DagaAdam 07.02.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Adam tyle, ze oni robią po 28 zł, w moim przypadku to 7 tys drożej. Cos drogo. A targowalas sie z nimi juz ? To naprawde fajne mlode chlopy i da sie z nimi dogadac. Poprawki, ilosc kleju, nerwy i stracony czas jezeli ktos inny zrobi Ci krzywo tynki (brak pioziomow, pionow, skopane narozniki, zle obrobione okna, brak katow prostych) naprawde nie sa warte tych 7 tys pln więc rozważam w miare dobrze zrobione tynki w niższej cenie + gładż w wykonaniu męża gratis w części reprezentacyjnej Mozna i tak ale kladzenie gipsu na tynk CW to dla mnie nieporozumienie. To lepiej odrazu zrobic tynki gipsowe. A gladz taka gratis tez nie jest, nawet robiona samemu pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.02.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 u mnie to juz prawie 10tys wiecej......ile kosztuje położenie gładzi ? mam ten komfort że moge byc na budowie codziennie od rana wiec wole pochodzic z ta poziomicą zreszta od razu na wejsciu uprzedze go ze były skargi ze sie mniej stara wiec bede go pilnowac, juz na dzien dobry powiedziałam mu ze wiem ze ma zaległosci z robotą...efekt był taki ze od razu dzwonił do agusi i juz u niej robi...wiec chyba sie dogadamy Ale nic Ci nie da ze pochodzisz z poziomnica. Jezeli robia krzywo, to dalej tak beda robic. Oni przeciez nie robia krzywo specjalnie tylko poprostu lepiej nie potrafia pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 07.02.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Wiadomo, że gładź nie jest za darmo, ale wiesz jak to jest z kasa, człowiek liczy na wszystkie strony. "(brak pioziomow, pionow, skopane narozniki, zle obrobione okna, brak katow prostych) " - no nie zakładam, że az taka beznadziejna ekipe zatrudnię i za to chciałabym podjechać zobaczyć tynki zrobione przez p.damiana na zywo. Wiadomo, że z poziomica nie będę no stop latać jak będę mieszkać, ale jakis poziom wymagań tez jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.02.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Wiadomo, że gładź nie jest za darmo, ale wiesz jak to jest z kasa, człowiek liczy na wszystkie strony. Ale cos mi sie wierzyc nie chce ze 28 pln krzykneli. Chyba, ze juz z gladzia. Starguj ze 2 pln i bedziesz miala 26 pln z gladzia (szpachla cementowa dokladnie) i zapewne 22 pln bez. Spokojnie tyle stargujesz :) Twoj maz bedzie wdzieczny bo tynki beda wymagaly wylacznie pomalowania "(brak pioziomow, pionow, skopane narozniki, zle obrobione okna, brak katow prostych) " - no nie zakładam, że az taka beznadziejna ekipe zatrudnię i za to chciałabym podjechać zobaczyć tynki zrobione przez p.damiana na zywo. Wiadomo, że z poziomica nie będę no stop latać jak będę mieszkać, ale jakis poziom wymagań tez jest Jak mieszkac - pewnie, ze nie. Ale przy wykanczaniu te z pozoru blache rzeczy moga troche kosztowac. Wiecej kleju przy klejeniu kafelek, kombinowanie i docinanie blatu w kuchni, problem z dopasowaniem szafy przesuwnej (szpary przy domknieciu drzwi) i tak dalej i tak dalej.. Ktos tu chocby mial problemy z wykonczeniem schodow (Ewus?) - konieczne wyrownywanie sciany zeby cokoliki nie odstawaly. To wszystko kosztuje Takie drobnostki dopiero wyjda jak juz tynkarzy dawno nie bedzie i zaczniesz wykanczac dom pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 07.02.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Te 28 to z tą gładzią, tj, o ile dobrze pamiętam to w rozbiciu 24 same cem.wapienne a 4 za gładź. Ale dopytam jeszcze męża, jakby do to skoryguję. Tyle, że suma na 100% 28 zł. Coś mi się nie chce wierzyć, by zeszli do 26 zł + dobra reklama na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.02.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Te 28 to z tą gładzią, tj, o ile dobrze pamiętam to w rozbiciu 24 same cem.wapienne a 4 za gładź. Ale dopytam jeszcze męża, jakby do to skoryguję. Tyle, że suma na 100% 28 zł. Coś mi się nie chce wierzyć, by zeszli do 26 zł + dobra reklama na forum No widzisz.. To juz 24 pln a nie 28 pln. Spokojnie 2 pln zejdziesz. To budowlanka!! Tu sie cza targowac jak baby na targu :D Zapros ich, pogadaj, pokaz dom, a potem powiedz ze dajesz 22/26 - nie bedzie im sie chcialo rezygnowac z pewnego klienta pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 07.02.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Każę mężowi zadzownić i zamelduję na forum co powiedzieli. Dom juz widzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.02.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Każę mężowi zadzownić i zamelduję na forum co powiedzieli. Dom juz widzieli. Tylko podkreslajcie ze macie jeszcze tansza ekipe ale polecaja ich mocno na forum i jestescie w stanie ociupinke wiecej zaplacic ale nie 24/28 No ej no targowac sie nie umiecie?? ;) Bez targowania moja chata wyszlaby chyba z 700 tys a nie 400 pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.02.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 A dzwonilas do mojej polecanej ekipy (Marcina) ?? Oni robia *PERFEKT* i ich poziomnica nie musisz sprawdzac, chyba ze po robocie zeby sie nacieszyc jakie masz fajne tynki pozdr. ja sie na nich przymierzam !! moge sie na ciebie powolac ? patrzylam na twoje tynki cementowo - wapienne i wygladaja swietnie !! /przygladalam sie w wiatrolapie :)/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.02.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Coś mi się nie chce wierzyć, by zeszli do 26 zł + dobra reklama na forum ja ich troche pourabiam ... ciekawe co powiedza a antyreklamy na forum chyba sie troche ludziska boja z tego co pamietam bdan a jak tam twoja wentylacja ?? cos juz zdecydowaliscie ?? bo my w marcu przmierzamy sie do montazu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 07.02.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Tylko podkreslajcie ze macie jeszcze tansza ekipe ale polecaja ich mocno na forum i jestescie w stanie ociupinke wiecej zaplacic ale nie 24/28 No ej no targowac sie nie umiecie?? ;) Bez targowania moja chata wyszlaby chyba z 700 tys a nie 400 pozdr. ostatnio pisaliscie zenie da sie taniej niz 500 a teraz co drugi pisze, ze 400 ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 07.02.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Maciek Ewus a jakie tynki kładliście w garażu ? no i nie wiem jakie położyc w piwnicy bo chciałąbym tanio a dobrze troche mnie załamujecie z tymi równaniami po jego robocie....teraz robi chyba u Agusi...ciekawa jestem jak...może bym podjechała zobaczyć... u nas robią sie nadproża przy roletach i sie dom "elektryfikuje" bardzo jestem ciekawa jak to wyjdzie jedna asciana w kotlowni zrobiona CW od pana damiana jest super zatarta i naprawde robi wrazenie, jakby tak robil wszystko to robilbym tak w calym domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 07.02.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Ale cos mi sie wierzyc nie chce ze 28 pln krzykneli. Chyba, ze juz z gladzia. Starguj ze 2 pln i bedziesz miala 26 pln z gladzia (szpachla cementowa dokladnie) i zapewne 22 pln bez. Spokojnie tyle stargujesz :) Twoj maz bedzie wdzieczny bo tynki beda wymagaly wylacznie pomalowania Jak mieszkac - pewnie, ze nie. Ale przy wykanczaniu te z pozoru blache rzeczy moga troche kosztowac. Wiecej kleju przy klejeniu kafelek, kombinowanie i docinanie blatu w kuchni, problem z dopasowaniem szafy przesuwnej (szpary przy domknieciu drzwi) i tak dalej i tak dalej.. Ktos tu chocby mial problemy z wykonczeniem schodow (Ewus?) - konieczne wyrownywanie sciany zeby cokoliki nie odstawaly. To wszystko kosztuje Takie drobnostki dopiero wyjda jak juz tynkarzy dawno nie bedzie i zaczniesz wykanczac dom pozdr. nie przesadzajcie z tymi minimalnymi krzywiznami, widac je tylko po przylozeniu mocnego swiatla do sciany!!!! i tez zadnych problemow dobry stolarz nie bedzie mial z blatami, schodami i innymi rzeczami, daje sie troche akrylu i po problemie, watpie , ze ktos ma na 2 metrach zaglebienie w scianie rzedu 2cm?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 07.02.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 ja ich troche pourabiam ... ciekawe co powiedza a antyreklamy na forum chyba sie troche ludziska boja z tego co pamietam bdan a jak tam twoja wentylacja ?? cos juz zdecydowaliscie ?? bo my w marcu przmierzamy sie do montazu !!! Tak szybko? My na razie kombinujemy. Na co się zdecydowaliście? Idziecie jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.02.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 ja sie na nich przymierzam !! moge sie na ciebie powolac ? patrzylam na twoje tynki cementowo - wapienne i wygladaja swietnie !! /przygladalam sie w wiatrolapie :)/ W wiatrolapie to akurat je przeciagnalem gladzia !! :D Bo mialem obrobke drzwi wejsciowych z karton gipsu + obrobke "tunelu" kablowego z karton gipsu i wyszlo ze mialem tam wiecej powierzchni nie-otynkowanych niz otynkowanych. Wiec calosc tam akurat przejechalem gipsem Ale wielkich roznic miedzy gladzia, a "wygladzonymi" tynkami przez ta ekipe naprawde nie ma - szczegolnie jak sie maluje walkiem z dlugim wlosiem i sila rzeczy faktura farby wychodzi lekko chropowata Mozesz sie na mnie powolac - jasne, oni u mnie tez robili tynki na zewnatrz. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.02.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 ostatnio pisaliscie zenie da sie taniej niz 500 a teraz co drugi pisze, ze 400 ?! Maciek - jakbym mial chatke 120m2 bez piwnicy i z drewnianym stropem poddasza (lub wogole bez poddasza) na plaskiej dzialce, to bym chatke i za 150 postawil Ale mam chatke 420m2 po podlogach, z wysokimi piwnicami, na ciezkim terenie (pochylym), z dwoma zelbetowymi stropami po 170m2 kazdy.. No nie ma sily - to musi kosztowac odpowiednio wiecej pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.02.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Tak szybko? My na razie kombinujemy. Na co się zdecydowaliście? Idziecie jak burza narazie sie "decydujemy" w gre wchodzi ask w postaci test polu albo karbon z rybnika!! opcje sa fajne ale teraz kto zrobi to lepiej cenowo !! test pol chce mi bardzo tanio przy okazji zrobic instalacje odkurzacza co tez mnie kusi bo centralowi za nia zaplaceok 1500 wiec jak zaproponuja sensowniejsza cene to sie na nich zdeyduje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 07.02.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Uwazaj bo na tym etapie murarze robia najwieksza znana i mocno przeszkadzajaca w przyszlosci fuszerke (90% ekip zle robi). Mianowicie chodzi o murowanie scianek dzialowych do "dachowek" (tj. do gornej powierzchni krokwii - plaszczyzny dachu). Scianki powinny byc wymurowane ok 25-30cm ponizej gornej warstwy krokwii (zalezy od grubosci ocieplenia i grubosci krokwii). Musi sie tam NA te scianki zmiescic grube ocieplenie. Inaczej bedzie przemarzac (w optymistycznym wariancie). W pesymistycznym - w tych miejscach bedzie szron, grzybek i plesn. Nie mowiac juz, ze to mega mostek termiczny i poddasza nie da sie sensownie dogrzac, a opalu idzie w cholere wiecej pozdr. a co ze scianami szczytowymi i ich ociepleniem? u mnie murarze extra wyrownywali szczyty do wysokosci krokwi, moze by to podkuc, z zewnatrz bedzie styropian a od srodka welna, czy nie ma sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.02.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 a co ze scianami szczytowymi i ich ociepleniem? u mnie murarze extra wyrownywali szczyty do wysokosci krokwi, moze by to podkuc, z zewnatrz bedzie styropian a od srodka welna, czy nie ma sensu? To tez blad. Od gory ta sciana jest niczym nie zabezpieczona i bedzie przemarzac. To ogromny mostek termiczny. Jezeli ta sciana ma byc w pomieszczeniu ogrzewanym to trzeba ja podkuc i od gory przykleic albo styropian albo polozyc welne. W kazdym razie izolacja musi byc ciagla na calej grubosci - styropian z muru musi sie laczyc z welna w dachu. Jak tego nie zrobisz to zima, na calej dlugosci w gornej czesci ta sciana bedzie miala kilka/nascie stopni mniej - moze pojawiac sie na niej szron z wykroplonej wody (a to jest pierwszy krok do grzyba Jezeli budowalbys z najcieplejszej odmiany gazobetonu - to jeszcze nie byloby tak dramatycznie (choc tez niezgodnie ze sztuka). Ale jak budujesz z ceramiki, czy nie daj boze np. silikatow - to moze byc maly dramacik - lepiej teraz poprawic, poki co pare godzin roboty, niz potem narzekac cale zycie Inaczej sie sprawa ma jakby to byl np. nieogrzewany stryszek. Wtedy mozna to olac bo tam i tak byloby zimno. Stad tez murarze maja taka "tradycje" budowania (kiedys sie nie robilo poddaszy uzytkowych i tam poprostu byl nieogrzewany strych pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.02.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 ja im zwracalam uwage ze tam jeszcze musi wejsc styro przynajmniej 10 centow!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts