dzogurt 01.12.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 a ile daliście za zaprawę ???? i gdzie ??? A ja zapytam czy budując z Porothermu 44 nie lepiej zdecydować sie na Porotherm Profi 44. Ta sama grubość ścian, a do materiału Winenberger dodaje klej, na którym się buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 02.12.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 A ja zapytam czy budując z Porothermu 44 nie lepiej zdecydować sie na Porotherm Profi 44. Ta sama grubość ścian, a do materiału Winenberger dodaje klej, na którym się buduje. Hmm, trzeba wszystko przekalkulować - Profi jest droższy ale z klejem, trzeba by było policzyć czy wychodzi taniej niż zwykły Porotherm 44 plus zaprawa. po drugie trzeba znaleźć ekipę która już budowala z Profi, to wymaga jednak wprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 02.12.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Własnie wróciłam z Urzędu Skarbowego bo przymierzamy się do złożenia Wniosku o zwrot Vatu. Oj jak słyszę albo widze niektóre te urzedniczki to odechciewa mi się wogóle odzywać. Pierwsze słowa Pani za biurkiem: "Ja Pani wniosku nie będę sprawdzać" A ja poszłam tylko zapytac o kilka spraw. No ale w końcu szybciutko zapytałam o co chciałam i wyszłam. Oczywiście Pani mi odpowiedziała, ale z jaką łaską... No zabaczymy jak nam to rozliczenie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 02.12.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Własnie wróciłam z Urzędu Skarbowego bo przymierzamy się do złożenia Wniosku o zwrot Vatu. Oj jak słyszę albo widze niektóre te urzedniczki to odechciewa mi się wogóle odzywać. Pierwsze słowa Pani za biurkiem: "Ja Pani wniosku nie będę sprawdzać" A ja poszłam tylko zapytac o kilka spraw. No ale w końcu szybciutko zapytałam o co chciałam i wyszłam. Oczywiście Pani mi odpowiedziała, ale z jaką łaską... No zabaczymy jak nam to rozliczenie wyjdzie No wiem coś o tym. Ja tylko chciałam oddać rozliczenie, a kobieta w okienku miała minę jakbym jej kazała je zrobić. I ten ton jakim do Ciebie mówi, no paranoja jakaś. Tłumaczyłam ją tym, że to był czwartek i biedactwo musiało tam siedzieć aż do 18:00. Oby jak najmniej styczności z takimi ludźmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.12.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 No wiem coś o tym. Ja tylko chciałam oddać rozliczenie, a kobieta w okienku miała minę jakbym jej kazała je zrobić. I ten ton jakim do Ciebie mówi, no paranoja jakaś. Tłumaczyłam ją tym, że to był czwartek i biedactwo musiało tam siedzieć aż do 18:00. Oby jak najmniej styczności z takimi ludźmi. ani mnie nie straszcie bo ja ciagle sie za to nie umiem zabrac !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 02.12.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Mea udało Ci się z tą więźbą. Coś strasznego dzieje się z cenami drzewa. Przed chwilą obdzwoniłam wszystkie tartaki wypisane w polecanych i się poprostu załamałam. Albo już nie zbierają zamówień w tym roku, bo od nowego cena idzie w górę o 50% i nie wiedzą po ile dokładnie będzie, albo już dziś podają cenę za kubik z impregnacją 1150 zł :eek::eek: No masakra jakaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.12.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Mea udało Ci się z tą więźbą. Coś strasznego dzieje się z cenami drzewa. Przed chwilą obdzwoniłam wszystkie tartaki wypisane w polecanych i się poprostu załamałam. Albo już nie zbierają zamówień w tym roku, bo od nowego cena idzie w górę o 50% i nie wiedzą po ile dokładnie będzie, albo już dziś podają cenę za kubik z impregnacją 1150 zł :eek::eek: No masakra jakaś. ja zaraz do mszany zadzwonie i sie dowiem czy na 100% bede miala!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 02.12.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 ja zaraz do mszany zadzwonie i sie dowiem czy na 100% bede miala!! Właśnie w Mszanie mi powiedzieli, że już nie przyjmują zamówień w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 02.12.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 to nie wina tartakow ze podnasza ceny, poprostu braklo a do lasow ciezko bylo tego lata/wiosny wjechac ( deszcze itepe). teraz to juz zapomnijcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.12.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 No wiem coś o tym. Ja tylko chciałam oddać rozliczenie, a kobieta w okienku miała minę jakbym jej kazała je zrobić. I ten ton jakim do Ciebie mówi, no paranoja jakaś. Tłumaczyłam ją tym, że to był czwartek i biedactwo musiało tam siedzieć aż do 18:00. Oby jak najmniej styczności z takimi ludźmi. W Rybnickim czy Wodzislawskim? Ja z urzednikow (a raczej urzedniczek bo ich jest zdecydowanie wiecej;) zarowno w Wodzislawiu jak i Jastrzebiu (skarbowka i urzedy miejskie, a nawet ZUS!) jestem BARDZO zadowolony - trzeba miec odpowiednie podejscie i usmiech od ucha do ucha mowiac dzien dobry i wszystko sie da bez problemu zalatwic Ja swoja droga dostalem zwrot vatu w ciagu 3 miesiecy ;> Trzeba sie umiec podlizywac ha! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 02.12.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 ani mnie nie straszcie bo ja ciagle sie za to nie umiem zabrac !! Oj w jakim Urzędzie ?? W Wodzisławiu przynajmniej ja miło i przyjemnie, Pani sprawdziła wszystko i jeszcze dopisała to co pominęłam z nieświadomości, uprzejmie bardz. Mąż mówi, że może jeszcze tutaj spróbujcie z tą więźbą - rozważaliśmy alternatywnie co Mszany http://www.tartakolczyk.com.pl/pl/index.php?page[0]=kontakt ale jakości nie znam, wiem , że mieliśmy przez kogoś polecony ten tartak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 02.12.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Własnie wróciłam z Urzędu Skarbowego bo przymierzamy się do złożenia Wniosku o zwrot Vatu. Oj jak słyszę albo widze niektóre te urzedniczki to odechciewa mi się wogóle odzywać. Pierwsze słowa Pani za biurkiem: "Ja Pani wniosku nie będę sprawdzać" A ja poszłam tylko zapytac o kilka spraw. No ale w końcu szybciutko zapytałam o co chciałam i wyszłam. Oczywiście Pani mi odpowiedziała, ale z jaką łaską... No zabaczymy jak nam to rozliczenie wyjdzie http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,rybnicka-and-8222;skarbowkaand-8221;-wyrozniona,wia5-3273-12218.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 02.12.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 czy mogę posłać do Redakcji termin spotkania 15 stycZnia ? oferowałam się że to uzgodnię tylko mi napiszcie że wszystkim klapło i dogramy to dziś widziałam jak zalewali fundamenty tego budynku na obwodnicy - gruszka, pompa i dawaj...ja bym sie bała przy -6st.C... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 02.12.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 czy mogę posłać do Redakcji termin spotkania 15 stycZnia ? oferowałam się że to uzgodnię tylko mi napiszcie że wszystkim klapło i dogramy to dziś widziałam jak zalewali fundamenty tego budynku na obwodnicy - gruszka, pompa i dawaj...ja bym sie bała przy -6st.C... Nam na razie pasuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.12.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 `15 jak najbardziej ... sezon potencjalnie martwy na budowie wiec powinno byc ok !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.12.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Właśnie w Mszanie mi powiedzieli, że już nie przyjmują zamówień w tym roku. ja zamawialam wiezbe w sierpniu i ze tak powiem "laskawie sie zgodzilam zeby jej nie robili na listopad tylko maja ja w styczniu na poczatku przywiezc" wiec na 100% bede miala za 620 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 02.12.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 czy mogę posłać do Redakcji termin spotkania 15 stycZnia ? oferowałam się że to uzgodnię tylko mi napiszcie że wszystkim klapło i dogramy to Może być. Ja co prawda wracam 15 z gór, ale myślę, że zorganizujecie to popołudniu, więc powinnam dotrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 02.12.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 15 jak najbardziej odpowiada.Ps jak to się dzieje,że dziennie przybywa nam ok.200 stron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.12.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 15 jak najbardziej odpowiada.Ps jak to się dzieje,że dziennie przybywa nam ok.200 stron? nie raczej tyle nie dalibysmy rady napisac ... to wina tego ze cos miksuja w ustawieniach forum i ilosci postow wyswietlanych na stronie ... bylo wiecej i stron 415 a teraz zmniejszyli ilosc na strone i sie automatycznie zrobilo 620 ! spokojnie ... az tak dobrzy to nie jestesmy zeby produkowac 200 na strone /choc przyznam sie ze za dobrych czasow na innym forum to bywaly takie dni ze i po 100 stron sie pisalo !!/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 03.12.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 czy mogę posłać do Redakcji termin spotkania 15 stycZnia ? oferowałam się że to uzgodnię tylko mi napiszcie że wszystkim klapło i dogramy to dziś widziałam jak zalewali fundamenty tego budynku na obwodnicy - gruszka, pompa i dawaj...ja bym sie bała przy -6st.C... OK, 15-sty może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts