mea 10.02.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a jak macie dosc nowe elektroluksy to moze wiecie .. czy one sie palcuja /mysle o inoxowych powlokach/ bo mi w sklepie zachwalali ze maja jakas zelowa powloke i paluchow nie widac tak bardzo ... jest toprawda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 10.02.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a co do indukcji - obecnie mam płyte ceramiczną i przy niej zostane, nie chce indukcji, z tego co czytałam to indukcja po prostu...za szybko gotuje opinie użytkowników którzy z niej korzystają (chyba w temacie o kuchniach coś było kiedys). Potrawy nie sa tak smaczne jak gotowane wolniej gdy smaki sie przegryzają...poza tym łatwo sie przypala i ucieka z garnka...a garnki to też specjalne, teraz na ceramicznej uzywam wszystkich...dlatego stwierdziłam że nie dziekuje wole zwykłą ceramiczną. Przyznam ze zadziwił mnie ten argument z za szybkim gotowaniem bo ja bym na to nie wpadła...ale podaje jako przeczytaną i zasłyszaną ciekawostkę Jedna osoba nawet chętnie by zmieniła indukcje na ceramiczną...i to info z pierwszej ręki aaaaaaaaaa naprawdę ??? juz kupiłam i po ptakach, ale myslałam, że nastawię na mały i bedzie się dusić 3 godziny, inaczej sobie nie wyobrażam Ktoś uzywa indukcje i dusi na małym "ogniu" kilka godzin ????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.02.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 mam białą zmywarke wiec nic nie widac ale lodówke mam inoxa i nie widac czystych palców...a tłuste to na wszystkim bedzie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 jak dam na 9, to jest szybko, ale np zupę gotuję na 2,3, jak z przykryciem to 1 praktycznie... tak, jak robię żeberka, to najpierw je podpiekę na patelni, potem dolewam wody, przykrywam, daję płytę na 1 i duszę kilka godzin kurcze kusi mnie ta indukcja ... glownie dlatego ze przy gazie jest w powietrzu w cholere spalonego tluszczu i moze sie zapychac wentylacja!! przy indukcji raczej tego problemu nie ma!!! poza tym ja gaz mialabym z BUTLI !! a przy butli trzeba miec wyciag na dole a nie w suficie!!! bo gaz jest ciezszy od powietrza i sie zbiera na dole!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.02.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 mea ale jest jeszcze ceramiczna płyta...ja napewno znowu ja kupię bo jest genialnagaz w domu absolutnie nie i to pod zadną postacią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 10.02.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 No właśnie, a jak jest różnica między płytą ceramiczną a indukcyjną?? Ja też całe życie na gazie gotuję, ale w domu wolałabym nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 10.02.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Pomóżcie mi proszę, bo tak się zastanawiam nad jedną kwestia - w sypialni na górze będa dwa okna dachowe i drzwi balkonowe, nie będzie tam ogrzewania podłogowego tylko zwykły grzejnik. Chciałabym pod oknami dachowymi dać łóżko. Gdzie w takim układzie dać grzejnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.02.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Mea myślałam,że kuszą Cię te żeberka od Adiqqa a Ciebie indukcja kusi.Ja wybieram indukcję i właśnie szukam opinii o Tece.Czym więcej czytam tym jestem głupsza....A zmywarke w mieszkaniu mieliśmy Siemensa ....i teraz też taka będzie.Bezawaryjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 10.02.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Musiałabyś wrzucić rzut tego pokoju, bo tak "na oko" ciężko coś wymyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.02.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 BTW chyba kazdy przynajmniej raz rzucil na budowie "bo ja tak chce i ch..j" mi sie czesto zdarzalo i tym nalezy podsumowac dyskusje a ja mam dzisiaj stracha czy plackow nie zobacze cala noc mi sie snily krowie placki to chyba cos znaczy . Moze bedziesz mial placki ziemniaczane dzisiaj na obiad ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 10.02.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a powiedzcie mi /tu pytanie glownie do kobiet i innych czynnie gotujacych/ jak sprawuja sie plyuty indukcyjne ?? jak sie przesiadaliscie z gazu na plyte ?? ?ciezko bylo ?? dużo trudniej jest przestawić się z gazu na ceramiczną niż z gazu na indukcyjną po prostu ceramiczna jest dużo wolniejsza indukcyjna ma wiele zalet, ale jest droższa, mitem jest są legendy o drogich garnkach na płytę indukcyjną, niestety większość tzw. garnków ze stali szlachetnej na nią się nie nadaje najprościej kupować garnki przy pomocy magnesu, choćby takiego na lodówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.02.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 125 na surowo do gornej granicy wienca ... do tego dochodzi murlata ... ja tez chcalam tynkowac a pan mi na to ze bedzie pekac na granicy plyta-tynk ... i zglupialam ... Jak polaczysz na sztywno to bedzie pekac. To juz szpec od KG powinien zrobic tak, zeby nie pekalo Robisz tzw. polaczenie slizgowe - wklejasz tasme (np. pakowa) na otynkowana sciane, dojezdzasz tam plyta gipsowa, kladziesz kladz, szlifujesz, obcinasz tasme i w to polaczenie kladziesz ladnie elastyczny akryl. Wtedy masz pewnosc, ze jak peknie (a peknie) to POD akrylem i nie bedzie to widoczne Jak Ci zaszpachluja na stale, na sztywno (siatka wklejona na gipsie na plycie + scianie) to popeka w zupelnie losowych miejscach i niewiadomy sposob. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 ponoc swietnie sie sprawdzaja emaliowane garnki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 dzisiaj garnki mają już zazwyczaj oznaczenia czy się nadają do indukcji...albo np czajniki... Z Ikei wszystkie garnki/patelnie co mam działają na indukcji... i love ikea!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 10.02.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Musiałabyś wrzucić rzut tego pokoju, bo tak "na oko" ciężko coś wymyśleć. Ok a więc wklejam rzut pokoju z "naniesionym" łóżkiem, nad łóżkiem będa dwa okna dachowe: http://img546.imageshack.us/img546/1944/sypialnia.jpg I gdzie tu wsadzić grzejnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.02.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 No właśnie, a jak jest różnica między płytą ceramiczną a indukcyjną?? Ja też całe życie na gazie gotuję, ale w domu wolałabym nie. Ja mam ceramiczna i odradzam. Miedzy ceramika, a indukcja jest roznica jak miedzy dniem a noca! Ceramika to zwykla plyta ceramiczna, ktora jest od dolu podgrzewana (grzalka elektryczna albo gazem - sa i takie wersje). Jej najwieksza wada jest bezwladnosc. Po wylaczeniu zasilania - plyta jeszcze przez paredziesiat sekund mocno grzeje garnek. Najprostszy przyklad zeby zilustrowac -> gotujace sie mleko zaczyna sie unosic i.... wylaczasz ceramike - dupa, cale mleko wykipi Wylaczasz indukcje - w tym samym momencie robisz "cut-off" zasilania garnka i mleko opada pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 10.02.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Pomóżcie mi proszę, bo tak się zastanawiam nad jedną kwestia - w sypialni na górze będa dwa okna dachowe i drzwi balkonowe, nie będzie tam ogrzewania podłogowego tylko zwykły grzejnik. Chciałabym pod oknami dachowymi dać łóżko. Gdzie w takim układzie dać grzejnik? Też się nad tym zastanawiamy. Czemu znikł wybór dużej czcionki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 10.02.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 ponoc swietnie sie sprawdzaja emaliowane garnki !! zdecydowanie tak i żałuję, że te garnki powywalałam zmieniając gaz na płytę ceramiczną teraz na indukcyjną byłyby jak znalazł i znowu zostanę z garnkami ze stali szlachetnej, hyh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 ja na wesele dostalam fajne garnki i kilka lat juz calkiem niezle sie sprawuja a do indukcji sie nie nadadza ... ale nie garnki tu najwazniejsze ... najwazniejsze jest POZBYCIE SIE BUTLI GAZOWEJ !!!! i kwestia bezpieczenstwa ... maz ma argument pt "mama nie bedzie umiala na niej gotowac" na co ja odpowiadam "daj boze zeby sie nie nauczyla ... jest szansa ze wogole przestanie goowac i wszystkim wyjdzie to na zdrowie"!!!! madzia a jak bys dala pionowy grzejnik obok okna balkonowego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 10.02.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Hehe, aż tak źle gotuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts