queene 28.12.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 ja też uwielbiam Fb.....nk.pl sobie odopuściłam bo zbyt nudna sie stała ..........tylko mamusie wrzucają tam zdjęcia swoich pociech żarcik oczywiście a jesli chodzi o Fb to ja tez prosze o polubienie: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=177172505639516&set=a.170289216327845.33793.125625557460878 http://apps.facebook.com/sypialniamarzen/haslo/ag9zeXBpYWxuaWFtYXJ6ZW5yKAsSB0FwcFVzZXIiDzEwMDAwMDE2NTU5NDMwOAwLEgVFbnRyeSIBMAw/?ref=nf dziękuję i od razu ide klikać Wasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.12.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 ja też poproszę o klikanie http://apps.facebook.com/sypialniamarzen/haslo/ag9zeXBpYWxuaWFtYXJ6ZW5yKAsSB0FwcFVzZXIiDzEwMDAwMDEzMDg5Mjk3MgwLEgVFbnRyeSIBMAw/ kliknęłam również i idziemy łeb w łeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.12.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 a co do magisterki.........najprostszym rozwiązaniem jest wybranie sobie fajnego tematu ja pisałam o Parku CYstersów w Rudach (studiowałam turystyke na AWF Kraków) .....więc samo pisanie trwało długo bo sprawiało mi ogromną przyjemność obroniłam się bez stresu jako pierwsza na roku....a po 2 tygodniach urodziłam dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rybnicki 28.12.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Po ponad rocznej przerwie witam wszystkich ponownie, widzę że forum Rybnik się rozrasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.12.2010 03:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 a co do magisterki.........najprostszym rozwiązaniem jest wybranie sobie fajnego tematu ja pisałam o Parku CYstersów w Rudach (studiowałam turystyke na AWF Kraków) .....więc samo pisanie trwało długo bo sprawiało mi ogromną przyjemność obroniłam się bez stresu jako pierwsza na roku....a po 2 tygodniach urodziłam dziecko haha to pewnie mialas zajecia z moja ciocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 29.12.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Mea, o której ty wstajesz? Ale tutaj dziś cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.12.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Mea, o której ty wstajesz? Ale tutaj dziś cisza... ja o 4.30 o 5 ruszam do pracy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 29.12.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Hej, mam pytanie - kto z was ma lub planuje mieć kolektory słoneczne (myślę o grzaniu wody w bojlerze)? A co z dopłatami? Jakieś trudności (inne niż zwykle) z załatwianiem? Jaki to koszt takich kolektorów? No i kiedy trzeba się na nie decydować - na etapie adaptacji projektu czy można potem się namyślić? No i pozdrawiam wcześnie wstających - szczerze podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.12.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Hej, mam pytanie - kto z was ma lub planuje mieć kolektory słoneczne (myślę o grzaniu wody w bojlerze)? A co z dopłatami? Jakieś trudności (inne niż zwykle) z załatwianiem? Jaki to koszt takich kolektorów? No i kiedy trzeba się na nie decydować - na etapie adaptacji projektu czy można potem się namyślić? Zalezy czym bedziesz grzala CWU. Jak jakims b. tanim zrodlem - to krotko -> kolektory sie nie oplacaja Polecam artykul: http://www.elektroenergetyka.pl/639/elektroenergetyka_nr_07_09_e1.pdf pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 29.12.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Mam dość zimy a w szczególności tych okropnych mrozów. Jestem przemarznięta do szpiku :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 29.12.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 ja o 4.30 o 5 ruszam do pracy !! o matko! ale plus pewnie jest taki, że szybko kończysz a ja siedzę w pracy do 17, albo i dłużej....y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.12.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 w temacie doplat do kolektorow ... moj maz wczoraj poczytal mi troche o tym i po odliczeniu podatkow, odsetek itd wychodzi z tego paranoja ... przy kolektorach za okolo 12 tys realnej doplaty mozna dostac jakies 2,5 tys !!! no i Adam ma racje - przy opale wegle kolektory sie nie oplacaja ale ... no wlasnie to ale sklania mnie do tego zeby instalacje pod kolektor przygotowac ... bedzie odpowiednio wiekszy bojler i instalacja pionowa !! a jak znajdzie sie kasa na kolektor i automatyke to bede kociol na lato odlanczac i pojade tylko na kolektorach !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.12.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 o matko! ale plus pewnie jest taki, że szybko kończysz a ja siedzę w pracy do 17, albo i dłużej....y zasadniczo 14.01 wychodze na parking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.12.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Zalezy czym bedziesz grzala CWU. Jak jakims b. tanim zrodlem - to krotko -> kolektory sie nie oplacaja Polecam artykul: http://www.elektroenergetyka.pl/639/elektroenergetyka_nr_07_09_e1.pdf pozdr. bardzo tanie to zwykle eko-groszek....a wiec brudno...chyba że ktoś ma gaz -ja nie.... dlatego ja wolę mieć czysto przez pół roku i myślę o nich bardzo serio, docelowo przystosowane do ogrzewania wody w basenie a kredyt - dotacje nazwał ktoś dotacjami dla banku....coś w tym jest, gdzieś czytałam jakiś mądry artykuł podważający sens dotacji, chyba w muratorze nawet to było, przy kwocie 10-12 tysiecy nie opłaca sie moim zdaniem brać kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.12.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 mea uprzedziłaś mnie z tym postem, ja dłuzej go pisałam bo musiałam dziecko w miedzyczasie uśpić ale zgadzamy sie w 100%, już pytałam kominiarza - moge przewody poprowadzic w kominie wiec tak zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.12.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 dlatego ja wolę mieć czysto przez pół roku i myślę o nich bardzo serio, docelowo przystosowane do ogrzewania wody w basenie Czysto i tanio i to nie tylko przez pół roku będziesz miała z pompą ciepła do cwu,cena 5-6tyszł. http://www.klimatyzacje.warszawa.pl/?pompa-ciepla-do-cwu-ciepla-woda,182 Solarów za taką cenę bym nie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.12.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Czysto i tanio i to nie tylko przez pół roku będziesz miała z pompą ciepła do cwu,cena 5-6tyszł. Solarów za taką cenę bym nie kupił. Dokladnie! Powietrzna PC do CWU bedzie znacznie lepsza, bardziej "sterowalna" i rownie tania co solary pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leon123 29.12.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 A ja mam pytanko trochę z innej beczki mianowicie czy podłączenie gazu ziemnego do domku jest opłacalne jeśli ma się zamiar używać tylko pieca w kuchni???Ponoć koszty przyłączenia oraz samej instalacji są dosyć wysokie i nie adekwatne do ewentualnych "zysków"-przynajmniej tak mi poradzili panowie z gazowni.Drugi problem jaki mnie trapi to jaki materiał mam zastosować na ściany zewnętrzne porotherm czy może ytong(ten drugi ponoć trzeba otynkować przed zimą aby się nie "napił" wody bo może popękać a z moich obserwacji domów nie otynkowanych to nie wynika).Wiem że niema na wszystkie pytania złotej odpowiedzi ale dziękuje za wszelkie rady i opinie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.12.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 A ja mam pytanko trochę z innej beczki mianowicie czy podłączenie gazu ziemnego do domku jest opłacalne jeśli ma się zamiar używać tylko pieca w kuchni??? Drugi problem jaki mnie trapi to jaki materiał mam zastosować na ściany zewnętrzne porotherm czy może ytong(ten drugi ponoć trzeba otynkować przed zimą aby się nie "napił" wody bo może popękać a z moich obserwacji domów nie otynkowanych to nie wynika).Wiem że niema na wszystkie pytania złotej odpowiedzi ale dziękuje za wszelkie rady i opinie. Pozdrawiam . Jeśli jest możliwość podpięcia gazu w "normalnej" cenie to wg mnie szkoda marnować gaz tylko na kuchenkę,grzałbym cały dom. Co do ścian moim faworytem jest Ytong lub jakikolwiek inny BK 24cm a na to 20cm styro Gold i U=0,13 W/m2K lub Platinum i U=0,11 W/m2K. Chociaż z drugiej strony grzanie jedynie prądem nie jest tak straszne jak malują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.12.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Czysto i tanio i to nie tylko przez pół roku będziesz miała z pompą ciepła do cwu,cena 5-6tyszł. http://www.klimatyzacje.warszawa.pl/?pompa-ciepla-do-cwu-ciepla-woda,182 Solarów za taką cenę bym nie kupił. wystarczy sama pompa za 5 tys ? nie ponosze żadnych dodatkowych kosztów nawet jesli nie mam reku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts