dzogurt 09.03.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 o widzisz bardzo przyjemna dla oka cena byłam na Prostej tam naprzeciwko LOKu i pani zaspiewała mi cenę 17000, fakt że markowy wkład no ale bez przesady nie potrzebuje takiego ekskluzif ja szukam narożnego wkładu, też chce rozprowadzic powietrze po parterze i bez płaszcza.....wynika ze powinnam sie zmieścić w 10tys....super Duzo zalezy od ceny wkladu. Kratki to Polska firma, wklady sa zeliwne gwarancja 5 lat jak sie nie myle. Maja tez wklady narozne, polecam ich stronke -sa ceny i wilczok takie tez ceny daje (nie dolicza sobie za posrednictwo) http://www.kratki.pl moj wklad: http://www.kratki.com/pl/produkt/wklad-kominkowy-oliwia-18-kw_oliwia BTW chyba cos maja ze stronka bo im ceny w Euro wyskakuja, przynajmniej dla mnie, ale nie jestem obecnie w kraju, wiec moze dlatego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 09.03.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Zroooob fotki i zamiesc!! jasne, ale kominek bedzie po tynkach a tynki po queene wiec koniec kwietnia powinien byc kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.03.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 jasne, ale kominek bedzie po tynkach a tynki po queene wiec koniec kwietnia powinien byc kominek Aaaa takie buty BTW. Do konca tygodnia ma byc juz piekna pogoda, a w weekend nawet do 14-15 st C BTW2. Tez mam kominek z kratek - zuzie, tyle ze z plaszczem, wiec stalowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 09.03.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 wiem wiem :D:D:D:D juz sie ciesze i niebawem trzeba wyrownac dzialeczke, ziemie rozgarniac i trawe siac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekop 09.03.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jak już jest poruszany temat kominków to ma ktoś może namiary na firmę która robi kominki ale otwarte bez wkładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.03.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jak już jest poruszany temat kominków to ma ktoś może namiary na firmę która robi kominki ale otwarte bez wkładu? A w jakim stylu ma byc ? Jak w "retro" - tj. zwykly murowany z ceglami na wierzchu to moge polecic mojego murarza - murowal niedawno taki wlasnie kominek u ciotki - wieeeelki i calkiem ladny - o ile oczywiscie taki styl komus do salonu pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekop 09.03.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 A w jakim stylu ma byc ? Jak w "retro" - tj. zwykly murowany z ceglami na wierzchu to moge polecic mojego murarza - murowal niedawno taki wlasnie kominek u ciotki - wieeeelki i calkiem ladny - o ile oczywiscie taki styl komus do salonu pasuje Nie obudowa ma być z płyt KG a z przodu piaskowiec natomiast same palenisko chyba z szamotu i otwarte bez żadnej szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.03.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Nie obudowa ma być z płyt KG a z przodu piaskowiec natomiast same palenisko chyba z szamotu i otwarte bez żadnej szyby. Piaskowiec strasznie chlonie brud i po czasie (a przy kominku otwartym - bardzo krotkim, pewnie juz w pierwszym sezonie) bedzie caly czarny i osmolony i caly jego urok psu w bude Pozatym sam kominek otwarty.. Fajny klimat, tylko ani go zostawic bez nadzoru nie mozna.. Wyciaga cieplo z domu jak szalony (kominki otwarte ciagna z tego co pamietam w granicy 300-500m3/h czyli kubature domu na godzine No i w zwiazku z tym mocno wzrasta ryzyko zaczadzenia.. Ja mysle ze potrzebujesz do tego murarza z doswiadczeniem! Ten moj ciotke skasowal bodaj okolo 1-1,5k pln ale kominek jest naprawde potezny i wielki (w narozu pokoju) - z miejscem na drewno z obu stron etc. Dolot powietrza zrobila sobie z piwnicy, wiec wychladza sie glownie ona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 09.03.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 odpowiem na pkt 1 i 2 mam brassa i mnie sie baaardzo podoba!!! dekarze /jak jeden maz/ sobie ja chwala ... ciezka jest jak diabli wiec dowiedz sie czy twoja wiezba to wytrzyma a przy tej powierzchni braas wyjdzie ci polowe taniej niz jakakolwiek ceramika !! a blacha ... tania, latwa w ukladaniu ale zapomnij o pokojach/sypialniach na poddaszu !!! przy wiekszej ulewie mozna dostac do palicy !!! Styrnol ?? pierwsze slysze ... gdzie to ?? a stal macie tylko na lawy czy juz calosc ?? W projekcie mamy zapisaną dachówkę wiec więźba powinna wytrzymać Skłanialiśmy się ku blachodachowce głownie ze względu na cenę a ta w tym przypadku jest znacząca przy pow. naszego dachu Wstępnie zleciliśmy wycenę dachu na balachod. i dachówkę. Jak narazie oferty w przedziale 14000-16000 za dachówkę ;/ Stal - zakupiona na całość blisko 2 t Gdzie kupowaliście bloczki cementowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.03.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 W projekcie mamy zapisaną dachówkę wiec więźba powinna wytrzymać Skłanialiśmy się ku blachodachowce głownie ze względu na cenę a ta w tym przypadku jest znacząca przy pow. naszego dachu Wstępnie zleciliśmy wycenę dachu na balachod. i dachówkę. Jak narazie oferty w przedziale 14000-16000 za dachówkę ;/ Stal - zakupiona na całość blisko 2 t Gdzie kupowaliście bloczki cementowe?? 2t stali u mnie poszlo na jeden strop ale ja mam magika projektanta Bloczki bralam z Matuszka - nie polecam ... masakra bedzie przy kladzeniu tynku ... jak do zasypania o polecam Adam co do komina - kupilam plytki struktonitu z zaokragleniem ... na gore daje czapke granitowa z mojego strzegomia wyszlo taniej niz robienie z nierdzewki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.03.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 adiqq Pan Mieciu wczoraj sie chwalil tym twoim kominkiem no i oczywiscie zadal standardowe pytanie "a kominek gdzie??" i uslyszal "NIE Bedzie" Kolejny zdziwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.03.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Adam co do komina - kupilam plytki struktonitu z zaokragleniem ... na gore daje czapke granitowa z mojego strzegomia wyszlo taniej niz robienie z nierdzewki !! Ja nie mam wogole czapy Ale cegly pelne z klinkierki murowane solidnie na pelna spoine i dobrze zaspoinowane (3 dni sam sie bawilem z ojcem ;D Mysle ze mnie przezyje A sam struktonit jak bedziecie mocowac - najpierw jakies OSB i do tego plytki na wkrety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.03.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 no...myślę ze sprawa kominka odfajkowana byłam, przesiedziałam u Wilczoka chyba z godzinę wybrałam ten: http://www.hajduk.com.pl/foto_sred/FD1_75.jpg zażyczyłam sobie wszystko...jak to ja...na gotowo wkłąd narożny 4700zł szyba z pyrolizą - to podstawa, dopłata 300 zl obudowa, marmur lub kafle - tu jeszcze nie wiem bo płytki przyjadą dopiero za 2 tygodnie, robocizna kratki, rozprowadzanie powietrza łącznie z turbiną i robocizną...5000zł płytka z projektami i realizacjami....bezcenna łącznie tak jak chciałam czyli w granicach 10tys....uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 09.03.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 no...myślę ze sprawa kominka odfajkowana byłam, przesiedziałam u Wilczoka chyba z godzinę wybrałam ten: http://www.hajduk.com.pl/foto_sred/FD1_75.jpg zażyczyłam sobie wszystko...jak to ja...na gotowo wkłąd narożny 4700zł szyba z pyrolizą - to podstawa, dopłata 300 zl obudowa, marmur lub kafle - tu jeszcze nie wiem bo płytki przyjadą dopiero za 2 tygodnie, robocizna kratki, rozprowadzanie powietrza łącznie z turbiną i robocizną...5000zł płytka z projektami i realizacjami....bezcenna łącznie tak jak chciałam czyli w granicach 10tys....uff Queene masz podobny kominek do mojego http://img839.imageshack.us/img839/6213/1491027618.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.03.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 A sam struktonit jak bedziecie mocowac - najpierw jakies OSB i do tego plytki na wkrety ? osb na wkretach do komina a na to drewnowkretami struktonit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.03.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 osb na wkretach do komina a na to drewnowkretami struktonit Nom. Tak myslalem. Zapodaj plis odrazu fotki Musze u siebie zrobic murki oporowe - w sumie z dobre 30-40mb. I tak sie glowie juz od paru dni z czego to cholerstwo zrobic. Chyba zrobie fundament i wymuruje z kostki granitowej - skoro podjazd i chodnik bedzie z kostki to powinno sie to ladnie komponowac. Albo z bloczkow betonowych i potem obkleic jakims klinkierem hm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kokoski 09.03.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jeżeli ktoś poszukuję solidnej ekipy do wykończeń wnętrz (nie partaczy, krętaczy, osób znających się na wszystkim, brudasów etc.) to polecam swoją ekipę, ą bardzo solidni i dokładni (a wierzcie mi że parę ekip wyrzuciłam z budowy).Ich szef. p. Bogdan tel :501 546 982 - to uczciwy człowiek, i szkoda że nie ma smykałki do reklamy, bo by się od roboty nie opędził.Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 09.03.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 no...myślę ze sprawa kominka odfajkowana byłam, przesiedziałam u Wilczoka chyba z godzinę wybrałam ten: http://www.hajduk.com.pl/foto_sred/FD1_75.jpg zażyczyłam sobie wszystko...jak to ja...na gotowo wkłąd narożny 4700zł szyba z pyrolizą - to podstawa, dopłata 300 zl obudowa, marmur lub kafle - tu jeszcze nie wiem bo płytki przyjadą dopiero za 2 tygodnie, robocizna kratki, rozprowadzanie powietrza łącznie z turbiną i robocizną...5000zł płytka z projektami i realizacjami....bezcenna łącznie tak jak chciałam czyli w granicach 10tys....uff Ciesze sie, ze jestes zadowolona no i cena nizsza niz poprzednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 09.03.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 http://foto3.m.onet.pl/_m/482f48a56cb800eba2f43f339d52575f,21,19,0.jpg obejrzyj Adam, czy mi to wytrzyma czy konieczne bedzie robic kratownice czy wystarczy wzdloznie wieszac cd60 tak jak jest teraz?http://foto.onet.pl/2v700,9cbsk8ucssgu,q1h0w,u.html?D=1#qc5ap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.03.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 http://foto3.m.onet.pl/_m/482f48a56cb800eba2f43f339d52575f,21,19,0.jpg obejrzyj Adam, czy mi to wytrzyma czy konieczne bedzie robic kratownice czy wystarczy wzdloznie wieszac cd60 tak jak jest teraz? http://foto.onet.pl/2v700,9cbsk8ucssgu,q1h0w,u.html?D=1#qc5ap A co ile cm (w osiach) masz te cd60 teraz powieszone ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts