queene 12.02.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Jak najbardziej...zapraszam:)...ja jestem i będę zadowolona(koło środy powinien być koniec)...prawdą jest że jak ściany są powaznie krzywe to czasem tego tynkiem zniwelować sie nie da..i to jestem gotowa zrozumieć i mam tego świadomość. Zgadzam się z Tobą że nie ma to jak wysłuchać obu stron,też rozmawiałam z P.Damianem na temat tu ostatnio poruszany...i jestem spokojna o moje tynki. prześlij mi prosze na priv Twój nr tel albo adres, umówimy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.02.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 rozmawiałam z p.Damianem...poruszyliśmy temat forum bo tu zagląda....dobrze wysłuchać dwóch stron zanim wyrobimy sobię opinię na jakiś temat. Stanęło na tym że wpadnę do Gosi (mogę ? ) obejrzeć tynki i sama zdecyduję czy mi sie podobają czy nie...ale raczej nie planuję zmiany wykonawcy i nie będę wchodzić w szczegóły dlaczego. mysle, ze bardzo duzo firm sledzi lokalne fora, fachowiec zawsze bedzie mowil, ze zrobi wszystko idealnie i najlepiej (czasami wychodzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.02.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Maciek..masz rację choć widzisz on akurat nie twierdzi że robi idealnie ale nie moze byc tak że cała wina jest zwalana na niego i on to przyjmuje na klatę i opinia idzie w świat, prawie warunkowo zgodził sie że zrobi mi te tynki jak najpierw zobacze jego robote u Gosi i dopiero wtedy mu powiem czy mi pasuje czy nie, prawie zawsze prawda leży pośrodku...dlatego wysłuchałam obie strony i sama wyciągnę wnioski a tak szczerze - czy osoby u których nawalił - poleciłyby mimo wszystko jego wykonawstwo ? czy definitywnie nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.02.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Jak najbardziej...zapraszam:)...ja jestem i będę zadowolona(koło środy powinien być koniec)...prawdą jest że jak ściany są powaznie krzywe to czasem tego tynkiem zniwelować sie nie da..i to jestem gotowa zrozumieć i mam tego świadomość. Zgadzam się z Tobą że nie ma to jak wysłuchać obu stron,też rozmawiałam z P.Damianem na temat tu ostatnio poruszany...i jestem spokojna o moje tynki. Niestety ale nie masz racji (rozumiem ze tak Ci to wytlumaczyl owy p. Damian) - otoz da sie! Od tego wrecz jest tynk zeby zniwelowac to, co popsul murarz. Moj sasiad mial murek przy schodach ktory rozjezdzal sie w pionie na 6cm (sic!!) i tynkarze to wyrownali do zera (na gorze ma 7-8cm tynku, na dole 2-3cm). Tylko to wymaga wiecej czasu i materialu. Lepiej powiedziec, ze sie nie da bo murarz spapral i oszczedzic kolejne pare zlotych pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 12.02.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Niestety ale nie masz racji (rozumiem ze tak Ci to wytlumaczyl owy p. Damian) - otoz da sie! Od tego wrecz jest tynk zeby zniwelowac to, co popsul murarz. Moj sasiad mial murek przy schodach ktory rozjezdzal sie w pionie na 6cm (sic!!) i tynkarze to wyrownali do zera (na gorze ma 7-8cm tynku, na dole 2-3cm). Tylko to wymaga wiecej czasu i materialu. Lepiej powiedziec, ze sie nie da bo murarz spapral i oszczedzic kolejne pare zlotych pozdr. Wiesz...myślę że każdy ma swoje racje, każdy sie czegos dowiedział a to tu a to tam,bądź naczytał i ma jakieś pojęcie ,mniejsze bądź większe i takie same oczekiwania. Jażeli coś mi sie nie będzie podobało i przeszkadzało to sie będe upierała nad poprawą tego i każdy powinien zrobic tak samo. Jeżeli miałes jakies zastrzeżenia do pracy P.Damiana trzebabyło to zrobić...nie jest powiedziane że inna firma zrobiłaby Ci tynki perfekcyjnie...mógłby być akurat ten raz kiedy by im nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.02.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 mnie sie generalnie wydaje że robote mamy wykonaną tak jak my na to pozwalamy żeby była wykonana...przecież nikt chyba nie płąci za robote z góry ? u Maćka akurat było inaczej bo sprawa była po czasie..ale to tak odnośnie ogólnych robót...dlaczego płacimy za to z czego nie jesteśmy zadowoleni...ja wiem ze mądra jestem a też nie wszystko mam perfekt....ale teraz chyba już jestem nauczona jak powinno sie robic więc pewnie wykończeniówkę będę miała idealnie heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geller 12.02.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Ktoś ostatnio rozglądał się w temacie bram garażowych, chyba mea ale nie jestem pewien. Czy podjeliście decyzje? Byliśmy wczoraj na targach w Gliwicach i znaleźliśmy raptem dwie firmy sprzedające bramy garażowe. Firma z Bytomia brame Wiśniowski 4,8x2,2m wyceniła na 6,5tyś. wydaje mi się dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 12.02.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Ludzie są różni a prawda jest taka że trzeba wszystko sprawdzać ... karzesz im coś poprawić parę razy to zaczną bardziej uważać.Jak będziesz wszytko bezkrytycznie przyjmował to oni będą szli na łatwiznę. U mnie była jedna ściana nawet gorsza niż 6cm i wyrównali. Wykusz też miałem spartolony i też poprawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leon123 12.02.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Widzę że kilka osób z forum już było na targach w gliwicach. Mam pytanko jakie firmy się tam wystawiły i czy jest ich sporo ( jak dla mnie w rybniku jest chyba mało) bo nieiwiem czy warto tam jechać. Dodam tylko że jestem na etapie czekania na pnb więc interesują mnie materiały budowlane oraz ostatnio gorący temat ogrzewania (może gaz) i wentylacja mechaniczna z wymiennikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.02.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 w ub.r. zaliczyłam targi gliwickie i rybnickie, wydaje mi sie ze są porównywalne jestem tylko ciekawa czy Budozbyt sie utrzyma w Rybniku jako firma dominująca...wielu wieszczy im upadek, przedstawiciele i kierowcy sie zwalniają....ciekawe jak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.02.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 w ub.r. zaliczyłam targi gliwickie i rybnickie, wydaje mi sie ze są porównywalne jestem tylko ciekawa czy Budozbyt sie utrzyma w Rybniku jako firma dominująca...wielu wieszczy im upadek, przedstawiciele i kierowcy sie zwalniają....ciekawe jak będzie moj przedstawiciel tez sie zwolnil ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.02.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Maciek..masz rację choć widzisz on akurat nie twierdzi że robi idealnie ale nie moze byc tak że cała wina jest zwalana na niego i on to przyjmuje na klatę i opinia idzie w świat, prawie warunkowo zgodził sie że zrobi mi te tynki jak najpierw zobacze jego robote u Gosi i dopiero wtedy mu powiem czy mi pasuje czy nie, prawie zawsze prawda leży pośrodku...dlatego wysłuchałam obie strony i sama wyciągnę wnioski a tak szczerze - czy osoby u których nawalił - poleciłyby mimo wszystko jego wykonawstwo ? czy definitywnie nie... ja powiedzialem, ze jestem zadowolony z tynkow i dalo sie troche utargowac:) a to co spadlo p.Damian obiecal poprawic wiec nie bedzie problemu i prawdopodobnie wezmiemy go do ocieplania zewnetrznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.02.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Ktoś ostatnio rozglądał się w temacie bram garażowych, chyba mea ale nie jestem pewien. Czy podjeliście decyzje? Byliśmy wczoraj na targach w Gliwicach i znaleźliśmy raptem dwie firmy sprzedające bramy garażowe. Firma z Bytomia brame Wiśniowski 4,8x2,2m wyceniła na 6,5tyś. wydaje mi się dużo jak masz mozliwosc to podkuj sciane ido wymiaru 5m i w tedy bedziesz mial typowa brame kilka stowek taniej. w tamtym roku bylismy na targach w sosnowcu i rybniku, procz hostess nie bylo nic ciekawego (sorry Kamilko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.02.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Wiesz...myślę że każdy ma swoje racje, każdy sie czegos dowiedział a to tu a to tam,bądź naczytał i ma jakieś pojęcie ,mniejsze bądź większe i takie same oczekiwania. Jażeli coś mi sie nie będzie podobało i przeszkadzało to sie będe upierała nad poprawą tego i każdy powinien zrobic tak samo. Jeżeli miałes jakies zastrzeżenia do pracy P.Damiana trzebabyło to zrobić...nie jest powiedziane że inna firma zrobiłaby Ci tynki perfekcyjnie...mógłby być akurat ten raz kiedy by im nie wyszło Ja mialem inna ekipe i tynki mam cud miod i orzeszki Dlatego dziwi mnie ze az 4 (chyba?) osoby stad sie z p. Damianem wogole umawiaja na tynki skoro wiecej tu na niego narzekan niz zachwytow.. No ale jak piszesz - kazdy ma swoje racje i robi jak uwaza pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.02.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 mnie sie generalnie wydaje że robote mamy wykonaną tak jak my na to pozwalamy żeby była wykonana...przecież nikt chyba nie płąci za robote z góry ? u Maćka akurat było inaczej bo sprawa była po czasie..ale to tak odnośnie ogólnych robót...dlaczego płacimy za to z czego nie jesteśmy zadowoleni...ja wiem ze mądra jestem a też nie wszystko mam perfekt....ale teraz chyba już jestem nauczona jak powinno sie robic więc pewnie wykończeniówkę będę miała idealnie heheh Perfekt to na pewno nikt nie ma i nikt nigdy miec nie bedzie (chyba ze absolutnie wszystko zrobi sam ale na to zycia nie starczy!). Tylko dziwi mnie ze gosc zbiera slabe opinie, jego tynk z sufitu odpada a i tak wszyscy go do siebie zapraszaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.02.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Ludzie są różni a prawda jest taka że trzeba wszystko sprawdzać ... karzesz im coś poprawić parę razy to zaczną bardziej uważać. Jak będziesz wszytko bezkrytycznie przyjmował to oni będą szli na łatwiznę. U mnie była jedna ściana nawet gorsza niż 6cm i wyrównali. Wykusz też miałem spartolony i też poprawili. No masz racje. Ale jak widac - da sie. A jak czytam p. Damian odrazu mami inwestora ze mury krzywe wiec sie nie da To jest pojscie na latwizne i zerowanie na niewiedzy inwestora! No ale... Koncze juz - skoro p. Damian tu zaglada to mnie pewnie juz nie lubi pozdrawiam szczegolnie pana Damiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.02.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 jak masz mozliwosc to podkuj sciane ido wymiaru 5m i w tedy bedziesz mial typowa brame kilka stowek taniej. Nie musi nic podkuwac - brama bedzie poprostu w srodku o 10cm szerzej nachodzic na "glify"! Moze tez byc minimalnie wyzsza (niz otwor) i nie ma to wplywu na sam montaz! Byle otwor nie byl za duzy w tamtym roku bylismy na targach w sosnowcu i rybniku, procz hostess nie bylo nic ciekawego (sorry Kamilko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.02.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Nie musi nic podkuwac - brama bedzie poprostu w srodku o 10cm szerzej nachodzic na "glify"! Moze tez byc minimalnie wyzsza (niz otwor) i nie ma to wplywu na sam montaz! Byle otwor nie byl za duzy no ale zawsze szkoda tracic na szerokosci, a jak sa szerzej osadzone nadproza to nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.02.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Ja mialem inna ekipe i tynki mam cud miod i orzeszki Dlatego dziwi mnie ze az 4 (chyba?) osoby stad sie z p. Damianem wogole umawiaja na tynki skoro wiecej tu na niego narzekan niz zachwytow.. No ale jak piszesz - kazdy ma swoje racje i robi jak uwaza pozdr. co za roznica czy tynki sa idealne czy bardzo dobre (i tak po malowaniu zawsze wychodzi drobny baranek) kiedy idzie zaoszczedzic kilka tysiecy zlotych. co do mojego sufitu to tez mam troche inna sytuacje bo na deskach szalunkowych przed wylewaniem stropu mialem wylozona folie i sufit mial strasznie gladka strukture Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.02.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Ja mialem inna ekipe i tynki mam cud miod i orzeszki Dlatego dziwi mnie ze az 4 (chyba?) osoby stad sie z p. Damianem wogole umawiaja na tynki skoro wiecej tu na niego narzekan niz zachwytow.. No ale jak piszesz - kazdy ma swoje racje i robi jak uwaza pozdr. Adam..uogólniasz...2 osoby napisały ze coś jest nie tak a Ty wyrobiłeś sobie opinię na podstawie wypowiedzi jednej strony i jestes zadowolony, a tymczasem nie wiesz czy na twoja ekipe tez ktoś nie narzekał ...ale chyba już sie przyzwyczaiłam do tego że u ciebie wszystko jest cacy i jesteś jak ta krowa co nie zmienia poglądów ja poznałam zdanie 2 stron to po pierwsze po drugie - p.Damian sie nie broni tutaj....chce sie obronic swoja robota i dlatego kategorycznie powiedział zebym sobie zobaczyła jego prace zanim podejme decyzje po trzecie - Maciek chce wziąć go do ocieplenia zewnętrznego...i to dla mnie też cos znaczy po czwarte... "złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy" tylko kto jest tą baletnicą Maciek - moja szwagierka była hostessą w Rybniku...przekażę dobre słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts