mea 23.01.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 nie musisz przepraszac tylko czasami uwazaj ;/ mnie to sadzi ale jakby Monika nie miala w planach montazu WM pewnie bys nazbieral ;d co do powaznych tematow to szukam pieca ma byc tlokowiec co zeżre mial, powierzchnia domu prawie 300m2 z czego odliczajac garaz, kotlownie, spizarke i jeden pokoj ogrzewane bedzie tylko 200m2 wszystko podlogowka. na podlodze 10cm styro, na zewnatrz 15cm styro , poddasze 20cm welny czyli tak srednio.czytam caly dzien fora i nie umie znalezc sensownej odpowiedzi jaka moc kotla najlepiej wybrac? jedni twierdza, ze lepiej kupic kociol mniejszej mocy ktory bedzie chodzil na max, a inni zeby przewymiarowac kociol, zeby pracowal na pol gwizdka- i byc tu madrym. niech ktos podpowie kto juz ogrzewa dom czym sie kierowal przy doborze mocy kotla? nigdy ale to przenigdy nie przewymiaruj kotla bo widze co tu jest teraz u nas ... kiedys byl kociol 35kw ... chcielismy zamowic nowy jak stary sie rozciekl i mial byc 37kw ... ale wujek sie uparl na debilne defro i to na 41kw !! KOSMICZNA PORAZKA!!! jest za goraco, zre jak 5 glowy smok a i tak wiekszosc ciepla idzie w luft !! a co do arturo .... hehe jestem postrach forum I co jak oceniacie nasze tynki?? Mea my za drzwi zewnętrzne mamy ustalone 3600,schody z balustradami 10 tysięcy. podjechalabym zobaczyc te zdzwi ... gdziue ty sie budujesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.01.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 hej macie moze namiar na kogos kto by robił jakies fajne w miarę tanie kute przęsła i bramy??? maz kolezanki tym sie trudni ... musialabym popytac o ceny i moce przerobowe ... przypomnij sie w tygodniu ... nie mam jego aktualnych namiarow!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 23.01.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Mea zapraszam,budowa Ochojec.Drzwi mają być w piątek,ewentualnie następny poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 23.01.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 ok, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.01.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Mea zapraszam,budowa Ochojec.Drzwi mają być w piątek,ewentualnie następny poniedziałek. to czekam na wiesci kiedy beda !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 23.01.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Przy okazji, zna ktoś firmę od okien Kol-Dar (są na Piasta w Rybniku) ? Dali mi bardzo atrakcyjną wycenę na Aluplast Ideal 7000 (bulajev, ty chyba od nich bierzesz)? Ma ktoś ten profil? W tym sęk,że nikt z forum się nie wypowiedział na temat tej firmy.Ja też mam dobrą wycenę na aluplast ideal 7000 ale wybrałem vekę alphaline 90+ z abm jędraszek mam podpisać umowę w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilu 23.01.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witam jak zauważyliście jestem nowa . Żałuję że wcześniej nie weszłam na forum bo mogłam uniknąć wielu błędów Mam już piwnice o zgrozo, ekipa która mi je budowała wycyckała mnie do cna, jak to mówią mądry Polak po szkodzie. Ale teraz optymistycznie spoglądam w przyszłość i w chwili obecnej szukam wykonawcy na stan SSO, Jeżeli możecie kogoś polecić to plisssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 23.01.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witam jak zauważyliście jestem nowa . Żałuję że wcześniej nie weszłam na forum bo mogłam uniknąć wielu błędów Mam już piwnice o zgrozo, ekipa która mi je budowała wycyckała mnie do cna, jak to mówią mądry Polak po szkodzie. Ale teraz optymistycznie spoglądam w przyszłość i w chwili obecnej szukam wykonawcy na stan SSO, Jeżeli możecie kogoś polecić to plisssss Masz osobny watek o wykonawcach, tam jest sporo polecanych namiarow! Tam zacznij I raczej sie nastaw na co etap inna ekipe, tak jest taniej. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 23.01.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Gilu witaj na forum miejmy nadzieje, że już na swojej drodze spotkasz tylko samych dobrych fachmenów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilu 23.01.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Ja też mam taką nadzieję , Mam oferty kilku firm z oferii, przedział cenowy od 20 000 do 80 000 za stan surowy otwarty. Co myślicie, dajcie jakies wskazówki jak wybrać, nie ukrywam że jestem zielona;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 23.01.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Ja też mam taką nadzieję , Mam oferty kilku firm z oferii, przedział cenowy od 20 000 do 80 000 za stan surowy otwarty. Co myślicie, dajcie jakies wskazówki jak wybrać, nie ukrywam że jestem zielona;) Nigdy nie wybierasz firm z ogloszen, czy oferii. Zawsze z polecenia. Te ktore sie oglaszaja znaczy roboty nie maja bo ich nikt nie chce Jak nie masz znajomych budujacych to.. dobrze trafilas na pewno Ci ktos cos poleci. Mimo wszystko warto pochodzic po okolicy i pogadac z budujacymi sasiadami. Ja zjezdzilem sporo budow na ktorych zlapalem rozne namiary i rozne opinie o lokalnych wykonawcach Jak chcesz oszczedzic 30% to biez do kazdego etapu inna ekipe (fachowca, bo czasem ekipa sie sklada z np. dwoch osob), a nie cala firme do SSO. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.01.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilu 23.01.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Dziekuję za radę A juz miałam się zdecydować na jedną firmę Mam nsdzieję że jakaś dobra duszyczka poleci mi kogoś, zwłaszcza że chcę się w tym roku wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilu 23.01.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Pati a ty na jakim jestes etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 23.01.2011 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 gilu witaj a co do cen...kolega Adam pewnie Ci kogoś poleci w takich cenach: wybacz...taki żart.....ale nie mogłam się powstrzymać Niezbyt wyszukany. Nie wypada sie smiac z braku czyjejs zyciowej zaradnosci. Mi tam jest przykro ze nie potrafisz sobie znalezc tanszych ekip Ale jak pisalem - chwale Cie za to, ze zwiekszasz PKB i srednia krajowa !! :lol2: pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.01.2011 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 a ja jestem na etapie SSZ - niedługo wchodzi elektryk, tynkarz itd ale ja nie mogę Ci nikogo polecić bo moje ceny nijak pasują do tych co tutaj są podawane...ekipy polecane tutaj dopiero będe sprawdzac więc siłą rzeczy nie moge ich polecic a gdzie i jaki domek budujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.01.2011 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.01.2011 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 wracając do tematu Gilu - jeśli masz dopiero piwnice to JA nie polecałabym wprowadzenia sie w tym roku, MOIM zdaniem dom powinien przezimować...chyba większość osób przynajmniej z tego forum tak właśnie postępuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilu 23.01.2011 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Pati buduję w Żorach, '' BLISKI '' ale nie powiem jaki wariant bo chyba 4 mój:D Mam znajomych którzy w ciągu jednego roku wybudowali i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 23.01.2011 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Adam ja juz pisałam nieraz że cena to nie wszystko, ja też miałam wyceny na 40tys za całość ale sie nie zdecydowałam ja jestem z moich ekip bardzo zadowolona i to jest dla mnie najważniejsze a skoro wzięłam takie a nie inne ekipy to chyba jestem dość zaradna żeby sobie z nimi poradzić Ja tez jestem bardzo zadowolony z moich ekip. Z wszystkich. Ani jedna ekipa mi nic nie spartolila. Moze dlatego, ze wszystkie mialem z polecenia, a takze widzialem efekty ich pracy na innych budowach. Zartujesz sobie z 4k pln za strop, a ja Ci dam namiar na goscia co za 3k Ci to zrobi, jak go ladnie zbajerujesz Pamietaj ze ja budowalem w okresie kiedy ceny materialow i robocizny siegaly niebios! Od tego czasu wszystko regularnie spada w dol (do swojego bym powiedzial normalnego poziomu). Jezeli Ty jestes w stanie placic murarzowi, ktoremu do wymurowania scian wystarcza 7 klas podstawowki, 10k pln / m-c to moge Ci jedynie pogratulowac postawy (fajnie, ze doceniasz czyjas ciezka prace). Ale ceny jakie prawdopodobnie placisz za robocizne sa z sufitu wziete. podałeś ceny a teraz ktoś pyta o ekipy - pomógłbyś zielonej dziewczynie i podzielił namiarami... Bardzo chetnie podam namiar na stropiarza i dekarza - zreszta robilem to nie raz (zapraszam na PRIV!). Ale dziewczyna chce namiary na firme, a ja zadnej sensownej i taniej firmy nie znam (bo firma to kolejne przeplacone ciezkie dziesiatki tysiecy pln pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts