preem82 07.03.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 ... a co do pieniedzy to jeszcze miesiac i wszyscy co w grudniu rozliczali roznice w vacie powinni miec tez na koncie ;d tak jak godosz .... czekomy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 07.03.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Co do Ikei: ja lubię bardzo, choć rzeczywiście w weekend przerąbane. Ja mogę w tygodniu, mieszkamy blisko. Najlepsze jest to, że można dzieci zostawić w bawialni;), a samemu połazić, wszystkiego dotknąć, wszędzie zajrzeć. Niektóre rozwiązania są świetne, pomysły dobre, można się zainspirować. Jedzenie też całkiem, całkiem, choć ja nie kupuję hot dogów, wolę łososia z brokułami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.03.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 tak jak godosz .... czekomy.... no to jo tysz czekom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 08.03.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 a co do pieniedzy to jeszcze miesiac i wszyscy co w grudniu rozliczali roznice w vacie powinni miec tez na koncie ;d Ja oddałam wniosek jakoś na początku grudnia, a pieniążki wpłynęły na konto w zeszłym tygodniu :D:D:D Także nic tylko spoglądać na saldo, lada chwila się pojawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 08.03.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 jade dzis ostatecznie "odebrac dach" ech nareszcie!! edit a mialo byc tak pieknie ... na sam koniec braklo tasmy kalenicowej i gasiorow UWAGA WSZYSCY ZAMAWIAJACY DACHY W HANDLOBUDZIE wychodzi taniej jak robia oferte ale obowiazkowo wszystko trzeba przejrzec z dekarzem bo ja dokupilam materialow za przeszlo 3000 !!tak wspaniale licza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 08.03.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Wydaje mi się, że to nie jedynie Handlobud, a większość hurtowni ma problem z liczeniem materiału. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest liczenie samemu lub przez wykonawcę. Mi materiał na dach policzyli fachowcy. Oni się będą martwić jak im braknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 08.03.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Na szpilkach jest przesrane - to fakt. Nie zebym chodzil ale tak slyszalem Na sam chodnik mozesz jednak uzyc kostki granitowej szlifowanej. Wyglada rownie pieknie (jak nie piekniej) i nog sie nie lamie, z tym ze jest cholernie droga A po ile wychodzi ta szlifowana, bom właśnie ciekaw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 08.03.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 mnie w Handlobudzie przeliczyli zostało mi troche dachówek, te droższe elementy były akurat, tylko rynien i uchwytów brakło powiedzcie mi jak wygląda sprawa z podłączeniem sie do kanalizy, mam studzienke w drodze tylko że ona nie ma takiej odnogi w moją strone ...czytałam na stronie wodociągów - piszą że trzeba im jakies wykopy przygotować - napisze mi to ktoś po ludzku ? zlecaliscie przyłączenie wodociągom czy innej firmie - sąsiad wiem ze wynajął inną firme bo taniej, jak to finansowo wychodzi ? tego sąsiada też oczywiście podpytam tylko jego nie ma jak ja jestem na budowie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 08.03.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 studzienke mam w drodze przed domem, jakis metr od granicy działki, tylko w tej studzience jak pisałam - nie ma tej odnogi w moją stronę....ale to chyba nie mój problem ? czyli rozumiem że ja robie wykop od domu do granicy działki ? a potem ten 1m robią oni ? a nie dają studzienki na działce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 08.03.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 ok podjade tam dZis bo mam po drodze, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 08.03.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 UWAGA WSZYSCY ZAMAWIAJACY DACHY W HANDLOBUDZIE wychodzi taniej jak robia oferte ale obowiazkowo wszystko trzeba przejrzec z dekarzem bo ja dokupilam materialow za przeszlo 3000 !!tak wspaniale licza ... Hehe u mnie Budozbyt walnął się o 30%... nie policzyli wogóle daszku nad kawałkiem domu nad parterem (garaż) a tylko główny nad piętrem. Dobrze, że na podstawie tej wyceny nie wybrałem droższej dachówki bo tak mało wychodziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 08.03.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA FORUMOWYCH KOBIET!!!!!! http://i56.tinypic.com/10s9381.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 08.03.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 agusia_x czy Twoim doradcą w Budozbycie jest Paweł Grabowski? Tak pytam bo właśnie dostalam od niego życzenia i jakiś znajomy mail się tam też pojawił BTW to już nasz trzeci przedstawiciel w Budozbycie, poprzedni odeszli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 08.03.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 agusia_x czy Twoim doradcą w Budozbycie jest Paweł Grabowski? Tak pytam bo właśnie dostalam od niego życzenia i jakiś znajomy mail się tam też pojawił BTW to już nasz trzeci przedstawiciel w Budozbycie, poprzedni odeszli... Pierwszy raz z nim współpracuję, bo o tym że jest przedstawicielem Budo-Zbytu dowiedziałam się niedawno, a jest to mój znajomy. Zrobił nam wycenę na dach i szczerze byłam pozytywnie zdziwiona, bo Budo-Zbyt zawsze dawał nam najwyższe ceny materiałów, a teraz są na drugim miejscu, zaraz za Handlobudem. A i różnica niewielka. Ogólnie facet ok, ale jak się sprawuje jako przedstawiciel, ciężko mi powiedzieć. Wyjdzie w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 08.03.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 nie rozumie o co pytasz?i wogole czy pytasz czy twierdzisz z tymi cm3 lub m3? absolutnie nie pytam tylko napisałem, że według mnie bardzo łatwo to przeliczyć czy w m3 czy w cm3 wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 08.03.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 A po ile wychodzi ta szlifowana, bom właśnie ciekaw ? Gdzies widzialem ceny w granicy 1200 pln / tone. Z tego ulozysz te 7m2 czyli wychodzi ~170 pln / m2 + transport, pewnie kolo 200 Bardzo duzo. A przy tym balbym sie troche co bedzie w zimie! Taki zeszlifowany granit musi byc cholernie gladki i sliski Ja bede podjazd i chodniki robil sam, wiec na pewno wszedzie bedzie granit Raz, ze bardziej mi sie podoba, a dwa ze IMHO latwiej ja ulozyc. Kostka z granitu jest dosc nieregularna wiec nie tworzy idealnie rownej i gladkiej plaszczyzny, jak rowna kostka betonowa. Dlatego dopuszczalne sa minimalne odchylki, ktore conajwyzej nadadza jej efekt starosci Tak to sobie tlumacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 08.03.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Jestem przed zakupem materiałów na dach. Dostaję wyceny na rózne dachówki, ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia, którą firmę wybrać. Która z poniżej wymienionych jest godna uwagi::- Roben- Tondach- Koramic- Rupp- Creaton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 08.03.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Jestem przed zakupem materiałów na dach. Dostaję wyceny na rózne dachówki, ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia, którą firmę wybrać. Która z poniżej wymienionych jest godna uwagi:: - Roben - Tondach - Koramic - Rupp - Creaton IMHO Wszystkie sa godne uwagi. Tondach jest mniej znana (czeska czy slowacka) i pewnie jest tansza.. Bralbym to, co Ci sie podoba (i co jest sensowne cenowo) nie patrzac na konkretna firme - wszystkie powinny dlugo cieszyc oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkotula 08.03.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Jestem przed zakupem materiałów na dach. Dostaję wyceny na rózne dachówki, ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia, którą firmę wybrać. Która z poniżej wymienionych jest godna uwagi:: - Roben - Tondach - Koramic - Rupp - Creaton Ja mam Koramic podwójnie poryzowaną z fabryki w Niemczech (Gorlitz) a moja mamcia ma też Koramic ale z fabryki w polsce(Konice) obydwa rodzaje charakteryzują się miękką ceramiką więc docina się je bardzo łatwo. Kupowałem to w ubiegłym roku w Budo-Zbycie, dachówka była bardzo droga ale z tego co porównywałem z innymi firmami to podobała mi się najbardziej, wydaje się że jakośc najwyższa ale nie jestem w tym specjalistą. Moim zdaniem trzeba przed zakupem dokładnie sprawdzic jak ona wygląda na placu(magazynie) w firmie bo może znacznie różnić się od wystawki, musi byc równa na całej powierzchni(bez buł) i trzeba pamiętac o tym że jak się zrobi przelew to dupcia blada więc z dachówką naprawdę trzeba uważac. Kiedyś czytałem dużo na ten temat i wniosek był jeden n-nie patrz się na firmę tylko na to co stai na magazynie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 08.03.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ogłaszam wszem i wobec, że mamy drzwi hehe Nie będziemy już ogrzewać otoczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts