DagaAdam 15.02.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam, pytanko: jak mocuje się rury rynnowe, kratki wentylacyjne itp. na elewacji z ociepleniem 20 cm styro? Są jakieś kołki czy coś takiego, co sięga ściany? Niem możemy nic takiego na allegro znaleźć... Do rynien sa obejmy z dlugimi kolkami - ja mam rynny marleya i takie tez obejmy z kolkami do tego bez problemu w Handlobudzie na miejscu mieli Styro mam tez 20cm, a kolek ma chyba kolo 27-30cm. A kratka wentylacyjna.. To chyba najlepiej dokladnie wyciac w styro i wkleic na jakims kleju do styropianu. Tam nie sa przenoszone zadne obciazenia wiec ma tylko "byc" pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.02.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 niestety masz racje ... cokolwiek nie zrobisz nigdy nei wiesz czy zrobiles dobrze ... Hehe.... ... ... ... No dobra nic nie mowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 15.02.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 dobre piece C.O. to także HEF, nikt tu o nich niepisał. Piece dosc dobrze wykonane i chwalone przez uzytkownikow. Poczytajcie sobie o nich .... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 15.02.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Dzięki za podpowiedzi w temacie elewacji 20 cm sytro. Pozdrawiam - zawsze można na Was liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.02.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 dobre piece C.O. to także HEF, nikt tu o nich niepisał. Piece dosc dobrze wykonane i chwalone przez uzytkownikow. Poczytajcie sobie o nich .... pozdr o handlowalam hefem ... dobry jest ale drogi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.02.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Adiqq - pomierzylem w koncu u siebie temperatury w wentylacji i mam tak: Temp zew: -5stC Temp wyciagu: 20,5stC 1. 50m3/h: nawiew 14,2stC - sprawnosc 75% 2. 100m3/h: nawiew 13,9stC sprawnosc 74% 3. 200m3/h -> 13,6stC sprawnosc 72% Czyli podgrzewanie powietrza wentylacyjnego kosztuje mnie na godzine dla odpowiednich punktow: 1. Roznica dT 6,3k, przeplyw 50m3/h -> 100W 2. Roznica dT 6,6k, przeplyw 100m3/h -> 220W 3. Roznica dT 6,9k, przeplyw 200m3/h -> 460W Ciekawe jakie beda osiagi przy GWC Tak czy siak - spodziewalem sie znacznie wyzszych kosztow wentylacji, a tu wystarczy moja plazme odpalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 15.02.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 tez mam 1 cargo max, tyle, ze sie zonie podoba bo normalnie porazka. niech Ewa zapoda zdjecia i powie cene Zdjęc nie zapodam, bo nie umiem wkleić )), a porażka to ok. 20 tysi za taką kuchnie jak piszesz, taką miałam pierwszą wycenę. Wyjście z połowy tej ceny to można dyskutować. No i te magiki to ceny kosmos, no i te kargo czy inne blumy Dziękuję dziewczynom za miłe spotkanie )) Dokończymy w sobotę gadułii. P/s ja w mojej kuchni tez jestem zakochana )) Był szklarz - nie da rady zrobić tych szybek jak chciałam (( ale wymyśliliśmy wspólnie 2 ścieżki, a nawet 3 taką najbardziej awaryjną - więc nie powinno być źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.02.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Zdjęc nie zapodam, bo nie umiem wkleić )), Z ciekawosci spytam jak sie liczy metry kuchni - jak mam np. do zabudowy 4 x 2 to mam 6mb czy 4 + 1,4 = 5,4mb (bo blat z tej czesci 4mb zajmie 60cm "elki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 15.02.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 o handlowalam hefem ... dobry jest ale drogi ... no niestety, co dobre to zawsze jest droższe .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 15.02.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Z ciekawosci spytam jak sie liczy metry kuchni - jak mam np. do zabudowy 4 x 2 to mam 6mb czy 4 + 1,4 = 5,4mb (bo blat z tej czesci 4mb zajmie 60cm "elki" ? nam gosc liczył po L-ce, czyli 4 + 1,4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 15.02.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Z ciekawosci spytam jak sie liczy metry kuchni - jak mam np. do zabudowy 4 x 2 to mam 6mb czy 4 + 1,4 = 5,4mb (bo blat z tej czesci 4mb zajmie 60cm "elki" ? Ale piszesz o meblach czy blacie. Blat chyba normalnie , jutro Ci powiem bo będzie kamieniarz. A meble, nie mam pojęcia bo nie wyliczaliśmy na metry tylko za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.02.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ale piszesz o meblach czy blacie. Blat chyba normalnie , jutro Ci powiem bo będzie kamieniarz. A meble, nie mam pojęcia bo nie wyliczaliśmy na metry tylko za całość. Meblach meblach! Blat to wiem Bo poki co mam stara kuchnie i czeka mnie niedlugo wymiana, na szczescie kuchnie mam dosc mala i tak szacuje ile na mebelki mi pojdzie Skoro Maciek ma wycene 14,6k na 10mb to mnie to powinno wyjsc troche wiecej niz polowa.. Nie tak najgorzej Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze wieeeele zalezy od "wyposazenia" i dodatkow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.02.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 ewa masz pelna skrzynke wiadomosci !!! usun cos zebym ci poslala priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 15.02.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 ewa masz pelna skrzynke wiadomosci !!! usun cos zebym ci poslala priv Ooooooo już sprzątam ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 15.02.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Zdjęc nie zapodam, bo nie umiem wkleić )), a porażka to ok. 20 tysi za taką kuchnie jak piszesz, taką miałam pierwszą wycenę. Wyjście z połowy tej ceny to można dyskutować. No i te magiki to ceny kosmos, no i te kargo czy inne blumy Dziękuję dziewczynom za miłe spotkanie )) Dokończymy w sobotę gadułii. P/s ja w mojej kuchni tez jestem zakochana )) Był szklarz - nie da rady zrobić tych szybek jak chciałam (( ale wymyśliliśmy wspólnie 2 ścieżki, a nawet 3 taką najbardziej awaryjną - więc nie powinno być źle. to poslij fotke na maila i podaj cene w mailu, nie podpisalem jeszcze umowy i jak co to rezygnuje: [email protected], bo mnie tez ta cena boli a Ty piszesz o polowie tej ceny ;/ inny fachowiec gadal o 1200zl za mb "golych" mebli z blatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 15.02.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 to poslij fotke na maila i podaj cene w mailu, nie podpisalem jeszcze umowy i jak co to rezygnuje: [email protected], bo mnie tez ta cena boli a Ty piszesz o polowie tej ceny ;/ inny fachowiec gadal o 1200zl za mb "golych" mebli z blatem Ja piszę o połowie z 20 tysięcy, Może od razu dryndaj, albo jedź do tego mojego i Meowego stolarza i gadaj z nim. Bo porównywanie kuchni to nie bardzo wychodzi, każdy ma inne ustrojstwa tam. A tak najlepiej u źródła )) Jak chcesz dam Ci telefon. Jak chcesz zobaczyć jakość to musiałabyś/musiałbyś podjechać zobaczyć, tylko jutro po kamieniarzu foliuję wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 15.02.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ja piszę o połowie z 20 tysięcy, Może od razu dryndaj, albo jedź do tego mojego i Meowego stolarza i gadaj z nim. Bo porównywanie kuchni to nie bardzo wychodzi, każdy ma inne ustrojstwa tam. A tak najlepiej u źródła )) Jak chcesz dam Ci telefon. Jak chcesz zobaczyć jakość to musiałabyś/musiałbyś podjechać zobaczyć, tylko jutro po kamieniarzu foliuję wszystko. a to jest ten pan co rysuje projekt na kartce papieru? w sumie jak ja sprawdze jakosc? dla mnie kuchnia to kuchnia, zonie musi sie podobac! wiem, ze kuchni z kuchnia nie idzie porownac ale idzie mniej wiecej policzyc ile mb jest umeblowane i ile kosztowala calosc a dodatki typu kosze, szuflady, cornery juz idzie sobie dodac. ja caly czas liczylem, ze zaplacimy kolo 10 tys a teraz jest opcja okolo 16 tys- bez AGD ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 15.02.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Kurcze już mi dwa razy wcięło post.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 15.02.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ewa my również bardzo dziękujemy za miłe spotkanie.Chatę masz przeogromną ,super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 15.02.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Pati Oksydiusz od jutra będzie w Radlinie,tez na Wodzisławskiej.Nam bardzo się podoba ich wycena,najniższa z tych,które mieliśmy.Chyba się na nich zdecydujemy.Wycenili nam na 12500,nie wiem ile mamy metrów bieżących,wiem że 9,4 m2 i wykusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts