agucha77 20.02.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 A tak btw - fajne fotki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 20.02.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Ewuś, wiem ze spotkania, że "się wykańczacie". Czy będzie możliwość, aby kiedyś zobaczyć "na żywo" te Wasze wykańczanie?? Jasne , że tak , odwiedziny forumowe bardzo fajne są )) Może tak za 2 - 3 tygodnie bo teraz centrum bałaganu się będzie z gipsów szlifować więc syf nieziemski Ale potem to już ku światłości myśle )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 20.02.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 nic, dosyc tego dobrego, trza się brać za robienie obiadu Możemy wpaść ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 20.02.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Możemy wpaść ????????? u mnie dobra pieczen z sosikiem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 20.02.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 a u mie śloński obiot sie warzy nie musza godać co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 20.02.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Ja jem wszystko byle podane pod pysk ))) Ale zaraz jedziemy też do znajomych jeść dużą łyżką )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 20.02.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 U nas też był pyszny obiad a tak poza tym chyba się pochorowałam mam 37 :/ i tak się nieciekawie czuje. Ze spraw budowlanych do 25 lutego czekamy na mapki do wniosku o uzgodnienia branżowe :/ a potem Boże miej nas w opiece i żeby się to poukładało wniosek o przedłużenie już w piątek złożony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.02.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Bdan -> mialem napisac gdzie kupowalem elementy wentylacji, wiec pokolei.. Rekuperator: http://www.klimatyzacja-rekuperatory-solary.pl/REKUPERATOR_BRINK_RENOVENT_HR_400_Large_Z_AUTOMATYCZNYM_BYPASSEM-230.html - 6699 pln Kanaly, anemostaty i wiekszosc trojnikow / lacznikow - allegro user wentylacje: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=14765690 Rury - isodec (sa o 2mm szersze od ksztaltek i latwo sie uklada) Czesc rzeczy jeszcze u usera "budmarkt": http://allegro.pl/listing.php/search?us_id=13478863&string=spiro&category=1520 U niego przede wszystkim 3mb rure SPIRO FLEX 180 (ciezko taki rozmiar dostac gdzie indziej) ktora pasuje na ksztaltki wylotowe z rekuperatora. Dalej jest trojnik Y 180 - 2 x 150 i to sa glowne nawiewy / wywiewy ktore potem sie dziela na mniejsze). On tez ma czerpnie / wyrzutnie i ogolnie ksztaltki wiekszych srednic. Wlasciwie tam kupicie wszystko co potrzebne do poskladania calej wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 20.02.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 he he jaki pamiętliwy chłopak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.02.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 he he jaki pamiętliwy chłopak Eno, ktos mnie o cos poprosil wiec poprostu podaje A pamietliwy nie jestem bo pamiec mam slaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 20.02.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Bdan -> mialem napisac gdzie kupowalem elementy wentylacji, wiec pokolei.. Rekuperator: http://www.klimatyzacja-rekuperatory-solary.pl/REKUPERATOR_BRINK_RENOVENT_HR_400_Large_Z_AUTOMATYCZNYM_BYPASSEM-230.html - 6699 pln Kanaly, anemostaty i wiekszosc trojnikow / lacznikow - allegro user wentylacje: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=14765690 Rury - isodec (sa o 2mm szersze od ksztaltek i latwo sie uklada) Czesc rzeczy jeszcze u usera "budmarkt": http://allegro.pl/listing.php/search?us_id=13478863&string=spiro&category=1520 U niego przede wszystkim 3mb rure SPIRO FLEX 180 (ciezko taki rozmiar dostac gdzie indziej) ktora pasuje na ksztaltki wylotowe z rekuperatora. Dalej jest trojnik Y 180 - 2 x 150 i to sa glowne nawiewy / wywiewy ktore potem sie dziela na mniejsze). On tez ma czerpnie / wyrzutnie i ogolnie ksztaltki wiekszych srednic. Wlasciwie tam kupicie wszystko co potrzebne do poskladania calej wentylacji Adam dzięki; dzisiaj moim młodym - tj. 23 letniej córce i przyszłemu zięciowi (już inżynierowi automatyki i robotyki) opowiadałam o Tobie. Naprawdę gratuluję wiedzy w tak młodym wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.02.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Adam dzięki; dzisiaj moim młodym - tj. 23 letniej córce i przyszłemu zięciowi (już inżynierowi automatyki i robotyki) opowiadałam o Tobie. Naprawdę gratuluję wiedzy w tak młodym wieku Elektronika hobbystycznie bawie sie od 20-tu lat. Mowia, ze kto poznal przynajmniej podstawy elektroniki ma latwiej w zyciu i to chyba prawda. Fizyke jaka siedzi w elektronice da sie latwo przelozyc na fizyke "budowlana" (i kazda inna). Tu rzadza te same prawa tylko w innej skali i czasem innej postaci Do tego troche logiki (a te poznaje jako programista od... 23 lat odkad opanowalem BASICa w swoim pierwszym C64 i da sie caly proces budowy domu (a w szczegolnosci wszystkich jego instalacji) poskladac latwo i z sensem do kupy! No, trzeba jeszcze miec dwie (odpowiednie!) rece na swoim miejscu ale to juz mam w genach po tacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.02.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 nie chwalcie już Adama, bo mu skrzydła urosną I Ty brutusie przeciwko mnie Tak mi sie przy okazji przypomnialo ze majac 14 lat zdobylem wyroznienie w EdW (elektronice dla wszystkich) za schemat urzadzenia do automatycznego nawadniania ogrodka - musze wygrzebac stare numery bo mi sie to teraz moze przydac :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.02.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 ja właśnie próbuję cię bronić, żeby cię nie zagłaskali na śmierc Spoko spoko, nie dam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 21.02.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 a imprezke zdecydowanie nalezy za jakis czas powtorzyc moze jakis grill u kogos kto ma juz trawnik ?? Cześć my mamy kawałek trawnika można by u nas zrobić jakiegoś grila jak się ociepli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 21.02.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Witam, we wcześniejszych postach było pisane o podkładkach pod zbrojenia, w sumie nad kamieniami nawet nie pomyślałem i kupiłem za poleceniem kolegi w sklepie cena za 1 tysiać 72zł. NIe wiem czy dużo czy mało, ale sam podkładałem i starałem się dość gęsto by żaden pręt na szalunku nie lezał.Ale myśle ze spokojnie zostanie jeszcze na drugi strop. W czwartek był u mnie gość z betoniarni obliczyć ilość potrzebnego betony na zalanie, wyszło ok 21 m3.Cena w stosunku do zeszłego roku prawie o 6% w górę, Beton z Wodzisławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 21.02.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Adam wysłaliśmy pw ku Tobie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.02.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Adam wysłaliśmy pw ku Tobie ? Tak tak - dzisiaj Wam odpowiem tylko musze sprawdzic w skrzynce jak ona jest mocowana bo nie pamietam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.02.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Poniedzialek zaczynamy z kopyta heh, nie zanosi sie na razie na ocieplenie ani mi nie mow ... dekarze chca pruc do przodu a muraze ani drgną w tej temperaturze!!! szynka mam prosbe - podslij mi link do twoich zdjec z budowy - potrzebuje zobaczyc jak wygladaja prowadnice pionowe do bramy garazowej musze cos sprawdzic a nie mam z czym porownac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.02.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 szynka mam prosbe - podslij mi link do twoich zdjec z budowy - potrzebuje zobaczyc jak wygladaja prowadnice pionowe do bramy garazowej musze cos sprawdzic a nie mam z czym porownac http://szyna.civ.pl/gallery2 i tam bramy garazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts