GabrysiaBP 19.01.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Maciek a powiedz mi gdzie za darmo można zrobić ten projekt kuchni,bo ja na tym etapie jestem i jakoś nikt za darmo nie chce zrobić.Owszem robią za darmo jak u nich zamówisz kuchnię.Ja ostatnio byłam w Oksydiuszu i na dzień dobry dostałam 2500 tysiąca mniej niż u polecanych,znajomych stolarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 19.01.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 wezcie mnie nie załamujcie....jak sie pojawi na "wizji lokalnej" to od razu dam mu umowe do podpisania i chyba w miedzyczasie zapytam jeszcze pod innymi namiarami... Pan Damian robi bez umowy. Z umowa nie robił nigdy ... tak mi powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaper 19.01.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 HEJ mam do was prosbe czy któs orientuje się w temacie przyłącza mediów konkretnie woda na plac budowy a od hydrantu jest ok 80 m przyłacze musi przebiegać tam gdzie w planie ma byc droga wydzielona przez gminę bo gmina wykonała także kanalizacje juz jako plan zagospodarowania sa tam działki budowlane CZY KOSZTA PODPROWADZENIA WODY POKRYWAM CAŁOSC Z WŁASNEJ KIESZENI CZY JEST TO TAKŻE SPRAWA GMINY??? (KOSZTY UDZIAŁ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.01.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Właśnie słysze że Rada Polityki podniosła stopy procentowe Tak ale bardzo delikatnie - z 3,5 to 3,75 pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.01.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 no wlasnie ja tez chce sama wykopac - moj kumpel ma minikoparke i obiecal za przyslowiowe piwo albo dwa zrobic dziure pod kanalizacje i wode Jak sie nazywa i skad jest ?? Ja tez mam minikoparke pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.01.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Właśnie słysze że Rada Polityki podniosła stopy procentowe Ciekawszy jest komentarz RPP: "Według Rady dla stabilności makroekonomicznej ważne jest także podejmowanie działań, które zapobiegną szybkiemu wzrostowi kredytów walutowych dla gospodarstw domowych. Działania te mogą przyczynić się także do zwiększenia efektywności mechanizmu transmisji monetarnej. Dlatego też Rada oczekuje przyjęcia rozwiązań zmierzających do ograniczenia podaży nowych kredytów walutowych dla gospodarstw domowych." Mozna sie spodziewac wiekszych ograniczen dla kredytow w walutach. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof i Elżbieta 19.01.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam. Po woli dołączamy do grona szczęśliwców mających podłączenie instalacji elektrycznej w domu. Mam w związku z tym do zbycia skrzynkę elektryczną do zrobienia przyłącza tymczasowego. Zakupiona w zeszłym roku. Zainteresowanych porszę o info. na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 19.01.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Pan Damian robi bez umowy. Z umowa nie robił nigdy ... tak mi powiedział. nooo coraz lepiej..... a jestes zadowolony z jego usług ? taki polecany a sie okazuje że coraz mniej mi się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 19.01.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Naprawdę nikt nie robił projektu kuchni?To może macie jakieś namiary na solidnych wykonawców kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 19.01.2011 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Naprawdę nikt nie robił projektu kuchni? To może macie jakieś namiary na solidnych wykonawców kuchni? mnie prawdopodobnie bedzie robił kolega, na co dzień pracuje w BRW (montaże) ale robi też poza, w lutym ma mi pokazać próbki (chcę drewno i czarny połysk w mdf), później zobacze co mi zaproponuje bo projekt mam w głowie kiedy chcesz zacząć te kuchnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 20.01.2011 02:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Maciek a powiedz mi gdzie za darmo można zrobić ten projekt kuchni,bo ja na tym etapie jestem i jakoś nikt za darmo nie chce zrobić.Owszem robią za darmo jak u nich zamówisz kuchnię.Ja ostatnio byłam w Oksydiuszu i na dzień dobry dostałam 2500 tysiąca mniej niż u polecanych,znajomych stolarzy. siema, pisze pozno ale wlasnie wrocilem z roboty kolo macro w rybniku i w dwoch miejscach na wodzislawskiej, nie pamietam dookladnie nazwy firm ale zawsze jak przejezdzamy kolo sklepu z kuchniami i rozmawiamy o pierdolach to wprawszaja sie na pomiar i na bezplatny projekt?! wiec myslalem, ze projekty kuchni robia za free :/ z lazienkami to od razu mowia ze projekt za iles tam ale pozniej odliczaja od ceny kupionych kachli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 20.01.2011 02:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 co do p. Damiana to on nie spisuje umowy ale daje faktury za materialy...chociaz jeszcze jej nie dostalem, ale mam jego betoniarke na placu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 20.01.2011 02:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 i jeszcze mam pytanie, jezeli przelaczam zasilanie elektryczne z prowizorki do domu czy sa jakies dodatkowe oplaty za ''przylacz''? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j23titus 20.01.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam Kupował ktoś już z okolicznych hurtowni z Rybnika Bloczki Isomur, gdzie można uderzyć pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 20.01.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Słuchajcie mam pytanie - czy ktoś z was zdecydował się na montaż albo użytkuje odkurzacz centralny. Zastanawiam się nad tym poważnie teraz na etapie robót c.o i wod-kan bo w sumie nie są to aż takie straszne pieniądze - co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andre79 20.01.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 CZY KOSZTA PODPROWADZENIA WODY POKRYWAM CAŁOSC Z WŁASNEJ KIESZENI CZY JEST TO TAKŻE SPRAWA GMINY??? (KOSZTY UDZIAŁ) Witam, o ile mi wiadomo, to w przypadku wody koszty doprowadzenia przyłącza pokrywa inwestor. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 20.01.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Słuchajcie mam pytanie - czy ktoś z was zdecydował się na montaż albo użytkuje odkurzacz centralny. Zastanawiam się nad tym poważnie teraz na etapie robót c.o i wod-kan bo w sumie nie są to aż takie straszne pieniądze - co o tym myślicie? Zakładaj, ja za same rurki i rozprowadzenie w dużym domu zapłaciłem 1250zł jakoś. Tyle musisz zrobić teraz a reszte kiedy chcesz. Ja robiłem tu http://www.centralne-odkurzacze.rybnik.pl/ w okolicy to za wielkiego wyboru nie ma ale cena jest taka że szkoda czasu kombinować a ekipa w 6h zrobiła całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 20.01.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Ktoś wie w którym tartaku sprzedają więźbę bez faktury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.01.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Zakładaj, ja za same rurki i rozprowadzenie w dużym domu zapłaciłem 1250zł jakoś. Tyle musisz zrobić teraz a reszte kiedy chcesz. Ja robiłem tu http://www.centralne-odkurzacze.rybnik.pl/ w okolicy to za wielkiego wyboru nie ma ale cena jest taka że szkoda czasu kombinować a ekipa w 6h zrobiła całość. Ło rany duzo. Ja za materialy zaplacilem lacznie 300 pln (kupowane u tego samego pana:) i calosc instalacji zrobilem sobie sam w jedno popoludnie. Najprostsza instalacja jaka mozna sobie wyobrazic - wszystkie rurki klejone. A instalacje mam spora, bo trzy gniazda na trzech kondygnacjach (piwnica / parter / poddasze) + dwie szufelki (wiatrolap i kuchnia). Odkurzacz bedzie wisial w garazu. Czesc puscilem w scianie wiec jeszcze sie troche nakuc musialem - jak puszczasz calosc po podlodze to nieraz wystarczy tylko 2-3 dziurki wykuc - w koncu dazy sie do tego zeby ilosc gniazdek byla jak najmniejsza - gniazdka w samym centrum domu tak zeby rura 9m dojsc wszedzie bez przelaczania rury pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.01.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 mnie instalacja do OC kosztowała coś koło 700zł..robili razem z wod-kan. Jak samemuy zrobić, to wyjdzie tak jak pisze Adam. Odkurzacz kupię kiedyś tam...w tym roku pewnie się nie uda, ale w przyszłym na 90% Jeszcze zalezy czy masz w tym juz gniazda i szufelki - ja mam narazie tylko plytki montazowe przygotowane do montazu tego Sama szufelka to ~170 pln (na allegro troche taniej), a gniazdo ~40 pln. dwie szufelki + trzy gniazda = +460 pln A ja sie jeszcze napalam na drawervaca - szufelke podblatowa, do kuchni: http://www.centralne-odkurzacze.rybnik.pl/element-instalacji/szufelka-podblatowa-drawervac Fajny bylby tez vroom do sprzatania przy kominku ale z cena troche przesadzili: http://www.centralne-odkurzacze.rybnik.pl/akcesorium/vroom-waz-zwijany pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts