agreston 04.01.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 najlepszego w nowym roku życzę!! My projekt przyłącza wody(do budynku) tez robiliśmy w wodociągach=520zł Mam do Was pytanie w związku z tym przyłączem własnie. Orientujecie sie jak to wychodzi korzystniej ?przyłącze robione przez wodociągi czy może inną firmę?Może ktos się orientował. Może moglibyście polecic którąś z form zajmująca sie przyłączami. ...Wiem że sama wcinkę wodociągi muszą zrobic same. Projekt wodociągi, roboty inna firma, wcinka z nimi to jasne. Ja polecam swoich magików od wody na prawdę ekipa super sprawdzona u mnie już nie raz. Wojtek Pałach 502 507911. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 04.01.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 polecam forum forda wszystkiego się można dowiedzieć na temat mondeo http://forum.fordclubpolska.org/forumdisplay.php?f=95,trzeba sprawdzić konkretnie przed zakupem wtryski(próba przelewowa),turbinę,sprzęgło z kołem dwumasowym,koło pasowe z napinaczem,rolki i pasek od alternatora,zawieszenie jest dość wytrzymałe.My mamy mondeo kombi z 2002 roku 130KM tdci 2.0L,przebieg przed zakupem 140tyś.km a teraz jest 223tyśkm,użytkujemy go 4 rok.jeśli potrzebujesz jeszcze coś wiedzieć to śmiało pisz,pozdrawiam A nie masz automatu tiptronica 5 biegowego? Albo ktoś nie ma. Mam i chciałem coś porównać sobie jadąc kawałek innym autem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.01.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 o autka to mój(nasz ) konik ..obecnie jestem zapisana do moment...chyba 5 klubów samochodowych - citroen, renault, seat, honda, ford mustang...a mąż jeszcze vw jeździmy na zloty, spotkania itp zawsze przed zakupem zapisywałąm sie na forum zeby poczytać to i owo i tak zostawałam obecnie mam Citroena C2 a mąż Seata Leona myślimy nad zamianą Leona - bo przydałoby sie wieksze...i troche bardziej ekonomiczne passata juz przerabialismy - fakt że zawieszenie słabawe ale palił 4-5l ropy/100km...duży wygodny.......wszystkim moge go polecić laguna II generralnie miała słąbe opinie, zresztą mondeo podobnie...ale obecnie nie ma aut które sie nie psują...no chyba ze porsche 911 no albo toyoty - przynajmniej wg rankingów a rozwazałaś avensisa ? albo audi - teraz o nim myślimy...choc znowu wpakujemy sie w te zawieszenie...ale coś za coś..może Maciek sie wypowie ... kończę bo mogłąbym pisać w tym temacie bez końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 04.01.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 wiem że w wodociągach wychodzi średnio 30% drożej u mnie na odległości wody 11m i kanalizacji wraz z przykanalikiem i studnia w drodze (na mój koszt - co za banda) wyszło by prawie 13 tyś zł :/, firma jaff 10 tyś zł, warmech (robią dość rzadko 7tyś zł ) wiem, że dużo robi Adam Rojek z Gottartowic jednak niewiem w jakiej cenie. Ogólnie jest lista firm uprawnionych (czyt. polecanych) przez PWiK Znaczy wody ze studzienki na działce do budynku 10 m dalej nie może przyłączyć mi mój magik wod.-kan. i odebrać to PWiK tylko jakaś tam firma "ąę"? Prawie jak notariusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.01.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 polecam forum forda wszystkiego się można dowiedzieć na temat mondeo http://forum.fordclubpolska.org/forumdisplay.php?f=95,trzeba sprawdzić konkretnie przed zakupem wtryski(próba przelewowa),turbinę,sprzęgło z kołem dwumasowym,koło pasowe z napinaczem,rolki i pasek od alternatora,zawieszenie jest dość wytrzymałe.My mamy mondeo kombi z 2002 roku 130KM tdci 2.0L,przebieg przed zakupem 140tyś.km a teraz jest 223tyśkm,użytkujemy go 4 rok.jeśli potrzebujesz jeszcze coś wiedzieć to śmiało pisz,pozdrawiam tu wiecej pytan czy watpliwosci ma maz ... ja oceniam jedynie czy mi sie podoba czy nie ale w razie wysle go do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.01.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 taki zachód słońca będe podziwiała z kuchni:http://img714.imageshack.us/img714/3413/moto0020i.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.01.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 queene nad avensisem nie mysle ... ma kolega z pracy i w imie zasad nie kupie nad A6 sie zastanawialismy ale potencjalnie zblizony rocznik kosztuje znacznie wiecej ... co do zlotow ... mamy renowke i nie oddamy jej juz chyba nigdy wiec bedzie czym na zloty jezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.01.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 taki zachód słońca będe podziwiała z kuchni: http://img714.imageshack.us/img714/3413/moto0020i.jpg poczekaj niech ci zrobie moj zachod ale ten jest wypas a kto dzis ogladal zacmienie slonca ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 04.01.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 o autka to mój(nasz ) konik ..obecnie jestem zapisana do moment...chyba 5 klubów samochodowych - citroen, renault, seat, honda, ford mustang...a mąż jeszcze vw jeździmy na zloty, spotkania itp zawsze przed zakupem zapisywałąm sie na forum zeby poczytać to i owo i tak zostawałam obecnie mam Citroena C2 a mąż Seata Leona myślimy nad zamianą Leona - bo przydałoby sie wieksze...i troche bardziej ekonomiczne passata juz przerabialismy - fakt że zawieszenie słabawe ale palił 4-5l ropy/100km...duży wygodny.......wszystkim moge go polecić laguna II generralnie miała słąbe opinie, zresztą mondeo podobnie...ale obecnie nie ma aut które sie nie psują...no chyba ze porsche 911 no albo toyoty - przynajmniej wg rankingów a rozwazałaś avensisa ? albo audi - teraz o nim myślimy...choc znowu wpakujemy sie w te zawieszenie...ale coś za coś..może Maciek sie wypowie ... kończę bo mogłąbym pisać w tym temacie bez końca siema mowisz i masz i zas fajnie pogadac z Adamem Fajnie, tylko ten pasek ma mega-skomplikowane i drogie zawieszenie wielowahaczowe, jak Ci tam jakas pierdolka zacznie stukac (a srednio zaczyna po roku, dwoch od wymiany) to do wymiany jest caly wahacz - naprawa 1,5-2k pln i tak co dwa lata pozdr. mamy kombika audi A6 z 2000r i jest rewelacyjny!!! co do wielowahaczy to jest identyczny patetnt co w VW, nasze auto mamy od 4 lat a w sumie ma 10 i przebieg 180 tys, wymienilem 2 lata temu 1 element z tego wielowahacza i byl jeszcze oryginalny z tego co czytalem tez po forach nikomu jeszcze nie udalo sie wymienic na raz calego zawieszenia tym bardziej po roku dwoch. nie robie nim ogromnej ilosci kilometrow bo okolo 15 tys rocznie ale zdazylem 2x zlamac felge jak np przy 130km/h przywalilem w ten wystajacy kraweznik przy przejsciu dla pieszych i zawieszenie spoko, delikatnie stukaja galeczki ale dziennie robiac kilkaset metrow po ekstra dziurach prowadzacych na budowe maja prawo! drugi w rodzinie jest wlasnie ford mondeo z 1997r ale tylko temu bo szukalismy malego auta dla zony do 5tys zl, byla do wyboru zeżarta corsa 3 lata starsza i bez wyposazenia, a tu trafilismy troche wieksze, z klima, abs, el. szybami+lusterkami, 2 komplety kol itd. wiec trudno bylo nie kupic. zona robi tylko kilka kilometrow do przedszkola i z powrotem wiec nie szukalismy zadnego cuda a pozniej i tak bedziemy mieli do przedszkola, podstawowki i gimnazjum 800m. tescie wczesniej mieli meganke i tez nic przy niej nie robili ale to byl starszy rocznik w tych nowych renaultach jest faktycznie za duzo eletroniki takiej niepotrzebnej ale za to sa bardzo tanie i bardzo bezpieczne. fakt jest taki ze mozna kupic byle jakie nowe auto i zle trafic, nie ma reguly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 04.01.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 queene nad avensisem nie mysle ... ma kolega z pracy i w imie zasad nie kupie totyote tez bym bral w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 04.01.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Witam noworocznie, ile czekaliście na realizację przyłącza gazu ziemnego, bo mi dzisiaj przy podpisywaniu umowy rzekli do 11 miesięcy (projekt, przetarg na firmę wykonawczą itd.) - chciałem na przyszłą jesień odpalać już piec i może być problem. Czy projekt podłączenia wody od studzienki na działce do domu robiliście w PWiK czy ktoś inny wam robił (ile płaciliście)? 11 miesięcy??? To chyba żart. Masz jakieś szczególne warunki z tym gazem, czy to standard? Muszę tam pobiec w tym tygodniu i dopytać czy u mnie też będzie tak długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 04.01.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Chwalicie się zachodami słońca?? To mój Będę podziwiać z sypialni, może już za dwa lata http://img191.imageshack.us/img191/1097/images20100910016zmniej.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.01.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 co do zlotow ... mamy renowke i nie oddamy jej juz chyba nigdy wiec bedzie czym na zloty jezdzic Bo jej nikt nie zechce kupic ha ha haaa!! Sorry - taka glupia ironia mi sie wlaczyla ;) :D pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.01.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 tescie wczesniej mieli meganke i tez nic przy niej nie robili ale to byl starszy rocznik w tych nowych renaultach jest faktycznie za duzo eletroniki takiej niepotrzebnej ale za to sa bardzo tanie i bardzo bezpieczne. fakt jest taki ze mozna kupic byle jakie nowe auto i zle trafic, nie ma reguly Dupa jas !! !! Slyszales, ze inzynierowie Renault projektuja tak "bezpieczenstwo" tych samochodow, zeby wypadalo najlepiej przy standardowych testach zderzeniowych przy predkosci 50 czy 60 (juz nie pamietam) km/h ?? Przy wyzszych predkosciach nikt nie robi crash-testow, a przy nich prawdopodobnie wiekszosc kierowcow renowek ma znacznie mniejsze szanse na przezycie niz kierowcy innych, w teorii mniej bezpiecznych samochodow... Byly zreszta kiedys w top gear albo fifth gear roznego typu testy - pewnie da sie wygooglac (wyjutubowac). Pozatym - test np. mojego 4runnera wyszedl ogolnie OK choc obrazenia nog kierowca mial miec spore. Ciekawe jednak jak wyszedlby crash-test czolowy 4runner - megane czy laguna - raczej runner by przejechal po tej renowce i splaszczyl ja jak walec Niestety tak to jest ze na kazdym kroku nas oszukuja (zeby nie powiedziec bardziej dosadnie ruch** w d** pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.01.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Bo jej nikt nie zechce kupic ha ha haaa!! Sorry - taka glupia ironia mi sie wlaczyla ;) :D pozdr. zacznijmy od tego ze nikt jej nie zechce sprzedac !! to auto to cala historia ... R19 16V w sedanie ostao sie w europie ledwie kilka sztuk!! to auto pierwotnie jezdzilo we wloszech ... potem w niemczech az mariusz go wynalazl i sciagalismy go z dieseldorfu !! na dodatek wmowil jego wlascicielowi ze to stary nic nie warty grat i ze napewno chce sie go pozbyc kupil go za 500 euro teraz juz wlozyl w niego majatek ale co tam ... kazdy ma jakas pasje ... pasja mojego meza jest Renault 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.01.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Dupa jas !! !! Slyszales, ze inzynierowie Renault projektuja tak "bezpieczenstwo" tych samochodow, zeby wypadalo najlepiej przy standardowych testach zderzeniowych przy predkosci 50 czy 60 (juz nie pamietam) km/h ?? Przy wyzszych predkosciach nikt nie robi crash-testow, a przy nich prawdopodobnie wiekszosc kierowcow renowek ma znacznie mniejsze szanse na przezycie niz kierowcy innych, w teorii mniej bezpiecznych samochodow... Byly zreszta kiedys w top gear albo fifth gear roznego typu testy - pewnie da sie wygooglac (wyjutubowac). Pozatym - test np. mojego 4runnera wyszedl ogolnie OK choc obrazenia nog kierowca mial miec spore. Ciekawe jednak jak wyszedlby crash-test czolowy 4runner - megane czy laguna - raczej runner by przejechal po tej renowce i splaszczyl ja jak walec Niestety tak to jest ze na kazdym kroku nas oszukuja (zeby nie powiedziec bardziej dosadnie ruch** w d** pozdr. wiesz jak to przeczytalam to chcialam tylko napisac "pierdolisz" ... ale pewnie mnei ocenzuruja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 04.01.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 11 miesięcy??? To chyba żart. Masz jakieś szczególne warunki z tym gazem, czy to standard? Muszę tam pobiec w tym tygodniu i dopytać czy u mnie też będzie tak długo Warunki mam chyba standardowe (odległość do podciągnięcia gazociągu do granicy mojej działki to 85 m), no właśnie niby taki sobie okres gwarantują - "do 11 miesięcy" od podpisania umowy, też mi szczena opadła, jakbym wiedział to bym już to załatwiał 3 miesiące temu. Jutro rano tam będę i się jeszcze dopytam, czy to tylko taki okres "na wszelki wypadek", czy faktycznie tyle sie mogą z tym certolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 04.01.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Dupa jas !! !! Slyszales, ze inzynierowie Renault projektuja tak "bezpieczenstwo" tych samochodow, zeby wypadalo najlepiej przy standardowych testach zderzeniowych przy predkosci 50 czy 60 (juz nie pamietam) km/h ?? Przy wyzszych predkosciach nikt nie robi crash-testow, a przy nich prawdopodobnie wiekszosc kierowcow renowek ma znacznie mniejsze szanse na przezycie niz kierowcy innych, w teorii mniej bezpiecznych samochodow... Byly zreszta kiedys w top gear albo fifth gear roznego typu testy - pewnie da sie wygooglac (wyjutubowac). Pozatym - test np. mojego 4runnera wyszedl ogolnie OK choc obrazenia nog kierowca mial miec spore. Ciekawe jednak jak wyszedlby crash-test czolowy 4runner - megane czy laguna - raczej runner by przejechal po tej renowce i splaszczyl ja jak walec Niestety tak to jest ze na kazdym kroku nas oszukuja (zeby nie powiedziec bardziej dosadnie ruch** w d** pozdr. ale wszystkie proby zderzeniowe robia przy 50km/h i reno ma zawsze 5 gwiazdek i certyfikaty europejskie sa takie same wydawane prze ADAC czy cos takiego, a Twoje auto to prawie ciezarowe:) w tamtym roku kumpel przywalil w sarne w sejcento mial do wymiany przedni zderzak i cos tam, drugi w megane mial po sarnie dziure w prawym nadkolu bo to plastik a ja widzialem jak sarna przed moim samochodem robi mase obrotow i mam do dzisiaj odbite wszystkie sruby mocujace tablice rejestracyjna a reszte siersci starlem ze zderzaka reka ;d poza tym nic! ale audi wg testow jest bezpieczne dla wszystkich procz pieszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 04.01.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 wiesz jak to przeczytalam to chcialam tylko napisac "pierdolisz" ... ale pewnie mnei ocenzuruja ... czy tak mowia ludzie pracujacy na kopalni ?! popraw sie! na forum jest fajnie bo nie znam sie ani na budownictwie ani na samochodach a tu rozmawiam jak rowny z rownym i robie wrazenie fachowca ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.01.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 bez sensu porównywaniem jest faktycznie niezniszczalnego hiluxa vel 4runnera do laguny ale predzej znajde te drugie niż te pierwsze ja kocham terenówki miłością ogromną i niespełnioną...może kiedyś w końcu garaż nawet powiększyłam pod tym kątem a crash-test już jeden przerobiłam...3 lata temu skasowałam citroena C2 którym jeździłam od nowości czyli 1,5 miesiąca szkoda całkowita, ja cała nawet poducha nie poszła, wina nie moja, auto dostałam nowe z ubezpieczenia...a pewnie wszystko dlatego że kolor tego pierwszego mi nie odpowiadał przeznaczenie oglądał ktoś dziś zaćmienie ? ja sie spóźniłam..... a na budowie pierwszy dymek z komina-koza działa ciągnie pięknie aż huczy robimy porządki wewnątrz i wchodzi elektryk......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts