mucia 16.12.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Witam ślicznie wszystkich dawna mnie tu nie było bo budowaliśmy nasz domek.No i chciałem się pochwalić co zrobiliśmy:) myślę że zdjęcia widać. http://photos.nasza-klasa.pl/5799872/20/main/b78d1ec0ca.jpeghttp://photos.nasza-klasa.pl/5799872/24/main/5d79f976d4.jpegpozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 16.12.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 16.12.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ciekawa jestem Maciek czy zrobiłeś wylewki.My grzejemy ostro kozą,co prawda mamy wylewki od 8 grudnia,ale nie możemy dopuścić do minusowej temperatury w domu.Wszyscy się tak daleko budujecie,nie ma nikogo z mojej wsi??Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 17.12.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Wszyscy się tak daleko budujecie,nie ma nikogo z mojej wsi??Pozdrawiam. Ja się buduję na wsi W szczerym polu. Ale jednego sąsiada tu na forum mam Nawet z tarasu widzę jego budowę. W tym tygodniu, mój mąż, był zrzucić śnieg z dachu garażu. Ponoć niezłe zaspy mamy dookoła domu. Oj się na odśnieżam, a na odśnieżam przez zimę. Tzn. mój mąż Nic, trzeba sadzić tuje i trochę się osłonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 17.12.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Ciekawa jestem Maciek czy zrobiłeś wylewki.My grzejemy ostro kozą,co prawda mamy wylewki od 8 grudnia,ale nie możemy dopuścić do minusowej temperatury w domu.Wszyscy się tak daleko budujecie,nie ma nikogo z mojej wsi??Pozdrawiam. hej, wylewki to raczej beda po nowym roku, od poniedzialku zrobilismy centralne na gorze, 150m2 podlogowki + awaryjnie rurki na kaloryfery. wczoraj bylo tak zimno ze odpuscilismy prace, dzisiaj jaselka w przedszkolu to prace moze bedziemy kontynuowac od jutra. do srody trzeba skonczyc caly dol bo pozniej wyjazd na swieta no i koniec urlopu! grzanie odpuszczam bo wszystko ucieka nieocieplonym dachem po swietach zapowiadaja odwilz ale patrzaz na necie na pogode 16 dniowa to pokazuje cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 17.12.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Witajcie, to mój pierwszy post tutaj, ale na pewno nie ostatni - właśnie zakupiliśmy z żoną działkę i przygotowujemy papiery pod budowę, więc chętnie skorzystam z rady doświadczonych budowniczych:) Dom stawiamy w Niewiadomiu, wg. projektu pracowni Z500 - domek nr Z119. Jesteście mi w stanie polecić jakąś dobrą ekipę do stanu surowego zamkniętego? Oczywiście, moich mogę spokojnie polecić, może nie są tani ale fachowcy I klasa:rolleyes:, namiary posyłam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 17.12.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Wydaje się Wam, że wzrost VAT o 1% wpłynie realnie na podwyżki materiałów? Mi się wydaje, że sprzedawcy raczej będą starć się być konkurencyjni i ten 1 % jakoś ścisną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sero0 17.12.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Witam Dzis dostałem Zawiadomienie o wszczęciu postępowania adm. w sprawie wydania PNBCzy to znaczy że wszystkie papiery przeszły i nie przyczepili się do niczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.12.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Witam Dzis dostałem Zawiadomienie o wszczęciu postępowania adm. w sprawie wydania PNB Czy to znaczy że wszystkie papiery przeszły i nie przyczepili się do niczego? ano na to wyglada !!! ale cieszyc sie bedziesz jak dostaniesz juz pnb do reki !! tak czy owak trza sie cieszyc !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 17.12.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Wydaje się Wam, że wzrost VAT o 1% wpłynie realnie na podwyżki materiałów? Mi się wydaje, że sprzedawcy raczej będą starć się być konkurencyjni i ten 1 % jakoś ścisną. Będą konkurencyjni do momentu, gdy zima odpuści. Wtedy pojawi się nowa fala budowniczych i sklepy (wykonawcy) odbiją sobie tą podwyżkę. Tu nie tylko chodzi o wzrost 1% w cenie gwoździ czy rynny. To jest łańcuch powiązań (paliwo, energia, opłaty stałe, koszt przemetkowania, koszt przeprogramowania kas fiskalnych, itd). Dla końcowego klienta to będzie większa podwyżka niż 1%, kwestia czasu i ukrycia tego wśród innych powodów. Tak było, jest i będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sero0 17.12.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 ano na to wyglada !!! ale cieszyc sie bedziesz jak dostaniesz juz pnb do reki !! tak czy owak trza sie cieszyc !! Coś nie chce sie wierzyć że za pierwszym razem to przejdzie, bez żadnych braków Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 17.12.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Coś nie chce sie wierzyć że za pierwszym razem to przejdzie, bez żadnych braków Dzięki a czemu mialyby byc braki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 17.12.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 a czemu mialyby byc braki? U mnie wszystko niby bylo tip-top a dostalem wezwanie do uzupelnienia 8 albo 11 (juz nie pamietam ale ok. 10) roznych "pierdolek" Chocby brak gdzies podpisu, czy nie ponumerowane strony projektu Szybko wszystko zalatwilem i do dwoch dni bylo pozwolenie pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.12.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 U mnie wszystko niby bylo tip-top a dostalem wezwanie do uzupelnienia 8 albo 11 (juz nie pamietam ale ok. 10) roznych "pierdolek" Chocby brak gdzies podpisu, czy nie ponumerowane strony projektu Szybko wszystko zalatwilem i do dwoch dni bylo pozwolenie pozdr. a ja poszlam do pana urzednika z moja mala córunia ... na jej piekne oczyska mozna naprawde zalatwic wszystko pozwolenie w 3 tyg i donosilam tylko projekt szamba /1 strona/ a decyzje dostalam juz uprawomocniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 18.12.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Witam ponownie wszystkich:) Ostatnio nie mogłem dodać zdjęć myślę że teraz się uda:) Tak nasza budowa wyglądała w listopadzie w zaszłym roku... http://images50.fotosik.pl/472/8cbe858e97110ba3gen.jpg A tak wyglądała w listopadzie tego roku... http://images41.fotosik.pl/467/25a618a480edb282gen.jpghttp://images46.fotosik.pl/453/ba0236cd74221ce8gen.jpg Budowaliśmy tak jak już kiedyś pisałem sami czyli moja żona i ja, tylko do dachu była firma trzech gości którym musieliśmy pomagać żeby zdążyli przed zimą pozdrawiam wszystkich serdecznie Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.12.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 sami zrobiliście całe sciany ? bez pomocy ? wow...może znajdziecie prace na forum brawo widze, że macie tak jak ja rogowe okna, co macie w narożniku bo nie widze dokładnie, zalewane betonem czy bloczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimi34 18.12.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 hej ,moze ktos z was mial do czynienia z panem piotrem z handlobudu prosze o odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.12.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Witam ponownie wszystkich:) Ostatnio nie mogłem dodać zdjęć myślę że teraz się uda:) Gratulki A parapety zewnetrzne juz masz ? Pytam, bo ja mialem wielki problem ze znalezieniem wykonawcy ktory by mi zrobil sensownie parapety rogowe (ja mam wykusze w ktorych oba boczki sa pod katem 90st). W koncu znalazlem - ladne, aluminiowe, grube, mocne, fabrycznie spawane i potem szlifowane, robione pod wymiar wedlug rysunku. Jakbys potrzebowal namiary to moge znalezc pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 18.12.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 sami zrobiliście całe sciany ? bez pomocy ? wow...może znajdziecie prace na forum brawo widze, że macie tak jak ja rogowe okna, co macie w narożniku bo nie widze dokładnie, zalewane betonem czy bloczki ? Sami kopaliśmy ręcznie bez koparki fundamenty sami szalowaliśmy, zbroili, murowaliśmy ściany od fundamentowych po szczytowe wraz ze stropami, tylko beton był gotowy z firmy Lubar:) W narożniku mamy bloczki. Jak będę miał chwile to zrobie dziennik budowy zdjęć mam bardzo dużo. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 18.12.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Gratulki A parapety zewnetrzne juz masz ? Pytam, bo ja mialem wielki problem ze znalezieniem wykonawcy ktory by mi zrobil sensownie parapety rogowe (ja mam wykusze w ktorych oba boczki sa pod katem 90st). W koncu znalazlem - ladne, aluminiowe, grube, mocne, fabrycznie spawane i potem szlifowane, robione pod wymiar wedlug rysunku. Jakbys potrzebowal namiary to moge znalezc pozdr. Parapetów jeszcze nie mamy myśleliśmy o kaflach ale to co piszesz o tych aluminiowych to może nawet fajnie wyglądać, możesz na priv posłać namiary. Jaszcze jedno zdjęcie z innej strony wejście do domu i garaż. http://images46.fotosik.pl/453/472acfd43f3f72a6gen.jpg pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts