mea 26.01.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Mea Prace jakoś idą. wykańczam się )) Ocieplanie stropów i trochę z elektryką się bawię ), w lutym robię co i wode i mam nadzieje w marcu tynkowanie, tylko dzien na to wszystko za krotki ( cos wiem na ten temat ... ja zeby cokolwiek zalatwic musze poswiecac urlop bo nie wyrabiam na telefon !!!! a co do allegro - maciek dobrze mowi !! czasem nei warto sie uzerac tylko zamawia sie transport wprost na budowe i po bolu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.01.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 wlasnie wlasnie ... uwazacie ze mozna robic ocieplenie poddasza przed wylewkami czy raczej zostawic to na po ?? ponoc welna pije wode ... taka teorie dzis uslyszalam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 26.01.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 My będziemy robić ocieplenie dopiero po tynkach i wylewkach właśnie ze wzgl. na wilgoć.a jaką wełne wybieracie do ocieplenia poddasza i po ile? Mamy SSO i cały materiał dostarczał nam Lubar mimo , że mamy dość daleko do Rybnika to ceny były konkurencyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 26.01.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 ociplenie zrobie jak wszystko w domu wyschnie, ale teraz juz chce zrobic stelarze aluminiowe i miec poszykowane zeby tylko pozniej upchac welne i poskrecac plyty gipsowe. na ocieplenie raczej wybiore isover uni-mata 15cm + super-mata 5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 26.01.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 A macie ocieplony stryszek nad poddaszem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.01.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 A macie ocieplony stryszek nad poddaszem ? ja bede ukladac ocieplenie na suficie .. .stryszek zostanie zimny /tylko musze wymyslic jak zaizolowac wylaz na stryszek !!/ maciek co to za super mata ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.01.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 a ja dzis mam na koncie wojne mala na forum i zostalam okrzyknieta egoistyczna prowokatorka co nikomu w niczym nie pomaga tylko wkurza ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.01.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 super mata to wełna z isover o u-0,033 (unimata ma u=0,039) ja mam 15cm na suficie supermaty i 15cm miedzy krokwiami...wyłaz na stryszek mam jeszcze niezaizolowany i trzeba przyznac ze troche ciagnie z tego powodu..musze sie za to jak najszybciej zabrac...: czy taka roznica w U na trzecim miejscu po przecinku jest tak naprawde odczowalna ?? czy to chodzi o komfort psychiczny zeby sie nazywalo ze sie ma lepsze ocieplenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.01.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 a ja dzis mam na koncie wojne mala na forum i zostalam okrzyknieta egoistyczna prowokatorka co nikomu w niczym nie pomaga tylko wkurza ludzi A myślałem,że tylko ja wojuję,ba nawet prowokuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.01.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 A myślałem,że tylko ja wojuję,ba nawet prowokuję wiesz - ucze sie od mistrza w tej dziedzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1616 26.01.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam.Ja zupelnie z innej beczki.Na przelomie marca-kwietnia zabieram sie za dach.Nie wiem na jaka dachowke sie zdecydowac.Wacham sie pomiedzy Creatonem a Robenem, czarna lub czarnobrazowa glazurowana.Prosze o porady napewno juz doswiadczonych forumowiczow.Z gory wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.01.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 czy taka roznica w U na trzecim miejscu po przecinku jest tak naprawde odczowalna ?? czy to chodzi o komfort psychiczny zeby sie nazywalo ze sie ma lepsze ocieplenie ?? Niedawno to tlumaczylem w innym miejscu, przeklejam: No ale jak laikowi pokazac liczby 0,035 i 0,045 i powiedziec ze to przeciez tylko *jedna setna* roznicy, ktorastam liczba po przecinku, to jest w stanie uwierzyc ze to parametr bez znaczenia A U przy 30cm to roznica "tylko" 0,033... Na sezon to az 570kWh Nawet grzejac gazem da sie zauwazyc roznice -> 125 pln. Ze trzy skrzynki browara mozna sobie za to kupic 30cm welny lambda 0,033 to U = 0,11 30cm welny lambda 0,039 to U = 0,13 Roznica w U = 0,02 Czyli roznica w sezonie okolo 400kWh (juz mi sie nie chce liczyc i strzelam na oko) - zalezy czym kto pali. Zauwazyc tez trzeba ze welne lepszej jakosci (a wiec o wyzszej lambdzie) lepiej sie uklada - np. toprock (0,035) jest sprezysty i jakis taki "ubity", a domrock (0,045) to rozlazaca sie w rekach breja pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 26.01.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Niedawno to tlumaczylem w innym miejscu, przeklejam: 30cm welny lambda 0,033 to U = 0,11 30cm welny lambda 0,039 to U = 0,13 Roznica w U = 0,02 Czyli roznica w sezonie okolo 400kWh (juz mi sie nie chce liczyc i strzelam na oko) - zalezy czym kto pali. Zauwazyc tez trzeba ze welne lepszej jakosci (a wiec o wyzszej lambdzie) lepiej sie uklada - np. toprock (0,035) jest sprezysty i jakis taki "ubity", a domrock (0,045) to rozlazaca sie w rekach breja pozdr. \no to jestem troszkę mądrzejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 26.01.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam. Ja zupelnie z innej beczki.Na przelomie marca-kwietnia zabieram sie za dach.Nie wiem na jaka dachowke sie zdecydowac.Wacham sie pomiedzy Creatonem a Robenem, czarna lub czarnobrazowa glazurowana.Prosze o porady napewno juz doswiadczonych forumowiczow. Z gory wielkie dzieki. roben-dziadostwo co do 0,033 a 0,039 - roznicy jest az 18%, ale nikt nie potrafi powiedziec jak to sie ma do faktycznego uciekania ciepla przez dach, po drugie roznica w cenie znaczaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.01.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam. Ja zupelnie z innej beczki.Na przelomie marca-kwietnia zabieram sie za dach.Nie wiem na jaka dachowke sie zdecydowac.Wacham sie pomiedzy Creatonem a Robenem, czarna lub czarnobrazowa glazurowana.Prosze o porady napewno juz doswiadczonych forumowiczow. Z gory wielkie dzieki. a jaki roben ?? jest zwykly i roben plus /troche drozszy a ponoc lepiej sie uklada/ - takie info sprzedal mi niedawno pan u sobika w zorach tak szczerze to powinien by sie jakis dekarz wypowiedziec bo ja co najwyzej moge ci powiedziec ktora mi sie podoba a wiadomo sa gusty i gusciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.01.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 roben-dziadostwo co do 0,033 a 0,039 - roznicy jest az 18%, ale nikt nie potrafi powiedziec jak to sie ma do faktycznego uciekania ciepla przez dach, po drugie roznica w cenie znaczaca no to jest wazne !! a czy spale wiaderko wegla wiecej to chyba nie tak znowu duzo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.01.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam. Ja zupelnie z innej beczki.Na przelomie marca-kwietnia zabieram sie za dach.Nie wiem na jaka dachowke sie zdecydowac.Wacham sie pomiedzy Creatonem a Robenem, czarna lub czarnobrazowa glazurowana.Prosze o porady napewno juz doswiadczonych forumowiczow. Z gory wielkie dzieki. chciałam Robena Tobago Monza Plus....ale nigdzie w październiku nie mogłam jej dostać szybciej niz za 5-6 tygodni wybrałam Koramic czarna glazurowana - i jestem bardzo zadowolona, dekarze też chwalili zdjęcia : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?t=147593 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.01.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 roben-dziadostwo Aaaaaaa!! A skad Ty masz takie opinie !? Moj sasiad ma robena, moj drugi sasiad ma robena. Trzeci sasiad tez ma robena! Oooo czwarty tez Wszyscy maja robena, mam-i-ja! Roben jest bardzo OK i przystepny cenowo. Dekarze go lubia (moj kumpel ktory robil mi dach jest dekarzem od 10-ciu lat). pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 26.01.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Cena podana przeze mnie obejmuje wszystko, od wkladu po posprzatanie po sobie. W krisie bylem i moj projekt wychodzil drozej. ten gosc juz niepracuje w Kris-ie. Teraz robi na swoje konto, także przez to ma taniej niz Kris. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 26.01.2011 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 co do robena, to my też mamy Roben-a i raczej nikt na niego nienarzekał a i nam sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts