irb 06.01.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Ci co zaczynają na wiosnę gdzie przymierzacie się do kupna bloczków fundamentowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 06.01.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Proszę poradźcie jak i skąd wziąść sterowniki do skanera mustek i do systemu windows 7 hej spróbuj wrzucić z visty, powinny działać, jesli nie to mustek.com i tam support. Jak nie bedzie w spisie to poszukaj ... other devices ... cos takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.01.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Ci co zaczynają na wiosnę gdzie przymierzacie się do kupna bloczków fundamentowych? proponuje sie nie przymierzac tylko dzwonic, dzwonic i jeszcze raz dzwonic ... grunt to arabskie przyzwyczajenia!! bez targowania ani rusz !!! oczywiscie zakladasz ze bedziesz w danej hurtowni wszystko kupowal a potem i tak zrobisz jak zechcesz oni sie zawsze na to lapia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 06.01.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Ci co zaczynają na wiosnę gdzie przymierzacie się do kupna bloczków fundamentowych? ja brałem w prefrowie, ale polecam handlobud, mają tam z budbetu lepszej jakości w tej samej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 06.01.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 a ja sie nie zgodze ... jak bylam wczesniej w oknoplascie to gosciu mi od razu powiedzial ze jak na wiosne potrzebuje to tylko kupowac w grudniu bo tak moga dac max 35% a ja dostalam bite 40 % !! z tego co pamietam to po negocjacjach max co wyciagali to 37 !! 3 oczka w ta czy w tamta to juz z tysiak w kapsie!! mysle, ze te kilka oczek to tak jak w mediamarkt bez vat oni zawsze zarabiaja i czy Ci powiedza 35% czy 70% rabatu ty i tak placisz tyle samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 06.01.2011 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 mysle, ze te kilka oczek to tak jak w mediamarkt bez vat oni zawsze zarabiaja i czy Ci powiedza 35% czy 70% rabatu ty i tak placisz tyle samo kiedys pracowałem w handlu i Maciek ma racje..... niewazny rabat. Ważna jest cena końcowa lub cena bazowa od jakiej sie rabat nalicza, częstym zjawiskiem w handlu jest że firmy dają wiekszy rabat ale od wyższych cen brutto. No i niestety część ludzi się na to łapie Zawsze jak klienci mi mówili że : " tam dostali lepszy rabat na grzejni X" to ja im mówiłem że ja daję tyle i to jest dużo, a jak chcą to dam im i z 60 % rabatu, ale za to od jakiej ceny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.01.2011 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 mysle, ze te kilka oczek to tak jak w mediamarkt bez vat oni zawsze zarabiaja i czy Ci powiedza 35% czy 70% rabatu ty i tak placisz tyle samo no akurat mam wycene z lipca i grudnia i sie roznia i to troche !! a tylko jedno inne okno ... moge nawet dokladnie policzyc jaka roznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.01.2011 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 kiedys pracowałem w handlu i Maciek ma racje..... niewazny rabat. Ważna jest cena końcowa lub cena bazowa od jakiej sie rabat nalicza, częstym zjawiskiem w handlu jest że firmy dają wiekszy rabat ale od wyższych cen brutto. No i niestety część ludzi się na to łapie Zawsze jak klienci mi mówili że : " tam dostali lepszy rabat na grzejni X" to ja im mówiłem że ja daję tyle i to jest dużo, a jak chcą to dam im i z 60 % rabatu, ale za to od jakiej ceny.... Tu akurat oboje nie macie racji bo to jest OKNOPLAST KRAKOW - oni sa "tylko" dystrybutorem - okna sprzedaja wedlug cennika oknoplastu. Maja program, ktory im wylicza koszt okien wedlug danych oknoplastu. I tak jezeli w zime daja 40% to znaczy ze oknoplast im daje 40%. Jezeli promocja sie konczy i jest rabat 35% to nic wiecej nie moga. To, ze komus dali 37% to juz znaczy, ze te 2% sa "w plecy" na swojej marzy ze sprzedazy, bo oknoplast zrobi im okna z rabatem 35%, a nie 37% Akurat w budownictwie jest bardzo duzo materialow gdzie przede wszystkim trzeba patrzec na rabat - chocby okna dachowe, welna mineralna, styropian, drzwi wewnetrzne etc. Ceny katalogowe sa zawsze dostepne chocby na stronach producentow i warto sie targowac w roznych hurtowniach o rabat, wedlug tych wlasnie katalogowych cen pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 07.01.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Słuchajcie miał ktoś z Was ostatnio wykonywane c.o i wod-kan. przez firmę INSTALMEX. Jestem ciekawa czy w dalszym ciągu są o nich pozytywne opinie bo jestem na etapie zbierania wycen i chętnie posłuchałabym jakieś dobrej rady w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 07.01.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 A ja wam polece ZPUH INSTALATOR II Eugeniusz Jakubczyk 504720012 terminowo sumiennie i tanio czego chciec wiecej w koncu jakas alternatywa dla drogiego instalmexu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 07.01.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Super dzięki za kontakt zadzwonię zobaczę jak wyjdzie to cenowo. Wiecie co bo to jest tak człowiek szuka tych wykonawców wiadomo z polecenia bo nikt nie chce się przejechać na firmie - dodatkowo ta instalacja c.o. no i cała kotłownia (a w dzisiejszych czasach to przecież sama elektronika) to przecież mnóstwo kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 07.01.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Tu akurat oboje nie macie racji bo to jest OKNOPLAST KRAKOW - oni sa "tylko" dystrybutorem - okna sprzedaja wedlug cennika oknoplastu. Maja program, ktory im wylicza koszt okien wedlug danych oknoplastu. I tak jezeli w zime daja 40% to znaczy ze oknoplast im daje 40%. Jezeli promocja sie konczy i jest rabat 35% to nic wiecej nie moga. To, ze komus dali 37% to juz znaczy, ze te 2% sa "w plecy" na swojej marzy ze sprzedazy, bo oknoplast zrobi im okna z rabatem 35%, a nie 37% Akurat w budownictwie jest bardzo duzo materialow gdzie przede wszystkim trzeba patrzec na rabat - chocby okna dachowe, welna mineralna, styropian, drzwi wewnetrzne etc. Ceny katalogowe sa zawsze dostepne chocby na stronach producentow i warto sie targowac w roznych hurtowniach o rabat, wedlug tych wlasnie katalogowych cen pozdr. malo gdzie i ktory producent daje ceny katalogowe a napewno przy oknach ich nie znajdziesz bo i jak? moze tylko przy typowych oknach dachowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.01.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 moj instalator tez mi wycenil instalacje 8k mniej niz instalmex !! moze sa dobrzy ale bardzo duzo kaza sobie za to placic !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.01.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 malo gdzie i ktory producent daje ceny katalogowe a napewno przy oknach ich nie znajdziesz bo i jak? moze tylko przy typowych oknach dachowych. zonk ... w oknoplascie jak chcesz dadza ci katalog z cennikiem na 2010rok !! gwoli wyjasnienia w tym cenniku jest cena z mb profilu i m2 szyby !! jak ktos chce sobie policzyc to kazde okno wyjdzie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 07.01.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 proponuje sie nie przymierzac tylko dzwonic, dzwonic i jeszcze raz dzwonic ... grunt to arabskie przyzwyczajenia!! bez targowania ani rusz !!! oczywiscie zakladasz ze bedziesz w danej hurtowni wszystko kupowal a potem i tak zrobisz jak zechcesz oni sie zawsze na to lapia mea dzięki za cenne podpowiedzi zanotowane Oczywiście dział NAMIARY już przejrzałam szybciutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 07.01.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 nie wiek jak to dokładnie teraz u nich wygląda, ale robili wod-kan i isntalacje do OC na jesień 2009. - całość około 7tyś. Na pewno można było taniej.... natomiast pytałem się też ich o podłogówkę - i tutaj cena była kosmos - 100zł/m2....mnie wyszło z robocizną i materiałem wyszło 60zł/m2 (z tego 150m2 podłogówki co 10cm, a reszta co 20cm) razem z podejściami pod 2 grzejniki i 2 drabinki do łazienki No fakt ogólnie uchodzą za drogich poczekam na mój kosztorys- zobaczymy ale zrobię wycenę jeszcze w paru innych firmach - i tu prośba - jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś sprawdzone ekipy od c.o z podłogówką + wod-kan to z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.01.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 malo gdzie i ktory producent daje ceny katalogowe a napewno przy oknach ich nie znajdziesz bo i jak? moze tylko przy typowych oknach dachowych. W wydruku jaki dostaniesz od Oknoplastu. Oni to wyceniaja wedlug programu ktory dostaja z Oknoplastu - w nim sie nie da zmienic cen bo te dyktuje sam Oknoplast Takie kombinacje to moga robic tylko mali producenci-sprzedawcy, a nie oknoplast ktory sprzedaje okna na cala polske i ma konkretnie ustalone ceny, od ktorych daje rabaty. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.01.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 W wydruku jaki dostaniesz od Oknoplastu. Oni to wyceniaja wedlug programu ktory dostaja z Oknoplastu - w nim sie nie da zmienic cen bo te dyktuje sam Oknoplast Takie kombinacje to moga robic tylko mali producenci-sprzedawcy, a nie oknoplast ktory sprzedaje okna na cala polske i ma konkretnie ustalone ceny, od ktorych daje rabaty. pozdr. Jesteś pewny tego ? Bo ja na przykładzie innej "dużej" firmy okniarskiej wiem,że dystrybutor dostaje specjalne ceny od producenta(spore zniżki) ile zarobi powyżej to jest jego zysk i im więcej sprzeda tym ma większy rabat.Także,jeśli dystrybutor sprzedaje Tobie okno wg cennika producenta to zarabia sporo,wież mi.Inny che być konkurencyjny i sprzada Ci okno poniżej cen producenta kosztem mniejszej prowizji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.01.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Jesteś pewny tego ? Tego, ze jest jeden oficjalny cennik oknoplastu - owszem, jestem pewien! Bo ja na przykładzie innej "dużej" firmy okniarskiej wiem,że dystrybutor dostaje specjalne ceny od producenta(spore zniżki) ile zarobi powyżej to jest jego zysk i im więcej sprzeda tym ma większy rabat.Także,jeśli dystrybutor sprzedaje Tobie okno wg cennika producenta to zarabia sporo,wież mi.Inny che być konkurencyjny i sprzada Ci okno poniżej cen producenta kosztem mniejszej prowizji I wszystko sie zgadza, ale dla Ciebie jako klienta koncowego liczy sie w tym wypadku tylko i wylacznie RABAT od ceny katalogowej To, czy jeden dystrybutor dajac Ci "standardowy" rabat 35% zarobi na Tobie wiecej niz inny dystrybutor, ktory da tez 35% to Cie wogole nie interesuje. Dla Ciebie w obu przypadkach cena jest ta sama i targujac sie - wystarczy ze bedziesz sie targowal o rabat Niektorzy tu poprostu sugerowali, ze rabat sie nie liczy, tylko cena koncowa. W tym przypadku akurat cena koncowa bedzie ZAWSZE proporcjonalna do rabatu, bo cene podstawowa dyktuje oknoplast, a sposoby w jaki dodatkowo nagradza swoich sprzedawcow za duza sprzedaz nie maja dla Ciebie zadnego znaczenia pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 07.01.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 A ja byłem dziś w gazowni i okazało się że na przyłacze poczekam obligatoryjnie 7 miesięcy. Zawsze to lepiej niż 11... Z tym że ja mam gazociąg w granicy działki i długość tego przyłącza będzie wynosić 1metr Cena niecałe 2 tys. brutto za ten metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts