DagaAdam 06.12.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 My też planujemy owczarka. Ale to pewnie dopiero jak skończymy budowę, bo zostawić go samego na budowie to trochę bez sensu, a w mieszkaniu (na 34 m2) trzymać tak dużego psa tym bardziej. Narazie mamy swojego 15-letniego kundelka, ale ten raczej na obronnego nie wygląda No no! Absolutnie samego nie zostawiac!! Raz, ze trudniej go bedzie nauczyc utrzymania czystosci, a dwa ze biorac malca (bo pewnie szczeniaczka 7-8 tyg. bedziecie brali?) te pierwsze tygodnie jego zycia sa NAJWAZNIEJSZE - musi sie socjalizowac z ludzmi, innymi zwierzakami i ogolnie poznawac i widziec jak najwiecej sie da Bez tego moze wyrosnac dzik. Bardzo duzo jest niestety pseudo-hodowli gdzie hoduje sie tylko dla wygladu i kasy, nie patrzac na nic innego. Takiego niepewnego malego agenta tym bardziej trzeba wychowywac od pierwszego dnia pobytu w domu Moj jest ze znanej hodowli i po samych czempionach (ojciec 4 ONek na swiecie -> a mimo to ma jakas wrodzona agresje do innych zwierzat - zadnemu nie przepusci No ale to temat nie na to forum Z innej beczki, jutro zamawiamy drzewo na dach. Udało się nam jeszcze zamówić w tartaku w Czyżowicach w miarę rozsądnej cenie (coś ponad 800 zł za kubik z impregnacją). Jednak za całość drzewa jakie potrzebujemy wyszła niebagatelna sumka 10,5 tyś zł. Masakra jakaś. A gdzie tam reszta dachu. To masz cene taka, jak ja mialem w 2008r Ja kupowalem przez Bauerdach (ul. Boguminska w Wodzislawiu) - oni zwoza gdzies spod Kielc. Tez zaplacilem dokladnie 10k za cala wiezbe pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 06.12.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Nasz fachman też mowi żeby zamawiać drewno jak najprędzej bo ceny już idą do gory a co dopiero będzie po nowym Roku... zobaczymy ile wytarguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 06.12.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Nasz fachman też mowi żeby zamawiać drewno jak najprędzej bo ceny już idą do gory a co dopiero będzie po nowym Roku... zobaczymy ile wytarguje. Z tego co dowiedziałam się dzwoniąc po tartakach, po nowym roku cena drewna idzie do góry o 50%. Dlatego nie chcą już przyjmować zamówień albo liczą już po nowej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 06.12.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Daga&Adam kominek bajeczny )), psiuniek cudny, ale chyba mu wygodniej na tym fotelu niż na tym kamieniu ))) Owczarki są cudne i mądre ) A ten czerwony "dinks" to do regulacji masz DGP ????? Ja się miotam pomiędzy dwoma obudowami , ale chyba wygra ta co parę cm kwadratowych wystaje żeby jakiś "janioł" mógł usiąść na święta ) Też mnie proste minimalne formy interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.12.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Daga&Adam kominek bajeczny )), psiuniek cudny, ale chyba mu wygodniej na tym fotelu niż na tym kamieniu ))) Taak, to juz jego fotel Owczarki są cudne i mądre ) A ten czerwony "dinks" to do regulacji masz DGP ????? To sterownik kominka - moj kominek jest z plaszczem, toto steruje przepustnica powietrza + pompa ladujaca bufor (przez wymiennik ciepla Ja się miotam pomiędzy dwoma obudowami , ale chyba wygra ta co parę cm kwadratowych wystaje żeby jakiś "janioł" mógł usiąść na święta ) Też mnie proste minimalne formy interesują. www.tapis.pl -> tu sa fajne inspiracje kominkow nowoczesnych. Nietrudno znalezc ten "moj" pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicjach 06.12.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Witajcie, Czy możecie polecić jakiegoś dekarza do wykończenia rozbabranej podbitki? Nie chcę już tracić nerwów z "moim" góralem... Do Alojza dzwoniłam nie ma teraz czasu Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.12.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 kurde pojechalam dzis na dzialke ... w zimowej scenerii ciekawie to wyglada!!!! i smieci poprzykrywalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 06.12.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Pochwale sie moim kominkiem jaki popelnilem ze dwa miesiace temu -> jakby sie komus spodobal to chetnie pokaze proces powstawania (robilem duzeo fotek Kominek to Zuzia 15kW z kratek, obudowa to marmur + zwykly KG. Koszt obudowy to jedyne ok. 2k pln http://szyna.civ.pl/kominek/kominek_przod.jpg http://szyna.civ.pl/kominek/kominek_bok.jpg Ja poproszę. Na priv wyślę Ci mój adres e-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 06.12.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Taak, to juz jego fotel To sterownik kominka - moj kominek jest z plaszczem, toto steruje przepustnica powietrza + pompa ladujaca bufor (przez wymiennik ciepla www.tapis.pl -> tu sa fajne inspiracje kominkow nowoczesnych. Nietrudno znalezc ten "moj" pozdr. Ależ madrala ten "dinks" my tak trochę prościej będziemy mieć. Dzięki za namiary na stronkę i też bardzo chętnie pooglądam relacje z budowy kominka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.12.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Hej, Zeby nie wysylac wszystkim z osobna, podam tutaj adresik do galerii z budowy kominka http://szyna.civ.pl/gallery2/main.php?g2_itemId=2034 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.12.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 tak przy okazji kominkow ... kuzyn /mega fan kominka!!/ ostatnio sie przyznal ze od ubieglorocznego bozego narodzenia zapalil w kominku 4 razy !!!!!!!!!! - pytanie ... czy to warte tej kasy ?? to pytalam ja - niefan kominkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.12.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Hej, Zeby nie wysylac wszystkim z osobna, podam tutaj adresik do galerii z budowy kominka http://szyna.civ.pl/gallery2/main.php?g2_itemId=2034 o widze znajome domeny nie wiedzialam ze szynkowy serwerek jeszcze ciagnie ile to juz lat ... a gdzie ty dokladnie ten dob budujesz ?? bo tam w tle widac piasta !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 06.12.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 tak przy okazji kominkow ... kuzyn /mega fan kominka!!/ ostatnio sie przyznal ze od ubieglorocznego bozego narodzenia zapalil w kominku 4 razy !!!!!!!!!! - pytanie ... czy to warte tej kasy ?? to pytalam ja - niefan kominkow A my fani kominka, od 5 lat średnio kilka razy w tygodniu palimy. Uwielbiam tę atmosferę, którą "robi" ogień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.12.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 tak przy okazji kominkow ... kuzyn /mega fan kominka!!/ ostatnio sie przyznal ze od ubieglorocznego bozego narodzenia zapalil w kominku 4 razy !!!!!!!!!! - pytanie ... czy to warte tej kasy ?? to pytalam ja - niefan kominkow Ja w tym roku ogrzewam wylacznie kominkiem wiec pale codziennie W przyszlym roku bedzie juz "od swieta" bo bedzie pompa ciepla. Ale przypuszczam, ze bede palil bardzo czesto - na pewno co kazdy weekend (zima oczywiscie). Klimat, ogien, atmosfera - wszystko jest cudne A roboty przy obsludze naprawde nie ma az tak duzo. Czyszczenie raz na tydzien to 15 minut (kompletne, z odkurzaniem wszystkich zakamarkow). Ja sobie salonu w domu bez kominka nie wyobrazam pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.12.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 kominek - obowiązkowo...obecnie musi wystarczyc mi kominek zapachowy w mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.12.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 o widze znajome domeny nie wiedzialam ze szynkowy serwerek jeszcze ciagnie ile to juz lat ... Hmmm a skad ta domene znasz ? Cale civ.pl to moja domena ktora wykorzystujemy mocno w naszej firmie (kazdy klient dostaje gratis subdomene costam.civ.pl do wykupionego u mnie serwera a gdzie ty dokladnie ten dob budujesz ?? bo tam w tle widac piasta !! Brawo za spostrzegawczosc Buduje na Leszka, na granicy os. Piastow i XXX-lecia. Za "garazami" - byly tu fajne dzialeczki na sprzedaz - buduje sie w sumie kilka domkow - takie male osiedle pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.12.2010 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Hmmm a skad ta domene znasz ? Cale civ.pl to moja domena ktora wykorzystujemy mocno w naszej firmie (kazdy klient dostaje gratis subdomene costam.civ.pl do wykupionego u mnie serwera a masz ty moze starszego brata ?? bo chyba przypadkiem sie znamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 07.12.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 mea a ty nie masz spania w nocy?? o której ty wstajesz dziewczyno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 07.12.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 A ja mam pytanie do tych bardziej zorientowanych. Ile kosztuje robocizna dachu za m2? Czy 60 zł/m2 za kompleksowo zrobiony dach, czyli od więźby po dachówkę, rynny itp. to dużo, mało czy w sam raz?? Taką cenę dostaliśmy od naszych fachmanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 07.12.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 A ja mam pytanie do tych bardziej zorientowanych. Ile kosztuje robocizna dachu za m2? Czy 60 zł/m2 za kompleksowo zrobiony dach, czyli od więźby po dachówkę, rynny itp. to dużo, mało czy w sam raz?? Taką cenę dostaliśmy od naszych fachmanów. Hmm, my mamy cenę 55 zł/m2 za komplet (wraz ze wstawienie 8-miu okien dachowych), ale cena z początku roku. Myślę że wasza cena jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts