queene 18.01.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 wlasnie pale w kozie takim "zaimpregnowanym" drzewem ( zabezpieczone ppoż.)....dobrze zrobili bo pali sie aż miło a zielone jak trawka na łące...jedna ściema z tą impregnacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 18.01.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Płyta dachu wylana !!! Pogoda jednak dopisała, jeszcze żeby tak z 4 dni nie spadało poniżej 0 st. i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.01.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 wlasnie pale w kozie takim "zaimpregnowanym" drzewem ( zabezpieczone ppoż.)....dobrze zrobili bo pali sie aż miło a zielone jak trawka na łące...jedna ściema z tą impregnacją no wlasnie jaki sens sie w to bawic ?? ja raczej chce sie ustrzec grzyba ... taki mi zaproponowali impregnat zeby tez na grzybki dzialal ... a malowac to ma juz dekarz ... stwierdzil ze bedzie przynajmniej pewny za to co robi !! acha ... pos z nowymi fotami juz jest !! http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161617-%C5%BBabek-k%C4%85t-w%C5%82asny-...-chyba-niezbyt-ciasny-)&p=4513615&posted=1#post4513615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.01.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Płyta dachu wylana !!! Pogoda jednak dopisała, jeszcze żeby tak z 4 dni nie spadało poniżej 0 st. i będzie super i tego ci zycze !! ja mam ochote wylac jeszcze wieniec !! dzis i jutro szaluja we czwartek zbrojenie i moze w sobote zalejemy jak pogoda pozwoli !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.01.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 od czwartku mają być ujemne temperatury..nie wiadomo tylko na jak długo... sie bys z takimi tekstami nie obnosil ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.01.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 ja tam nie wierze w skuteczność prognozy na dłużej niz 3 dni do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 18.01.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 no wlasnie jaki sens sie w to bawic ?? ja raczej chce sie ustrzec grzyba ... taki mi zaproponowali impregnat zeby tez na grzybki dzialal ... a malowac to ma juz dekarz ... stwierdzil ze bedzie przynajmniej pewny za to co robi !! chce zarobic jeszcze na malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 18.01.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Hej, jakis czas temu - nie chce mi sie przeszukiwac watku... - ktos mial do sprzedania "koze" do palenia. Czy ten ktos nadal ma ta oferte aktualna? Czy jest ktos kto ma cos takiego do sprzedania? Pozdr,dzogurt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.01.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 chce zarobic jeszcze na malowaniu? pytal czy sami zrobimy czy on ma to zrobic ... kazalismy sobie to "wycenic" i sie zastanowimy !! Hej, jakis czas temu - nie chce mi sie przeszukiwac watku... - ktos mial do sprzedania "koze" do palenia. Czy ten ktos nadal ma ta oferte aktualna? Czy jest ktos kto ma cos takiego do sprzedania? Pozdr, dzogurt odsylam na Rynek !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 18.01.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 By the way, ktoś może polecić sensownego człowieka/firmę od alarmów?Montowaliście alarm tymczasowy po wstawieniu okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.01.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 czwartek mamy za dwa dni jak ostatnio sprawdzałem....a napisałem że nie wiem jak długo będzie - a zima to w końcu zima.... pisałam tak ogólnie, mając na mysli prognozy długoterminowe a zima nas rozpieszcza wiec nie ma co narzekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 18.01.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Płyta dachu wylana !!! Pogoda jednak dopisała, jeszcze żeby tak z 4 dni nie spadało poniżej 0 st. i będzie super Będę trzymał kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 18.01.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 By the way, ktoś może polecić sensownego człowieka/firmę od alarmów? Montowaliście alarm tymczasowy po wstawieniu okien? Moją odpowiedź znasz, ja mam to niewiele kosztuje a daje spokój jakiś jednak większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 18.01.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 By the way, ktoś może polecić sensownego człowieka/firmę od alarmów? Montowaliście alarm tymczasowy po wstawieniu okien? Dobre pytanie. My też się coraz częściej zastanawiamy nad alarmem. Budowa w szczerym polu, chociaż może troche hałasu narobi. Napiszcie coś więcej na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 18.01.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 By the way, ktoś może polecić sensownego człowieka/firmę od alarmów? Montowaliście alarm tymczasowy po wstawieniu okien? ja chyba skorzystam z firmy "komandos", ceny podobne jak "secura" tylko, komandos zaoferowal mi bezplatnie nadajnik gps do komunikacji z nimi. normalnie jak chcesz miec miec powiadomienia musisz miec zainstalowany modul z karta telefoniczna a koszt utrzymania takiej karty kosztuje chyba od kilkuastu do 30zl miesiecznie. firma ochroniarska kasuje miesiecznie 50zl, 2x w miesiacu mozesz ja wywolac bez konsekwencji i bez zadnych powodow tak tylko zeby sprawdzic w jakim czasie przyjezdzaja, procz tego dostajesz duza znizke ubezpieczajac dom np w pzu itd... najlepiej zadzwonic do byle jakiej firmy ochroniarskiej i pogadac na budowie czy domu, wszystko fajnie wytlumacza i powiedza o co chodzi, na jakich zasadach wszystko pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.01.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Hej, jakis czas temu - nie chce mi sie przeszukiwac watku... - ktos mial do sprzedania "koze" do palenia. Czy ten ktos nadal ma ta oferte aktualna? Czy jest ktos kto ma cos takiego do sprzedania? Ja mam koze do sprzedania - pozbede sie jej za 50 pln, zjada wszystko Malo uzywana! Jak jestes zainteresowany to wal na priv pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 18.01.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 By the way, ktoś może polecić sensownego człowieka/firmę od alarmów? Montowaliście alarm tymczasowy po wstawieniu okien? To najlepszy moment na zamontowanie niektórych typów czujek i okablowanie. "Alarmiarz" ma nieograniczony dostęp do okien i drzwi. Dobre pytanie. My też się coraz częściej zastanawiamy nad alarmem. Budowa w szczerym polu, chociaż może troche hałasu narobi. Napiszcie coś więcej na ten temat Coś więcej: 1) Robienie hałasu. Tutaj żeby to miało sens trzeba zastosować sygnalizator bardzo głośny, z własnym zasilaniem (po oderwaniu od ściany dalej wyje) i z zabezpieczeniem przeciwpiankowym. Typowy sygnalizator można b.łatwo zneutralizować pianką montażową! 2) Robienie za straszak. Jeśli są dwie budowy w szczerym polu to jest szansa, że "podejrzany typ" wybierze domek niestrzeżony. 3) Powiadamianie. System powiadomi Ciebie, znajomych, sąsiadów, rodzinę.... kilka zdefiniowanych numerów, że coś się dzieje. To "coś się dzieje" to typowe włamanie, pożar (menele robią sobie ognisko w domu i opalają wyrwane kable z Twoich ścian), zalanie, ujemne temperatury, brak zasilania..... 4) Sterowanie. Zdefiniowane numery telefonów mogą sterować różnymi urządzeniami: piec, brama, oświetlenie, sygnalizator..... Tutaj można rozwinąć prawdziwe skrzydła i fantazje. 5) Podsłuch i rozmowa. Możesz podsłuchać co ekipy mówią o Tobie 6) To dopiero początek tego co można z alarmem robić.... ja chyba skorzystam z firmy "komandos", ceny podobne jak "secura" tylko, komandos zaoferowal mi bezplatnie nadajnik gps do komunikacji z nimi. normalnie jak chcesz miec miec powiadomienia musisz miec zainstalowany modul z karta telefoniczna a koszt utrzymania takiej karty kosztuje chyba od kilkuastu do 30zl miesiecznie. firma ochroniarska kasuje miesiecznie 50zl, 2x w miesiacu mozesz ja wywolac bez konsekwencji i bez zadnych powodow tak tylko zeby sprawdzic w jakim czasie przyjezdzaja, procz tego dostajesz duza znizke ubezpieczajac dom np w pzu itd... najlepiej zadzwonic do byle jakiej firmy ochroniarskiej i pogadac na budowie czy domu, wszystko fajnie wytlumacza i powiedza o co chodzi, na jakich zasadach wszystko pracuje Koszt utrzymania takiej karty, znaczy jakiej? Bo ja znam takie co kosztują 10zł na rok. Najlepszym rozwiązaniem jest zlecenie instalacji alarmowej alarmiarzowi z prawdziwego zdarzenia, a monitoring i interwencje zlecić wybranej firmie ochroniarskiej. Firmy ochroniarskie robią systemy w oparciu o własne rozwiązania, niekoniecznie akceptowane przez firmy konkurencyjne. No i powiedzmy sobie szczerze, jakość usług od strony technicznej nie jest na wysokim poziomie. Oni (agencje) żyją z abonamentu i płatnych usług serwisowych, a nie z montażu systemów. To co mogę poradzić, to zrobienie okablowania z myślą o przyszłości. Na etapie budowy wyposażenie systemu w podstawowe elementy. Następnie sukcesywne dozbrajanie systemu w czujki, moduły wejścia i moduły wyjścia. Alarm można powiązać z ogrzewaniem CO, cyrkulacją CWU, bramami, roletami, oświetleniem zewnętrznym, oświetleniem wewnętrznym, monitoringiem, domofonem.... Co do zniżek w ubezpieczeniu, proponuję każdemu sprawdzić u źródła od czego zależą zniżki i upusty. Każdy alarmiarz powinien się legitymować kilkoma papierami. Agencja musi posiadać na stanie ludzi z identycznymi papierami jak wolny strzelec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 18.01.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Mea w tartakach to ściema z tymi impregnatami,malują na mocno zielono,żeby było widać,a faktycznie impregnat nie jest tak zielony i szybko blaknie.U nas mąż z ojcem wykopali właśnie rów,wyłożyli banerem pewnego klubu sportowego i moczyli dość długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.01.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 możecie sie pochwalic ile wynegocjowaliscie na za tynki c-w ? w sobote jestem poumawiana i chce wiedziec do ile moge zejsc, poki co mam 19zl/m2, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.01.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Mea w tartakach to ściema z tymi impregnatami,malują na mocno zielono,żeby było widać,a faktycznie impregnat nie jest tak zielony i szybko blaknie.U nas mąż z ojcem wykopali właśnie rów,wyłożyli banerem pewnego klubu sportowego i moczyli dość długo. dobre musze zadzwonic do kumpla - kibica moze sie jakis baner znajdzie szynka a grochu nie ma czegos ze starych czasow dzołk ofkorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts