selimm 02.06.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Sellim co to za sklad na górce? i gdzie kupiles takie tanie bloczki ja mam 2,34 za wieksze. a cena stali teraz za fi 12 okolo 2190 za tone z vatem. posłalem namiarki Selimm poślij proszę namiar na te tanie bloczki - ja najtaniej znalazłam za 2,2zl. Dzięki poszukam w domu - ta cena była bez daniny dla panstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.06.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 poszukam w domu - ta cena była bez daniny dla panstwa a potem na dochtorów i hajerów brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 02.06.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Drodzy Rybniczanie mam pytanie. Czy ktoś z szanownych budowniczych wie jak nasze władze miasta zapatrują się na budowanie przydomowych oczyszczalni ścieków? Czy ktoś z was dostał zgodę lub odmowę (jesli tak to czemu) budowy takiej oczyszczalni? Z racji tego że idą u nas grube mln na budowę kanalizacji to zapewne nie bardzo im to będzie pasowało że uciekają im potencjali klienci. Druga sprawa czy ktoś z was interesował się może dofinansowanie ze środków unijnych na oczyszczalnie? Ewelina - Wybrać z Wydziału Geodezji w Starostwie mapkę sytuacyjno-wysokościową (koszt 30zł) i własnoręcznie poprawnie technicznie nakreślić przyłączenie od domu do oczyszczalni rury ze ściekami Jeśli na mapce jest miejsce, należy zrobić w rogu legendę. Z Wydziału Architektury i Budownictwa Starostwa pobrać druk zgłoszenia na budowę i prawidłowo wypełnić. Z Wydziału Architektury i Budownictwa Starostwa pobrać druk oświadczenia o prawie własności do działki, na której ma być zbudowana oczyszczalnia i również poprawnie wypełnić (w tym celu potrzebne będą numery działek z ksiąg wieczystych). Zrobić kserokopię folderu i zaznaczyć przez siebie wybraną oczyszczalnię Jeśli przewidywany jest zrzut oczyszczonych ścieków poza granicę działki należy zgłosić się do Wydziału Ochrony Środowiska Starostwa i poprosić o wskazanie uprawnionej osoby do napisania aparatu- wodno- prawnego (koszt około 500 zł) i następnie złożyć wniosek do tego wydziału o wydanie pozwolenia wodno- prawnego (koszt 190 zł). Jeżeli ktoś decyduje się na studzienkę chłonną (może być istniejące rozszczelnione i oczyszczone szambo) musi pamiętać o zachowaniu odległości minimum 25m od granic działki lub 30m od istniejącego ujścia wody pitnej (w świetle istniejących przepisów rozporządzenia o warunkach zabudowy Dz. -Ust 75 poz. 609). Złożyć wszystkie te dokumenty w Wydziale Budownictwa Starostwa, które ma 30 dni na wyrażenia sprzeciwu, jeśli nie ma w tym terminie odpowiedzi, można oczyszczalnię budować i do 14 dni zawiadomić Starostwo o tym fakcie. W sprawach związanych z dofinansowaniem inwestycji ze środków pomocowych, należy zgłosić się do gminnych lub powiatowych Ośrodków Doradztwa Rolniczego lub powiatowych oddziałów Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Załącznikiem „Kosztorys inwestycji” do wniosku o dopłatę z AR i MR jest umowa wstępna zawarta z firmą sprzedającą POŚ. Jeżeli te środki są i mozna je uzyskac - wiadomym jest że pieniądze na iwestycje trzeba wyłozyć samemu. Dofinansowanie jest wpałcane nawet po 6 miesiacach od daty złożenia wniosku i uruchomienia POŚ. Nie kazdy POś Gmny i miasta chcą dofinansowywac. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 02.06.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 O F E R U J Ę Technika grzewcza kotły - grzejniki - armatura POS bezdrenażowe i drenażowe No no Sebo... idziesz do przodu Trza coś robić - życie to nie je bajka sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 02.06.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 poszukam w domu - ta cena była bez daniny dla panstwa a potem na dochtorów i hajerów brakuje a widziołes kiedys biednego doktora ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 02.06.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 poszukam w domu - ta cena była bez daniny dla panstwa a potem na dochtorów i hajerów brakuje a widziołes kiedys biednego doktora ??? ni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 02.06.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 a widziołes kiedys biednego doktora ??? Jo widzioł dochtorka Niekierzy som mało kumaci, bez inicjatywy, przesadnie ( ) uczciwi itp. Taki to mo ciynżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.06.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 poszukam w domu - ta cena była bez daniny dla panstwa a potem na dochtorów i hajerów brakuje a widziołes kiedys biednego doktora ??? nie, ale oni som wszyscy mało zarabiający wiela to jest "mało zarobiać"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 02.06.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 a widziołes kiedys biednego doktora ??? Jo widzioł dochtorka Niekierzy som mało kumaci, bez inicjatywy, przesadnie ( ) uczciwi itp. Taki to mo ciynżej ciapcioki w kazdej branzy sie znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 02.06.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 No oni godajom że 2500 - 5000 to mało. To jo im dom moja wypłata 1465 i niech dychajom Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 02.06.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 kurde jakbym dostoł 5.000 to tysz bym mioł mało jednak agent 007 rozkrecił ten topik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 02.06.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 No no a Niby taki mały Rybnik a zasiyng mo aż na podkarpaci Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 02.06.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Hej, Widzę ,że Wam ładnie rozkręcił się wątek.Pochodzę z Rybnika(mieszkałem tu do 20 roku zycia) i wlasnie szukam działki pod W-wą.Z ciekawosci jak kształtują się ceny działek w Rybniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 02.06.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Hej, Widzę ,że Wam ładnie rozkręcił się wątek.Pochodzę z Rybnika(mieszkałem tu do 20 roku zycia) i wlasnie szukam działki pod W-wą.Z ciekawosci jak kształtują się ceny działek w Rybniku? zasięg nom sie zwiększo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 02.06.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Jo by sie nie przyznowoł żech z Warszawy Zaruja. W Radlinie uzbrojone chodziły we październiku 2005 1600 zł za ar (Uwaga SZKODY) Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 02.06.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Sebo mosz recht ...jo tez by sie boł ze mi ryja skują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 02.06.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Selimm jak tak dalij pudzie to za niedłogo Rybnik bydzie wontkiym o pełnym zasiyngu Światowym sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 02.06.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Sebo8877 jesteś wielki - dzięki za baaardzo szczegółowe i wyczerpujące info.Pytałam dziś w UM o dofinansowanie - niestety w miejscu gdzie jest planowana kanalizacja - a u mnie jest - nie ma szans na żadne pieniądze z miasta. Ale i tak myślę poważnie o oczyszczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 02.06.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 http://www.ibon.pl - skoroś ciekawy to mosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 02.06.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Sebo8877 jesteś wielki - dzięki za baaardzo szczegółowe i wyczerpujące info. Pytałam dziś w UM o dofinansowanie - niestety w miejscu gdzie jest planowana kanalizacja - a u mnie jest - nie ma szans na żadne pieniądze z miasta. Ale i tak myślę poważnie o oczyszczalni A wiesz że mnie to cieszy Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts