mea 05.02.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Nieno, po kolei warstwy, chudziak, 10 cm styropianu, w warstwie styrpoianu peszle, na to 5 cm betonu dociążającego, na to 5 cm styropianu, folia, rurki plastikowe i na koniec 5 albo 7 cm wylweki z jaimś specjalnym plastryfikatoerm. Tak było w projekcie i tak mieli zrobić, ale po drodze zapomnieli o 10 cm styro. A 5 cm to podobno za mało. Co jest nie halo ? Aha, po tej wpadce zatrudniliśmy inspektora nadzoru, znalazł jeszcze dwa kwiatki, min. brak izolacji, bo wykonawca twierdzi, że skoro budujemy się na piachu i dodatkowo na górce, to problemu z wodą nie będzie. Inspektor sie z nim nie zgodził i wykonawca na własny koszt kladł ciężką izolację. nie wiedziec czemu ale zakrawa mi to na jakis idiotyzm ... po co 2 wylewki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ldark 05.02.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Witajcie Mam taki problem, temat rozbudowy na wiosne, najpierw jednak w warunkach zapis o przeniesieniu licznika wody w inne miejsce. Wiem, ze potrzebuje projekt itd Pytanie: - jak sie do tego zabrać, czy wszystko zalatwiac w wodociągach (jakiś czas temu otrzymałem info, ze u nich projekt to koszt ok 600zl w tym uzgodnienia) - czy możecie kogoś polecić do tego tematu (projekt, przeniesienie lacza, wcinka), jeżeli byloby taniej - czy w ogole jest sens sie rozdrabniać na innych wykonawcow, czy zostawic temat wodociągom pozdrawiam i dziekuje za pomoc darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 05.02.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Maciek i gdzie robiłeś ten projekt łazienki??Katu coś się plątasz w zeznaniach,bo raz piszesz,że to była jedyna wpadka a innym razem,że inspektor znalazł jeszcze jeszcze "dwa kwiatki"Nie wyobrażam sobie nie sprawdzać ekip,ja tam na budowlance też się nie znam,ale na potrzeby swojego domku interesuję się tym dogłębnie i nie dałabym sobie takiej kaszany wcisnąć.No,ale dobrze napisałaś "że dajesz zarobić firmom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 05.02.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Aha mea zapomniałam dodać,że pan Karol właśnie drzwi montuje,więc jakbyś chciała zobaczyć to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.02.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Aha mea zapomniałam dodać,że pan Karol właśnie drzwi montuje,więc jakbyś chciała zobaczyć to zapraszam. moze sie z mezem wprosimy zobaczyc na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ldark 05.02.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Idark - to zależy jak duży będzie zakres prac...wodociągi są sakramencko drogie, jeśli chodzi o wykonanie przyłącza - jeśli to jest tylko malutki kawałek, to można od biedy zostawić to im, jak trochę więcej roboty, to wziąłbym inną firmę. Projekt zrobią ci w wodociągach, jak będziesz mieć projekt, to możesz pochodzic po firmach z projektem z prośbą o wycenę... czyli projekt zostawic wodociągom... potem musze z 5m moze wykopac, zastanawiam sie czy moge to sam zrobić, podejsc pod ławe w innym miejscu, czy moge to sam robić (lopatologia) czy potrzebuje jeszcze kogos z uprawnieniami do tego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.02.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 kurcze jade zaraz zaniwelowac sobie studzienke i zobaczyc czy dam rade sie wpiac z kanalizacja!! trzymajcie kciuki ... bylo by kupe kasy w kieszeni !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 05.02.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Mea, niektórzy uważają za idiotyzm budowę domu pasywnego czy energooszczędnego. Jesteśmy z mężem ludźmi po pięćdziesiątce i z wiekiem rośnie u nas zapotrzebowanie na święty spokój. Dwie wylewki są tylko w pewnej części domu, jak już wspomniałam, dom budujemy na górce i dom jest w tę górkę wbity, czyli krótko mówiąc jest częściowo podpiwniczony i inaczej miał być robiony strop nad piwnicą a inaczej część niepodpiwniczona a trzeba było je jakoś połączyć. Możliwe, że wykonawca poszedł na skróty, ale jest już za późno na rozdzieranie szat. Podobny problem jest z kladzeniem na jedej powierzchni kafelków i desek, które są grubsze. Trzeba to zrobić bardzo starannie, żeby nie narobić schodów. Jak znam życie, wykonawcy łatwiej by było położyć najpierw grubsze deski i dojechać do nich plytkami, ale na to się nie zgodimy. I tego już przypilnuję w najprostszy możliwy sposób, najpierw na budowę wjadą kachle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 05.02.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Katu coś się plątasz w zeznaniach,bo raz piszesz,że to była jedyna wpadka a innym razem,że inspektor znalazł jeszcze jeszcze "dwa kwiatki" Nie wyobrażam sobie nie sprawdzać ekip,ja tam na budowlance też się nie znam,ale na potrzeby swojego domku interesuję się tym dogłębnie i nie dałabym sobie takiej kaszany wcisnąć.No,ale dobrze napisałaś "że dajesz zarobić firmom" te dwa kwiatki mają zupełnie inny ciężar gatunkowy, zostały wyłapane przez kompetentną osobę i zlikwidowane, wypowiedź była bardziej skierowana do Dagi i ( albo Adama którzy wspomnieli o możliwych niedoróbkach na naszej nienadzorowanej budowie tak, dajemy zarobć firmom, takie mamy zasady, prowadzimy własną firmę i dajemy zarobić innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 05.02.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Aha mea zapomniałam dodać,że pan Karol właśnie drzwi montuje,więc jakbyś chciała zobaczyć to zapraszam. Gabrysiu wrzucisz zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 05.02.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Maciek - łazienka bardzo ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 05.02.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Maciek i gdzie robiłeś ten projekt łazienki?? projekt sie robi w firmie "primo" na raciborskiej kolo plazy, to co pokazalem to jest ze strony producenta, nasza jest duzo mniejsza wiec pewnie tala ladna nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 05.02.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 bdan bardzo chętnie wrzucę fotki,ale jutro,bo zapomniałam aparatu na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 05.02.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Mea drzwi gotowe,wpadaj kiedy chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.02.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 jak Hajda odpadła to zapronowałam 2 miejsca w temacie o spotkaniu,,,czułam ze z tą hajdą nie wyjdzie... p.Damian obliczył mi 900m2 tynków...sporo jak na parterowke musze to sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.02.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 jak Hajda odpadła to zapronowałam 2 miejsca w temacie o spotkaniu,,,czułam ze z tą hajdą nie wyjdzie... p.Damian obliczył mi 900m2 tynków...sporo jak na parterowke musze to sprawdzic o zesz qrawa mac !!! gdzies ty tyle scian upchnela ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 06.02.2011 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 jak Hajda odpadła to zapronowałam 2 miejsca w temacie o spotkaniu,,,czułam ze z tą hajdą nie wyjdzie... p.Damian obliczył mi 900m2 tynków...sporo jak na parterowke musze to sprawdzic my mielismy 800m2, pomnóż sobie powierzchnie podlogi x3 i bedziesz miala ilosc wtynkow w przyblizeniu, u mnie liczyli tak na oko i sie prawie sprawdzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.02.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 boze ja sobie nawet nie zdawalam sprawy ze to taka ilosc jest !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.02.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 ja tez bede robic bez sufitow na parterze i garazu !! zastanawiam sie nad sufitami w reszcie piwnicy - maz cos wspominal zeby to tylko tynkiem cienkowarstwowym zaciagnac ... poza tym piwnice chce tylko cementowymi tynkami zapodac a nie cementowo wapiennymi jak w domu !!ale ... ja mam wysokie sciany na parterze !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 06.02.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 jak Hajda odpadła to zapronowałam 2 miejsca w temacie o spotkaniu,,,czułam ze z tą hajdą nie wyjdzie... p.Damian obliczył mi 900m2 tynków...sporo jak na parterowke musze to sprawdzic A po ile chce na dzień dzisiejszy za te tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts