preem82 25.02.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 mysle nad tym jak najlepiej w przyszlosci suszyc opal w kotlowni? czy zatkanie czerpni powietrza do kotlowni i zastapienie jej wieloma malymi otworami wzdloz podlogi gdzie bedzie lezal wegiel moze mi pomoc? piec zaciagajac powietrze powinien wywolywac jego ruch przez "kupke" wegla. juz dzisiaj zaluje ze nie zrobilem jednej petli podlogowki w kotlowni pod skladem opalu, a im bardziej suchy opal tym lepszy i np. taki mial spalany w tlokowcu najlepszy jest po 2 latach lezakowania. myslal juz kto nad tym z tych co maja badz beda mieli podajniki tlokowe czy slimakowe? hej my ogolnie w piwnicy w czesci "nie kotłowej" mamy podłogówke i żeby w razie "w" mozna sie pozbyc wilgoci. A także jeżeli zrobimy sobie tam np. sale fitnes to wiadomo musi byc ciepło. Co do suszenia opału, to mysmy kupili z kopalni z sosnowca gdziewęgiel sypią z bunkra i jest calkowicie suchy a np. z innej kopalni z katowic nabieraja go ładowarą z hałdy z placu na dworze i jest jak to na dworze raz mokry a raz suchy. Teraz jedziemy juz 3 m-c i bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 25.02.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Wpadłam tylko powiedzieć,że śpię dzisiaj pierwszą nockę na budowie.Hmm ciekawe co mi się będzie śniło? Pozdrawiam. nooo....to chyba już dom...nie budowa to dobrej nocki i miłych snów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 25.02.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 pierwsza noc w domu jest zdecydowanie przerekalmowana mi tam się nic nie sniło...tzn nic nie pamietam Hehhee szczegolnie w nowym domu gdzie wiezba schnac caly czas trzeszczy i wydaje sie, ze ktos sie wlasnie wlamuje do domu A jak ktos nie mieszkal wczesniej w domu to w zime zsuwajacy sie snieg = zawal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.02.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Wpadłam tylko powiedzieć,że śpię dzisiaj pierwszą nockę na budowie.Hmm ciekawe co mi się będzie śniło? Pozdrawiam. no i jakie wrazenia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.02.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 kurde jade zaraz na budowe policzycile jakich kabli bedzie trzeba ... popoludniu przyjada wentylatory z kedzierzyna ... dzien bedzie napiety !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 26.02.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Osprzet do rozdzialu TV to przede wszystkim multiswitch za 400-600 pln + np. modulatory czy sumatory za pare dyszek ktorymi wepniesz kamery do instalacji TV. Adam, możesz polecić w miarę tani multiswitch? Taki żeby rozdzielić sygnał z satelity, TV naziemnej, radia na np. 3 telewizory? Na allegro sprzedają coś takiego, co o tym sądzisz ? http://allegro.pl/wzmacniacz-hdtv-center-hit-i1468678746.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.02.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Adam, możesz polecić w miarę tani multiswitch? Taki żeby rozdzielić sygnał z satelity, TV naziemnej, radia na np. 3 telewizory? Na allegro sprzedają coś takiego, co o tym sądzisz ? http://allegro.pl/wzmacniacz-hdtv-center-hit-i1468678746.html To IMHO jakis chinski noname Polecam np. terre - ja mam dokladnie taki: http://www.dipol.com.pl/multiswitch_msr-508_terra_5-wejsciowy_8-wyjsciowy_z_aktywna_naziemna_R70608.htm Ale najwazniejsze to nie zapomnij puscic skretek miedzy wszystkimi telewizorami. Nka multiroom dziala wlasnie po UTP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 26.02.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Adam, możesz polecić w miarę tani multiswitch? Taki żeby rozdzielić sygnał z satelity, TV naziemnej, radia na np. 3 telewizory? Na allegro sprzedają coś takiego, co o tym sądzisz ? http://allegro.pl/wzmacniacz-hdtv-center-hit-i1468678746.html Lisek dipol.com.pl tam sobie wybierze bo mają dobry sprzęt a potem poszukaj na allegro - cwaniaki sprzedają w swoim sklepie drogo a na allegro jakieś 20-30% taniej oczywiście udają, że inna niby firma ale są na tyle głupi żeby wysyłać paragony dipola w pudełku oklejonym taśmami dipola . Obsługa z Allegro gorsza ale przecież nieważne czy ci to przyjdzie za 3 dni czy za 2 tygodnie. Signal i Wisi to generalnie dobre firmy. Jak nie wiesz o tym za wiele polecam książeczkę Profesjonalne Instalacje Multimedialne Marian Pokorski - proste i jasne choć skierowane na produkty jakie ma Dipol. Książka tania i do przejrzenia w 1h max 2 jeśli nic z tego nie rozumiesz Ale wyjaśnia jasno wszystko co warto dać. To samo niby przeczytasz na samej stronie dipola ale trzeba się naszukać i nie jest to tak poukładane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.02.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Lisek dipol.com.pl tam sobie wybierze bo mają dobry sprzęt a potem poszukaj na allegro - cwaniaki sprzedają w swoim sklepie drogo a na allegro jakieś 20-30% taniej oczywiście udają, że inna niby firma ale są na tyle głupi żeby wysyłać paragony dipola w pudełku oklejonym taśmami dipola . Hm: http://allegro.pl/multiswitch-5-8-terra-aktywna-naziemna-profesional-i1466011035.html http://www.dipol.com.pl/multiswitch_msr-508_terra_5-wejsciowy_8-wyjsciowy_z_aktywna_naziemna_R70608.htm Nie ma az takich roznic. Za to jak bralem w dipolu to rozwalil mnie koszt przesylki - byl b. wysoki (w granicy chyba nawet 80 pln). Na allegro bedzie na pewno taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 26.02.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Hm: http://allegro.pl/multiswitch-5-8-terra-aktywna-naziemna-profesional-i1466011035.html http://www.dipol.com.pl/multiswitch_msr-508_terra_5-wejsciowy_8-wyjsciowy_z_aktywna_naziemna_R70608.htm Nie ma az takich roznic. Za to jak bralem w dipolu to rozwalil mnie koszt przesylki - byl b. wysoki (w granicy chyba nawet 80 pln). Na allegro bedzie na pewno taniej Wiesz co domawiaęłm kable bo napierw kupiłem na stronie a potem na allegro i róznica w cenie była 20-30% zaleznie od kabla. Ale to było jakiś czas temu i glośno wyraźiłem swoje oburzenie pisząc do nich i w komentarzu. Może się zreflektowali że tak się po prostu nie robi. Choć powszechnie robią ludzi w konia tak sklepy AGD - w sklepie nawigacja 700zł w sieci 600. Idziesz do nich i nie kupisz za 600 no to telefon, 3 minuty i zamówienie zlożone online z odbiorem u nich i Pan ci 10 minut później wydaje sprzęt... Bez sensu ale jak widać działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 26.02.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Hm: http://allegro.pl/multiswitch-5-8-terra-aktywna-naziemna-profesional-i1466011035.html http://www.dipol.com.pl/multiswitch_msr-508_terra_5-wejsciowy_8-wyjsciowy_z_aktywna_naziemna_R70608.htm Nie ma az takich roznic. Za to jak bralem w dipolu to rozwalil mnie koszt przesylki - byl b. wysoki (w granicy chyba nawet 80 pln). Na allegro bedzie na pewno taniej Ha a nie to nie ten user... chodzi o tego: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7068917 I zobacz przykłąd na kabelku triset 113 75ohm http://allegro.pl/triset-przewod-koncentryczny-75-om-triset-113-i1446669999.html kontra http://www.dipol.com.pl/przewod_koncentryczny_75_om_triset-113_1_13-4_8-6_8_1m__E1015_1.htm Jakieś 18% różnicy. Było więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.02.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Wiesz co domawiaęłm kable bo napierw kupiłem na stronie a potem na allegro i róznica w cenie była 20-30% zaleznie od kabla. Ale to było jakiś czas temu i glośno wyraźiłem swoje oburzenie pisząc do nich i w komentarzu. Może się zreflektowali że tak się po prostu nie robi. Choć powszechnie robią ludzi w konia tak sklepy AGD - w sklepie nawigacja 700zł w sieci 600. Idziesz do nich i nie kupisz za 600 no to telefon, 3 minuty i zamówienie zlożone online z odbiorem u nich i Pan ci 10 minut później wydaje sprzęt... Bez sensu ale jak widać działa. Hehehe dokladnie - tak jest w wielu miejscach (typu zadowolenie.pl i odbior w mixelectronics) - i dokladnie na tej samej zasadzie kable o ktorych wczesniej pisalismy kupujesz w necie o 30-40% taniej i odbierasz w normalnej hurtowni. W sieci jest poprostu zbyt duza konkurencja. Ceneo, skapce, allegro i tym podobne wymuszaja nizsze ceny na wszystko, od drobnego RTV po materialy budowlane. Jak ktos jest noga w buszowaniu po sieci to kupuje drozej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 26.02.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Hehehe dokladnie - tak jest w wielu miejscach (typu zadowolenie.pl i odbior w mixelectronics) - i dokladnie na tej samej zasadzie kable o ktorych wczesniej pisalismy kupujesz w necie o 30-40% taniej i odbierasz w normalnej hurtowni. W sieci jest poprostu zbyt duza konkurencja. Ceneo, skapce, allegro i tym podobne wymuszaja nizsze ceny na wszystko, od drobnego RTV po materialy budowlane. Jak ktos jest noga w buszowaniu po sieci to kupuje drozej To to ja wiem Akurat jestem mamutem internetowym bo używam go aktywnie od 1995 roku w czasach kiedy z Gliwic do Katowic było łącze (podaje w Mbita bo tak teraz wszyscy rozumują) 0,014Mbita Ale ja tu pije do strategii, uważam, że tak się robić nie powinno w wypadku ogólnych marek, ok można mieć dwa brandy jeden do online i jeden do offline. Oni sobie to tłumaczą tym, że tu jest z pomocą obsługi a tu bez ale to fikcja, mało który sprzedawca potrafi ci cokolwiek pomóc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.02.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 To to ja wiem Akurat jestem mamutem internetowym bo używam go aktywnie od 1995 roku w czasach kiedy z Gliwic do Katowic było łącze (podaje w Mbita bo tak teraz wszyscy rozumują) 0,014Mbita Ale ja tu pije do strategii, uważam, że tak się robić nie powinno w wypadku ogólnych marek, ok można mieć dwa brandy jeden do online i jeden do offline. Oni sobie to tłumaczą tym, że tu jest z pomocą obsługi a tu bez ale to fikcja, mało który sprzedawca potrafi ci cokolwiek pomóc... Oooo niezle - szacun Ja zaczalem w '97 na modemie 14400bps, potem upgrade do 33600, 57600, SDI, a potem w '99 zaczalem interes i sobie strzelilem do domu polpak-t 2Mbit i na IRCu bylem mastahem bo nawet niektore serwery moglem zfloodowac pingiem ;) Ah te czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 26.02.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Lisek dipol.com.pl tam sobie wybierze bo mają dobry sprzęt a potem poszukaj na allegro - cwaniaki sprzedają w swoim sklepie drogo a na allegro jakieś 20-30% taniej oczywiście udają, że inna niby firma ale są na tyle głupi żeby wysyłać paragony dipola w pudełku oklejonym taśmami dipola . Obsługa z Allegro gorsza ale przecież nieważne czy ci to przyjdzie za 3 dni czy za 2 tygodnie. Signal i Wisi to generalnie dobre firmy. Jak nie wiesz o tym za wiele polecam książeczkę Profesjonalne Instalacje Multimedialne Marian Pokorski - proste i jasne choć skierowane na produkty jakie ma Dipol. Książka tania i do przejrzenia w 1h max 2 jeśli nic z tego nie rozumiesz Ale wyjaśnia jasno wszystko co warto dać. To samo niby przeczytasz na samej stronie dipola ale trzeba się naszukać i nie jest to tak poukładane. Książkę sobie nabędę, bo w necie informacji jest dużo, czasami ZA DUŻO ). Ja lubię mieć wyjaśnione tak i tak, a w necie czasami całe elaboraty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 26.02.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 ja zaczynałem jeszcze wcześniej w '96 to miałem w akademiku stałe łącze już heh, łezka się w oku kręci A gdzie studiowałeś? Ja Polibuda Śląska Gliwice Elektronika. Oczywiście z netem miałem styk na uczelni a sieć budowałem tam w akademiku od zera (DS Solaris), czasy BNC i Novela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 26.02.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Też twierdzę,że pierwsza noc jest przereklamowana.Nic mi się nie śniło.I nie straszcie tym spadającym śniegiem,bo ja całe życie blokers jestem,więc zawału moge dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 26.02.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Pati to jeszcze budowa niestety........no prawie dom,ale wiesz prawie robi różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 26.02.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 hehe, ja też studiowałem Elektronike też w gliwicach...świat jest mały tyle że ja obracałem się w innych akademikach..najbierw Barbara, potem epizod Karlik a potem Ondraszek No kurde tośmy słabo pogadali na spotkaniu.... To się musieliśmy mijać na wydziale... Studiowałem 92-97 jeśli dobrze licze AE bez powtórek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 26.02.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 No kurde tośmy słabo pogadali na spotkaniu.... To się musieliśmy mijać na wydziale... Studiowałem 92-97 jeśli dobrze licze AE bez powtórek. No ja też w tych samych latach 92-97 Też Polibuda w Gli ale Wydział Elektryczny. Przez moment mieszkałem w Karliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts