elmagra 27.12.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Hehe, ano Sławek Skąd się znacie?? Aż nie wiem czy powinnam się przyznawać. Poznaliśmy się, gdy Sławek był w 3 klasie technikum klasa D wych. dyr.M.S. Pieron z niego był, ale jak najbardziej sympatyczny i fajny chłopak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 27.12.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Pieron z niego był, ale jak najbardziej sympatyczny i fajny chłopak. I tak mu zostało do dziś Po krótkiej konsultacji z mężem i przeszukaniu jego dość obszernej pamięci, kazał zapytać czy za sąsiadkę będzie miał panią z angielskiego??? :p Serdecznie pozdrawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 27.12.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 I tak mu zostało do dziś Po krótkiej konsultacji z mężem i przeszukaniu jego dość obszernej pamięci, kazał zapytać czy za sąsiadkę będzie miał panią z angielskiego??? :p Serdecznie pozdrawia Brawo za obszerną pamięć. Pani od angielskiego też pozdrawia i liczy na wasze doświadczenie budowlane już od wiosny (oby) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 27.12.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 tez tak myslalem ze pani od angielskiego a "gra" w nicku to od nazwiska panienskiego ;d niby swiat maly a nikt sie nie buduje w jankowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 27.12.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Pytanie do tych co wykonali już wylewki. Wyłożyłem styropian i niektóre płyty styropianu bujają mi się na boki, czy to grozi klawiszowaniu wylewek lub przyszłemu im pękaniu? Dziękuję za odpowiedź i proszę o podpowiedzi jak mam to poprawić, dodam że styropian grubość 10 cm - znajomy twierdzi że pod ciężarem wylewek styropian powinien się poddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 27.12.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Pytanie do tych co wykonali już wylewki. Wyłożyłem styropian i niektóre płyty styropianu bujają mi się na boki, czy to grozi klawiszowaniu wylewek lub przyszłemu im pękaniu? Dziękuję za odpowiedź i proszę o podpowiedzi jak mam to poprawić, dodam że styropian grubość 10 cm - znajomy twierdzi że pod ciężarem wylewek styropian powinien się poddać. ja ostatnio kladlem styropian 2x5cm, na to folie i rurki z podlogowki, tam gdzie dzwigalo przymocowalem do betonu kolkami do styropianu i jest spokoj a jak bedzie z po wylewkach to zobaczymy ale powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisat 27.12.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Witam zrobilem dzis drugi krok w strone wlasnego domku kupilem porotherm 44 p+w po 5,90 oraz bloczki betonowe 12 po 2,65 teraz tylko czekac do wiosny na pogode i zeby zakup teraz byl trafiony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 27.12.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Nam styropian też "pracował"po położeniu,a po wylewkach jest wszystko w jak najlepszym porządku.Kładli nam 2x5,bo podobno tak jest lepiej niż 1x10,ale co to znaczy "lepiej"to musiałabym panów z Instalmexu zapytać.Maciek namawiam moją klientkę na forum,też budje w Jankowicach,ale jeszcze się nie skusiła.Myślę,że znasz.Jak chcesz wiedzieć to napiszę na pw.Świat taki mały a z Ochojca nikogo nie ma...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 27.12.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Witam czy może ktoś polecić dobrych tynkarzy z okolicy Wodzisław - Rybnik aha i jaki tynk polecacie który sie sprawdza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.12.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Gabrysia a w której części Ochojca budujesz ? mieszkają tam moi teściowie i schodziłam te okolice z psem wzdłuż i wszerz wszyscy sie znacie a ja poza Adrianem to chyba nikogo...dobra - rocznik `77, LO Hanka obecnie Frycz....wystąp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 27.12.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Pati na ostatnim skrzyżowaniu w Rybniku w lewo, kawałek prosto za krzyżem.Ha,ha rocznik się zgadza,niestety nie to miasto,nie ta szkoła.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.12.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 No i oczywiście pierwsza z wielu moich próśb do was: szukamy fachowców do budowania. Niedrogich, najlepiej tzw ekip 2-3 osobowych, mój mąż będzie budował, ale tylko z doskoku. Kto pomoże? Pamiętam, że ktoś tu kiedyś pisał o panu, który wybudował ściany parteru za 2,5tys. złotych. Mogę dostać namiary? ja mam murarza ze szczerbic !! zadzwon do niego to moze sie dogadacie wiesz jak bedzie an miejscu to bedzie lepiej liczyl !! Tomasz Zniszczol - namiary w watku o namiarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aweriwo 28.12.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Witam. Szukam firm z oknami i nie wiem jak zrobić wycenę.... Cały czas czytam ten wątek i z wyborem ścian mi pomogliście. To teraz proszę o namiary na jakieś firmy z oknami- jestem z Orzesza i dziw-żadnej firmy tu nie ma, albo ja nie widzę... A muszę kupić okna . Pliss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.12.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 co do okien - mam spore rozeznanie i jak masz mozliwosc kupic przed nowym rokiem to oknoplast kasuje cenowo dosc powaznie !!! nikt mi konkurencyjnej ceny nie dal wiec warto !! oczywiscie montaz na wiosne!! oknoplast znajdziesz w rybniku na chrobrego !! z tanszych ofert jakie mialam to:1. u tesciow queene na mlynskiej2. veka kolo tesco /choc juz nie taka dobra oferta jak latem/3. konsek na placu wolnosci /tez dali dobra oferte ale nie tak dobra teraz jak oknoplast :)/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 28.12.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Właśnie umówiłam się z doradcą z Open Finance na spotkanie w sprawie kredytu. Termin spotkania: 3 stycznia 2011. No to zaczęło się. Oby to poszło jak najszybicej, bo na wiosnę chcemy ruszyć dalej a nie ma za co Jak długo u Was trwało załatwianie kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.12.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Właśnie umówiłam się z doradcą z Open Finance na spotkanie w sprawie kredytu. Termin spotkania: 3 stycznia 2011. No to zaczęło się. Oby to poszło jak najszybicej, bo na wiosnę chcemy ruszyć dalej a nie ma za co Jak długo u Was trwało załatwianie kredytu? agusia a moze polecic ci dobrego doradce kredytowego z expandera z rybnika ?? bo OF jest w gliwicach i jezdzic tam z kazdym swistkiem - masakra!! my przenieslismy sie z OF wlasnie do expandera i nie zalujemy !!! wszystko zalatwione na miejscu ... a bylismy tam z kilkanascie razy ... to jakis podpis, papier duperela ... jak bym miala do gliwic zapychac za kazdym razem to by to 4 razy dluzej trwalo a i tak cale zalatwianie to poltora miesiaca !!! moge ci dac kom mojego pzedstawiciela ... nie bedziesz zalowala!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 28.12.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Właśnie umówiłam się z doradcą z Open Finance na spotkanie w sprawie kredytu. Czy to doradca polecany przeze mnie? U nas prze rybnicki sąd zalatwianie kredytu trwało trzy miesiące - ponad miesiąc czekaliśmy na odpis z księgi wieczystej, potem trzeba było na nowo załatwiać zaświadczenia z pracy (a mój pracodawca jest z Poznania ), no i tak to się przeciągnęło. Od złożenia wniosku do otrzymania decyzji czekaliśmy chyba ok tygodnia. Teraz czekamy na pierwszą transzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 28.12.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Czy to doradca polecany przeze mnie? U nas prze rybnicki sąd zalatwianie kredytu trwało trzy miesiące - ponad miesiąc czekaliśmy na odpis z księgi wieczystej, potem trzeba było na nowo załatwiać zaświadczenia z pracy (a mój pracodawca jest z Poznania ), no i tak to się przeciągnęło. Od złożenia wniosku do otrzymania decyzji czekaliśmy chyba ok tygodnia. Teraz czekamy na pierwszą transzę Ten polecany. Mam nadzieję, że w miom przypadku też się sprawdzi Jestem w stanie poczekać nawet te 3 miesiące, ale nie dłużej. Odpisy z ksiąg ponoć dostaje się już od ręki, z zaświadczeniami też nie będzie poroblemu (sama sobie mogę wystawić ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 28.12.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 agusia a moze polecic ci dobrego doradce kredytowego z expandera z rybnika ?? bo OF jest w gliwicach i jezdzic tam z kazdym swistkiem - masakra!! my przenieslismy sie z OF wlasnie do expandera i nie zalujemy !!! wszystko zalatwione na miejscu ... a bylismy tam z kilkanascie razy ... to jakis podpis, papier duperela ... jak bym miala do gliwic zapychac za kazdym razem to by to 4 razy dluzej trwalo a i tak cale zalatwianie to poltora miesiaca !!! moge ci dac kom mojego pzedstawiciela ... nie bedziesz zalowala!! Nasz doradca z OF dojeżdżał do nas do domu - a mieszkamy w Raciborzu Byl chyba ze trzy czy cztery razy, a jak brakowało jakiegoś papierka to wysyłaliśmy mu scany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 28.12.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Ten polecany. Mam nadzieję, że w miom przypadku też się sprawdzi Jestem w stanie poczekać nawet te 3 miesiące, ale nie dłużej. Odpisy z ksiąg ponoć dostaje się już od ręki, z zaświadczeniami też nie będzie poroblemu (sama sobie mogę wystawić ). No właśnie teraz dostaje się odpis od ręki, a nam ten czas oczekiwania BARDZOOOO pokrzyżował plany...no ale cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts