Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Maciek a powiedz mi gdzie za darmo można zrobić ten projekt kuchni,bo ja na tym etapie jestem i jakoś nikt za darmo nie chce zrobić.Owszem robią za darmo jak u nich zamówisz kuchnię.Ja ostatnio byłam w Oksydiuszu i na dzień dobry dostałam 2500 tysiąca mniej niż u polecanych,znajomych stolarzy.

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

HEJ :-) mam do was prosbe czy któs orientuje się w temacie przyłącza mediów konkretnie woda na plac budowy a od hydrantu jest ok 80 m

przyłacze musi przebiegać tam gdzie w planie ma byc droga wydzielona przez gminę bo gmina wykonała także kanalizacje juz jako plan zagospodarowania sa tam działki budowlane

CZY KOSZTA PODPROWADZENIA WODY POKRYWAM CAŁOSC Z WŁASNEJ KIESZENI CZY JEST TO TAKŻE SPRAWA GMINY??? (KOSZTY UDZIAŁ)

Właśnie słysze że Rada Polityki podniosła stopy procentowe

Ciekawszy jest komentarz RPP:

"Według Rady dla stabilności makroekonomicznej ważne jest także podejmowanie działań, które

zapobiegną szybkiemu wzrostowi kredytów walutowych dla gospodarstw domowych. Działania te

mogą przyczynić się także do zwiększenia efektywności mechanizmu transmisji monetarnej.

Dlatego też Rada oczekuje przyjęcia rozwiązań zmierzających do ograniczenia podaży nowych

kredytów walutowych dla gospodarstw domowych."

Mozna sie spodziewac wiekszych ograniczen dla kredytow w walutach.

pozdr.

Naprawdę nikt nie robił projektu kuchni?

To może macie jakieś namiary na solidnych wykonawców kuchni?

mnie prawdopodobnie bedzie robił kolega, na co dzień pracuje w BRW (montaże) ale robi też poza, w lutym ma mi pokazać próbki (chcę drewno i czarny połysk w mdf), później zobacze co mi zaproponuje bo projekt mam w głowie :) kiedy chcesz zacząć te kuchnie ?

Maciek a powiedz mi gdzie za darmo można zrobić ten projekt kuchni,bo ja na tym etapie jestem i jakoś nikt za darmo nie chce zrobić.Owszem robią za darmo jak u nich zamówisz kuchnię.Ja ostatnio byłam w Oksydiuszu i na dzień dobry dostałam 2500 tysiąca mniej niż u polecanych,znajomych stolarzy.

siema, pisze pozno ale wlasnie wrocilem z roboty :)

kolo macro w rybniku i w dwoch miejscach na wodzislawskiej, nie pamietam dookladnie nazwy firm ale zawsze jak przejezdzamy kolo sklepu z kuchniami i rozmawiamy o pierdolach to wprawszaja sie na pomiar i na bezplatny projekt?! wiec myslalem, ze projekty kuchni robia za free :/ z lazienkami to od razu mowia ze projekt za iles tam ale pozniej odliczaja od ceny kupionych kachli

Słuchajcie mam pytanie - czy ktoś z was zdecydował się na montaż albo użytkuje odkurzacz centralny. Zastanawiam się nad tym poważnie teraz na etapie robót c.o i wod-kan bo w sumie nie są to aż takie straszne pieniądze - co o tym myślicie?

Zakładaj, ja za same rurki i rozprowadzenie w dużym domu zapłaciłem 1250zł jakoś. Tyle musisz zrobić teraz a reszte kiedy chcesz. Ja robiłem tu http://www.centralne-odkurzacze.rybnik.pl/ w okolicy to za wielkiego wyboru nie ma ale cena jest taka że szkoda czasu kombinować a ekipa w 6h zrobiła całość.

Zakładaj, ja za same rurki i rozprowadzenie w dużym domu zapłaciłem 1250zł jakoś. Tyle musisz zrobić teraz a reszte kiedy chcesz. Ja robiłem tu http://www.centralne-odkurzacze.rybnik.pl/ w okolicy to za wielkiego wyboru nie ma ale cena jest taka że szkoda czasu kombinować a ekipa w 6h zrobiła całość.

Ło rany duzo. Ja za materialy zaplacilem lacznie 300 pln (kupowane u tego samego pana:) i calosc instalacji zrobilem sobie sam w jedno popoludnie. Najprostsza instalacja jaka mozna sobie wyobrazic - wszystkie rurki klejone. A instalacje mam spora, bo trzy gniazda na trzech kondygnacjach (piwnica / parter / poddasze) + dwie szufelki (wiatrolap i kuchnia). Odkurzacz bedzie wisial w garazu. Czesc puscilem w scianie wiec jeszcze sie troche nakuc musialem - jak puszczasz calosc po podlodze to nieraz wystarczy tylko 2-3 dziurki wykuc - w koncu dazy sie do tego zeby ilosc gniazdek byla jak najmniejsza - gniazdka w samym centrum domu tak zeby rura 9m dojsc wszedzie bez przelaczania rury :)

pozdr.

mnie instalacja do OC kosztowała coś koło 700zł..robili razem z wod-kan. Jak samemuy zrobić, to wyjdzie tak jak pisze Adam. Odkurzacz kupię kiedyś tam...w tym roku pewnie się nie uda, ale w przyszłym na 90%

Jeszcze zalezy czy masz w tym juz gniazda i szufelki - ja mam narazie tylko plytki montazowe przygotowane do montazu tego :) Sama szufelka to ~170 pln (na allegro troche taniej), a gniazdo ~40 pln. dwie szufelki + trzy gniazda = +460 pln ;-)

A ja sie jeszcze napalam na drawervaca - szufelke podblatowa, do kuchni:

http://www.centralne-odkurzacze.rybnik.pl/element-instalacji/szufelka-podblatowa-drawervac

Fajny bylby tez vroom do sprzatania przy kominku ale z cena troche przesadzili:

http://www.centralne-odkurzacze.rybnik.pl/akcesorium/vroom-waz-zwijany

pozdr.