Ewus1719503518 02.03.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 chyba powinienes gadac w starostwie powiatowym niestety brak dobrych wiesci ... narazie skierowanie na rezonans /480zl za jedno kolano/ a potem temat rekonstrukcji wiazadel ... Przytulam mocno, mam nadzieję, że będzie lepiej niż prognoza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.03.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 ale kicha z tym planem !! no a w moim dzienniku widac po malu dach !! nareszcie zaczyna to wygladac jakos ludzko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 02.03.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 elo mam sprawę a mianowicie tak jak już wspominałem zakupiłem dach w Hadlobudzie po atrakcyjnej cenie .... a teraz przyszła mi faktura Vat-owska że mam zapłacić im 500 zł za palety a potem mi to oddają ale jakoś mi sie to nie widzi bo:-fakturę która otrzymałem nie jest proforma i jest na niej Vat 23 % wiec podejrzanym że tego wtu nie odzyskam... a nie taka była z nimi umowa....- próbują mi wmówić że to opakowanie doradźcie co mam robić bo termin płatności tusz tusz...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.03.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 elo mam sprawę a mianowicie tak jak już wspominałem zakupiłem dach w Hadlobudzie po atrakcyjnej cenie .... a teraz przyszła mi faktura Vat-owska że mam zapłacić im 500 zł za palety a potem mi to oddają ale jakoś mi sie to nie widzi bo: -fakturę która otrzymałem nie jest proforma i jest na niej Vat 23 % wiec podejrzanym że tego wtu nie odzyskam... a nie taka była z nimi umowa.... - próbują mi wmówić że to opakowanie doradźcie co mam robić bo termin płatności tusz tusz...... Niektore palety sa kaucjowane - w granicy 20-40 pln / sztuke. Jak im to oddasz to powinni Ci oddac cala kwote Dziwne, ze wystawili odrazu fakture vat - mi na palety ktorych jeszcze nie oddalem wystawiali co roku (przy remanencie) jakis dokument z magazynu, ze mam tyle i tyle palet u siebie. Najlepiej do nich poprostu zadzwon i wyjasnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 02.03.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 elo mam sprawę a mianowicie tak jak już wspominałem zakupiłem dach w Hadlobudzie po atrakcyjnej cenie .... a teraz przyszła mi faktura Vat-owska że mam zapłacić im 500 zł za palety a potem mi to oddają ale jakoś mi sie to nie widzi bo: -fakturę która otrzymałem nie jest proforma i jest na niej Vat 23 % wiec podejrzanym że tego wtu nie odzyskam... a nie taka była z nimi umowa.... - próbują mi wmówić że to opakowanie doradźcie co mam robić bo termin płatności tusz tusz...... Ja myślę, że jak oddasz palety to Ci korektę wystawią, i co za tym idzie oddadzą pieniądze. Dla mnie jasne, gdzie Ci nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 02.03.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 a chodzi mi o to iż obawiam się, że oddają kasę ale co z Vat-em???? skoro państwu trzeba płacić podatki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.03.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 elo mam sprawę a mianowicie tak jak już wspominałem zakupiłem dach w Hadlobudzie po atrakcyjnej cenie .... a teraz przyszła mi faktura Vat-owska że mam zapłacić im 500 zł za palety a potem mi to oddają ale jakoś mi sie to nie widzi bo: -fakturę która otrzymałem nie jest proforma i jest na niej Vat 23 % wiec podejrzanym że tego wtu nie odzyskam... a nie taka była z nimi umowa.... - próbują mi wmówić że to opakowanie doradźcie co mam robić bo termin płatności tusz tusz...... palety z brassa mi np policzyli za prawie 100 za sztuke!!! wiec jak masz 5 palet to wszystko sie zgadza!! oddaj i bedziesz mial kase spowrotem a chodzi mi o to iż obawiam się, że oddają kasę ale co z Vat-em???? skoro państwu trzeba płacić podatki.... oddadza ci wartosc calej faktury razem z vatem !!! spokojnie nie jedna fakture paletowa ostatnio rozliczalam!! a ze daja na oddzielnej fakturce to prosta sprawa - po prostu latwiej im cala fakture skorygowac na 0zl niz szukac po wszystkich twoich zakupach gdzie jeszcze wisza jakies palety !!! Niektore palety sa kaucjowane - w granicy 20-40 pln / sztuke. Jak im to oddasz to powinni Ci oddac cala kwote Dziwne, ze wystawili odrazu fakture vat - mi na palety ktorych jeszcze nie oddalem wystawiali co roku (przy remanencie) jakis dokument z magazynu, ze mam tyle i tyle palet u siebie. Najlepiej do nich poprostu zadzwon i wyjasnij od nowego roku sie troche sprawa zmienila bo ja wczesniej tez mialam tylko wzki ale teraz wystawiaja fakt bo im ludzie nie zwracali palet i byli stratni sporo ... w tej chwili jak odbieraja palety z budowy to wystawiaja PZke i potem korekte od pierwszej paletowej faktury sprawa jest o tyle wygodna ze jak przyjedzie handlobud to ja im wrzucam wszystkie palety pokolei a potem pani ela mi dzwoni ze jeszcze wisi mi na konie tyle a tyle takich palet jade na budowe i robie porzadki !! odkladam an bok palety do oddania a reszta idzie w ogien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.03.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 odkladam an bok palety do oddania a reszta idzie w ogien Nooo takie 2-3 letnie wysuszone paletki pieknie na rozpalke do kominka sie nadaja. Ale Ty nie masz kominka! To mozesz ognisko zrobic i kielbasy nad nimi upiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.03.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Nooo takie 2-3 letnie wysuszone paletki pieknie na rozpalke do kominka sie nadaja. Ale Ty nie masz kominka! To mozesz ognisko zrobic i kielbasy nad nimi upiec narazie z tego co widze chlopaki piekli kielbaski i chlebek opiekany raz nawet sie zalapalam ... co ciekawe to kielbaski piekli na "wypieczonych wczesniej" pretach fi 10 przyblokowali je na bloczkach betonowych i mieli mega wypasiony grill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.03.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 narazie z tego co widze chlopaki piekli kielbaski i chlebek opiekany raz nawet sie zalapalam ... co ciekawe to kielbaski piekli na "wypieczonych wczesniej" pretach fi 10 przyblokowali je na bloczkach betonowych i mieli mega wypasiony grill Moi nabijali sobie gwozdzie z wiezby do murlat i na nie nabijali kielbaski! A piec im zrobilem z duzej stalowej beczki - palili na biezaco wszystkie scinki i mozna sie bylo ogrzac Nie wiem tylko jaki wplyw na kielbaski mial parujacy impregnat z wiezby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.03.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Moi nabijali sobie gwozdzie z wiezby do murlat i na nie nabijali kielbaski! A piec im zrobilem z duzej stalowej beczki - palili na biezaco wszystkie scinki i mozna sie bylo ogrzac u nas tez glownie scinki z desek ida w ogien ... jakies klocuszki i inne takie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 02.03.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 a chodzi mi o to iż obawiam się, że oddają kasę ale co z Vat-em???? skoro państwu trzeba płacić podatki.... Ale dostaniesz całą kwotę z VAT-em - własnie po to jest faktura korygująca, żeby wycofać VAT . Będzie dobrze, nic się nie martw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 02.03.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 u nas tez glownie scinki z desek ida w ogien ... jakies klocuszki i inne takie ... U nas palety jednorazówki do kominka )) My te kiełbaski sobie już w kominku , ale z więźby absolutnie nie , nie chce osmalonej kiełbasy impregnatem - bleeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 02.03.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 W Budozbycie tez byly palety na fv, potem miałam korekte i z głowy wstawiłam w dzienniku fotki z parapetów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 02.03.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Oki wielkie dzięki uspokoiłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 02.03.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Mam pytanie w projekcie mieliśmy zadaszony taras ale z niego zrezygnowaliśmy przy adaptacji projektu, teraz po wybudowaniu domu chcemy taras zadaszyć czy musimy coś zmieniać czy tylko informacja do starostwa a może coś jeszcze musze zrobić. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.03.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Mam pytanie w projekcie mieliśmy zadaszony taras ale z niego zrezygnowaliśmy przy adaptacji projektu, teraz po wybudowaniu domu chcemy taras zadaszyć czy musimy coś zmieniać czy tylko informacja do starostwa a może coś jeszcze musze zrobić. Dzięki za odpowiedź. Najbezpieczniej to trzymac sie od urzedasow z daleka. Kto wie co im do glowy strzeli - jeszcze kaza od nowa zalatwiac mapki, projekt zastepczy, geodetow i inne cuda!! Zrobic i zapomniec - to w koncu nie zmienia kubatury ani powierzchni domu, a jezeli nie zmienia sie powierzchnia do placenia podatkow to urzedasow to malo interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 02.03.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 a moze tylko jak altanka czyli zgłoszenie ze sie buduje i juz zalezy jakich sie ma sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisat 02.03.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Witam, mam pytanie czy mozna samemu przesunac odleglosc od granicy dzialki dom ktory w projekcie mam w odleglosci 4 metrow na np 6 metrow bo z drugiej mam 7,5 metra gdyz chcialem tam zrobic przejazd na 2 działke ale zrezygnowalem z tego pomysłu.ps posidam juz zezwolenie na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.03.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Witam, mam pytanie czy mozna samemu przesunac odleglosc od granicy dzialki dom ktory w projekcie mam w odleglosci 4 metrow na np 6 metrow bo z drugiej mam 7,5 metra gdyz chcialem tam zrobic przejazd na 2 działke ale zrezygnowalem z tego pomysłu. ps posidam juz zezwolenie na budowe nie!! zmiana zagospodarowania dzialki wymaga nowego PnB !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts