Jasek 10.02.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 BTW chyba kazdy przynajmniej raz rzucil na budowie "bo ja tak chce i ch..j" mi sie czesto zdarzalo i tym nalezy podsumowac dyskusje a ja mam dzisiaj stracha czy plackow nie zobacze cala noc mi sie snily krowie placki to chyba cos znaczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 10.02.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 BTW chyba kazdy przynajmniej raz rzucil na budowie "bo ja tak chce i ch..j" mi sie czesto zdarzalo i tym nalezy podsumowac dyskusje a ja mam dzisiaj stracha czy plackow nie zobacze cala noc mi sie snily krowie placki to chyba cos znaczy . Oj ile to już razy było "BO TAK...", pewnie nasi wykonawcy nie raz już nas za to przeklinali albo wyśmiewali No ale w końcu budujemy SWOJE domy i sami tam będziemy mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 10.02.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Natknąłem się na : "PROMOCJA ZIMOWA: Chcielibyśmy Państwa zaprosić do skorzystania z PROMOCJI ZIMOWEJ skierowanej dla Kilentów, którzy są na etapie poszukiwania firmy wykonawczej C.O., wod-kan, gaz itp. Nasza Firma poroponuje Państwu DARMOWE OGRZEWANIE PODŁOGOWE w nowopostającym domu. Warunkiem skorzystania z promocji jest podpisanie z nami umowy na wykonanie instalacji C.O. w Państwa budynku. Czas trwania oferty promocyjnej od 17.01.2011 - 31.03.2011 r..." słyszał ktoś o tej firmie? robili coś komuś? http://www.ekosolarzory.pl Własnie dostałam od nich ofertę na CO, podłogówkę i wod-kan: http://img59.imageshack.us/img59/2745/leciak1.jpg http://img194.imageshack.us/img194/4817/leciak001.jpg Chyba żadna rewelacja? Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 10.02.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 co do pana Adama .. .gosc jest bardzo konkretny ... powiedzial ze na maj cena jest 25 zeta ... powiedzialam ze takiej nie akceptuje i chce 22 i ma dalej jeszce 4 domki do roboty ... zastanawial sie chwile i powiedzial ze 24 ... ja mu na to ze za 24 to ma tylko u mnie a za 23 jeszcze kolejne budowy ... przemyslal ... podyskutowal chwile i na odchodne mowi - 23 i ani zlotka mniej !! do tego wynegocjowalam faktury na material ... Znaczy można dzwonić? Jak u niego z terminami? A gdzie u nas serwis. Tzn. wytrzymał tylko 7 lat? Miałem go 7 lat, potem sprzedałem ten dom, a będzie chodził pewnie jeszcze z 15 lat. Serwis w Rybniku, Żorach, itd. teraz na mieszkaniu 43m2 spalamy miesiecznie okolo 250m3 gazu, rachunki po 500zl przy temp. w srodku do 21*C Ja mieszkam teraz na wynajętym mieszkaniu 100m2 (3 dzieci, dlatego taka powierzchnia ) i ostatni rachunek był 450 zł. Przy gazie podstawa to dobra automatyka - tzn. sterowane pogodowe, ustawienie optymalnej krzywej grzewczej, obniżenie temperatury na noc i w godz. 8.00-15.00 kiedy nikogo nie ma w domu. A propos gazu, ja już jestem przyzwyczajony do niskich temperatur w nocy (19 st.) i w dzień 21 st. - piec powinien działać tylko wtedy, kiedy domownicy są w środku Jak wchodzę u znajomych palących węglem (a nie oszukujmy się przy węglu to min. 24 st.) to od razu robię strip tease i czerwony cały na gębie , pytają czy nie jestem chory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 10.02.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Lisek a będziesz miał ogrzewanie podłogowe czy kaloryfery? Bo zastanawiam się jak to z tym sterowaniem (pogodówki) w przypadku ogrzewania podłogowego, jego bezwładności i reakcji na to sterowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 10.02.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Lisek a będziesz miał ogrzewanie podłogowe czy kaloryfery? Bo zastanawiam się jak to z tym sterowaniem (pogodówki) w przypadku ogrzewania podłogowego, jego bezwładności i reakcji na to sterowanie 60 m2 podłogówki, 140 m2 kaloryferów, tu zabiłeś mi ćwieka, bo fakt faktem podłogówka ma dużą bezwładność. Muszę spytać mojego magika od wod.-kan. Może podłogówka na oddzielnym sterowniku? Zgłębiał ktoś temat? O, cosik znalazłem w tym temacie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171066-kocio%C5%82-gazowy-a-sterowanie-pogodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 odnosnie tekstow "bo tak" to u mnie jest nagminne!! ale glownie wtedy kiedy chce cos sprawdzac ... teraz jak gosc dachowiec tak podpadl to sie tlumaczy z kazdego wycietrgo kawalka drewna!! a ja sie czepiam "bo tak" co do wyswietlacza w zmywarce - pilam do tego ze jest wyswietlacz na panelu ktorego nie widac !!!!! po co mi wyswietlacz mowiacy kiedy moge otworzyc zmywarke ktory widac dopiero po jej otwarciu ?? ewus ktora zmywarka ma regulowane kosze ?? jakos o tym nie myslalam narazie ... rozpatrywalam opcje krotkiego programu, zurzcia wody, energii, pojemnosci ... na co jeszcze powinnam patrzec ?? lisek jesli chodzi o pana adama to trzeba dzwonic i o terminach szybko rozmawiac !!! na maj ma juz praktycznie pelno !! a powiedzcie mi ... pan adam wczoraj zapytal czy scianki kolankowe tynkujemy czy wykladamy plytami ... mam dosc wysokie scianki bo 125 i myslalam ze dam tynk ... teraz sie zastanawiam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 10.02.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 lisek jesli chodzi o pana adama to trzeba dzwonic i o terminach szybko rozmawiac !!! na maj ma juz praktycznie pelno !! a powiedzcie mi ... pan adam wczoraj zapytal czy scianki kolankowe tynkujemy czy wykladamy plytami ... mam dosc wysokie scianki bo 125 i myslalam ze dam tynk ... teraz sie zastanawiam ... Dzwoniłem, powiedziałem, że interesuje mnie początek kwietnia, powiedział że powinno być ok, jutro z nim się umawiam na budowie. Mea, jak masz na imię, bo chcę się powołać na waszą rozmowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Dzwoniłem, powiedziałem, że interesuje mnie początek kwietnia, powiedział że powinno być ok, jutro z nim się umawiam na budowie. Mea, jak masz na imię, bo chcę się powołać na waszą rozmowę? powiedz ze masz kontakt od Gabrysi i Moniki /ja to monika :)/ powiedz ze ty to z tej ekipy 4 domkow ktore mu obiecalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Mea: te 125cm to po odliczeniu wylewki i styro? bo mi moje wydawały się strasznie wysokie, ale po wylewkach okazało się że są ok...ja tynkowałem jak masz przed wylewkami tyle, to pozniej bedziesz miec około 12cm mniej...chociaz wszystko kwestia gustu, ja tam jestem zwolennikiem wysokich ścianek kolankowych z racji wzrostu A i i tak w prysznicu pod skosem(murowany) mam kilka cm za nisko... 125 na surowo do gornej granicy wienca ... do tego dochodzi murlata ... ja tez chcalam tynkowac a pan mi na to ze bedzie pekac na granicy plyta-tynk ... i zglupialam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a jak sobie przypomne o co ja się kłociłem z buowlańcami...jak usłyszeli że chce dać xxx styropianu pod piwnice to sie za głowę złapali...gadki duzo było...powiedziałem im że jak nie będą cicho, to zamówię o 5cm więcej....zaraz byli cicho..swoją drogą żałuję że nie dałem trochę więcej... ja daje do piwnicy nieocieplanej ledwie 5cm !!! ale wiecej zwyczajnie nie moge bo za nisko jest wymurowane!!! nadzor mi nie odbierze!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.02.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Tak,tak Lisek powiedz,że to ja go polecam,to kostkę brukową będę miała już za darmo!Adam widzisz nasza działka ma tylko 712 m2 i dlatego nie zdecydowaliśmy się na PC.Zresztą wydaje mi się,że co po niektórzy tutaj chcieli by świat zbawić.Wierzcie mi też szkoda naszych dzieci,ale to,że ja czy Wy nie będziecie palić węglem to niestety za mało.Pati ja miałam w mieszkaniu zlew mały jednokomorowy a też w nim myłam patelnie i garnki ingenio,bo niby pisało,że można je myć w zmywarce,a po umyciu zrobił się na nich taki biały,brzydki nalot i nie narzekam ten mały zlew wystarczył.Tyle,że to prawda,że niestety zmywarka nie wymyje wszystkiego.Monika my nie tynkowaliśmy ścian kolankowych,tez są na 125 cm.Budowlańcy i pan Adam twierdzili,że to może pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 10.02.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 ewus ktora zmywarka ma regulowane kosze ?? jakos o tym nie myslalam narazie ... rozpatrywalam opcje krotkiego programu, zurzcia wody, energii, pojemnosci ... na co jeszcze powinnam patrzec ?? ... Ja mam taką http://www.agdstyle.pl/zmywarka-electrolux-esl-65070-r.html kupiona w sklepie z linka, - szybka dostawa, praktycznie do 2 dni. Ale nie używałam jej jeszcze i pewnie postoi z pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 ewus znalazlam ja za 1416 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a powiedzcie mi /tu pytanie glownie do kobiet i innych czynnie gotujacych/ jak sprawuja sie plyuty indukcyjne ?? jak sie przesiadaliscie z gazu na plyte ?? ?ciezko bylo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 10.02.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 BTW chyba kazdy przynajmniej raz rzucil na budowie "bo ja tak chce i ch..j" mi sie czesto zdarzalo i tym nalezy podsumowac dyskusje a ja mam dzisiaj stracha czy plackow nie zobacze cala noc mi sie snily krowie placki to chyba cos znaczy . mi placek wyskoczyly po 3 miesiacach dopiero!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.02.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 co do wyswietlacza w zmywarce - pilam do tego ze jest wyswietlacz na panelu ktorego nie widac !!!!! po co mi wyswietlacz mowiacy kiedy moge otworzyc zmywarke ktory widac dopiero po jej otwarciu ?? ewus ktora zmywarka ma regulowane kosze ?? jakos o tym nie myslalam narazie ... rozpatrywalam opcje krotkiego programu, zurzcia wody, energii, pojemnosci ... na co jeszcze powinnam patrzec ?? ... mea chyba wszystkie zmywarki mają tą regulację...moja 45cm ma 8 lat i też to ma choć ja nie korzystałam z tego ani razu dla mnie ważne są klasy: zmywania, energetyczna...conajmniej A ale bede szukać A+ opóźniony start - mam teraz 3,6 i 9h - często korzystam jak nie chce zeby mi wieczorem szumiałą to włączam na np 2 w nocy i jest cisza program szybki - wiem ze teraz są juz nawet 15 min, ja mam 30min i tez jest ok jak kupowałam to szukałam z funkcją 3w1 tj. wrzucam 1 tabletke i nie martwie sie o sól proszek i nabłyszczacz...ale odkryłam że jak wsypuje to osobno to lepiej zmywa wiec teraz z niej nie korzystam a np rodzice tylko z tabl korzystaja i sa zadowoleni co do czasu zmywania - nie przywiązywałam do tego wagi, wiem ile mniej wiecej program trwa i to mi wystarczy aha...nie chce takiej żeby mi pikała na koniec zmywania...bo jak by mnie obudziła w nocy to bez sensu staje sie opóźniony start:) a z jajek po prostu trudno domyc, chyba ze tak jak adiqq najpierw zalac wodą...ale wtedy to musi postać w zlewie a to juz nie jest fajne, wiec wole od razu umyc recznie i z głowy a co do indukcji - obecnie mam płyte ceramiczną i przy niej zostane, nie chce indukcji, z tego co czytałam to indukcja po prostu...za szybko gotuje opinie użytkowników którzy z niej korzystają (chyba w temacie o kuchniach coś było kiedys). Potrawy nie sa tak smaczne jak gotowane wolniej gdy smaki sie przegryzają...poza tym łatwo sie przypala i ucieka z garnka...a garnki to też specjalne, teraz na ceramicznej uzywam wszystkich...dlatego stwierdziłam że nie dziekuje wole zwykłą ceramiczną. Przyznam ze zadziwił mnie ten argument z za szybkim gotowaniem bo ja bym na to nie wpadła...ale podaje jako przeczytaną i zasłyszaną ciekawostkę Jedna osoba nawet chętnie by zmieniła indukcje na ceramiczną...i to info z pierwszej ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 10.02.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 co do wyswietlacza w zmywarce - pilam do tego ze jest wyswietlacz na panelu ktorego nie widac !!!!! po co mi wyswietlacz mowiacy kiedy moge otworzyc zmywarke ktory widac dopiero po jej otwarciu ?? ewus ktora zmywarka ma regulowane kosze ?? jakos o tym nie myslalam narazie ... rozpatrywalam opcje krotkiego programu, zurzcia wody, energii, pojemnosci ... na co jeszcze powinnam patrzec ?? .. no wlasnie mysmy kupili zmywarke z widocznym panelem! przy bardzo cichych zmywarkach bez panela bardzo latwo sie poparzyc otwierajac drzwi podczas pracy, oczywiscie regulowane wysokosci koszy powoli sa standartem. zaluje tylko ze nasz bosch jest produkcji polsjkiej bo na niemcy robia stalowe ramiona dysz myjacych a jak dla nas idzie plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 10.02.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 mea chyba wszystkie zmywarki mają tą regulację...moja 45cm ma 8 lat i też to ma choć ja nie korzystałam z tego ani razu dla mnie ważne są klasy: zmywania, energetyczna...conajmniej A ale bede szukać A+ opóźniony start - mam teraz 3,6 i 9h - często korzystam jak nie chce zeby mi wieczorem szumiałą to włączam na np 2 w nocy i jest cisza program szybki - wiem ze teraz są juz nawet 15 min, ja mam 30min i tez jest ok jak kupowałam to szukałam z funkcją 3w1 tj. wrzucam 1 tabletke i nie martwie sie o sól proszek i nabłyszczacz...ale odkryłam że jak wsypuje to osobno to lepiej zmywa wiec teraz z niej nie korzystam a np rodzice tylko z tabl korzystaja i sa zadowoleni co do czasu zmywania - nie przywiązywałam do tego wagi, wiem ile mniej wiecej program trwa i to mi wystarczy aha...nie chce takiej żeby mi pikała na koniec zmywania...bo jak by mnie obudziła w nocy to bez sensu staje sie opóźniony start:) a z jajek po prostu trudno domyc, chyba ze tak jak adiqq najpierw zalac wodą...ale wtedy to musi postać w zlewie a to juz nie jest fajne, wiec wole od razu umyc recznie i z głowy ale ile sie myje patelnie z powloka teflonowa? nawet taka przypalona czysci sie w 5 sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.02.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 ale ile sie myje patelnie z powloka teflonowa? nawet taka przypalona czysci sie w 5 sekund ręcznie tak....ale zmywarka czasem nie domywa zwłaszcza tych nieszczęsnych jajek dlatego od razu myje w zlewie i też mam Electroluxa w ciągu 8 lat zepsuł sie tylko jakies sterownik w ub.r., koszt naprawy 150 zł ale serwisant powiedział mi ze teraz by polecił Miele (no ba), Siemensa i Boscha...ale wg mnie to tak jak z autami, nie ma marek które sie nie psują zależy po prostu na jaki egzemplarz sie trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts