mea 28.02.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Nie obciążaj nogi zbytnio, wsadz w orteze jak masz jak nie to nie stawaj a niej bez podparcia na kuli, kijku cokolwiek. Tak dla pewności. Ale jest szansa że nic powaznego ci sie nie stało, ja mam znacznie gorzej choć wyglądam że sobie chodzę całkiem fajnie. O której masz wizyty jutro i Marka? Pytam bo muszę do niego podejść z wynikiem rezonansu więc może przyjdę z Tobą bo niby kazał dzwonić ale dzwonie i nie odbiera. Na pewno będę jutro do niego się wbijał żeby mu to dać. ide na 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.02.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 ja tam nie narzekam ... 2 lata temu w jednej caly sezon narciarski objezdzilam pewnie mi przyjdzie ja odszukac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 01.03.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Witam serdecznie wszystkich rybnickich bobków budowniczych Jako początkujący FM od kilku tygodni intensywnie zarywam noce aby nadgonić zaległości w tym wątku a przyznam ze sporo się już napisaliście. Mam nadzieje ze ten wątek będzie nadal tak prężenie się rozwijał, gdyż mam zamiar zasiedlić się tu u Was Pozdrowienia serdecznie dla queene – wytrwałej i wszechobecnej foremki Witam Serdecznie :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.03.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 bdan narazie pojde i zobacze co mi powie ortpeda ... ja smiem twierdzic ze mam ponaciagane sciegna albo wiezadla ... rano pod kolanem spuchlo i boli ... ale chyba nastawiac nie ma czego !! netmar napisz co robisz, na jakim jestes etapie i jakie plany na przyszlosc !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 01.03.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Hej Możecie mi powiedzieć gdzie mogę wysłać zestawienie materiałów na dach do wyceny?? Szczerze oprócz tych wszytkich hurtowni ogólnobudowlanych nie bardzo wiem gdzie uderzyć. A Wy gdzie kupowaliście dachówki, rynny itp?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 01.03.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Wyślij do Hadlobudu na Adres [email protected] do Pana Adama Mach Mnie on policzył wszystko nawet ilość gwoździ a ich oferta była o 2 k tańsza niż z Lubaru czy Budo-zbytu :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 01.03.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Hej Możecie mi powiedzieć gdzie mogę wysłać zestawienie materiałów na dach do wyceny?? Szczerze oprócz tych wszytkich hurtowni ogólnobudowlanych nie bardzo wiem gdzie uderzyć. A Wy gdzie kupowaliście dachówki, rynny itp?? Wrzuciłam parę namiarów do naszego wątku o Wykonawcach http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2952&pp=20 Powysylać możesz wszędzie, ale od razu mówię że nie każdy odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.03.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 mi wycene najtansza dal Radoslaw wojciechowski i on mnie obsluguje /syn wlasciciela handlobudu/ [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.03.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 jak chcesz ceramike to polecam tez sobika w zorach !! maja naprawde dobreceny na okna fakro /najlepsze w okolicy/ i dachowki z robena!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 01.03.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Dzięki Zaraz zabieram się za rozsyłanie. Narazie mam jedną wycenę zrobioną przez gościa co będzie nam robił dach, w jednej hurtowni w Czyżowicach. Za komplet materiałów na dach czyli od dachówki przez membrany, taśmy, gwoździe, rynny, do okien dachowych wyszło im 20,5 tys. Dach ma 200m, dachówka ceramiczna, 4 okna dachowe. Dużo, mało, w sam raz?? W sumie cały dach na gotowo wyjdzie nas ok 43 tyś. Strasznie dużo. Myślałam, że będzie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 01.03.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Dach niby dwuspadowy z większą lukarną z przodu domu (widać w avatarze), powierzchnia dachu 200m2, 4 okna dachowe 78x140. Koszty: Więźba z podbitką wyszła ok 10 tyś, Pierwsza wycena materiałów na kompletny dach 20,5 tyśRobocizna za komplenty dach 65zł/m2 czyli 13 tyś W sumie daje te 43 tyś. Coś jeszcze napewno zbiję na materiale, ale to i tak wyjdzie ok 40tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.03.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 mi wycene najtansza dal Radoslaw wojciechowski i on mnie obsluguje /syn wlasciciela handlobudu/ [email protected] U mnie tak samo, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 01.03.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Dzięki Zaraz zabieram się za rozsyłanie. Narazie mam jedną wycenę zrobioną przez gościa co będzie nam robił dach, w jednej hurtowni w Czyżowicach. Za komplet materiałów na dach czyli od dachówki przez membrany, taśmy, gwoździe, rynny, do okien dachowych wyszło im 20,5 tys. Dach ma 200m, dachówka ceramiczna, 4 okna dachowe. Dużo, mało, w sam raz?? W sumie cały dach na gotowo wyjdzie nas ok 43 tyś. Strasznie dużo. Myślałam, że będzie mniej. A mnie się wydaje, że cena jest "w normie". U nas dach 202 m2 (prosty dwuspadowy), osiem okien dachowych, dachówka ceramiczna Roben, materiał + robocizna to ok. 46 tys. (liczę już razem z drewnem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 01.03.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Dach niby dwuspadowy z większą lukarną z przodu domu (widać w avatarze), powierzchnia dachu 200m2, 4 okna dachowe 78x140. W sumie daje te 43 tyś. Coś jeszcze napewno zbiję na materiale, ale to i tak wyjdzie ok 40tyś. To i tak cie to mało wyjdzie... My będziemy mieli 230 m2 dachu ... 2 okna dachowe i właz ... w tym 2 lukarny za materiał na dach zapłaciliśmy coś ponad 20 k do tego dojdzie robocizna 17 k i więźba a dużo jej mamy, bo prawie 19 m3 to około 16,5 k. W sumie za dach damy w całości 53,5 k, a po szczegółowych kalkulacjach wychodzi nam koszt jednostkowy 1 m2 dachu 231 zł brutto :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 01.03.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 bdan narazie pojde i zobacze co mi powie ortpeda ... ja smiem twierdzic ze mam ponaciagane sciegna albo wiezadla ... rano pod kolanem spuchlo i boli ... ale chyba nastawiac nie ma czego !! netmar napisz co robisz, na jakim jestes etapie i jakie plany na przyszlosc !! Hejka, Jesteśmy na etapie ....kosztorysu:sick dostaliśmy juz wycenę nasze przyszłej "hacjendy" wiec możemy zacząć działać w sferze finansowej. Przed chwileczką wróciliśmy z wycieczki po bankach. Trzeba było zrobić wstępne rozpoznanie w ofertach banku bo jak wiadomo rożnice są ogromne!! Chcemy skorzystać z dopłat rządowych uwzględniając tez dopłaty do solarów. Jeżeli można zapytać.... z własnych doświadczeń jaki bank omijać dużym łukiem a ku jakiemu się kierować ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.03.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 U mnie tak samo, polecam Tez polecam. Kolega z liceum Mozna jeszcze sprobowac u Lukasza Wawoka - 663828858 - to przedstawiciel handlobudu (tez kumpel ze szkoly;) - potrafi zalatwic b. dobre ceny na wszystko - szczegolnie jak sie z nim zacznie wspolpracowac od poczatku budowy pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.03.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Dzięki Zaraz zabieram się za rozsyłanie. Narazie mam jedną wycenę zrobioną przez gościa co będzie nam robił dach, w jednej hurtowni w Czyżowicach. Za komplet materiałów na dach czyli od dachówki przez membrany, taśmy, gwoździe, rynny, do okien dachowych wyszło im 20,5 tys. Dach ma 200m, dachówka ceramiczna, 4 okna dachowe. Dużo, mało, w sam raz?? W sumie cały dach na gotowo wyjdzie nas ok 43 tyś. Strasznie dużo. Myślałam, że będzie mniej. wydaje mi sie ze to duzo ... ja tez mam 203m2 dachu i sam material na dach bez drewna mnie kosztowqal 15k !! Dach niby dwuspadowy z większą lukarną z przodu domu (widać w avatarze), powierzchnia dachu 200m2, 4 okna dachowe 78x140. Koszty: Więźba z podbitką wyszła ok 10 tyś, Pierwsza wycena materiałów na kompletny dach 20,5 tyś Robocizna za komplenty dach 65zł/m2 czyli 13 tyś W sumie daje te 43 tyś. Coś jeszcze napewno zbiję na materiale, ale to i tak wyjdzie ok 40tyś. w sumie ja tez juz moge dach podsumowac !!!!! wiezba 7600 - z wszystkimi gwozdziami itp co wyszlo za praktycznie 1000 !!! nadbitka 2700 /w tym malowanie i pasy doczolowe material na dach /dachowki, rynny, membrana okna wylaz itd /to co bralam z handlobudu/ - 16300 robocizna 13 000 to daje za calosc - niecale 40 tysiecy !! Hejka, Jesteśmy na etapie ....kosztorysu:sick dostaliśmy juz wycenę nasze przyszłej "hacjendy" wiec możemy zacząć działać w sferze finansowej. Przed chwileczką wróciliśmy z wycieczki po bankach. Trzeba było zrobić wstępne rozpoznanie w ofertach banku bo jak wiadomo rożnice są ogromne!! Chcemy skorzystać z dopłat rządowych uwzględniając tez dopłaty do solarów. Jeżeli można zapytać.... z własnych doświadczeń jaki bank omijać dużym łukiem a ku jakiemu się kierować ??? moge ci polecic goscia w expanderze ... nam sporo pomogl ... ostatecznie wzielismy kredyt we frankach w nordei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.03.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Jeżeli można zapytać.... z własnych doświadczeń jaki bank omijać dużym łukiem a ku jakiemu się kierować ??? Pozbierac oferty + tabele prowizji i oplat z wszystkich i porownac Wzglednie odrazu udac sie do jakiegos open finance czy innego posrednika kilku/nastu/dziesieciu bankow niech sie stara o najlepsza oferte! A ze swojego doswiadczenia - warto isc do "swojego" banku, jezeli jestes z nim dlugo zwiazany(a?) to mozna wydebic nizsza marze / prowizje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.03.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 powiedzcie mi kiedy sie montuje rekuperator ?? w ktorym etapie prac ?? bo musze napisac kiedy przewiduje montaz reku a nie mam pojecia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 01.03.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Tez polecam. Kolega z liceum Mozna jeszcze sprobowac u Lukasza Wawoka - 663828858 - to przedstawiciel handlobudu (tez kumpel ze szkoly;) - potrafi zalatwic b. dobre ceny na wszystko - szczegolnie jak sie z nim zacznie wspolpracowac od poczatku budowy pozdr. Potwierdzam! Lukasz Wawok to jededen z nielicznych "przedstawicieli" hurtowni budowlanych, który zna się na rzeczy, umie doradzić i co ważne traktuje każdego klienta powaznie – nie to co Hadex – ich pracownik to jakaś wielkaaaa pomyłka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts