queene 27.01.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 nie rozumie co to ma wpsolnego z budowaniem? przyjaciolka czy co? :D :D eeeeeeeeeeeeeeeeech....................faceci zero wrażliwości raz o autach raz o życiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 27.01.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 :D :D eeeeeeeeeeeeeeeeech....................faceci zero wrażliwości raz o autach raz o życiu... zalozcie sobie topic : "my kobiety z forum" ;P ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 27.01.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Mojej klientce Eco-solution spieprzyli podobno całą instalacje CO,nie wiem dokładnie co i jak,wiem tylko,że mówiła,że to była najgorsza ekipa u niej na budowie i chyba sprawa zakończy się w sądzie.Brame mamy Hormanna z Inter-Decor.Dachówke Robena i nie było pękniętych,krzywych,dekarz bardzo chwalił.Maciek Ty to bez serca dla kobiet jesteś,zamiast przytulić,pogłaskać to zaraz by koleżance się milej zrobiło.Mea jak podobają Ci się moje drzwi,bo pan Karol mi donosił,że moja koleżanka była i oglądała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leon123 27.01.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 A ja mam pytanie trochę z innej beczki mianowicie czy usytuowanie pomieszczeń w domu względem stron świata ma aż takie znaczeni (salon mam na wsch-pld a wejście i kuchnie płd-zach). Słyszałem opinie że lepiej by było na odwrót a mnie jakoś nie przekonuje spędzanie upalnego popołudnia przed TV w prażącym pokoju, dodam tylko że pomieszczenia te nie są rozdzielone ścianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.01.2011 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 A ja mam pytanie trochę z innej beczki mianowicie czy usytuowanie pomieszczeń w domu względem stron świata ma aż takie znaczeni (salon mam na wsch-pld a wejście i kuchnie płd-zach). Słyszałem opinie że lepiej by było na odwrót a mnie jakoś nie przekonuje spędzanie upalnego popołudnia przed TV w prażącym pokoju, dodam tylko że pomieszczenia te nie są rozdzielone ścianką. mam tak samo....celowo lubie ogladac zachód słońca w kuchni.....nawet jest tu kilka stron wczesniej pokazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 28.01.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 A ja mam pytanie trochę z innej beczki mianowicie czy usytuowanie pomieszczeń w domu względem stron świata ma aż takie znaczeni (salon mam na wsch-pld a wejście i kuchnie płd-zach). Słyszałem opinie że lepiej by było na odwrót a mnie jakoś nie przekonuje spędzanie upalnego popołudnia przed TV w prażącym pokoju, dodam tylko że pomieszczenia te nie są rozdzielone ścianką. My też tak mamy, głównie z tego powodu że wjazd na działkę od zachodu. Równiez nie mamy ścianki między salonem a kuchnią, więc jakoś to się będzie przez caly dzień uzupełniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 28.01.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Kurcze tak mnie już ciągnie do wykańczania, wczoraj spędziliśmy w Castoramie chyba dwie godziny na oglądaniu kafelek, paneli, wanien, kabin, bateri, drzwi....wszystkiego co tylko będzie nam potrzebne. Oczywiście zabraliśmy ze sobą dziadka, co by ciekawskiego Malucha pilnował I doszliśmy do jednego wniosku z mężem - BĘDZIE PROBLEM W WYBORZE - mamy małe różnice zdań jeśli chodzi o kafelki Ale co tam, siła kobiecej perswazji i jakoś się dogadamy Acha i pozamawiałam wczoraj na necie chyba z 10 darmowych katalogów - meble, dywany, bramy garażowe, firany, sprzęt... Będzie co oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 28.01.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Jutka, firma o której piszesz montuje z tego co wiem PC Viessmana i miedzy innymi dlatego ceny są z kosmosu...przy pc polskiego producenta i troche własnej pracy może wyjść naprawdę duuużo taniej... bramę 5x2,25 mam z Normstahla i jestem zadowolony... potwierdzam też mam normstahla i również jak narazie jesteśmy zadowoleni, niby wszystkie takie same a w normstahlu te linki i sprężyny zabudowane że nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 28.01.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 A ja mam pytanie trochę z innej beczki mianowicie czy usytuowanie pomieszczeń w domu względem stron świata ma aż takie znaczeni (salon mam na wsch-pld a wejście i kuchnie płd-zach). Słyszałem opinie że lepiej by było na odwrót a mnie jakoś nie przekonuje spędzanie upalnego popołudnia przed TV w prażącym pokoju, dodam tylko że pomieszczenia te nie są rozdzielone ścianką. My też mamy front domu od zachodu a taras na południowym wschodzie. U nas ze wzgledu na charakterystykę działki nie dało się inaczej ustawić domu. Ale sama nie wiem czy gdyby była taka możliwość to czy nie stanął by tak samo jak stoi teraz. Trochę cienia w upalne popołudnie na tarasie się przyda, a i poranna kawa w promieniach wschodzącego słońca też jest dla mnie ideałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.01.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 usytuowanie względem stron świata jest wbrew pozorom bardzo ważne, ale to wszystko zależy od inywidualnych upodobań. Tyle że takie decyzje trzeba zazwyczaj podejmować na etapie kupowania działki (!) mając w zanadrzu już jakiś konkretny projekt. Można dom zrobić bardziej energooszczędny uwzględniając zyski słoneczne i np. ograniczając okna od północy...Ja osobiście mam taras nad garażem od pld-wsch a drugi taras/altanka będzie od pld/zachód i w zależnosci od stopnia nasłonecznienia zawsze będę mieć wybór...ale to wszystko kwestia indywidualna...jedni lubią słońce, inni mniej lub wcale dodam jeszcze, że wjazd mam od południa i taki a nie inny kształt działki, co praktycznie wymusiło takie a nie inne usytuowanie domu(brama garażowa od południa, drzwi wejściowe od południa) Ale wszystko wyjdzie w praniu.. ja tez mam wjazd od poludnia ale udalo sie wsadzic na poludniowy zachod salon, na pn-zach kuchnie, na polnocy za to mam schody i lazienke czyli jak dla mnie uklad idealny taras na zachodzie i mocno osloniety drzewami /nad czym ja ubolewam a moj maz sie cieszy :)/ wg mnie to wazne jaki jest uklad stron swiata ale nic na sile !! ten uklad ktory ma Leon ma tez swoje zalety ... jest salon od poludnia wiec zdazy sie porzadnie nagrzac a popoludniem mozna bedzie w nim spokojnie odpoczac jedyny mankament to GORACA KUCHNIA !!!! dla tych co lubia przy garach spedzac czas najlepsza bezwzglednie jest kuchnia na polnocy bo juz samo gotowanie to wystarczajaco wysoka temperatura wiec juz dogrzewanie jest niepotrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.01.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 rynek jak by ktos mial zbedne drzwi to wezme !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.01.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 p.s. a co do francuskich samochodów - mają nieocenioną zaletę - idealne zawieszenie na nasze drogi Wygodne moze tak - ale zbyt delikatne Ja jezdze takim potworkiem: http://szyna.civ.pl/4runner1.jpg TO dopiero ma zawieszenie odpowiednie na nasze drogi :) :) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.01.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 a mnie jakoś nie przekonuje spędzanie upalnego popołudnia przed TV w prażącym pokoju, dodam tylko że pomieszczenia te nie są rozdzielone ścianką. Salon najlepiej od poludnia - bedzie poprostu jasny. Do tego bardzo przydaje sie zadaszenie tarasu - ja mam taki dosc sporawy daszek ktory powoduje, ze w lato jak slonce jest wysoko - nie wpada prawie wogole do salonu, a zima nisko - pieknie go doswietla i dogrzewa pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.01.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 mamy małe różnice zdań jeśli chodzi o kafelki Fajny katalog lazienek z castoramy online masz tu: http://lazienkowe-inspiracje.castorama.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 28.01.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 A ja mam pytanie trochę z innej beczki mianowicie czy usytuowanie pomieszczeń w domu względem stron świata ma aż takie znaczeni (salon mam na wsch-pld a wejście i kuchnie płd-zach). Słyszałem opinie że lepiej by było na odwrót a mnie jakoś nie przekonuje spędzanie upalnego popołudnia przed TV w prażącym pokoju, dodam tylko że pomieszczenia te nie są rozdzielone ścianką. My wjazd mamy od zachodu a salon i kuchnia będzie od południa.Długo szukaliśmy działki pasującej do naszego projektu.Ale jest idealna. A upałami się nie martwimy bo będzie WM z GWC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.01.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 My wjazd mamy od zachodu a salon i kuchnia będzie od południa.Długo szukaliśmy działki pasującej do naszego projektu.Ale jest idealna. A upałami się nie martwimy bo będzie WM z GWC. Jezeli nie masz zadaszenia od poludnia to zostaja Ci rolety zewnetrzne i zacienianie pomieszczen w lato - nie licz na to, ze WM z GWC da Ci wystarczajaca ilosc chlodu. GWC moze dostarczyc max 2-2,5kW - to wystarczy... pod warunkiem ze nie ma zbyt duzego naslonecznienia!! Slonce w lato daje ponad 1kW na kazdy 1m2 - policz ile masz szyb i jakie to potezne zyski pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 28.01.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Jezeli nie masz zadaszenia od poludnia to zostaja Ci rolety zewnetrzne i zacienianie pomieszczen w lato - nie licz na to, ze WM z GWC da Ci wystarczajaca ilosc chlodu. GWC moze dostarczyc max 2-2,5kW - to wystarczy... pod warunkiem ze nie ma zbyt duzego naslonecznienia!! Slonce w lato daje ponad 1kW na kazdy 1m2 - policz ile masz szyb i jakie to potezne zyski pozdr. Taras od południa zadaszony plus WM i damy radę. Miałem okazję byc latem w takim domu jak my z WM oczywiście i dało się spokojnie wytrzymac.Nie ma strachu. A Twoje sugestie i przemyślenia są jak najbardziej mile widziane ,widac że masz rozległe pojęcie o sprawach budowlanych i nie tylko. Także dzięki i pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.01.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Taras od południa zadaszony plus WM i damy radę. Miałem okazję byc latem w takim domu jak my z WM oczywiście i dało się spokojnie wytrzymac.Nie ma strachu. No jak jest zadaszenie to spoko! Sam tak mam, GWC na pewno odpale przed latem, wersje WODNY, 100mb rury PE juz zakopane i czeka na tylko na nagrzewnice pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.01.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Adam, daj znać jak będziesz to odpalać...też mnie to czeka w niedalekiej przyszłości....tą rurkę też trzeba będzie zakopać OK. A moze zamowimy razem nagrzewnice? Przy dwoch sztukach mogloby byc taniej Moznaby poszukac jeszcze kogos pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.01.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 a orientowałeś się ile taka nagrzewnica może kosztować? kiedy dokładnie chcesz to robić? 500-1000 pln - tyle szacuje ale jeszcze dokladnie sie nie orientowalem! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts