Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

I tak mu zostało do dziś :p

Po krótkiej konsultacji z mężem i przeszukaniu jego dość obszernej pamięci, kazał zapytać czy za sąsiadkę będzie miał panią z angielskiego??? :p :p :p

Serdecznie pozdrawia :D

Brawo za obszerną pamięć. Pani od angielskiego też pozdrawia i liczy na wasze doświadczenie budowlane już od wiosny (oby) :).

Pytanie do tych co wykonali już wylewki. Wyłożyłem styropian i niektóre płyty styropianu bujają mi się na boki, czy to grozi klawiszowaniu wylewek lub przyszłemu im pękaniu? Dziękuję za odpowiedź i proszę o podpowiedzi jak mam to poprawić, dodam że styropian grubość 10 cm - znajomy twierdzi że pod ciężarem wylewek styropian powinien się poddać.

Pytanie do tych co wykonali już wylewki. Wyłożyłem styropian i niektóre płyty styropianu bujają mi się na boki, czy to grozi klawiszowaniu wylewek lub przyszłemu im pękaniu? Dziękuję za odpowiedź i proszę o podpowiedzi jak mam to poprawić, dodam że styropian grubość 10 cm - znajomy twierdzi że pod ciężarem wylewek styropian powinien się poddać.

ja ostatnio kladlem styropian 2x5cm, na to folie i rurki z podlogowki, tam gdzie dzwigalo przymocowalem do betonu kolkami do styropianu i jest spokoj a jak bedzie z po wylewkach to zobaczymy ale powinno byc ok

Nam styropian też "pracował"po położeniu,a po wylewkach jest wszystko w jak najlepszym porządku.Kładli nam 2x5,bo podobno tak jest lepiej niż 1x10,ale co to znaczy "lepiej"to musiałabym panów z Instalmexu zapytać.

Maciek namawiam moją klientkę na forum,też budje w Jankowicach,ale jeszcze się nie skusiła.Myślę,że znasz.Jak chcesz wiedzieć to napiszę na pw.

Świat taki mały a z Ochojca nikogo nie ma......

No i oczywiście pierwsza z wielu moich próśb do was: szukamy fachowców do budowania. Niedrogich, najlepiej tzw ekip 2-3 osobowych, mój mąż będzie budował, ale tylko z doskoku. Kto pomoże? Pamiętam, że ktoś tu kiedyś pisał o panu, który wybudował ściany parteru za 2,5tys. złotych. Mogę dostać namiary?

ja mam murarza ze szczerbic !! zadzwon do niego to moze sie dogadacie :) wiesz jak bedzie an miejscu to bedzie lepiej liczyl !!

Tomasz Zniszczol - namiary w watku o namiarach :)

co do okien - mam spore rozeznanie i jak masz mozliwosc kupic przed nowym rokiem to oknoplast kasuje cenowo dosc powaznie !!! nikt mi konkurencyjnej ceny nie dal wiec warto !! oczywiscie montaz na wiosne!!

oknoplast znajdziesz w rybniku na chrobrego !!

z tanszych ofert jakie mialam to:

1. u tesciow queene na mlynskiej

2. veka kolo tesco /choc juz nie taka dobra oferta jak latem/

3. konsek na placu wolnosci /tez dali dobra oferte ale nie tak dobra teraz jak oknoplast :)/

Właśnie umówiłam się z doradcą z Open Finance na spotkanie w sprawie kredytu. Termin spotkania: 3 stycznia 2011. No to zaczęło się. Oby to poszło jak najszybicej, bo na wiosnę chcemy ruszyć dalej a nie ma za co :p

Jak długo u Was trwało załatwianie kredytu?

agusia a moze polecic ci dobrego doradce kredytowego z expandera z rybnika ?? bo OF jest w gliwicach i jezdzic tam z kazdym swistkiem - masakra!! my przenieslismy sie z OF wlasnie do expandera i nie zalujemy !!! wszystko zalatwione na miejscu ... a bylismy tam z kilkanascie razy ... to jakis podpis, papier duperela ... jak bym miala do gliwic zapychac za kazdym razem to by to 4 razy dluzej trwalo a i tak cale zalatwianie to poltora miesiaca !!!

moge ci dac kom mojego pzedstawiciela ... nie bedziesz zalowala!!

Właśnie umówiłam się z doradcą z Open Finance na spotkanie w sprawie kredytu.

Czy to doradca polecany przeze mnie? :)

U nas prze rybnicki sąd zalatwianie kredytu trwało trzy miesiące - ponad miesiąc czekaliśmy na odpis z księgi wieczystej, potem trzeba było na nowo załatwiać zaświadczenia z pracy (a mój pracodawca jest z Poznania :( ), no i tak to się przeciągnęło. Od złożenia wniosku do otrzymania decyzji czekaliśmy chyba ok tygodnia. Teraz czekamy na pierwszą transzę :)

Czy to doradca polecany przeze mnie? :)

U nas prze rybnicki sąd zalatwianie kredytu trwało trzy miesiące - ponad miesiąc czekaliśmy na odpis z księgi wieczystej, potem trzeba było na nowo załatwiać zaświadczenia z pracy (a mój pracodawca jest z Poznania :( ), no i tak to się przeciągnęło. Od złożenia wniosku do otrzymania decyzji czekaliśmy chyba ok tygodnia. Teraz czekamy na pierwszą transzę :)

Ten polecany. Mam nadzieję, że w miom przypadku też się sprawdzi :)

Jestem w stanie poczekać nawet te 3 miesiące, ale nie dłużej. Odpisy z ksiąg ponoć dostaje się już od ręki, z zaświadczeniami też nie będzie poroblemu (sama sobie mogę wystawić :p).

agusia a moze polecic ci dobrego doradce kredytowego z expandera z rybnika ?? bo OF jest w gliwicach i jezdzic tam z kazdym swistkiem - masakra!! my przenieslismy sie z OF wlasnie do expandera i nie zalujemy !!! wszystko zalatwione na miejscu ... a bylismy tam z kilkanascie razy ... to jakis podpis, papier duperela ... jak bym miala do gliwic zapychac za kazdym razem to by to 4 razy dluzej trwalo a i tak cale zalatwianie to poltora miesiaca !!!

moge ci dac kom mojego pzedstawiciela ... nie bedziesz zalowala!!

Nasz doradca z OF dojeżdżał do nas do domu - a mieszkamy w Raciborzu :) Byl chyba ze trzy czy cztery razy, a jak brakowało jakiegoś papierka to wysyłaliśmy mu scany.

Ten polecany. Mam nadzieję, że w miom przypadku też się sprawdzi :)

Jestem w stanie poczekać nawet te 3 miesiące, ale nie dłużej. Odpisy z ksiąg ponoć dostaje się już od ręki, z zaświadczeniami też nie będzie poroblemu (sama sobie mogę wystawić :p).

No właśnie teraz dostaje się odpis od ręki, a nam ten czas oczekiwania BARDZOOOO pokrzyżował plany...no ale cóż...