queene 15.12.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 planuje rozliczyc vat na poczatku roku - ma sens dac to do liczenia juz teraz? (bo praktycznie mam koniec zakupow) czy czekac do nowego roku? (troche sie przepisy zmienia?!?) W tym roku juz rozliczałem.... dajcie jeszcze raz te namiary na liczenie tego vatu, prosze bardzo... poszło na priv bedziesz mile zaskoczony jak przeczytasz gdzie mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 15.12.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Wcale nie cicho , budujemy , kupujemy ) A tak na babski rozum to kupować AGD w grudniu, czy dać sobie spokój i kupić w styczniu jak będzie potrzebny. O ile mogą te ceny wzrosnąć ( nie licząc tego 1 % VAT-u) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 15.12.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 wnioski z rozliczeniem mozna skladac tylko raz w roku kalendarzowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 15.12.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Ewus mnie sie wydaje ze jak mozesz to kup teraz, potem wszystko podrożeje bo przecież bedzie na co zwalić podwyżke, moim zdaniem będą podwyżki bo sprzedawcy nie mogą nie wykorzystać takiej sytuacji...a powiedzcie mi czy w sklepach rtv/agd też są takie sezonowe wyprzedaże jak z ciuchami ? bo do tej pory sie tym nie interesowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.12.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Ktos moze polecic z reka na sercu dobrych fachowcow od instalacji wod-kan? popatrz na watek http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2952 polecam pana Artura Gebe albo Instalmex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.12.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 poszło na priv bedziesz mile zaskoczony jak przeczytasz gdzie mieszka gdze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.12.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Ewus mnie sie wydaje ze jak mozesz to kup teraz, potem wszystko podrożeje bo przecież bedzie na co zwalić podwyżke, moim zdaniem będą podwyżki bo sprzedawcy nie mogą nie wykorzystać takiej sytuacji... a powiedzcie mi czy w sklepach rtv/agd też są takie sezonowe wyprzedaże jak z ciuchami ? bo do tej pory sie tym nie interesowałam co najwyzej akcje z "czyszceniem magazynow" czy inne "zakupy bez vatu" ale to standardowo kilka razy w roku w media czy saturnie da sie slyszec ... co nie zmienia faktu ze w mixmedia ceny caly rok sa jakby "bez vatu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 15.12.2010 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 hej a my po długiej nieobecności ( popsuł sie laptop jakies 2 tyg. do konca gwarancji ) chcemy sie pochwalic, ze już odpalilismy CO w ostatnich dniach stycznia i juz sobie Ling Duo grzeje domek. Na początku bylo trochę jaj z ustawieniem go, ale aktualnie jest luzzz. W środku w domu 21 st a co kto przyjdzie to gada ze strasznie ciepło, az sie boję ze jak sie wprowadzimy to bedzie sauna, przynajmiej dla mnie, ale dla mojej 2 połowki bedzie w sam raz.... jest ciepłolubna. Aktualnie nam sie bedzie kafelkowac 3 łazienka --> start jutro, takze do konca roku domek powinien byc juz gotowy do wprowadzki. Jeszcze w grudniu przed swietami chcemy zrobic "częsciowy odbior domu". Na wiosnę podjazd i latem wprowadzka .... tak se myslimy .... pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 15.12.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 gdze ?? bardzo blisko nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 15.12.2010 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 hej , ze już odpalilismy CO w ostatnich dniach stycznia i juz sobie Ling Duo grzeje domek. Aktualnie nam sie bedzie kafelkowac 3 łazienka --> start jutro, takze do konca roku domek powinien byc juz gotowy do wprowadzki. Jeszcze w grudniu przed swietami chcemy zrobic "częsciowy odbior domu". Na wiosnę podjazd i latem wprowadzka .... tak se myslimy .... pozdrowionka chyba listopada...nie stycznia skoro jestescie tak daleko - czemu przeprowadzka dopiero latem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.12.2010 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ewus mnie sie wydaje ze jak mozesz to kup teraz, potem wszystko podrożeje bo przecież bedzie na co zwalić podwyżke, moim zdaniem będą podwyżki bo sprzedawcy nie mogą nie wykorzystać takiej sytuacji... a powiedzcie mi czy w sklepach rtv/agd też są takie sezonowe wyprzedaże jak z ciuchami ? bo do tej pory sie tym nie interesowałam Kupujac RTV/AGD najwazniejsze co robisz to wchodzisz na http://www.ceneo.pl i szukasz najtanszego w okolicy sklepu dla danego modelu / sprzetu. Ja polecam http://www.mixmedia.pl - sa zwykle jednymi z najtanszych, maja mnostwo sprzetu no i odbierasz w Rydultowach lub w Gliwicach Inny sposob kupowania nie ma zadnego sensu - w avansach, media marktach i innych tego typu kupisz o 20-40% drozej - te sklepy raz, ze musza miec wysokie marze bo maja duze siedziby z duza liczba pracownikow i wszystko to trzeba utrzymac, a dwa - nastawione sa na sprzedaz ratalna, wiec w towarach ukryte juz sa oplaty za raty "niby zero procentowe" Co do wyprzedazy - nie ma czegos takiego. Malo to bylo afer gdzie ujawniano pracownicza korespondencje zeby 2 tyg przed "promocja" podwyzszyc ceny, po to zeby w nowej "promocji" byly.. spowrotem takie same Cos takiego nie istnieje! A te zakupy bez VAT w media-markt czy media-expert? Kila-mogila, ten sam sprzet na ceneo jest jeszcze tanszy.. Dla cierpliwych jest jeszcze taki sklep: http://www.time2buy.pl - dosc ograniczony ale nie taki znowu maly asortyment, dosc szybko poszerzany. Co to jest? Towar sprowadzany bezposrednio z fabryk / z zagranicy. Noweczki, z gwarancja etc. Tylko zamawiajac go - czekasz do 3 tygodni na towar. Za to masz jeszcze taniej (czasem o 10-15% taniej niz w najtanszych sklepach na ceneo!!). Oplaca sie jak ktos jest cierpliwy pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 16.12.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Kupujac RTV/AGD najwazniejsze co robisz to wchodzisz na http://www.ceneo.pl i szukasz najtanszego w okolicy sklepu dla danego modelu / sprzetu. Ja polecam http://www.mixmedia.pl - sa zwykle jednymi z najtanszych, maja mnostwo sprzetu no i odbierasz w Rydultowach lub w Gliwicach Inny sposob kupowania nie ma zadnego sensu - w avansach, media marktach i innych tego typu kupisz o 20-40% drozej - te sklepy raz, ze musza miec wysokie marze bo maja duze siedziby z duza liczba pracownikow i wszystko to trzeba utrzymac, a dwa - nastawione sa na sprzedaz ratalna, wiec w towarach ukryte juz sa oplaty za raty "niby zero procentowe" Co do wyprzedazy - nie ma czegos takiego. Malo to bylo afer gdzie ujawniano pracownicza korespondencje zeby 2 tyg przed "promocja" podwyzszyc ceny, po to zeby w nowej "promocji" byly.. spowrotem takie same Cos takiego nie istnieje! A te zakupy bez VAT w media-markt czy media-expert? Kila-mogila, ten sam sprzet na ceneo jest jeszcze tanszy.. Dla cierpliwych jest jeszcze taki sklep: http://www.time2buy.pl - dosc ograniczony ale nie taki znowu mały asortyment, dosc szybko poszerzany. Co to jest? Towar sprowadzany bezposrednio z fabryk / z zagranicy. Noweczki, z gwarancja etc. Tylko zamawiajac go - czekasz do 3 tygodni na towar. Za to masz jeszcze taniej (czasem o 10-15% taniej niz w najtanszych sklepach na ceneo!!). Oplaca sie jak ktos jest cierpliwy pozdr. Dziękuję bardzo ) Ja znalazłam jeszcze taki sklep http://www.electromarket.pl/AGD,377,0.html i tez mają super ceny - odebrać można w Katowicach, lepsze nawet niż mixmedia przynajmniej w tym asortymencie co ja szukam. Co do media markt to się przekonałam na własnej skórze jak kupiłam pralke o dobrych parę stówek droższa niż gdzie indziej. A ten drugi sklep zaraz pooglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 16.12.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 chyba listopada...nie stycznia skoro jestescie tak daleko - czemu przeprowadzka dopiero latem ? heheh .... nio mialas rację ----> mialobyc listopada A powodow jest duzo: od dzieci szkola, niechcemy ich przenosic w trakcie roku szkolnego, nastepna rzecz niemieszkamy aktualnie na miejscu wiec tyllko co jakis czas zajezdzamy na budowe, przewazne na koniec danej roboty, zeby odebrac i zaplacic. A tak to dziennie tam jest ojciec. Powodow jest duzo wiec dlatego w grę wchodzi tylko lato. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekRybnik 16.12.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Witajcie, to mój pierwszy post tutaj, ale na pewno nie ostatni - właśnie zakupiliśmy z żoną działkę i przygotowujemy papiery pod budowę, więc chętnie skorzystam z rady doświadczonych budowniczych:) Dom stawiamy w Niewiadomiu, wg. projektu pracowni Z500 - domek nr Z119. Jesteście mi w stanie polecić jakąś dobrą ekipę do stanu surowego zamkniętego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 16.12.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 "Niewiadomiu"???? hm strasznie blisko mnie:] Ja pracuję na Rymerze a mieszkam 1100 m od PKP Niewiadom :] i tam też buduje pochwal się dokładniej???? co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 16.12.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ja pracuję na Rymerze... A ja tam aktualnie mieszkam Mały ten Rybnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 16.12.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Witajcie, to mój pierwszy post tutaj, ale na pewno nie ostatni - właśnie zakupiliśmy z żoną działkę i przygotowujemy papiery pod budowę, więc chętnie skorzystam z rady doświadczonych budowniczych:) Dom stawiamy w Niewiadomiu, wg. projektu pracowni Z500 - domek nr Z119. Jesteście mi w stanie polecić jakąś dobrą ekipę do stanu surowego zamkniętego? Witam w naszych progach Bardzo ładny domek wybraliście, nieduży ale funkcjonalny Służymy pomocą - wysyłam Ci na prv namiary na moją ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.12.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Witajcie, to mój pierwszy post tutaj, ale na pewno nie ostatni - właśnie zakupiliśmy z żoną działkę i przygotowujemy papiery pod budowę, więc chętnie skorzystam z rady doświadczonych budowniczych:) Dom stawiamy w Niewiadomiu, wg. projektu pracowni Z500 - domek nr Z119. Jesteście mi w stanie polecić jakąś dobrą ekipę do stanu surowego zamkniętego? faktycznie funkcjonalny, spore powierzchnie a z zewnatrz wygląda na nieduży my budujemy w Niedobczycach więc tez niedaleko a ekipy pewnie szukasz do stanu zamknietego otwartego...bo zamkniety to z oknami a to z reguły inna firma robi, chyba ze szukasz takiego prawie developera ktory od a do z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.12.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Witajcie, to mój pierwszy post tutaj, ale na pewno nie ostatni - właśnie zakupiliśmy z żoną działkę i przygotowujemy papiery pod budowę, więc chętnie skorzystam z rady doświadczonych budowniczych:) Dom stawiamy w Niewiadomiu, wg. projektu pracowni Z500 - domek nr Z119. Jesteście mi w stanie polecić jakąś dobrą ekipę do stanu surowego zamkniętego? witamy moi murarze sa fajni jak chcesz jeszcze namiary to pisz na prv chyba ze na ta chwile ci wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekRybnik 16.12.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 faktycznie funkcjonalny, spore powierzchnie a z zewnatrz wygląda na nieduży my budujemy w Niedobczycach więc tez niedaleko a ekipy pewnie szukasz do stanu zamknietego otwartego...bo zamkniety to z oknami a to z reguły inna firma robi, chyba ze szukasz takiego prawie developera ktory od a do z my konkretnie na Mojżesza - masz racje, szukam ekipy od zera do dachu, okna i drzwi zrobi inna ekipa, dopiero złożyliśmy wnioski o podłączenie prądu i wody, jest trochę latania z papierami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts