mucia 18.12.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 jimi34 pytał mnie na priv jak tam firma od dachu, i jak budowa z solbetu. Ja bym ich nie polecił bo robili na raty cztery budowy na raz i dlatego musieliśmy im pomagać bo by nas zima zastała. Jeśli chodzi o budowanie z solbetu to jest nawet fajnie się stawia ściany pierwsza warstwa na zaprawie a kolejne już na kleju.Żona rozrabiała klej w kibellku a ja kleiłem kamienie:) mamy ściany nośne o grubości 36cm ale będziemy je docieplać wełną 5cm lub 10cm jeszcze się okaże.Jak ktoś będzie potrzebował jakiejś rady w sprawie budowy z tego materiału chętnie służę pomocą coś tam wiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 18.12.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Mucia szacun WIELKI !!!!! W dwójkę do kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 18.12.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 jimi34 pytał mnie na priv jak tam firma od dachu, i jak budowa z solbetu. Ja bym ich nie polecił bo robili na raty cztery budowy na raz i dlatego musieliśmy im pomagać bo by nas zima zastała. Jeśli chodzi o budowanie z solbetu to jest nawet fajnie się stawia ściany pierwsza warstwa na zaprawie a kolejne już na kleju. Żona rozrabiała klej w kibellku a ja kleiłem kamienie:) mamy ściany nośne o grubości 36cm ale będziemy je docieplać wełną 5cm lub 10cm jeszcze się okaże. Jak ktoś będzie potrzebował jakiejś rady w sprawie budowy z tego materiału chętnie służę pomocą coś tam wiem:) Chylę czoła , tak budowali moi rodzice, ogrom pracy i poświęcenia. Niech Wam szybko rośnie ten domek ) Ja mogę odtrąbić zakupienie "wsiech" płytek, wybierałam i zmieniałam od lipca , masakra. Ale już klepnięte, Ceny poniżej internetowych )) jakby ktoś chciał polecę hurtownię. Transport też w bardzo korzystnej cenie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.12.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 hej ,moze ktos z was mial do czynienia z panem piotrem z handlobudu prosze o odzew ale z handlobudu sciany ?? bo tam chyba tylko kobitki sa ?? czy z dachow ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.12.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 a ja dzis zaczelam tworzyc w domku swiateczna atmosfere ... pojawily sie dekoracje na zewnatrz ... sprzatanie prawie skonczone ... w tygodniu zostanie mi do ubrania choinka i przygotowanie imprezy na roczek !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.12.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 ale z handlobudu sciany ?? bo tam chyba tylko kobitki sa ?? czy z dachow ?? Handlobud ma mase przedstawicieli, glownie facetow Ja znam Lukasza i go polecam pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.12.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 fajnie jest w domku o tej porze...ogień palący się w kominku tworzy niepowtarzalny klimat...nic się nie chce mi od momentu "prawie zakończenia" budowy...a jeszcze tyle do zrobienia zostało... Haaaaa, trafilo Cie to co mnie rok temu. Jak zamieszkalem myslac, ze prace pojda szybciej (bo dojazdow mniej, wszystko na miejscu, w gaciach mozna przeciez plytki kleic i tak dalej) to tak wszystko stanelo Dopiero potem pomalu pomalu sie zaczalem rozkrecac i jakos pomalu wykanczam. Ale tempo jest znacznie mniejsze niz jak sie nie mieszka Ot jak nie mieszkasz to przyjezdzasz na budowe w konkretnym celu - zrobic to, to i to i spadac do domu. A jak juz mieszkasz to sie zwyczajnie nie chce Jak sie PC sprawuje ? Jak zuzycie ?? Mrozy juz wystarczajace byly zeby przetestowac pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.12.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 jest ok, jutro ci podam szczegóły, co jakis czas notuje zuzycie w excelu, http://docs.google.com - tu sobie notuj i mozesz udostepnic w trybie read-only zainteresowanym ) od jakiegos czasu jade na 2T W najwieksze mrozy przydaje sie kominek, bo tak PC dosyc długo by pracowala.... Ja grzalem zeszly sezon tylko piecykiem na prad - tez mialem ten stres ze dlugo pracuje, tyle ze piecyk ma 12kW a Twoja pompa pewnie kolo 3kW )) mam jeszcze mase mostkow termicznych - nieszczelna brama garazowa, drzwi z garazu troche nieszczelne, nie mam drzwi do wiatrolapu i tez troche ciagnie...kominek to też mostek troche szwankuja mi czujniki z DZ w PC - tzn pokazuja duzo nizsze temperatury niz sa w rzeczywistosci - kupilem termometr i mierzylem, DZ jednak jest ok, a juz mialem obawy....szczegóły zuzycia podam jutro OK! Podaj, ciekawy jestem pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 W najwieksze mrozy przydaje sie kominek, bo tak PC dosyc długo by pracowala.... Po to instalowałeś PC za kupe kasy,żeby jechać na kominku w mrozy ??? Wszak im mniejsze zapotrzebowanie na ciepło/wiecej mostków tym PC jest bardziej opłacalna... Kominek to też mostek ? P.S. To dla tych,którzy ulegają modzie i błędnych radach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.12.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 w Handlobudzie na dachach sa akurat głównie faceci, babki sa na scianach generalnie troche zakręceni ale ok, ja miałam kontakt z p. Radkiem Wojciechowskim i p. Góreckim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 dodam jeszcze tylko że dom mam troche na odludziu, tylko 1 sasiad od północy jakies 15m dalej, a z pozostałych stron pola..jak wieje mocno, to faktycznie szybciej wychładza mi się dom...ale wszystko sie uskuteczni...w swoim czasie Zapotrzebowanie domu na ciepło...zależne od sąsiadów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.12.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 w Handlobudzie na dachach sa akurat głównie faceci, babki sa na scianach generalnie troche zakręceni ale ok, ja miałam kontakt z p. Radkiem Wojciechowskim i p. Góreckim A no Radka oczywiscie tez znam - do liceum z nim przez jakis czas chodzilem pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.12.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Arturo nie bądź czepialski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 18.12.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Arturo nie bądź czepialski zas wraca temat juz zapomnianych pomp ciepla.... a co do sasiadow to faktycznie na dom jak jest zasloniety wpada mniej mroznych wiatrow co moze doprowadzic do wiekszego wychlodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.12.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 zas wraca temat juz zapomnianych pomp ciepla.... Jakichtam zapomnianych? Addiq ma i pewnie bedzie zadowolony. Ja jestem ciekaw jego wynikow. W przyszlym roku w koncu tez sie mam zamiar pompy dorobic. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2010 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 a co do sasiadow to faktycznie na dom jak jest zasloniety wpada mniej mroznych wiatrow co moze doprowadzic do wiekszego wychlodzenia absolutnie nie...ale już się nie czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 W przyszlym roku w koncu tez sie mam zamiar pompy dorobic. pozdr. Jakie masz zapotrzebowanie domu na ciepło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.12.2010 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Jakie masz zapotrzebowanie domu na ciepło ? 16 tys kWh, moc 10kW w szczycie bez CWU pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2010 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 16 tys kWh, moc 10kW w szczycie bez CWU pozdr. To sporo,faktycznie PCi może się sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.12.2010 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 To sporo,faktycznie PCi może się sprawdzić. Ja wiem czy sporo - ogrzewane blisko 300m2 razem z piwnicami A co do sprawdzenia sie - musi. Innej alternatywy nie mam. Nie chce zadnego kotla stalopalnego, a gazu nie ma i nie bedzie Prad mimo wszystko nawet w II taryfie wychodzi tak, ze PC sie bardzo szybko zwroci. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts