madzia11mk 27.01.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 kuchnia ... zamowilam sobie ksiazke "szkola urzadzania domu" ze sklepu muratora i kurka wczoraj dostalam awizo ... pojechalam na poczte patrze ze z muratora a w srodku zamiast ksiazki jest pendrak ze slicznym napisem "wydawnictwo murator" ... co jest kurka grane ??? moze ktos ma jakis pomysl o co chodzi ?? Mea a może to prezent od forumowego Mikolaja?? Pamiętasz, byl taki wątek... ja dalej czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 27.01.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 tez o tym sobie pomyslalam ... ale jest pusto !!!! niunia jak tam prace !! pisz czesciej i moze zagladniesz 19 na spotkanie !!!! Kurcze mi ten 19-ty nie pasuje:eek: mój Mały kończy 2 latka więc trzeba jakąś imprezke przygotować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.01.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Mea a może to prezent od forumowego Mikolaja?? Pamiętasz, byl taki wątek... ja dalej czekam o mikolajuz nie pomyslalam !! co nie zmienia faktu ze chce ksiazke!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 27.01.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam. Ja zupelnie z innej beczki.Na przelomie marca-kwietnia zabieram sie za dach.Nie wiem na jaka dachowke sie zdecydowac.Wacham sie pomiedzy Creatonem a Robenem, czarna lub czarnobrazowa glazurowana.Prosze o porady napewno juz doswiadczonych forumowiczow. Z gory wielkie dzieki. Ja wybralem Creatona (czarnego nuance czy jak sie zwal) jak chcesz zobaczyc to daj znac. Roben jest nierowny przynajmniej wg mojego dekarza raz paleta jest idealna i sie fajnie uklada a raz to jedna w druga ledwo pasuje no i na plus creatona sa lepsze zamki czy jak sie to zwie. BTW Maciek a jak ty wepchasz miedzy stelaze ta pierwsza warstwe welny bo to strasznie upierdliwe bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi1964 27.01.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam. Ja zupelnie z innej beczki.Na przelomie marca-kwietnia zabieram sie za dach.Nie wiem na jaka dachowke sie zdecydowac.Wacham sie pomiedzy Creatonem a Robenem, czarna lub czarnobrazowa glazurowana.Prosze o porady napewno juz doswiadczonych forumowiczow. Z gory wielkie dzieki. Też miałam takie dylematy, wiadomo relacja cena/jakość. Ostatecznie wybrałam dachówke Nelskamp- cenowo wyszło niewiele drozej od Robena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.01.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Też miałam takie dylematy, wiadomo relacja cena/jakość. Ostatecznie wybrałam dachówke Nelskamp- cenowo wyszło niewiele drozej od Robena. Jaki dokładnie i gdzie kupowałeś i jak cenowo dodatki ? Na 90% będzie u mnie Nibra R-10 a na 10% F-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 27.01.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Ja wybralem Creatona (czarnego nuance czy jak sie zwal) jak chcesz zobaczyc to daj znac. Roben jest nierowny przynajmniej wg mojego dekarza raz paleta jest idealna i sie fajnie uklada a raz to jedna w druga ledwo pasuje no i na plus creatona sa lepsze zamki czy jak sie to zwie. BTW Maciek a jak ty wepchasz miedzy stelaze ta pierwsza warstwe welny bo to strasznie upierdliwe bedzie. jakos chyba bedemusial sobie poradzic z ta welna ;/ co do robena to jak wybieralem dachowke to wszyscy odradzali, ze zamki krzywe, ze widac przeswity przez te dachowki itd.. na szczescie weszla promocja na koramica bo koniecznie miala byc ceramika, a majac wybor taniego robena to lepiej bylo kupic bardzo dobra dachowke ale cementowa brassa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 27.01.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Marcin1616, mam nadzieje, ze ulatwilismy Ci wybor ;d )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi1964 27.01.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Jaki dokładnie i gdzie kupowałeś i jak cenowo dodatki ? Na 90% będzie u mnie Nibra R-10 a na 10% F-10 Kupowałam MDM Cieszyn. Nie pamietam jaki to był symbol, ale mogę sprawdzić. Na moich wpisach w wątku "parterówka - zapomniany dom" są zdjęcia. Jak chcesz to podaj adres mailowy wyslę Ci ksero faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi1964 27.01.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Juz sprawdziłam Nibra F10 U - czarna Matowa glazura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.01.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 na szczescie weszla promocja na koramica bo koniecznie miala byc ceramika, załapałam sie na ta sama promocje pewnie a brass jest strrrasznie matowy....ja chciałam jak najbardziej błyszczącą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.01.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 jakos chyba bedemusial sobie poradzic z ta welna ;/ co do robena to jak wybieralem dachowke to wszyscy odradzali, ze zamki krzywe, ze widac przeswity przez te dachowki itd.. na szczescie weszla promocja na koramica bo koniecznie miala byc ceramika, a majac wybor taniego robena to lepiej bylo kupic bardzo dobra dachowke ale cementowa brassa Nie ma reguly! Nawet Creaton bywa krzywy o czym pisal tu na forum niejeden user - a to przeciez wyzsza polka by sie zdawalo Sprzedawcy oczywiscie polecaja to na czym maja najwiekszy zarobek O robenie nie czytalem juz od dawna, zeby bywal krzywy. Widac zla opinia niesie sie przez dlugi czas, bo kiedys faktycznie mieli jakies problemy z jakoscia. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.01.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 załapałam sie na ta sama promocje pewnie a brass jest strrrasznie matowy....ja chciałam jak najbardziej błyszczącą a ja chcialam jak najbardziej matowa dachowke i dlatego robie brassa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 27.01.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 hej, A ja wybralem Creaton, bo akurat byl w dobrej promocji w Lubarze. Tam tez mozna sobie porownac obie dachowki, Roben i Creaton, obejrzec na wystawce, sprawdzic czym naprawde sie roznia. A roznica w wykonaniu jest spora, chocby te zamki, dodatki itp. Choc szczerze, gdyby nie ta promocja to ciezko byloby sie na nia zdecydowac. W moim dzienniku sa fotki wiec mozesz obejrzec jak wyglada caloksztalt Roben i Creaton to jak porownanie Citroena z Dacia jak zawsze opinie sa subiektywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 27.01.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 hej, A ja wybralem Creaton, A jaki masz kolor, bo powiem szczerze całkiem ładny masz daszek Muszę kiedyś na żywo zobaczyć (bo się nie chwaliłam, ale niedaleko Waszej budowy mam teściów). Więc jak będę kiedyś za dnia na kawie, to podejdę podpatrzeć. Mogę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.01.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 a ja chcialam jak najbardziej matowa dachowke i dlatego robie brassa Roben tez jest matowy (tez chcialem takiego) - grafit pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.01.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Roben i Creaton to jak porownanie Citroena z Dacia jak zawsze opinie sa subiektywne Ales porownal !! Ani jedno ani drugie nie sa fajne :lol2: Creaton to wyzsza polka ale np: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?94793-CREATON-kompromitacja-%28-foty%29 Ladnie ich obsmarowali - na haslo "creaton" w googlu ta strona wyskakuje jako piata Roben niby nizsza polka i swego czasu mieli problemy ale o ile pamietam sporo zainwestowali w produkcje i obecnie dachowka juz jest pierwsza klasa - a cena na pewno nizsza niz creaton Nie sugerowalbym sie w wyborze firma, tylko wygladem. Dekarz polozy, moze troche poklnie pod nosem, moze nie, a my w koncu zostaniemy z naszym dachem w ktorym nie widac zamkow, wewnetrznej strony dachowki ani innych technicznych rzeczy. Wiec.. co sie komu podoba (cenowo tez) niech bieze - to wszystko ceramika wiec zywotnosc bedzie podobna pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 27.01.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Jako że temat dachówkowy się pojawił,mam pytanie czy ktoś ma "wole oczy " albo łuki lub fale na dachu? Jak dachówka się sprawdza na takie elementy ,oprócz karpiówki/taka jest w projekcie ,ale odpada bo w oka nam nie wpada?Ma ktoś może jakieś doświadczenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1616 27.01.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Dzieki wszystkim za opinie.Teraz bedzie niezla wyliczanka.Z jednej strony cena z drugiej jakosc.Trzeba sie teraz dokladnie zastanowic nad wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.01.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Jako że temat dachówkowy się pojawił,mam pytanie czy ktoś ma "wole oczy " albo łuki lub fale na dachu? Jak dachówka się sprawdza na takie elementy ,oprócz karpiówki/taka jest w projekcie ,ale odpada bo w oka nam nie wpada?Ma ktoś może jakieś doświadczenia??? Im mniejsza tym lepiej to bedzie wygladac i latwiej dekarzowi ulozyc. Wiec np. robenowska MONZA PLUS absolutnie odpada - ona jest bardzo duza Lepiej pogadac z dekarzem ktory bedzie to robil co mysli.. Wole oka to prawdziwa sztuka pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts