bdan 16.02.2011 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 adiqq - dzięki Skąd są te wytyczne? Olszar chyba przy 20 cm nie robi tak grubej wylewki i na forum tez chyba były raczej opinie, że aż tak grubo nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.02.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 ja dzis zadzwonie do stolarza zeby mi wycenil mebelki i chce zadzwoniec na ta wodzislawska ... ciekawe ile mi powiedza macie tam jakis telefon ?? poprosze na prv !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 16.02.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ludzie jedynie tydzień byłem na urlopie i 3 dni zajęło mi odkopanie się z postów po kawałku Nie komentuje za bardzo ale oczywiście PC i WM tak, kotły precz (się naraziłem A powaznie to kotły tak ale takie jakie psują się jak do nich się załaduje coś innego jak węgiel czy ten groszek żeby syfem ludzie nie palili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 16.02.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 jak będzie u mnie tak jak u Gosi....to ma u mnie robotę, docelowo jeszcze zabuduje mi karton-gipsy w kuchni i salonie a może i zrobi ocieplenie elewacji zaczyna w przyszłym tyg jak nie bedzie duzego mrozu tak ze zapraszam jak juz bedzie co ogladac Dzieki wielkie-chetnie skorzystam z zaproszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 16.02.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Hej.Czy ktoś z Was sam liczył ile pustaków potrzeba na ściany?? Nie ufam hurtowniom, bo ostatnio tak mi policzyli, że zostałam z 3 paletami na placu. Dlatego chciałabym to policzyć samej, ale nie wiem jak się za to zabrać. Chodzi m i dokładnie o ściany szczytowe. Jak to wyliczyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureks 16.02.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Hej. Czy ktoś z Was sam liczył ile pustaków potrzeba na ściany?? Nie ufam hurtowniom, bo ostatnio tak mi policzyli, że zostałam z 3 paletami na placu. Dlatego chciałabym to policzyć samej, ale nie wiem jak się za to zabrać. Chodzi m i dokładnie o ściany szczytowe. Jak to wyliczyć?? Sąsiadko ja liczyłem wszystko sam. I tu się z tobą zgodzę w 100% że nie ufasz hurtowniom - ja też. Dachówki mi policzyli wg ich programu 2400 szt. a mi wyszło 1792 +- 20 szt. Powiem Ci szczerze ja zawsze poświęcam sobie popołudnie siadam i liczę. Z dachówkami to sobie przekrój rozrysowałem w corelu i dokładnie policzyłem co do 1 szt dachówki, a ze ścianami to masz prosta sprawę. Liczysz sobie każdą ścianę osobno ile potrzeba na 1m2 i sumujesz. Wyjdzie Ci jakaś ilość pustaków i sprawdzasz ile na paletę wchodzi i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.02.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Hej. Czy ktoś z Was sam liczył ile pustaków potrzeba na ściany?? Nie ufam hurtowniom, bo ostatnio tak mi policzyli, że zostałam z 3 paletami na placu. Dlatego chciałabym to policzyć samej, ale nie wiem jak się za to zabrać. Chodzi m i dokładnie o ściany szczytowe. Jak to wyliczyć?? Geometria szkola podstawowa :) Wzory na pole trojkata i prostokata! Policz ile masz m2 sciany a potem poszukaj w sieci ile Twoich pustakow wchodzi na m2. Porotherm 44 to 16szt/m2. Porotherm 25 to 10,5 szt / m2. Porotherm 30 chyba 16szt/m2.. Trzeba poszukac! Sciane szczytowa to bym sobie narysowal w skali w jakims zeszycie (z zachowaniem kata dachu i odpowiedniej wysokosci scianki kolankowej) i wtedy mierzyl, no chyba ze w projekcie masz to dokladnie rozrysowane, to tylko pomierzyc i przeskalowac. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 16.02.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Już znalazłam, że ściany szczytowe właśnie z pola trójkąta można wyliczyć, czyli 1/2 x szerokość bocznej ściany x wysokość ściany od wieńca. Myślicie, że tak to wyjdzie?? Po wstępnych wyliczeniach wszyło mi na jedną ścianę szczytową 31m2 nie odejmując okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.02.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 wez pod uwage docinki na samych skosach ... ale jak dorownasz do palety to ci wyjdzie ja zaufalam hurtowni i mam problem bo paleta pustakow 30 stoi zapakowana w naszej sypialni i teraz ani jej hdsem zabrac ani nic ... trzeba bedzie po 2 znosic na dol i ukladac na innej palecie .. porazka!! no ale z dzien mi na to zejdzie bo sie moj chlop rozchorowal!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.02.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 ja zaufalam hurtowni i mam problem bo paleta pustakow 30 stoi zapakowana w naszej sypialni i teraz ani jej hdsem zabrac ani nic ... trzeba bedzie po 2 znosic na dol i ukladac na innej palecie .. porazka!! no ale z dzien mi na to zejdzie bo sie moj chlop rozchorowal!! Sie tam martwisz. Ja musialem recznie przeniesc z miejsca wyladunku bloczki betonowe - usunac folie, wziasc bloczka w lape, przeniesc 15mb dalej, zrzucic w przygotowane drewniane koryto, nim bloczek jechal sobie 4m w dol, na dole ktos go musial odebrac i ulozyc na nowa kupke. I tak piec tysiecy razy :-) Zdjecia pokazujace rozmiar masakry (na zdjeciach jest dopiero polowa bloczkow!!!!) : http://szyna.civ.pl/09.jpg http://szyna.civ.pl/IMG_0225.jpg http://szyna.civ.pl/IMG_0236.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.02.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 zastanawiam sie tylko co z tym zrobie!!! chyba puszcze do zwrotu do handlobudu bo ze 2 palety przeliczyli !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.02.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 zastanawiam sie tylko co z tym zrobie!!! chyba puszcze do zwrotu do handlobudu bo ze 2 palety przeliczyli !! No ze zwrotami nie ma problemu - przyjada, zabiora, kase oddadza.. Chyba lepiej wziasc za duzo, niz za malo - pewnie sie beda ociagac zeby przyjechac po jedna palete ale lepiej tak niz jakby sie mieli ociagac z dowiezieniem murarzowi brakujacej palety i przez to cala robota by stala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.02.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 co racja to racja ... wrzucilam w dziennik taki juz bardziej dopreacowane projekty kuchni i gornej lazienki http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161617-%C5%BBabek-k%C4%85t-w%C5%82asny-...-chyba-niezbyt-ciasny-)&p=4576639&posted=1#post4576639 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 16.02.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ja też tak liczyłem zajmuje to troche czasu ale można dokładnie określic co i jak. Z dachówkami narazie się nie bawiłem ale też to sprawdze w wolnym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.02.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ja też tak liczyłem zajmuje to troche czasu ale można dokładnie określic co i jak. Z dachówkami narazie się nie bawiłem ale też to sprawdze w wolnym czasie. kurcze ciekawe co mi wyjdzie jak plicze dachowki ... jeszcze nie bardzo wiem jak sie za to zabrac ale sprobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.02.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Oksydiusz z Wodzisławskiej sie wyprowadził, dzis widziałąm puste wnetrza i kartka do wynajecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 16.02.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Moja kolezanka robiła meble kuchenne tutaj mebledragan.pl ,jest zadowolona,ponoć cenowo najtańsi w okolicy ,z tych których brala pod uwagę ja póki co kuchnie mam mniej wiecej rozplanowana w głowie;) ,na decyzje mam jeszcze troche czasu więc sama jeszcze nigdzie nie pytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 16.02.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Pati pisałam Ci przecież wczoraj,że się Oksydiusz przeniósł do Radlina też na Wodzisławską.Taki nowy niebieski budynek po lewej jadąc od Rybnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 16.02.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ja tam nie miałam problemu z Lubarem,wszystko dobrze policzyli a wszystkie zwroty i puste palety odbierali,mimo że dużo dalej niż do Ciebie Adiqq.Dzisiaj się dowiedziałam,od pana Adama,że jeszcze jakiś pan z ul.Ż..... się waha co do tynków.Jakby ten pan chciał zobaczyć nasze tynki to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.02.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Pati pisałam Ci przecież wczoraj,że się Oksydiusz przeniósł do Radlina też na Wodzisławską.Taki nowy niebieski budynek po lewej jadąc od Rybnika. myślałam że tam otwierają drugi punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts