aro_32 28.01.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 ale intensywny dzien !! mamo droga !!! ale com przezyla to moje ... cholera wycenianie bramy garazowej to trauma jest !! wystartowalismy od ceny rzedu 8500 za brame z hortmanna ... mozg staje w miejscu !! wisniowski wyszedl za 7800 ... juz nie mdlalam ... ale nadal bylo mi slabo !!! normstahl w oknoplascie 6600 do negocjacji z racji zostawiania im spooorej kasy ... juz poczulam sie troche lepiej ale nadal do sadysfakcji daleko !! w malej firmie ktora polecali mi znajomi gosc wycenil nasza brame na 5000 !!!!!! w porywach na 5600 jesli bedzie za niskie nadproze !!! no i to juz jest to z czym sie tak naprawde liczylam !! w cenie naped nicea i 2 pilociki dwukanalowe czekam jeszcze na wycene pana Marka polecanego przez szynke mial sie odezwac jak wroci do domu ... pewnie zapomnial - moze wysle mu smsa ?? Odnośnie Normstahla zadzwoń jeszcze do Domino w Pszowie, ja tak kupiłem. Nigdzie indziej cena nie była niższa (jeżeli brać pod uwagę dobre markowe bramy). Z zakupu jestem baardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 28.01.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 rozmawiałąm dziś z p.Damianem od tynków....zrobi mi obliczenie na poniedziałek, przy okazji zrobi mi chudziaka w piwnicy aaa i obiecał że zadzwoni do 'tej pani z forum z Chwałęcic" się umówić....wiadomo o kogo chodzi umowe owszem sie zgadza fakture na materialy rowniez dostane póki co mi sie podoba - sensownie gada, zobaczymy jak bedzie dalej a z rozrywek - Maciek nie czytaj - byłam na "Och Karol2"....śmiesznie....szkoda tylko ze jak wrócilismy o 21 to mąż dowiedział sie o wypadku na Jas-Mosie i musiał jechac do pracy, przed nami wyjazdowy weekend a my jeszcze w proszku... hmmm,czemu mam nie czytac wlasnie z pracy wrocilem ;] a u nas tez cos dzisiaj bylo , kogos wywozili ze sciany ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.01.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 hmmm,czemu mam nie czytac wlasnie z pracy wrocilem ;] a u nas tez cos dzisiaj bylo , kogos wywozili ze sciany ;/ kurna co sie dzieje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.01.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 mój mąż pracuje na Jas-Mosie ale w ZOK-u, jest tam nadsztygarem, nie miał dziś dyżuru ale go wzywali, nic nie wiem co sie działo bo tylko zadzwonili i zaraz pojechał Maciek - bo znowu wytkniesz ze na tematy niebudowlane ktoś pisze a nie samym chlebem człowiek żyje edit: juz coś piszą: http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/slask/jastrzebie-zdroj-tragiczne-tapniecie-w-kopalni,1,4158416,region-wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.01.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 edit: juz coś piszą: http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/slask/jastrzebie-zdroj-tragiczne-tapniecie-w-kopalni,1,4158416,region-wiadomosc.html Swoja szosa.. Jestescie gdzies poubezpieczani (albo Wasi mezowie / zony) na zycie, poza zakladem pracy ?? Interesowaloby mnie jakies ubezpieczenie na zycie na 100-200 tys pln z jakas sensowna skladka. Czekam az w mBanku odpala w koncu formularz zamowienia ubezpieczenia na zycie z funduszem (calkiem fajne warunki) ale juz chyba rok czekam i cos sobie z tym nie radza pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.01.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Swoja szosa.. Jestescie gdzies poubezpieczani (albo Wasi mezowie / zony) na zycie, poza zakladem pracy ?? Interesowaloby mnie jakies ubezpieczenie na zycie na 100-200 tys pln z jakas sensowna skladka. Czekam az w mBanku odpala w koncu formularz zamowienia ubezpieczenia na zycie z funduszem (calkiem fajne warunki) ale juz chyba rok czekam i cos sobie z tym nie radza pozdr. powiem ci ze najsensowniejsze ubezpieczenie /stosunek wartosci do skladki/ mamy na kopalni !!! jeszcze nei znalazlam nic sensowniejszego ... dlatego na wszelki ... wplacamy sobie na fundusze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.01.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Odnośnie Normstahla zadzwoń jeszcze do Domino w Pszowie, ja tak kupiłem. Nigdzie indziej cena nie była niższa (jeżeli brać pod uwagę dobre markowe bramy). Z zakupu jestem baardzo zadowolony. wlasnie ... pewnie wsadze kij w mrowisko ale ... czym roznia sie markowe bramy od tych niemarkowych ?? bo tak po prawdzie: - grubosc paneli praktycznie wszedzie jednakowa - napedy - tu roznie bywa ... powinny byc markowe zeby dzialaly !! - uszczelki ... nawet lepsze i wiecej w niemarkowych bramach !! - cichosc ... zalezy od tego jak sie posmaruje!! i ogolnie konserwacja i prawidlowy montaz!! - zabezpieczenia antywlamaniowe - wszedzie do nich tzreba doplacac ... o czym jeszcze nie napisalam ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.01.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Swoja szosa.. Jestescie gdzies poubezpieczani (albo Wasi mezowie / zony) na zycie, poza zakladem pracy ?? Interesowaloby mnie jakies ubezpieczenie na zycie na 100-200 tys pln z jakas sensowna skladka. Czekam az w mBanku odpala w koncu formularz zamowienia ubezpieczenia na zycie z funduszem (calkiem fajne warunki) ale juz chyba rok czekam i cos sobie z tym nie radza pozdr. oczywiście że tak ! ale to publiczne forum, nie wszystko chciałabym udostepniać osobom postronnym mąż już w domu....zawalił sie chodnik w którym czasem bywa jeden zginął, 3 w szpitalu ale nic im nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.01.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 wlasnie ... pewnie wsadze kij w mrowisko ale ... czym roznia sie markowe bramy od tych niemarkowych ?? bo tak po prawdzie: - grubosc paneli praktycznie wszedzie jednakowa - napedy - tu roznie bywa ... powinny byc markowe zeby dzialaly !! - uszczelki ... nawet lepsze i wiecej w niemarkowych bramach !! - cichosc ... zalezy od tego jak sie posmaruje!! i ogolnie konserwacja i prawidlowy montaz!! - zabezpieczenia antywlamaniowe - wszedzie do nich tzreba doplacac ... o czym jeszcze nie napisalam ?? No wlasnie z moich obserwacji - nie roznia sie niczym. Wszystko to te same profile, sprezyny, linki. Panele identyczne, z identycznym, zwykle 4cm wypelnieniem z pianki. Cichosc tez bardziej zalezy od napedu niz samej bramy - a ten w przypadku bramy niemarkowej mozesz sobie wybrac jaki chcesz / jaki jest aktualnie najsensowniejszy cenowo i jakosciowo Brama to tak naprawde panele, rolki, szyny prowadzace, sprezyny. Rolki jak rolki - zaloze sie ze w kazdej z bram sa nawet te same lozyska Sprezyny - co tez tu wymagac od kawalka stali i czym on sie moze roznic? No chyba ze ktos jest maniakiem i woli z np. nierdzewki Dlatego.. moim zdaniem.. nie przeplacac! Lepiej kupic brame niemarkowa i lepszy jakosciowo naped, niz markowa brame z przecietnym napedem! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.01.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 oczywiście że tak ! ale to publiczne forum, nie wszystko chciałabym udostepniać osobom postronnym Eee no przeciez nie chce od Ciebie numeru polisy :) Ale zdradz chociaz gdzie i jaki to rodzaj / typ / czy tam nazwa produktu ? Ubezpieczenia to dla mnie abstrakcyjny temat - na sama mysl o rozmowie z agentem robi mi sie niedobrze. Na stronach ubezpieczycieli nie ma wogole cennikow, tylko ogolne warunki (zwykle dluuuuuuuugie), zadnych konkretow.. Obrzydliwa branza pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.01.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 No wlasnie z moich obserwacji - nie roznia sie niczym. Wszystko to te same profile, sprezyny, linki. Panele identyczne, z identycznym, zwykle 4cm wypelnieniem z pianki. Cichosc tez bardziej zalezy od napedu niz samej bramy - a ten w przypadku bramy niemarkowej mozesz sobie wybrac jaki chcesz / jaki jest aktualnie najsensowniejszy cenowo i jakosciowo Brama to tak naprawde panele, rolki, szyny prowadzace, sprezyny. Rolki jak rolki - zaloze sie ze w kazdej z bram sa nawet te same lozyska Sprezyny - co tez tu wymagac od kawalka stali i czym on sie moze roznic? No chyba ze ktos jest maniakiem i woli z np. nierdzewki Dlatego.. moim zdaniem.. nie przeplacac! Lepiej kupic brame niemarkowa i lepszy jakosciowo naped, niz markowa brame z przecietnym napedem! pozdr. hehe a uz myslalam ze zostane zrownana z piaskownica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.01.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Adam priv gdybys chciał to moge podaĆ Ci tel do mojej agentki - fajna i komunikatywna, pilnuje wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.01.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Adam priv gdybys chciał to moge podaĆ Ci tel do mojej agentki - fajna i komunikatywna, pilnuje wszystkiego Dzieki jeszcze raz Wiesz jak to jest z agentami - nienawidze tych rozmow bo one z gruntu sa falszywe. Ty chcesz wydac najmniej, a agent chce z Ciebie zedrzec najwiecej, bo zyje z prowizji Dlatego wolalbym sobie wszystko na spokojnie w domowym zaciszu porownac. Ale strony wszystkich ubezpieczycieli sa tak beznadziejne i podaja tak malo szczegolow.. Mam wrazenie, ze to wszystko specjalnie zeby wyslac do Ciebie agenta, ktory swoimi trikami wydrze Ci ostatnia zlotowke z portfela mamiac jakimis glupimi dodatkami do ubezpieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.01.2011 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 rozmowa z agentem to trening asertywności nasza już wie co może nam zaproponować a co na pewno sobie odpuścimy ja za to nie mam głowy do czytania papierków szczególnie tych drobnym druczkiem...wole jak ktoś mi to wytłumaczy....a ja tylko wybiorę a b lub c zresztą jeśli ktoś też ma ubezpieczenie w ING to na pewno zna panią Wioletkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 29.01.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 No wlasnie z moich obserwacji - nie roznia sie niczym. Wszystko to te same profile, sprezyny, linki. Panele identyczne, z identycznym, zwykle 4cm wypelnieniem z pianki. Cichosc tez bardziej zalezy od napedu niz samej bramy - a ten w przypadku bramy niemarkowej mozesz sobie wybrac jaki chcesz / jaki jest aktualnie najsensowniejszy cenowo i jakosciowo Brama to tak naprawde panele, rolki, szyny prowadzace, sprezyny. Rolki jak rolki - zaloze sie ze w kazdej z bram sa nawet te same lozyska Sprezyny - co tez tu wymagac od kawalka stali i czym on sie moze roznic? No chyba ze ktos jest maniakiem i woli z np. nierdzewki Dlatego.. moim zdaniem.. nie przeplacac! Lepiej kupic brame niemarkowa i lepszy jakosciowo naped, niz markowa brame z przecietnym napedem! pozdr. nie jestem expertem, ale skoro takie firmy jak wisniowski, normstahl, hormann maja duzo wyzsze ceny niz bramy marketowe i caly czas sie sprzedaja to musza byc w czyms lepsze! nawet na forum trwaja dyskusje nad "lepszoscia" poszczegolnych bram tych z gornych polek- poszukajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 29.01.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Maciek - bo znowu wytkniesz ze na tematy niebudowlane ktoś pisze a nie samym chlebem człowiek żyje ale to juz jest temat do dyskusji, moze nie budowlanej ale z gornictwem zwiazana jest co ktoras osoba na slasku a z "przyjaciolka" to byl taki zgryzliwy zarcik z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.01.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 nie jestem expertem, ale skoro takie firmy jak wisniowski, normstahl, hormann maja duzo wyzsze ceny niz bramy marketowe i caly czas sie sprzedaja to musza byc w czyms lepsze! nawet na forum trwaja dyskusje nad "lepszoscia" poszczegolnych bram tych z gornych polek- poszukajcie a ja zacytuje moja przyjaciolke .. .woel kupic cos tanszego ale raz w roku spokojnie pojechac na wakacje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 29.01.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 nie jestem expertem, ale skoro takie firmy jak wisniowski, normstahl, hormann maja duzo wyzsze ceny niz bramy marketowe i caly czas sie sprzedaja to musza byc w czyms lepsze! nawet na forum trwaja dyskusje nad "lepszoscia" poszczegolnych bram tych z gornych polek- poszukajcie Te tańsze bramy nie są takie dużo tańsze (chyba że źle szukałem). Jak szukałem bramy dla siebie to te tanie wychodziły po ok ~3100-3250zł. Jestem właśnie tuż po montażu bramy hormanna za 3450zł. Różnica nie jest powalająca. Co do paneli to widziałem przekrój panela z jakieś fabryki z Orzesza, w porównaniu z panelem z hormanna pianka jest mniej zbita i mniej twarda, z tego wynika różnica jest przenikalności cieplnej tych paneli. Wybrałem hormanna tylko dlatego że mają gładki panel. W pozostałych firmach mieli tylko panele ze strukturą "drewna" lub "pomarańczy". Nie pamiętam jak inni ale Hormann daje 10 lat gwarancji na panel i 5 lat na te linki i sprężynki. Niestety w tej cenie jest tylko jeden pilot 4-kanałowy, a dodatkowy kosztuje 100zl ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.01.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 moj wykaz cen juz pisalam ... roznica pomiedzy 5 za "no name brame" a 8,5 za hormanna to drzwi drewniane gratis !!! a po 1 - piwnica nie bedzie ocieplona/ogrzewana ... rybka plum mi to czy bedzie w niej 12 czy 14 stopni !! po 2 - gwarancje na brame na 5l /na calosc/ tez dostane ... po 3 - co ma sie "niemechanicznie" uszkodzic w panelu ?? bo mechaniczne uszkodzenia nie podlegaja gwarancji chce panel "orzechowy" - taki robi chyba kazdy mam naped nicea z dwoma pilotami w zestawie ... /znaczy potencjalnie bede miala/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 29.01.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 moj wykaz cen juz pisalam ... roznica pomiedzy 5 za "no name brame" a 8,5 za hormanna to drzwi drewniane gratis !!! a po 1 - piwnica nie bedzie ocieplona/ogrzewana ... rybka plum mi to czy bedzie w niej 12 czy 14 stopni !! po 2 - gwarancje na brame na 5l /na calosc/ tez dostane ... po 3 - co ma sie "niemechanicznie" uszkodzic w panelu ?? bo mechaniczne uszkodzenia nie podlegaja gwarancji chce panel "orzechowy" - taki robi chyba kazdy mam naped nicea z dwoma pilotami w zestawie ... /znaczy potencjalnie bede miala/ Ja mam garaż na 1 samochód, ty pewnie na dwa. Wychodzi na to że wtedy są większe różnice w cenie. Z tego co zauważyłem to skore różnice wychodzą w hormannie przy niestandardowych wymiarach. ad 3 Tak hipotetycznie bo wcale tak nie musi być, nie wiem czy coś takiego się dzieje z tymi profilami "no name" czy tymi markowymi to niemechanicznie może się odbarwić, złuszczyć/rozwarstwić lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts