Ewus1719503518 01.02.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Schody betonowe, no musieliśmy dorównać, szkoda , że zdjęc nie zrobiłam Słup centralnie w salonie też równamy, a reszta jak chłopcy od gładzi zlezą na dół to się okaże. Na oko nie widać, ale jak przychodzą następni to jest problem. W łazienkach to już mnie tak nie rusza bo płytkarz jest b. dokładny i da radę to powyciągać. Może błąd, że płacimy licząc na uczciwość i fachowe podejście do wykonywanych prac. Jak widać to my naiwniacy Po faktury dzwoniliśmy kilka razy, daliśmy spokój, bo szkoda naszych nerwów. Dlatego nie polecę dalej tak popularnych na tej grupie fachowców , którzy u nas się nie wykazali. Posadzki ponaprawiane, a Pan Olszar do dzisiaj się nie odezwał przykre Ale co nas nie zabije, to nas wzmocni. Ja już nawet się nie wściekam jak jakieś nowości wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 01.02.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 co do faktur od p. damiana czy ktos dzwonil do niego i pytal o nie? ...doczekałam się...Pan Damian jutro u mnie zaczyna... Zastanawiam się jak to z nim jest, do tej pory chwalony że równiutko a teraz taka zmiana...aż strach się bać. Widziałam jego robotę , ludzie byli zadowoleni...na oko wyglądało ok z łata niestety nie latałam i nie mierzyłam ,a może powinnam... ...nic tylko trzeba go dzień w dzień przypilnować i być lekko upierdliwym...może to coś da. O faktury zapytam go jak tylko sie z nim spotkam...może nie oprze sie mojemu wdziękowi (hehe) i cos wskóram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 01.02.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 co do tynku cienkowarstwowego w srodku - to ja mam caly garaz, od tak , mialem gratis pare wiaderek to sie zrobilo.a co do tynkow to nieraz widzialem kolesi ( walcza od lat juz bez listew) co przy kat.III na kartke papieru robia. Sa i tacy co lepiej jak na fajke nie potrafia,ale czasami i takim trza zaplacic hehehale 2,5cm to nic tylko gk na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.02.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Na oko nie widać, ale jak przychodzą następni to jest problem. Ano.. Tynki sprawdzac poziomnica - minimum 1m Acz takie odhyly 2,5cm / 2m to wyjda nawet przy poziomnicy 20cm W łazienkach to już mnie tak nie rusza bo płytkarz jest b. dokładny i da radę to powyciągać. Tylko czyim kosztem ?.. Klej tani nie jest, a przy takich odchylach moze go wyjsc kilka razy wiecej. Ja wszystkie kafle (scienne i podlogowe) kleilem na zeby 2mm, to znaczy ze kleju jest 1mm po docisnieciu Na sama podloge wciskali mi w hurtowni dwa worki a mi poszlo pol Może błąd, że płacimy licząc na uczciwość i fachowe podejście do wykonywanych prac. Jak widać to my naiwniacy No niestety na budowie mozna ufac tylko sobie Z ekipami mozna sie spoufalac ale na boku trzeba ich ciagle dokladnie sprawdzac i w razie czego odrazu reagowac. Bo jak juz sie od nas zwina i wezma kase to najczesciej mozna o nich juz zapomniec Posadzki ponaprawiane, a Pan Olszar do dzisiaj się nie odezwał przykre Ja mu jeszcze pare stowek wisze i tez sie nie oddzywa wiec chyba zapracowany jest he he Co do wylewek olszara - u mnie zrobil doslownie perfekt, a pol roku pozniej sasiad juz cos po nim narzekal. On ma kilka ekip i czuje, ze duza rotacje pracownikow i chyba zalezy na ktora ekipe sie trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.02.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 ...doczekałam się...Pan Damian jutro u mnie zaczyna... Zastanawiam się jak to z nim jest, do tej pory chwalony że równiutko a teraz taka zmiana...aż strach się bać. Widziałam jego robotę , ludzie byli zadowoleni...na oko wyglądało ok z łata niestety nie latałam i nie mierzyłam ,a może powinnam... Jezeli nie mierzylas lata to nic nie wiadomo - takich odchylek na oko nie widac! ...nic tylko trzeba go dzień w dzień przypilnować i być lekko upierdliwym...może to coś da. O faktury zapytam go jak tylko sie z nim spotkam...może nie oprze sie mojemu wdziękowi (hehe) i cos wskóram Lepiej wyslij chlopa!! Przykre ale budowlancy nie traktuja kobiet powaznie (choc moze im tego nie okazuja) ;) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.02.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 jak widać nie wszystko złoto co się świeci (vide pan Damian)... popros może jakiegoś swojego znajomego, niech się przedstawi jako twój pełnomocnik prawny(czy coś takiego) i niech postraszy go konsekwencjami prawnymi, to może faktura nagle szybko się znajdzie Moja zona w takich wypadkach wysyla grzeczne zapytanie z firmowego maila (z kancelarii prawnej) - zwykle pomaga pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 01.02.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Jezeli on partaczy tynki robiac 2,5cm roznicy na lacie 2m to nie wiem po co jeszcze z nim gadacie o ofercie !! Moje tynki w *kazdym* miejscu po zmierzeniu maja 0mm odhylu w pionie i 0mm szpar na lacie 2,5m. Wszystkie narozniki i listwy posrednie wkleja szef tej ekipy (Marcin) i to glownie od nich zalezy prostota tynkow. Gosc ma w tym mega doswiadczenie i robi to perfekcyjnie. Jakby mi zrobili 2,5cm odhylu na 2m to bym im w zyciu nie zaplacil !! Pal licho schody - zobaczycie dopiero jakie beda jajca przy np. kafelkowaniu scian w lazience!! Tynkarz powinien nadrobic i poprawic to co spapral murarz, a wychodzi na to ze on zamiast poprawiac jeszcze partaczy Malarz juz tego nie poprawi ;D pozdr. tak jak u nas tynki od p. Damiana nie sa najgorsze, przykadajac late 2,5 m zdazaja sie minimalne zaglebienia ale to doslownie do 2mm moze i delikatnie to widac tylko przykladajac lampe do sciany, natomiast z obrobka okien jest troche gorzej ;/ damian jako szef nie robi i ma chyba 2 ekipy od tynkow- czyli wychodzi na to , ze jedna ekipa jedzie dokladniej od drugiej?! Ewus nic sie nie przejmuj bo my tez jestesmy malo asertywni i to jest naszym duzym problemem, zwracamy uwage ekipom na niektore rzeczy ale powinnismy byc bardziec upierdliwi co do szegolow skoro placimy duze pieniadze ;] z drugiej strony przygladajac sie scianom w bloku to sa wogole "o dupe roszczac" ale nikt nie zwraca na to uwagi i tym sie sugerujemy!!! jest wiele rzeczy przy wyborze, ktorych glowimy sie caly tydzien np.wybor gniazdek na ktore pozniej i tak nikt nie zwraca uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 01.02.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 ...doczekałam się...Pan Damian jutro u mnie zaczyna... Zastanawiam się jak to z nim jest, do tej pory chwalony że równiutko a teraz taka zmiana...aż strach się bać. Widziałam jego robotę , ludzie byli zadowoleni...na oko wyglądało ok z łata niestety nie latałam i nie mierzyłam ,a może powinnam... ...nic tylko trzeba go dzień w dzień przypilnować i być lekko upierdliwym...może to coś da. O faktury zapytam go jak tylko sie z nim spotkam...może nie oprze sie mojemu wdziękowi (hehe) i cos wskóram po prostu powinnismy rerulowac platnosci po otrzymaniu faktury a o jakie wdzieki chodzi? ( . )( . ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 01.02.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Lepiej wyslij chlopa!! Przykre ale budowlancy nie traktuja kobiet powaznie (choc moze im tego nie okazuja) ;) pozdr. Chłopa nie poślę bo go nie ma... ciężko pracuje;)...ale na miejscu jest tato który wszystko wypatrzy i wymierzy Juz kilku takich było którzy mnie poważnie nie traktowali...jednak zmuszeni byli zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 01.02.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 po prostu powinnismy rerulowac platnosci po otrzymaniu faktury a o jakie wdzieki chodzi? ( . )( . ) ? o urok osobisty a o cóż innego hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.02.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 a o jakie wdzieki chodzi? ( . )( . ) ? Takie to ona bedzie miala oczy jak uslyszy cene za te tynki haha !! ;D pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.02.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Lepiej wyslij chlopa!! Przykre ale budowlancy nie traktuja kobiet powaznie (choc moze im tego nie okazuja) ;) pozdr. protestuje u nas budowe w wiekszosci nadzoruje ja i musze powiedziec ze potrafie wyegzekfowac co sie nalezy ale to chyba szkola "gornicza" no i zasada Pana Michała - JAK SIE LUDZIE NIE BĘDA CIEBIE BALI TO SIĘ BĘDĄ Z CIEBIE ŚMIALI !!!! na dole mam posluch bo potrafie to wyegzekfowac wiec z budowlancami tez calkiem niezle sobie radze !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.02.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 po prostu powinnismy rerulowac platnosci po otrzymaniu faktury swieta prawda moj muraz juz od 2 tyg smeci ze nie ma na paliwo ... wiem ze nie robi szybko bo pogoda nei pozwala ale tez nie kaze mu jezdzic an budowe jak mroz scina!! i tak nic nie zrobi !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 01.02.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Hehehe nie 2,5 cm na tych 2 m - ale 1,5 jakby trochę różnica. Na oko było cudnie , fakt nie lataliśmy z poziomnicą, a powinniśmy , teraz te rachunki to mam już głęboko. No cóż, nie każdego trzeba pilnować, speców od dachu to mogę polecać wszem i wobec , takoż elektryka , Darco - systemy kominkowe - cudni Nie jest tak, że wszyscy źle ) Płytkarz dokładny do bólu i sam nas pilnuje )) Resztę przełkniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 01.02.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Takie to ona bedzie miala oczy jak uslyszy cene za te tynki haha !! ;D pozdr. w cenach sie orientuję ,wiem czego sie moge spodziewać...czyli że oczu takich nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.02.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 daj namiar na plytkarza !! kumpel szuka kogos dobrego na wiosne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.02.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 no to mocno zrzedła mi mina po tych wypowiedziach nt. p. Damiana...no nic trzeba bedzie przyjrzeć sie tej robocie, piszcie mi zaraz na co jeszcze mam zwrócić uwagę a jesli do czwartku sie nie odezwie to chyba poszukamy gdzie indziej, jeszcze troche czasu mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 01.02.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Ja to Ci radze dobrze zrób sobie kosztorys jak trzeba do tego co chcesz zrobić. Przyda ci sie do kredytu ale przede wszystkim pozwoli Wam kontrolować wydatki. Musisz wiedzieć na ile możecie sobie poszaleć a na ile nie. czasem uda się sporo oszczędzić gdzie a czasem nie, lepiej wiedzieć za wczasu, że się przejechało i trzeba się liczyć z jakimiś brakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 01.02.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 adiqq- gratuluję potomka Jakie kupowaliście kominy systemowe - (2 szt, fi 20 9,5m) - chodzi o jak najmniejsze wymiary zew. - Schiedel jest mały (36x36), ale drogi, Presto ma te same wymiary i jest tańszy ale nigdzie nie mogę ich znaleźć, ktoś kupował Presto ? W Handlobudzie mają jeszcze Tonę - 38 x 38 Ty to napisz jak twoje zimowe zalewanie stropu. Dało radę czy będzie kucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 01.02.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 daj namiar na plytkarza !! kumpel szuka kogos dobrego na wiosne! Mea, na wiosnę to on jeszcze u nas, myślę że i na lato się przeciągnie A on sam wszystko robi więc powoli , bo jak miał pomocnika to potem musiał po nim poprawiać i już robi tylko sam. A jeszcze 2 łazienki, wejście prawdopodobnie na zewnątrz bo widziałam cudne płytki i mi się bardziej podobają od granitu, który miał być pierwotnie, podstopnice, kuchnię wykończyć. Oj szybko od nas nie wyjdzie. Ale jak bedziemy mieli ku końcowi bo z ręką na sercu mogę polecić.. Ech w sumie to dobry humor mam bo moje drzewo na schody jest cudne, ale wstawić foty nie umiem. Jak mi zrobi kuchnie tak jak wymarzyłam to się upiję jak norka chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts