gilu 23.01.2011 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 To nie musi być firma, zależy mi na kimś kto naprawde zna się na swoim fachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.01.2011 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 przepraszam za te posty ...miałam cholernie zły tydzień i chyba nie wytrzymałam proszę admina o usunięcie moich wykropkowanych postów a ja idę sobie pobiegać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 24.01.2011 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 To nie musi być firma, zależy mi na kimś kto naprawde zna się na swoim fachu Pytanie tylko czy jestes w stanie zgrywac poszczegolne ekipy (czyli np. murarz, stropiarz, dekarz) sama. I kontrolowac, czy wszystko robia tak jak ma byc. Wada budowy systemem gospodarczym jest mimo wszystko wolniejsza budowa. Nie ma co liczyc na zamieszkanie w rok od wbicia lopaty, szczegolnie ze masz piwnice? Z firma jest to mozliwe (moj sasiad zaczal w czerwcu, mieszkal w pazdzierniku), systemem gospodarczym - chocbys zapinkalala jak szalona - raczej nie ma co liczyc. Zawsze sie cos opozni i majac zbyt napiety grafik - tylko sie sfrustrujesz Mam jedna ekipe ktora moglbym polecic - pomalu koncza budowe u mojego sasiada. Nie mam pojecia ile kasuja i jakie maja moce przerobowe. Ekipa fajna bo to czterech chlopow - ojeciec ktory murarzem jest od kilkudziesieciu lat i dwoch synow, z czego jeden z nich po studiach, zna wszystkie tajniki nowoczesnej budowy i prostuje przestazale zapedy swojego ojca Dzieki doswiadczeniu ojca mury / stropy sa postawione perfekt, a dzieki wiedzy o nowoczesnym budownictwie syna - unikaja mostkow termicznych i wielu innych newralgicznych miejsc. Naprawde sensowna ekipa. Tyle, ze stan surowy to u nich trzeba liczyc jeden sezon (chyba buduja kilka domow jednoczesnie). Nie mam do nich numeru ale moge zdobyc. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 24.01.2011 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 przepraszam za te posty ...miałam cholernie zły tydzień i chyba nie wytrzymałam proszę admina o usunięcie moich wykropkowanych postów a ja idę sobie pobiegać... Kazdemu sie zdarza Zamiast biegac lepiej sie polozyc spac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilu 24.01.2011 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Będe wdzięczna za namiary, pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilu 24.01.2011 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Piwnice już stoją, mam już wodę w piwnicy, oczyszczalnię na działce i gotowe studnie chłonne na odwodnienie dachu, najbardziej martwi mnie wyciągnięcie i przykrycie, z resztą sobie poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 24.01.2011 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Dziekuję za radę A juz miałam się zdecydować na jedną firmę Mam nsdzieję że jakaś dobra duszyczka poleci mi kogoś, zwłaszcza że chcę się w tym roku wprowadzić tak jak pisal Adam - zacznij od watku z namiarai - telefon w dlon i umawiaj sie z murarzami i dekarzami http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2952 ps pamietaj o swietaj zasadzie wszelkich forow "ZANIM COS NAPISZESZ SPRAWDZ CZY KTOS JUZ NA TWOJE PYTANIE NIE ODPOWIEDZIAL" to sie tyczy zaladania watku "wykonawcy" kiedy cm nizej jest juz wate o wykonawcach i namiarach na nich !! Piwnice już stoją, mam już wodę w piwnicy, oczyszczalnię na działce i gotowe studnie chłonne na odwodnienie dachu, najbardziej martwi mnie wyciągnięcie i przykrycie, z resztą sobie poradzę teraz murarz i dekarz ... i na spokojnie ... przepraszam za te posty ...miałam cholernie zły tydzień i chyba nie wytrzymałam proszę admina o usunięcie moich wykropkowanych postów a ja idę sobie pobiegać... trza bylo przybiec i zastukac w okienko ... pobieglabym z toba ... czyzby kryzys dopadal wiecej osob ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 24.01.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 hehe gosc mnie podsumowal za dach ... jak nic 13k !!! a to tylko koszt "teoretyczny" ... bardzo jestem ciekawa jak to wyjdzie na finishu !!!no i prosze trzymac kciuki za pogode !! lejemy dzis wieniec !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 24.01.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Ja też mam taką nadzieję , Mam oferty kilku firm z oferii, przedział cenowy od 20 000 do 80 000 za stan surowy otwarty. Co myślicie, dajcie jakies wskazówki jak wybrać, nie ukrywam że jestem zielona;) bierz tego za 20 000, przy malych domach nie idzie az tak spieprzyc scian, zeby ich za 60 000 nie naprawic tynkami ;d mostki cieplne przewaznie tez da sie wyeliminowac ocieplajac dobrze elewacje. mi jakby sie poukladalo i dalbym rade to tez mialem plany wprowadzic sie w jednym roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 24.01.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 dzisiaj idziemy do banku porozmawiac o dodatkowych 50 000 do kredytu, zona sie upiera zeby w domu bylo wszystko wykonczone a nie tylko dol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 24.01.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Można wiedzieć w jakim banku macie kredyt bo my własnie robimy casting na najbardziej przyjazny bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 24.01.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 polbank, w tedy bank byl konkurencyjny i skorzystalismy, teraz maja jakas promocje ale nie wiem jak ona ma sie do innych bankow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 24.01.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 My bierzemy pod lupę Aliora , BZ WBK i Nordeę. Na razie najlepszą ofertę zaproponował nam BZ WBK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 24.01.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Można wiedzieć w jakim banku macie kredyt bo my własnie robimy casting na najbardziej przyjazny bank my mamy w nordei we frankach !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 24.01.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Z Nordei mamy ofertę we frankach marża =2,5% , prowizja 2,5% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 24.01.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Plus libor oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 24.01.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Mea a można wiedzieć ile czasu upłynęło od złożenia dokumentów do wypłaty transzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 24.01.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Mea a można wiedzieć ile czasu upłynęło od złożenia dokumentów do wypłaty transzy? przy poganianiu i kapaniu ... praktycznie poltora miesiaca!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 24.01.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Kurde długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 24.01.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 iestety trzeba sie uzbroic w cierpliwosc ... nam to pilotowal expander /polecam/ i polowe nerwow nam pan mariusz zaoszczedzil jak chcesz to polecam goscia ... moge dac ci na niego namiar !! wszystko nam szczegolowo sprawdzal dzieki czemu JUŻ po poltorej miesiacu byla kasa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts