Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

kuchnia ... zamowilam sobie ksiazke "szkola urzadzania domu" ze sklepu muratora i kurka wczoraj dostalam awizo ... pojechalam na poczte patrze ze z muratora a w srodku zamiast ksiazki jest pendrak ze slicznym napisem "wydawnictwo murator" ... co jest kurka grane ??? moze ktos ma jakis pomysl o co chodzi ??

Mea a może to prezent od forumowego Mikolaja?? Pamiętasz, byl taki wątek... ja dalej czekam :(

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Ja zupelnie z innej beczki.Na przelomie marca-kwietnia zabieram sie za dach.Nie wiem na jaka dachowke sie zdecydowac.Wacham sie pomiedzy Creatonem a Robenem, czarna lub czarnobrazowa glazurowana.Prosze o porady napewno juz doswiadczonych forumowiczow.

Z gory wielkie dzieki.

Ja wybralem Creatona (czarnego nuance czy jak sie zwal) jak chcesz zobaczyc to daj znac. Roben jest nierowny przynajmniej wg mojego dekarza raz paleta jest idealna i sie fajnie uklada a raz to jedna w druga ledwo pasuje no i na plus creatona sa lepsze zamki czy jak sie to zwie.

BTW Maciek a jak ty wepchasz miedzy stelaze ta pierwsza warstwe welny bo to strasznie upierdliwe bedzie.

Witam.

Ja zupelnie z innej beczki.Na przelomie marca-kwietnia zabieram sie za dach.Nie wiem na jaka dachowke sie zdecydowac.Wacham sie pomiedzy Creatonem a Robenem, czarna lub czarnobrazowa glazurowana.Prosze o porady napewno juz doswiadczonych forumowiczow.

Z gory wielkie dzieki.

Też miałam takie dylematy, wiadomo relacja cena/jakość. Ostatecznie wybrałam dachówke Nelskamp- cenowo wyszło niewiele drozej od Robena.

Gość Arturo72
Też miałam takie dylematy, wiadomo relacja cena/jakość. Ostatecznie wybrałam dachówke Nelskamp- cenowo wyszło niewiele drozej od Robena.

Jaki dokładnie i gdzie kupowałeś i jak cenowo dodatki ? Na 90% będzie u mnie Nibra R-10 a na 10% F-10 ;)

Ja wybralem Creatona (czarnego nuance czy jak sie zwal) jak chcesz zobaczyc to daj znac. Roben jest nierowny przynajmniej wg mojego dekarza raz paleta jest idealna i sie fajnie uklada a raz to jedna w druga ledwo pasuje no i na plus creatona sa lepsze zamki czy jak sie to zwie.

BTW Maciek a jak ty wepchasz miedzy stelaze ta pierwsza warstwe welny bo to strasznie upierdliwe bedzie.

jakos chyba bedemusial sobie poradzic z ta welna ;/

co do robena to jak wybieralem dachowke to wszyscy odradzali, ze zamki krzywe, ze widac przeswity przez te dachowki itd.. na szczescie weszla promocja na koramica bo koniecznie miala byc ceramika, a majac wybor taniego robena to lepiej bylo kupic bardzo dobra dachowke ale cementowa brassa

Jaki dokładnie i gdzie kupowałeś i jak cenowo dodatki ? Na 90% będzie u mnie Nibra R-10 a na 10% F-10 ;)

Kupowałam MDM Cieszyn. Nie pamietam jaki to był symbol, ale mogę sprawdzić. Na moich wpisach w wątku "parterówka - zapomniany dom" są zdjęcia. Jak chcesz to podaj adres mailowy wyslę Ci ksero faktury

jakos chyba bedemusial sobie poradzic z ta welna ;/

co do robena to jak wybieralem dachowke to wszyscy odradzali, ze zamki krzywe, ze widac przeswity przez te dachowki itd.. na szczescie weszla promocja na koramica bo koniecznie miala byc ceramika, a majac wybor taniego robena to lepiej bylo kupic bardzo dobra dachowke ale cementowa brassa

Nie ma reguly! Nawet Creaton bywa krzywy o czym pisal tu na forum niejeden user - a to przeciez wyzsza polka by sie zdawalo :) Sprzedawcy oczywiscie polecaja to na czym maja najwiekszy zarobek ;) O robenie nie czytalem juz od dawna, zeby bywal krzywy. Widac zla opinia niesie sie przez dlugi czas, bo kiedys faktycznie mieli jakies problemy z jakoscia.

pozdr.

hej,

A ja wybralem Creaton, bo akurat byl w dobrej promocji w Lubarze. Tam tez mozna sobie porownac obie dachowki, Roben i Creaton, obejrzec na wystawce, sprawdzic czym naprawde sie roznia. A roznica w wykonaniu jest spora, chocby te zamki, dodatki itp. Choc szczerze, gdyby nie ta promocja to ciezko byloby sie na nia zdecydowac. W moim dzienniku sa fotki wiec mozesz obejrzec jak wyglada caloksztalt :)

Roben i Creaton to jak porownanie Citroena z Dacia :) jak zawsze opinie sa subiektywne :)

Roben i Creaton to jak porownanie Citroena z Dacia :) jak zawsze opinie sa subiektywne :)

Ales porownal !! Ani jedno ani drugie nie sa fajne :lol2: :lol2: Creaton to wyzsza polka ale np:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?94793-CREATON-kompromitacja-%28-foty%29

Ladnie ich obsmarowali - na haslo "creaton" w googlu ta strona wyskakuje jako piata ;)

Roben niby nizsza polka i swego czasu mieli problemy ale o ile pamietam sporo zainwestowali w produkcje i obecnie dachowka juz jest pierwsza klasa - a cena na pewno nizsza niz creaton :) Nie sugerowalbym sie w wyborze firma, tylko wygladem. Dekarz polozy, moze troche poklnie pod nosem, moze nie, a my w koncu zostaniemy z naszym dachem w ktorym nie widac zamkow, wewnetrznej strony dachowki ani innych technicznych rzeczy. Wiec.. co sie komu podoba (cenowo tez) niech bieze - to wszystko ceramika wiec zywotnosc bedzie podobna :-)

pozdr.

Jako że temat dachówkowy się pojawił,mam pytanie czy ktoś ma "wole oczy " albo łuki lub fale na dachu? Jak dachówka się sprawdza na takie elementy ,oprócz karpiówki/taka jest w projekcie ,ale odpada bo w oka nam nie wpada?Ma ktoś może jakieś doświadczenia???

Im mniejsza tym lepiej to bedzie wygladac i latwiej dekarzowi ulozyc. Wiec np. robenowska MONZA PLUS absolutnie odpada - ona jest bardzo duza :) Lepiej pogadac z dekarzem ktory bedzie to robil co mysli.. Wole oka to prawdziwa sztuka :-)

pozdr.