queene 26.01.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 1000 za sama robocizne tak, a te dodatki - folia siatka - zamawiałas sama ? ile m2 tego miałas ? czy pod piec CO nie powinno byc jakies wzmocnione zbrojenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 26.01.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Mea, namiar please, nie moge sie doszukac w watku wewnetrznym... czy to jest ten pan Tomasz Zniszczol? Fajnie, juz jestem z P. Tomkiem umowiony na obejrzenie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.01.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 1000 za sama robocizne tak, a te dodatki - folia siatka - zamawiałas sama ? ile m2 tego miałas ? czy pod piec CO nie powinno byc jakies wzmocnione zbrojenie ? folia to jakies 150 zl za rolke /starczyla jedna/ siatka to tez kolo 2-3 stow ... no i beton !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 26.01.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Jak Ci sie podoba to tu masz zestawienie materialow z cenami: Material (marmur) -> 1700 pln, stal do zrobienia konstrukcji -> ok 100 pln, profile i plyty kg - nie wiem ale pewnie z 100-200 pln. Pozyczenie spawarki od kumpla (i duzo elektrod - pierwszy raz spawalem;) -> czteropak tyskiego. Plytki (czarne przed kominkiem 60x60 - kupione w leroyu) - 120 pln. Robocizna - wlasna. 4 dni. Ale daloby sie zrobic w dwa, bo robilem popoludniu i baaaaaaardzo sie z tym szczypalem (pozatym jak pisalem - pierwszy raz w zyciu spawalem i trzeba bylo czesto oczom dawac odpoczywac :) No pięknie. A masz może zdjęcia z etapów realizacji? To kominek z płaszczem? Nie widzę nigdzie kratek nawiewnych? Dzięki wszystkim za odpowiedzi n/t kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.01.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 kuchnia ... zamowilam sobie ksiazke "szkola urzadzania domu" ze sklepu muratora i kurka wczoraj dostalam awizo ... pojechalam na poczte patrze ze z muratora a w srodku zamiast ksiazki jest pendrak ze slicznym napisem "wydawnictwo murator" ... co jest kurka grane ??? moze ktos ma jakis pomysl o co chodzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 26.01.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 My mamy jeszcze dalej drzwi prowizoryczne,od czasu wstawienia bramy garażowej(po tynkach i wylewkach)drzwi zabite dechami.Co do Lubaru dalej niezmiennie polecam,wybudowaliśmy z nimi cały dom a i teraz dalej korzystamy.Za to zmieniłam zdanie i już NIE POLECAM INSTALMEXU!!! Dobrzy tylko do momentu zapłacenia im kasy,teraz nas olewają.Wczoraj musiałam sama rozpalać piec,bo mąż w delegacji a piec zdechł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.01.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 No pięknie. A masz może zdjęcia z etapów realizacji? To kominek z płaszczem? Nie widzę nigdzie kratek nawiewnych? Tu masz link do galerii gdzie jest cala foto-dokumentacja z realizacji: http://szyna.civ.pl/gallery2/main.php?g2_itemId=2034 Kominek to Zuzia 15/12kW z kratek z plaszczem - kratke jeszcze chyba dorobie tam z boku od strony wneki gdzie jest drewno - wlot jest od dolu - pod bialym marmurem, nie widac go ale jest tam duza szpara po calym obwodzie kominka praktycznie pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.01.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 kuchnia ... zamowilam sobie ksiazke "szkola urzadzania domu" ze sklepu muratora i kurka wczoraj dostalam awizo ... pojechalam na poczte patrze ze z muratora a w srodku zamiast ksiazki jest pendrak ze slicznym napisem "wydawnictwo murator" ... co jest kurka grane ??? moze ktos ma jakis pomysl o co chodzi ?? A sprawdzalas co jest na tym pendraku? Moze to ebook? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 26.01.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Hello Budowa pochłania tyle czasu, że nawet na forum ostatnio nie zaglądam. Wiecie może, gdzie w Rybniku można kupić tanio )) profile do płyt gk??? pozdrowienia dla budujących:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 26.01.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Hello Budowa pochłania tyle czasu, że nawet na forum ostatnio nie zaglądam. Wiecie może, gdzie w Rybniku można kupić tanio )) profile do płyt gk??? pozdrowienia dla budujących:) ja kupowałem w budozbycie ale niewiem czy jeszcze cos tam mają wtedy przebili ceny innych, tanio było w medremie po negocjacjach oraz w alexie na prostej, nie sprawdzałem handlobudu a z reguły oni zawsze potrafili wszystkich przebić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 26.01.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 My patrzeliśmy w panelu na Wodzisławskiej ale nie wiem czy tam jest tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 26.01.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Tu masz link do galerii gdzie jest cala foto-dokumentacja z realizacji: http://szyna.civ.pl/gallery2/main.php?g2_itemId=2034 Kominek to Zuzia 15/12kW z kratek z plaszczem - kratke jeszcze chyba dorobie tam z boku od strony wneki gdzie jest drewno - wlot jest od dolu - pod bialym marmurem, nie widac go ale jest tam duza szpara po calym obwodzie kominka praktycznie pozdr. Dzięki Panie Instruktorze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 26.01.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Hej, nam wykonuje kominek wraz z rozprowadzeniem ciepla Pan Wilczok. Byl polecany przez naszych znajomych, ktorym wykonywal kominek. Cena to ok 8 tys z rozprowadzeniem, wklad Kratki (Zuzia) bez plaszcza oczywiscie. Wilczok ma swoj sklep na wodzislawskiej, zamyslow. hej nam za samo postawienie kominka z doręczonych materiałow pan z firmy Kris - kominki wziął 1000 zł na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.01.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 A sprawdzalas co jest na tym pendraku? Moze to ebook? pozdr. tez o tym sobie pomyslalam ... ale jest pusto !!!! Hello Budowa pochłania tyle czasu, że nawet na forum ostatnio nie zaglądam. Wiecie może, gdzie w Rybniku można kupić tanio )) profile do płyt gk??? pozdrowienia dla budujących:) niunia jak tam prace !! pisz czesciej i moze zagladniesz 19 na spotkanie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 26.01.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 hej nam za samo postawienie kominka z doręczonych materiałow pan z firmy Kris - kominki wziął 1000 zł na gotowo. Cena podana przeze mnie obejmuje wszystko, od wkladu po posprzatanie po sobie. W krisie bylem i moj projekt wychodzil drozej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 26.01.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 zastanawiam sie nad opcja "dac pilota do bramy sasiadowi" sasiad moze ja otwierac ze swojej kuchni i ekipe wpuszczac /a sasiadka ma firme w domu wiec praktycznie zawsze ktos tam jest/ Proponuję iść z duchem czasu, otwieranie bramy zrealizować SMSami lub CLIPem. Zebrać telefony od wykonawców, wpisać na listę uprawnionych i uprzedzić że są monitorowani. Wydajność wykonawców wzrośnie, klient ma wiedzę co się dzieje na budowie, etc.... http://www.elmes.pl/index.php?p=produkty&act=prodpok&prod=117 Taki bajer można później wykorzystać jako moduł powiadamiania do alarmu o wygaśnięciu pieca CO (węgiel), zalaniu mieszkania, pożarze, tlenku węgla..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 26.01.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Mea Prace jakoś idą. wykańczam się )) Ocieplanie stropów i trochę z elektryką się bawię ), w lutym robię co i wode i mam nadzieje w marcu tynkowanie, tylko dzien na to wszystko za krotki ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 26.01.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Hello Budowa pochłania tyle czasu, że nawet na forum ostatnio nie zaglądam. Wiecie może, gdzie w Rybniku można kupić tanio )) profile do płyt gk??? pozdrowienia dla budujących:) profile to ja zamowie z allegro z welna na ocieplenie na caly dach, szkoda juz czasu na negocjowanie z wszystkimi lokalnymi firmami, ponaglanie i wieczne wydzwanianie! na allegro jest duzo taniej, wysylasz jednego maila z zapytaniem i kupujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.01.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Fajnie, juz jestem z P. Tomkiem umowiony na obejrzenie budowy moze wybierz sie do nas!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 26.01.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Mea Prace jakoś idą. wykańczam się )) Ocieplanie stropów i trochę z elektryką się bawię ), w lutym robię co i wode i mam nadzieje w marcu tynkowanie, tylko dzien na to wszystko za krotki ( rzuc jakies zdjecia z ocieplenia poddasza chce sie za to zabrac w najblizszym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts