DagaAdam 06.03.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Ło to to to .... Dlatego nie używam. Nieustanna cyrkulacja powoduje wychładzanie wody CWU :-/ Sprzedam pompkę do recyrkulacji. Raz załączana :-) E to sie juz dawno kamien odlozyl i nie ruszy - na zlom z nia! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkotula 06.03.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Srednica wewnetrzna pexa 16stki to 1,2cm. Wiec pole przekroju to 3,14 * 0,6^2 = 1,13cm2 czyli w metrze rurki mamy dokladnie 113cm3 czyli 0,113l. Wczesniej rzeczywiscie popelnilem blad - mialo byc 0,19l a nie 0,019l - liczylem dla przekroju 16mm, a przeciez pex ma zwykle scianke 2mm czyli przekroj w srodku zostaje 12mm Kolego matematyka Ci chyba w tej podstawowce cos nie szla Ach czyli jednak nie 0,019 a ja jestem słaby z matmy no cóż ja tylko popełniłem błąd w tym że liczyłem dla średnicy 2cm a nie dla1,2 no a wy tylko jedno miejsce po przecinku(szczegół) no cóż zdarza się i wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.03.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Ach czyli jednak nie 0,019 a ja jestem słaby z matmy no cóż ja tylko popełniłem błąd w tym że liczyłem dla średnicy 2cm a nie dla1,2 no a wy tylko jedno miejsce po przecinku(szczegół) no cóż zdarza się i wam No to wyjasnij skad w jakim pexie masz 0,314l w metrze. Moje 0,019 strzelilem z glowy bez podawania wzoru i obliczen. Ponizej sie poprawilem. Ty tez masz szanse - dawaj, jak doszedles do 0,314l w metrze - jakiego pexa ? Kazdy sie moze pomylic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.03.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 No dobra juz wiem - liczyles pewnie dla pexa 20'stki bez uwzgledniania grubosci scianek. Udzielam rozgrzeszenia ;D Choc zapis sposobu obliczenia tegoz chyba przekaze mojej drugiej polowce (mgr inz matematyk) do rozpracowania bo moj umysl jest widocznie za malo pojetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkotula 06.03.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 wogole to masz jakies dziwne rurki bo my uzywamy do podlogowki pex a nie rur plexowych, 0.314 to ani liczba pi ani nie ilosc wody w mb rury!!! juz nie pytam gdzie chodziles do podstawowki :/ jak średnica rurki to 2cm wtedy w metrze rurki mieści się wody 0,314 litra proszę pana radzę się zastanowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.03.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 jak średnica rurki to 2cm wtedy w metrze rurki mieści się wody 0,314 litra proszę pana radzę się zastanowic Tylko ze nie ma takich pexow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkotula 06.03.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Aha. No to dla tej srednicy miales racje. Tylko potegowanie opisujemy znakiem ^, a nie / (to jest iloraz) Choc nadal nie wiem skad tam sie *2 wzielo ;D *2 wzięło się stąd że liczyłem połowe średnicy(2cm) czyli promień (1cm) ta dwójka to te 2 centymetry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 06.03.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 jak średnica rurki to 2cm wtedy w metrze rurki mieści się wody 0,314 litra proszę pana radzę się zastanowic na Pana to trzeba miec wyglad i pieniadze, ale faktycznie napisales z malej literki :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 06.03.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Tylko ze nie ma takich pexow sa takie fi 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.03.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 *2 wzięło się stąd że liczyłem połowe średnicy(2cm) czyli promień (1cm) ta dwójka to te 2 centymetry Czekaj zaraz, nie jarze (ostrzegalem ze czasem ciezko pojmuje). 3,14*1/2*2*200 Rozbijmy ;D 3,14 - wiadomo - PI 200 - wiadomo - dlugosc rurki w cm 1/2*2 = nie wiem o co kaman, powinno byc poprostu: 1^2 (promien do kwadratu). dla zmylki przeciwnika moznaby tez uzyc (2/2)^2 czyli polowa srednicy do kwadratu (wow). ale ni jak nie wiem skad tu 1/2*2 i gdzie jest potegowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkotula 06.03.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 *2 wzięło się stąd że liczyłem połowe średnicy(2cm) czyli promień (1cm) ta dwójka to te 2 centymetry tu nie potrzebny mgr inż matematyki bo po co ??? z czego się tu naśmiewać chcesz ze mnie ?? no cóż ja jestem widocznie po zawodówie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.03.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 sa takie fi 20 Ale one maja srednice wew. ok 15mm, a nie 20 bo maja scianke 2,25mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.03.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 tu nie potrzebny mgr inż matematyki bo po co ??? z czego się tu naśmiewać chcesz ze mnie ?? no cóż ja jestem widocznie po zawodówie No masz racje, chcialem sie troche ponabijac ale nie z Ciebie tylko Twoich obliczen ktore uwazam za troche dziwne Taka fala dla nowych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkotula 06.03.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Czekaj zaraz, nie jarze (ostrzegalem ze czasem ciezko pojmuje). 3,14*1/2*2*200 Rozbijmy ;D 3,14 - wiadomo - PI 200 - wiadomo - dlugosc rurki w cm 1/2*2 = nie wiem o co kaman, powinno byc poprostu: 1^2 (promien do kwadratu). dla zmylki przeciwnika moznaby tez uzyc (2/2)^2 czyli polowa srednicy do kwadratu (wow). ale ni jak nie wiem skad tu 1/2*2 i gdzie jest potegowanie ? Przecież dobrze obliczyłem i co czepiacie się zapisu nieprzejrzystego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.03.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 matematyka jak kobieta ... zmienna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkotula 06.03.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Przecież dobrze obliczyłem i co czepiacie się zapisu nieprzejrzystego? dobra idę spac jutro pomęczymy się już z czym innym proponuję będę was zamęczał na śmierc. Nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.03.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Przecież dobrze obliczyłem i co czepiacie się zapisu nieprzejrzystego? Skoro napisales wzor, to znaczy ze chciales go poddac naszej ocenie. A ja mam jakies takie nieodparte wrazenie ze pomyliles sobie wzory na pole i obwod kola bo w tym drugim jest *2 Ale dobra, juz sie nie czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.03.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 podsumowujac dyskusje: 1. nie robia cyrkulacji ci dla ktorych: a. komfort wlasny nei jest najwazniejszy b. szporuja kazdy grosz pradu kosztem wody c. maja kotlownie za sciana lazienki /max 4m rurek/ 2. ewa szaleje i jutro ma szanse przetestowac poziom cierpliwosci pana kafelkarza /swoja droga moze moglby ktos nagrac te rozmowe ?? byloby niezle reality show bo pewnie mina pana bedzie bezcenna :)/ 3. matematyka nie dosc ze jest nieodgadniona co nie jest nowoscia, to jeszcze jest zmienna jak kobieta a na dodatek poddana dowolnosci interpretacji powoduje niezly rozpiździel 4. darujcie te komentarze alem juz sie troszku wstawila ...opijamy z mezem fakt ze nareszcie jest cisza i spokoj i nikt nam nie przeszkadza saczyc drineczka ku czci ukonczonego 31 roku zycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.03.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 2. ewa szaleje i jutro ma szanse przetestowac poziom cierpliwosci pana kafelkarza /swoja droga moze moglby ktos nagrac te rozmowe ?? byloby niezle reality show bo pewnie mina pana bedzie bezcenna :)/ Ja jej raczej proponuje wziasc ze soba kask... 4. darujcie te komentarze alem juz sie troszku wstawila ...opijamy z mezem fakt ze nareszcie jest cisza i spokoj i nikt nam nie przeszkadza saczyc drineczka ku czci ukonczonego 31 roku zycia Ooooo najlepszego Ja skromnie bachnalem kieliszka adwokatu. Pies wylizal kieliszek i spi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.03.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Ooooo najlepszego Ja skromnie bachnalem kieliszka adwokatu. Pies wylizal kieliszek i spi grazzie dobry czlowieku ... kazdy alkohol /nawet na spole z psem/ wypity za moje zdrowie jest bezcenny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts