Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

To nie musi być firma, zależy mi na kimś kto naprawde zna się na swoim fachu :)

Pytanie tylko czy jestes w stanie zgrywac poszczegolne ekipy (czyli np. murarz, stropiarz, dekarz) sama. I kontrolowac, czy wszystko robia tak jak ma byc. Wada budowy systemem gospodarczym jest mimo wszystko wolniejsza budowa. Nie ma co liczyc na zamieszkanie w rok od wbicia lopaty, szczegolnie ze masz piwnice? Z firma jest to mozliwe (moj sasiad zaczal w czerwcu, mieszkal w pazdzierniku), systemem gospodarczym - chocbys zapinkalala jak szalona - raczej nie ma co liczyc. Zawsze sie cos opozni i majac zbyt napiety grafik - tylko sie sfrustrujesz ;)

Mam jedna ekipe ktora moglbym polecic - pomalu koncza budowe u mojego sasiada. Nie mam pojecia ile kasuja i jakie maja moce przerobowe. Ekipa fajna bo to czterech chlopow - ojeciec ktory murarzem jest od kilkudziesieciu lat i dwoch synow, z czego jeden z nich po studiach, zna wszystkie tajniki nowoczesnej budowy i prostuje przestazale zapedy swojego ojca :-) Dzieki doswiadczeniu ojca mury / stropy sa postawione perfekt, a dzieki wiedzy o nowoczesnym budownictwie syna - unikaja mostkow termicznych i wielu innych newralgicznych miejsc. Naprawde sensowna ekipa. Tyle, ze stan surowy to u nich trzeba liczyc jeden sezon (chyba buduja kilka domow jednoczesnie).

Nie mam do nich numeru ale moge zdobyc.

pozdr.

Dziekuję za radę:) A juz miałam się zdecydować na jedną firmę:( Mam nsdzieję że jakaś dobra duszyczka poleci mi kogoś, zwłaszcza że chcę się w tym roku wprowadzić

tak jak pisal Adam - zacznij od watku z namiarai - telefon w dlon i umawiaj sie z murarzami i dekarzami :)

http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2952

ps pamietaj o swietaj zasadzie wszelkich forow "ZANIM COS NAPISZESZ SPRAWDZ CZY KTOS JUZ NA TWOJE PYTANIE NIE ODPOWIEDZIAL" to sie tyczy zaladania watku "wykonawcy" kiedy cm nizej jest juz wate o wykonawcach i namiarach na nich !!

Piwnice już stoją, mam już wodę w piwnicy, oczyszczalnię na działce i gotowe studnie chłonne na odwodnienie dachu, najbardziej martwi mnie wyciągnięcie i przykrycie, z resztą sobie poradzę:yes:

teraz murarz i dekarz ... i na spokojnie ...

przepraszam za te posty ...miałam cholernie zły tydzień i chyba nie wytrzymałam

proszę admina o usunięcie moich wykropkowanych postów

a ja idę sobie pobiegać...

trza bylo przybiec i zastukac w okienko ... pobieglabym z toba ...

czyzby kryzys dopadal wiecej osob ???

Ja też mam taką nadzieję , Mam oferty kilku firm z oferii, przedział cenowy od 20 000 do 80 000 za stan surowy otwarty. Co myślicie, dajcie jakies wskazówki jak wybrać, nie ukrywam że jestem zielona;)

bierz tego za 20 000, przy malych domach nie idzie az tak spieprzyc scian, zeby ich za 60 000 nie naprawic tynkami ;d mostki cieplne przewaznie tez da sie wyeliminowac ocieplajac dobrze elewacje. mi jakby sie poukladalo i dalbym rade to tez mialem plany wprowadzic sie w jednym roku!