MaciekKamila 14.02.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witam czy ktoś może mi powiedzieć ile powinna mieć zakładka nadproży na mur w oknie???? bo muszę policzyć sztuki a nie wiem jakie długości przyjąć.... mysmy nie dawali mniej jak 15cm, najlepiej nadproza wylewac betonem! 10% ceny nadprozy tylko sie murarzom nie chce bawic i przewaznie je krzywo osadzaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 14.02.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 O matko, ale żeście postów napłodzili przez weekend. Ale przebrnęłam przez wszystkie Niestety tematy jeszcze mnie nie dotyczą, więc nie dołączam się do dyskusji. Biegnę tylko się pochwalić, że dziś znalazłam wkońcu swoją księgę wieczystą w internecie. Mąż poleciał do sądu po oryginał i ruszamy z kredytem. Teraz tylko żeby nie było żadnych problemów i budujemy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 14.02.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 No napisali tego przez ten weekend A potem człowiek musi w poniedziałek rano w pracy przez pół godziny to wszystko przelecieć agusia_x Biegnę tylko się pochwalić, że dziś znalazłam wkońcu swoją księgę wieczystą w internecie. Mąż poleciał do sądu po oryginał i ruszamy z kredytem. Teraz tylko żeby nie było żadnych problemów i budujemy dalej Oj ten rybnicki sąd...naprawdę mam go już "powyżej uszu"...Najpierw czekaliśmy półtora miesiąca na odpis z księgi, a teraz, kiedy już są wpisane hipoteki to dowiedziałam się że mozemy czekać do dwóch miesięcy na powiadomienie o tym fakcie No normalnie masakra jakaś a bez powiadomienia marży kredytu się nie obniży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 14.02.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 spokojnie ... tak realnie doplacasz do raty po kilkadziesiat zloty wiec w 2 miesiace nie bedzie tak zle ... a tak btw to nam wpisali hipoteke po miesiacu a tez grozli dwoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 14.02.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Oj ten rybnicki sąd...naprawdę mam go już "powyżej uszu"... Nie tylko Ty. Mąż oczywiście nic nie załatwił, bo w poniedziałek pracują dopiero od 12:mad::mad::mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 14.02.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 spokojnie ... tak realnie doplacasz do raty po kilkadziesiat zloty wiec w 2 miesiace nie bedzie tak zle ... a tak btw to nam wpisali hipoteke po miesiacu a tez grozli dwoma Wpis w KW pojawił się już 13 stycznia, ale sąd wysyła zawiadomienia nawet z dwu miesięcznym opóźnieniem...mila Pani w sądzie powiedziała, ze dopiero kończą grudzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 14.02.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 ewus jakie płytki bedziesz dawała na podłogi? Mapisa Korus Ivory Lappato 59x59 To na parterze, a w łazienkach zbieranina ) Jeżeli szczegóy to jak w domu będe wieczorem. I TADAMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kuchnia się montuje tralalalala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 14.02.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Mapisa Korus Ivory Lappato 59x59 To na parterze, a w łazienkach zbieranina ) Jeżeli szczegóy to jak w domu będe wieczorem. I TADAMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kuchnia się montuje tralalalala Czy on wymaga impregnacji,(bo lappato - to niby coś tam szkliwiony?) masz go juz połozony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 14.02.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 A ja juz widzialem ze to biale cos na podlodze to wrota do otchlani piekielnej .Maciek a co z ta welna kurde wszyscy mi polecali duet toprock&superock a wy tu z isoverem wylecieliscie i jeszcze same maty hmmm podzielta sie wiedza Ja będę brał supermatę i płyty prawdopodobnie superrock rockwoola, masz gdzies namiary na taniego rockwoola - na mega1000.pl mają niezłe ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 14.02.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witam! Mam pytanie do wszystkich którzy już wybudowali albo budują dom bez piwnic z kotłownią na parterze. -paliwo ekogroszek Ponieważ jestem skazany na taki układ kotłowni Czy jesteście zadowoleni z takiego układu położenia kotłowni.?Czy poziom kotłowni obniżaliście?Jaka jest powierzchnia czy jest wystarczająca na piec z podajnikiem i worki z groszkiem. Acha i jak z czystością dajecie rady czy jednak jest bardzo brudno? Ogólnie poproszę o rady i jakieś fotki w miarę możliwości abym mógł trochę ruszyć wyobraźnią , jaka ta kotłownia miałaby być . Zaznaczam że mogę zrobić kotłownie z przodu domu .trochę nieporęcznie ale muszę jakoś wybrnąć z sytuacji. Acha pomieszczenie 2,60 X 4 metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 14.02.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Czy on wymaga impregnacji,(bo lappato - to niby coś tam szkliwiony?) masz go juz połozony? No kurcze nie strasz, nie pytałam dla mnie gres nie wymaga impregnacji ale mówisz , że trzeba ?? aż jutro zadryndam tam gdzie kupiłam. Już leży na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 14.02.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 ewus spokojnie .. .szkliwione z tego co wiem nie wymagaja impregnacji ! a jak kuchnia ?? zadowolona jestes ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HJack 14.02.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witam Jako, że jest to pierwszy mój post w tej części forum więc Witam Wszystkich, widzę że stali bywalce już metę widzą na swych budowach, cóż u nas też to kiedyś nastąpi. Aczkolwiek dopiero będziemy zaczynać z moją żonka budowę, nasze marzenia mamy zamiar urzeczywistnić w Zebrzydowicach na razie jesteśmy na etapie uzgodnień projektowych ale ciągle do przodu. Może to trochę dziwne pytanie na początek, ale szukam jakichś namiarów na firmy handlujące kruszywem budowlanym, które posiadają w swojej ofercie transport dużych ilości materiału samochodem 3-4 osiowym ale nie łamanym tz. z naczepą. Mam trochę utrudniony wjazd w tymczasowym miejscu gdzie teraz się znajduję, a noszę się z zamiarem zakupu większe ilość żwiru oraz piasku i nie chce transportować tego na kilkadziesiąt razy. Oczywiście dobrze byłoby gdyby źródło było również nie drogie, kurcze wymagania prawie jak w Erze p.s. w dalszym ciągu szukam desek szalunkowych i stempli budowlanych za rozsądne pieniądze, oraz dachu w okolicy Rybnika wykonanego/wykonywanego z dachówki NIBRA G10 firmy NELSKAMP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 14.02.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 ewus spokojnie .. .szkliwione z tego co wiem nie wymagaja impregnacji ! a jak kuchnia ?? zadowolona jestes ?? Uffffffff, ale zadryndam sie zapytać czy to impregnować - one są takie jakie i jakby ten impregnat mi je zmatowił to bym się wściekła. A co do kuchni hehehe stoi i jak to u mnie - nie obyło się bez komplikacji - ale właśnie ze względu na te komplikacje mogę polecić tego Fachowca - po prostu kultura współpracy na najwyższym poziomie. Po takich doświadczeniach poznaje się prawdziwych fachowców. I nie bez powodu napisałam Fachowiec przez duże "F" Jeszcze nie skończył, ale na pierwsze "oko" piękna, tzn dla mnie piękna , bo taką chciałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 14.02.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witam! Mam pytanie do wszystkich którzy już wybudowali albo budują dom bez piwnic z kotłownią na parterze. -paliwo ekogroszek Ponieważ jestem skazany na taki układ kotłowni Czy jesteście zadowoleni z takiego układu położenia kotłowni.?Czy poziom kotłowni obniżaliście?Jaka jest powierzchnia czy jest wystarczająca na piec z podajnikiem i worki z groszkiem. Acha i jak z czystością dajecie rady czy jednak jest bardzo brudno? Ogólnie poproszę o rady i jakieś fotki w miarę możliwości abym mógł trochę ruszyć wyobraźnią , jaka ta kotłownia miałaby być . Zaznaczam że mogę zrobić kotłownie z przodu domu .trochę nieporęcznie ale muszę jakoś wybrnąć z sytuacji. Acha pomieszczenie 2,60 X 4 metry hej my mamy kotłownie w piwnicy, pomieszczenie 3,5 x 1 m i tam sobie stoi Ling Duo. Wg instrukcji obsługi kotłownia powinna byc wieksza, jednak my na początku nie planowalismy WĘGLA. Na przeciwko pieca mamy zaraz korytarz także jest OK. A wegiel trzymamy w pomieszczeniu obok w BIG BAG-ach, 5 ton weszlo w 5 wielkich workow. Nie polecam trzymania w workach 25 kg foliowych bo trzymaja wilgoc. Jezeli chodzi o czystosc, to na pewno zawsze sie bedzie brudzic przy weglu, ale po kazdorazowym zasypie obmywamy piec i jest czysciutko. Mamy zasobnik powiekszony wiec zasypujemy go raz na 8 lub 7 dni, zalezy od temperatury na zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 14.02.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 hej my mamy kotłownie w piwnicy, pomieszczenie 3,5 x 1 m i tam sobie stoi Ling Duo. Wg instrukcji obsługi kotłownia powinna byc wieksza, jednak my na początku nie planowalismy WĘGLA. Na przeciwko pieca mamy zaraz korytarz także jest OK. A wegiel trzymamy w pomieszczeniu obok w BIG BAG-ach, 5 ton weszlo w 5 wielkich workow. Nie polecam trzymania w workach 25 kg foliowych bo trzymaja wilgoc. Jezeli chodzi o czystosc, to na pewno zawsze sie bedzie brudzic przy weglu, ale po kazdorazowym zasypie obmywamy piec i jest czysciutko. Mamy zasobnik powiekszony wiec zasypujemy go raz na 8 lub 7 dni, zalezy od temperatury na zewnatrz. Jak długo palisz już tym kotłem? Jesteś z niego zadowolony? zastanawiam się nad jego zakupem dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 14.02.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Jak długo palisz już tym kotłem? Jesteś z niego zadowolony? zastanawiam się nad jego zakupem dlatego pytam. Powiem szczerze ze bardzo jestesmy zadowoleni. Bardzo prosty, łatwy w obsłudze sterownik. Na początku mielismy maly problem zeby go dobrze ustawic, bo palił b.duzo węgla, ale to byla kwestia ustawienia zaworu 3-drogowego z podłogówki, bo gość co mi 1-wszy raz odpalal piec po wygaszeniu go otworzył zawór na całe. Zaraz po przykręceniutego zaworu piec zaczął "wpadać" w przestoje i aktualnie 25 min jedzie i okolo 30 min "spi". I tak jak pisalem zbiornik "powiekszony" starcza na 7-8 dni, a wręcz ostatnio obnizylem temp.wylotu na podłogówkę o 3 st. i piec zaczął wpadać w takie przestoje że po 7 dniach zostało 1/3 zbiornika węgla. Także niezle. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 14.02.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 aha, a palimy nim od 25 list. 2010 roku, czyli pierwszy sezon. Dom dopiero jest wygrzewany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 14.02.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 o preem jak sie ling sprawuje ?? my sie tez do niego przymierzamy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 14.02.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 hej my mamy kotłownie w piwnicy, pomieszczenie 3,5 x 1 m i tam sobie stoi Ling Duo. Wg instrukcji obsługi kotłownia powinna byc wieksza, jednak my na początku nie planowalismy WĘGLA. Na przeciwko pieca mamy zaraz korytarz także jest OK. A wegiel trzymamy w pomieszczeniu obok w BIG BAG-ach, 5 ton weszlo w 5 wielkich workow. Nie polecam trzymania w workach 25 kg foliowych bo trzymaja wilgoc. Jezeli chodzi o czystosc, to na pewno zawsze sie bedzie brudzic przy weglu, ale po kazdorazowym zasypie obmywamy piec i jest czysciutko. Mamy zasobnik powiekszony wiec zasypujemy go raz na 8 lub 7 dni, zalezy od temperatury na zewnatrz. Dzieki za odpowiedź .Mimo to mam obawy , bo ty go masz w piwnicy , ja bede go musiał mieć w domu na parterze ,a poza tym nie wiem czy bede miał dość miejsca na składanie tam worków z ekogroszkiem, Ponawiam pytanie jak sprawuje się kotłownia i piec na ekogroszek w pomieszczeniu 2,60 x 4 metry na parterze.Poradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts