wole sobie noga pomoc Zonka to dwoma rekami sie zapiera i calym cialem dociska ale jakos sobie radzi A wlasciwie po co Ci taki otwor? Wrazenie przestrzeni daja tez zwyczajne nieotwierane "fix"y (nawet lepiej, bo szklo jest szklone w ramie, a nie w skrzydle - co daje po pare centymetrow swiatla z kazdej strony wiecej . Duza dziura Ci tylko wiecej much nawlatuje do srodka Ja rozumiem, ze widok z salonu na ogrod najlepiej, jakby byl na cala sciane. Ale po co taki wielki otwor - to sie naprawde do niczego nie przydaje - w moim 130cm sie spokojnie dwie osoby wymijaja Przemysl sprawe O gustach sie nie dyskutuje! Dla mnie granit = cmentarz No i parapety granitowe z natury sa "zimne", a ja jeden z parapetow np. mam 2,7m x 45cm - mozna na nim od bidy spac Z kamienia to mam tylko kominek z marmuru pozdr. ad1 - w wodzislawiu jest wlasnie to okno o ktorym piszesz ale z dwoma szybami !! ponoc jest jakis system wspomagajacy zamykanie !! i cos takiego bym chciala tam w wodziu to okno sie fajnie zamykalo !! ad 2 - otwor ... moje marzenia o domu i tarasie nie mowia tylko o "przeszkleniu" ale o tym ze taras i salon to jedna calosc !! najchetniej otwarla bym cale 4m sciany ale to nie wchodzi w gre wiec ostatecznie zgodze sie na te 1,8 czy 1,6m ... jak do tego doloze jeszcze duze okno 1500x1500 w kuchni ktore wychodzi na taras to zaczyna mi sie to podobac pomysl sobie ... impreza - grill na 20 ludzi ... kupa zarcia, naczyn ktore trzeba tam i spowrotem zapodac - masz okno a cale towarzycho siedzi przy grillu i krazy miedzy tarasem a domem ... zasiadaja raz na tarasie a innym razem przy stole w jadalni ... to sie komponuje w calosc tylko pod warunkiem ze nie trzeba sie mijac w drzwiach bo po ktorejs flaszuni zaczyna byc to kolizyjne ad 3 - granit to takie moje "zboczenie zawodowe" tak btw jesli mowa o cmentarzu to juz zapowiedzialm rodzince ze jak mi kiedys zrobia pomnij z jakiegos konglomeratu to ich bede z zaswiatow scigac !!! jakem geolog tak kocham kamieniolomy ze strzegomia i okolic !! ostatecznie zgodze sie jeszcze na granit z synaju piekny jest!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.11.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Witam jestem tutaj nowy i licze na dobra współprace. Dziś odebrałem pozwolenie na budowe i mozna przystąpic do dalszej realizacji marzeń tzn co sądzicie czy warto kupić w tym roku materiał na budowę chodzi mi o pustaki porotherm - ściany mam jednowarstwowe 44 i który rodzaj zaprawa , pianka?i które hurtownie są w miare elastyczne. Z góry dzięki za pomoc. to czy warto kupic czy nie to juz problem dla wrozki - ja kupuje !! ale po pierwsze mam dobra cene na poro a po drugie chce sie rozliczyc z tego jeszcze przed nowym rokiem co moze sie udac co do hurtowni - polecam zaprzyjaznic sie po czesci ze wszystkimi mi na poro najlepsza cene dal handlobud ... ale polecam powiekszyc swoj zapas "tanich minut" i targowac sie ile wlezie !!! tym pieknym sposobem lubar mi dal styro za 140 za kubik a zaczelismy od 153 tak mi sie przypomnialo ... moze zrobimy na oddzielnym watku liste firm - hurtowni - gdzie warto kupowac ... gdzie beton, gdzie materialy ... moze tez wykonawcow ?? co o tym myslicie ?? mamy grupe budujaca gdzie kilka tematow naszych moze powstac a to by wszystkim ulatwolo zycie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.11.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 ad1 - w wodzislawiu jest wlasnie to okno o ktorym piszesz ale z dwoma szybami !! ponoc jest jakis system wspomagajacy zamykanie !! i cos takiego bym chciala tam w wodziu to okno sie fajnie zamykalo !! Oooo widac sie wycfanili i jakis knif zastosowali! Musze sie tam przejsc Ja sie juz do swojego przyzwyczailem (kupowane w 2008). Jezeli rzeczywiscie maja jakies wspomaganie to spoko! Innych przeciwnosci niz waga i trudnosci w zamykaniu nie widze - same okna sa cudne ad 2 - otwor ... moje marzenia o domu i tarasie nie mowia tylko o "przeszkleniu" ale o tym ze taras i salon to jedna calosc !! najchetniej otwarla bym cale 4m sciany ale to nie wchodzi w gre wiec ostatecznie zgodze sie na te 1,8 czy 1,6m ... jak do tego doloze jeszcze duze okno 1500x1500 w kuchni ktore wychodzi na taras to zaczyna mi sie to podobac pomysl sobie ... impreza - grill na 20 ludzi ... kupa zarcia, naczyn ktore trzeba tam i spowrotem zapodac - masz okno a cale towarzycho siedzi przy grillu i krazy miedzy tarasem a domem ... zasiadaja raz na tarasie a innym razem przy stole w jadalni ... to sie komponuje w calosc tylko pod warunkiem ze nie trzeba sie mijac w drzwiach bo po ktorejs flaszuni zaczyna byc to kolizyjne Eeee bezsensu - w butach mi beda wlazic na salony!! ?? Na grilla to ja bede budowal w przyszlym lub kolejnym roku specjalna duza zadaszona, wielka altane, z dachowka ceramiczna taka jak mam na domu i prawdziwym murowanym grillem z wielkim kominem I goscie tam maja siedziec a nie lazic mi po domu A po flaszunie chodzi pan domu! Jak padnie, to sie wyznaczy zastepce. I on sie nie skoliduje z panem domu, no chyba ze ten zalegl w samym progu! ad 3 - granit to takie moje "zboczenie zawodowe" tak btw jesli mowa o cmentarzu to juz zapowiedzialm rodzince ze jak mi kiedys zrobia pomnij z jakiegos konglomeratu to ich bede z zaswiatow scigac !!! jakem geolog tak kocham kamieniolomy ze strzegomia i okolic !! ostatecznie zgodze sie jeszcze na granit z synaju piekny jest!!! Owszem sam kamien jest piekny ale nie w takiej wypolerowanej formie! Ja tez bede strzegomskiego granitu mial u siebie duzo - na podjezdzie, caly chce w granicie, opaske wokol domu tez pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.11.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Eeee bezsensu - w butach mi beda wlazic na salony!! ?? Na grilla to ja bede budowal w przyszlym lub kolejnym roku specjalna duza zadaszona, wielka altane, z dachowka ceramiczna taka jak mam na domu i prawdziwym murowanym grillem z wielkim kominem I goscie tam maja siedziec a nie lazic mi po domu A po flaszunie chodzi pan domu! Jak padnie, to sie wyznaczy zastepce. I on sie nie skoliduje z panem domu, no chyba ze ten zalegl w samym progu! Owszem sam kamien jest piekny ale nie w takiej wypolerowanej formie! Ja tez bede strzegomskiego granitu mial u siebie duzo - na podjezdzie, caly chce w granicie, opaske wokol domu tez pozdr. kwestia gustu ... powiem ci ze teraz mam "ogrodek" z altanka i jak mam nosic cale tałatajstwo na drugi koniec swiata to dziekuje !! zdecydowanie wole tu miec tarasik przed oknem na miejscu a co do wypolerowanego kamienia - znowu kwestia gustu mnie sie podoba jest bardzo praktyczny /nie przewiduje na parapetach spac !!/ wytrzymaly i zawsze piekny !! a ze czasem bedzie pod D zimno jak sie bedzie conieco robic na kuchennym blacie - ot uroki fanaberii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 01.12.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 jutro sie byda kludzic Adiqq to kiedy mamy wpaść, bo ciągle nam się nie udaje spotkać To może się zmobilizujemy z tak wielkiej okazji. Miłego kludzenia ) A flaszkę przywieziemy )) albo i dwie, Mea ja tam nie wiem dlaczego Ciebie tam nie ma, mogę tylko podejrzewać dlaczego nas tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 01.12.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 tak mi sie przypomnialo ... moze zrobimy na oddzielnym watku liste firm - hurtowni - gdzie warto kupowac ... gdzie beton, gdzie materialy ... moze tez wykonawcow ?? co o tym myslicie ?? mamy grupe budujaca gdzie kilka tematow naszych moze powstac a to by wszystkim ulatwolo zycie !! Zgadzam się w 100%. Ciężko cokolwiek znaleźć w tych ponad 400 stronach wątku. A tak wszystko byłoby w jednym miejscu. ja mam zamowiona wiezbe na styczen i na 100% po cenie tegorocznej - place 620 za kubik ! Ja poproszę ładnie namiar na tą więźbę I na inne również. Polećcie jakieś tartaki w miarę nie drogie. Co do cen na przyszły rok to wiem już coś więcej. Fachman od dachu dostał cynk z jednego tartaku, w którym się zaopatruje, że w przyszłym roku m,in. Słowacja dźwiga ceny drzewa, co poskutkuje u nas podwyżką nawet o 300 zł za kubik. Jakby nie było dość spora różnica. Dlatego może warto by było już teraz zamówić więźbę. Pytanie czy przetrzymają mi ja aż do maja, bo na ten termin mam umówionych cieśli. W tartakach jest tak jak w hurtowniach, że można zamówić, zapłacić i niech leży u nich?? Nie orientuje się w tym temacie wogóle. Jeszcze raz proszę o namiary na tanie tartaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 01.12.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 szacun !! dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 01.12.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Witam jestem tutaj nowy i licze na dobra współprace. Dziś odebrałem pozwolenie na budowe i mozna przystąpic do dalszej realizacji marzeń tzn co sądzicie czy warto kupić w tym roku materiał na budowę chodzi mi o pustaki porotherm - ściany mam jednowarstwowe 44 i który rodzaj zaprawa , pianka?i które hurtownie są w miare elastyczne. Z góry dzięki za pomoc. Gratulacje z okazji tego doniosłego momentu ) Co do kupowania teraz - nie doradzę , my 80% materiału braliśmy w Lubarze, też mamy ściane jednowartwową 44 ale weź zbacz ofertę Leiera grubość 45 cm i wychodzi trochę taniej niz porotherm 44 , weszły do sprzedaży jak już robiliśmy piętro. Zaprawa ciepła oczywiście, ale my dla bezpieczeństwa damy jakie 5 cm wełny w razie wpadek murarskich bo mam trochę zastrzeżeń co do murarza. To tyle i powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 01.12.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 A u forumowego Ducha (Ghost) z Rybnika sprawdzałaś? Śliczny domek )) Co do Duszka, nie możemy się jakoś spotkać, ilekroć tam podjadę to zamknięte ( On ciągle gdzieś poza Śląskiem urzęduje ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 01.12.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 A i jeszcze (ale mam produkcję postów z rana) czy ktoś miał styczność z urządzeniami Teka ?? Jakieś sugestie co do jakości ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 01.12.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Śliczny domek )) Co do Duszka, nie możemy się jakoś spotkać, ilekroć tam podjadę to zamknięte ( On ciągle gdzieś poza Śląskiem urzęduje ). Dziekuję bardzo. Zadzwoń do niego na komórkę i sie umów. Jakby co to numer do niego mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts