MaciekKamila 21.02.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 ma pytanie co do ocieplenia poddasza: czy bedzie duza wada jak bede dawal welne miedzy krokwie w kawalkach cietych po szerokosci niz po dlugosci? chodzi o to, ze mam krokwie miejscami co 60cm i 80cm. zeby bylo dobrze musialbbym wycinac welne po 62cm i 82cm, wiec zostawalyby nijakie apfale z rolki szerokiej na 120cm. mysle zrobic kawallki 62cmx120cm n-razy tylko w tedy miedzy krowkiami wyjdami np. 3 laczenia zamiast jedenego w calosci! mysle, ze zrozumiale napisalem ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 21.02.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 A nie chcesz go lepiej oblozyc struktonitem ? Fajnie wyglada, nie odpada, fugi nie zmieniaja koloru (bo ich nie ma) etc. I chyba taniej A wyglada np. tak: http://www.on-line.pl/dom/30_03_2007_2.jpg Sa tez wersje prostokatne. Nawet fajnie ten struktonit wygląda:) my właśnie mamy komin systemowy z Plewy i przykleiłem na niego kafelki (super klejem) ale jakoś nie do końca wieże w to że nie odpadną Miałem nawet pomysła aby obłożyć go fajnie blachą nierdzewną... to by było:) Może jednak skuje te płytki i dam ten struktonit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.02.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 ma pytanie co do ocieplenia poddasza: czy bedzie duza wada jak bede dawal welne miedzy krokwie w kawalkach cietych po szerokosci niz po dlugosci? chodzi o to, ze mam krokwie miejscami co 60cm i 80cm. zeby bylo dobrze musialbbym wycinac welne po 62cm i 82cm, wiec zostawalyby nijakie apfale z rolki szerokiej na 120cm. mysle zrobic kawallki 62cmx120cm n-razy tylko w tedy miedzy krowkiami wyjdami np. 3 laczenia zamiast jedenego w calosci! mysle, ze zrozumiale napisalem ;P gdybyś budował dom pasywny to pewnie byłaby katastrofa przyprawiająca o palpitacje serca niektóych jak drugą warstwe przypilnujesz zeby łaczenia nie wyszly w tych samych miejscach to tragedia sie nie stanie...ja bym tak zrobiła a wlasnie jak mam krokwie co 60 to dajesz 62 wełny ? dobrze wiedziec choc myslałam ze bardziej da sie ja scisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 21.02.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Co do elewacji: ja widziałam na Świerklańskiej taki szary z elementami czerwonymi - brama i rolety. Dla mnie rewelacja. Chcieliśmy początkowo szary, ale mamy dom dość wysoki (musieliśmy go wynieść wysoko ze względu na teren) i stwierdziłam, że raczej taki kolor nie będzie mu służył. Zatem kolor elewacji nadal do końca nie ustalony :/. Skłaniamy się ku żółtemu, ale bardzo jasnemu, choć wiem, że to popularne (i wstawki szare). Zobaczy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.02.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 ja chce w sumie taki budyniowo śmietankowy kolorek...taki ciepły biały i ten żółty klinkier...i szary...żebym nie przedobrzyła... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 21.02.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Jasne , że tak , odwiedziny forumowe bardzo fajne są )) Może tak za 2 - 3 tygodnie bo teraz centrum bałaganu się będzie z gipsów szlifować więc syf nieziemski Ale potem to już ku światłości myśle )) No to dzięki, w odpowiednim czasie odezwiemy sie na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 21.02.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Jak się jedzie z Orzepowic do Zebrzydowic (ul. Łączna bodajże) lasem to są tam takie domki - całe osiedle. One mają właśnie elewację bardzo jasną żółtą z szarymi wstawkami. Mi się podobają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 21.02.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 a wlasnie jak mam krokwie co 60 to dajesz 62 wełny ? dobrze wiedziec choc myslałam ze bardziej da sie ja scisnąć welna nie powinna byc scisnieta tylko szczelnie wypelniac przestrzen, dzisiaj przyjechala do mnie welna z profilami, kupilem tez zolta folie paroszczelna, choc teraz mysle czy nie lepiej i taniej byloby dac zwykla czarna folie budowlana, tez jest szczelna i mocna. prawie zdecydowalem ze naszym kotlem bedzie zywiec carbon plus 28kw i chyba go wyzaliczkujemy bo od marca podono maja isc ceny do gory. procz tego jutro podpisujemy umowe na instalacje alarmowa z firma solid, 6 czujek, 2 klawiatury i reszta z montazem 1450zl+ 40zl netto miesiecznej oplaty interwencyjnej coraz wiecej sprzetu na budowie wiec chcemy sie zabezpieczyc. iw sobote dostalismy fakture za tynki ;d odliczajac koszty materialu od calosci wyszlo okolo 14,50 zl za metr samej robocizny, w tedy szlo znalezc oferty 11zl/m2 tynkowania bez materialu, wiadomo, ze tynkarze maja troche lepsze ceny w hurtowniach ale tak czy siak szlo zaoszczedzic grubo ponad 2000zl na calosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.02.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 ma pytanie co do ocieplenia poddasza: czy bedzie duza wada jak bede dawal welne miedzy krokwie w kawalkach cietych po szerokosci niz po dlugosci? chodzi o to, ze mam krokwie miejscami co 60cm i 80cm. zeby bylo dobrze musialbbym wycinac welne po 62cm i 82cm, wiec zostawalyby nijakie apfale z rolki szerokiej na 120cm. mysle zrobic kawallki 62cmx120cm n-razy tylko w tedy miedzy krowkiami wyjdami np. 3 laczenia zamiast jedenego w calosci! mysle, ze zrozumiale napisalem ;P Na to i tak przyjdzie druga warstwa - i te powinienes juz ukladac w poprzek. Ja sobie przygotowalem caly stelaz KG w rozstawie co ok 40cm (patrzac na osie profili). Czyli miedzy profilami mialem ok. 37cm. Na druga warstwe kupilem isovera w rolce, szerokosci 120cm. Pocialem go (jeszcze przed odpakowaniem) na trzy kawalki 40cm i te pakowalem idealnie miedzy profile wzdluz. Moim zdaniem to najlepsze wyjscie, inaczej zostanie Ci pelno odpadow! Yyy apfali hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.02.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Nawet fajnie ten struktonit wygląda:) my właśnie mamy komin systemowy z Plewy i przykleiłem na niego kafelki (super klejem) ale jakoś nie do końca wieże w to że nie odpadną Miałem nawet pomysła aby obłożyć go fajnie blachą nierdzewną... to by było:) Może jednak skuje te płytki i dam ten struktonit. Teraz to juz po ptokach - jak odpadnie to se poprawisz ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.02.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 jutro podpisujemy umowe na instalacje alarmowa z firma solid, Co do security to polecam ten blog: http://gunpack.blog.onet.pl/1,AR1_2010-03-24,index.html Sporo czytania ale polecam wszystko - gosc ciekawie pisze :) Ja sobie po tym blogu odpuscilem jakiekolwiek oplacane security Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.02.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 mnie sie ten domek spodobal http://foto3.m.onet.pl/_m/c9226d42e13131e418402e1c23d6b6bb,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.02.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 mnie sie ten domek spodobal http://foto3.m.onet.pl/_m/c9226d42e13131e418402e1c23d6b6bb,10,19,0.jpg O nieeeeeee. A teraz sobie wyobraz co Ci maz zrobi jak kolor nie wyjdzie taki jak we wzorniku i wyjdzie Ci np. takie cos: http://i2.pinger.pl/pgr214/ecfd5d3b0010f3504a27c1b1/z5080170X.jpg :D Dla mnie za duze ryzyko ;D ...choc ja chcialem np. dachowke zielona tyle ze zielony roben kosztowal dokladnie 2 x wiecej niz grafitowy.. Troche szkoda - chatka z dokladnie ta dachowka jest w Radlinie jak sie jedzie na Rydultowy ta malo uczeszczana droga. Wybudowal to basista z Łez i juz tam chyba mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.02.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 MEA - a Ty piszac o "cos plytkowatego" mialas pewnie na mysli struktonit, a nie kostke z bruku co nie ? Struktonit produkowany jest przez EURONIT - http://www.euronit.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.02.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 MEA - a Ty piszac o "cos plytkowatego" mialas pewnie na mysli struktonit, a nie kostke z bruku co nie ? Struktonit produkowany jest przez EURONIT - http://www.euronit.pl no juz znalazlam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 21.02.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 potrzebny mi namiar na kogos kto mi oblozy komin plytka klinkierowa /zamiast cegly/ ale na "prawie zrobionym dachu" myslicie ze znajde takiego magika ?? Bedziesz plakac kazdy porzadny murarz ci to powie hmm na prawie zrobionym dachu oj ciezko bedzie rusztowanie postawic chyba ze masz krotkie kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.02.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Bedziesz plakac kazdy porzadny murarz ci to powie hmm na prawie zrobionym dachu oj ciezko bedzie rusztowanie postawic chyba ze masz krotkie kominy Byle nie takie rusztowanie jak moje: http://szyna.civ.pl/kumin.jpg Pelna profeska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 21.02.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Byle nie takie rusztowanie jak moje: Pelna profeska Oj a to ja myslalem ze robilem super "bezpieczne" rusztowania BTW masz krotki komin ja mam kolosy (ponad 7m ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.02.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Oj a to ja myslalem ze robilem super "bezpieczne" rusztowania BTW masz krotki komin ja mam kolosy (ponad 7m ) u mnie bedzie troche ponad poltora metra z najbardziej wystajacej strony do oblozenia ... system chlopaki postawia w ramach "umowy na murowanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.02.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Byle nie takie rusztowanie jak moje: http://szyna.civ.pl/kumin.jpg Pelna profeska god demn it ... i mean Allach demn it Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts