sero0 10.03.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ile płacicie za prąd budowlany?tzn ile faktycznie za prąd a ile pozostałych opłat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkotula 10.03.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ile płacicie za prąd budowlany? tzn ile faktycznie za prąd a ile pozostałych opłat? ja w ubiegłym roku płaciłem 75zł podstawy za przyłącze 14KW (20A) no plus jeszcze zużycie energii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.03.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ile płacicie za prąd budowlany? tzn ile faktycznie za prąd a ile pozostałych opłat? zdecydowanie za duzo !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkotula 10.03.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 czy wy widzicie co sie dzieje za oknem ??? kto to widzial zeby byl snieg jak wczoraj bylo tak pieknie!!!!!!!!!!!!! Musi być dużo białego puchu ,trza w przyszłym tygodniu jeszcze jechać na narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 10.03.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Musi być dużo białego puchu ,trza w przyszłym tygodniu jeszcze jechać na narty W górach niech sobie będzie nawet 2 metry. U nas niekoniecznie. Zresztą i tak z porannego śniegu nic już nie zostało. A na weekend zapowiadają nawet 13 stopni. Na plusie oczywiście :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 10.03.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Hejkum. No snieg postraszył ale to na meteo było widać, że to nie dożyje południa Ale ja mam dwa pytania. Jak macie rozwiązane odpływy z garażu? Lejecie i dajecie przed nim jakieś liniówki i w garażu lekki spadek czy jakaś kratka w garażu? A druga sprawa to szukam kogoś kto zajmie się u mnie niwelacją terenu, wyrównaniem całości działki, ułożeniem odpowiedniej powierzchni ziemi tam gdzie trzeba i dodatkowo (nie musi być jedna firma/osoba) zamontowaniem ogrodzenia i zrobieniem ścieżek, podjazdu itp. macie namiary na kogoś przystępnego cenowo z okolicy? I sprawdzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 10.03.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 do Adam: dawalem dzisiaj prowizorycznie profile cd60 w poprzek mojej konstrukcji na lacznikach krzyzowych i na moje oko one nie wnasza zbyt wiele ani do sztywnosci konstrukcji ani do czegokolwiek jest tyle sposobow samego montazu w internecie,ze idzie oglupiec ;] im czesciej jestem na budowie tym bardziej mam wrazenie, ze jestesmy coraz dalej ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkotula 10.03.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 do Adam: dawalem dzisiaj prowizorycznie profile cd60 w poprzek mojej konstrukcji na lacznikach krzyzowych i na moje oko one nie wnasza zbyt wiele ani do sztywnosci konstrukcji ani do czegokolwiek jest tyle sposobow samego montazu w internecie,ze idzie oglupiec ;] im czesciej jestem na budowie tym bardziej mam wrazenie, ze jestesmy coraz dalej ;/ Panie Maćku ja dawałem profile co 35cm ale nie robiłem systemu krzyżowego tylko tak jak pan profil za profilem profile co 35cm są na skosach a na powierzchni poziomej co 50 cm. no a rozstaw to mocowań podobnie co 80cm. Co do wełny to dawałem nie tak jak pan Adam tylko w poprzek do profila tzn jechałem z dołu na górę ,trzeba było wpychać wełnę pod profile ale dałem radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.03.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Maciek Pati już odpowiedziała za mnie.Dzięki Pati.Mea chłop będzie cały wekend,a jak się w miarę dokładnie określisz co do godziny w sobotę to mogę być też ja.Na 13 jadę do fryzjera do centrum,później mogę tam być na budowie,ale nie jakoś specjalnie długo,bo z młodymi będę.Jakby co to dzwoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 10.03.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ile to jest dobra / znośna cena (robocizna) za 1m 2 tynku z ociepleniem 5 cm wełny Bo chciałabym porównać. I spadamy jutro na zasłużony urlop - 7 dni białego szaleństwa tralalalala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkotula 10.03.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ile to jest dobra / znośna cena (robocizna) za 1m 2 tynku z ociepleniem 5 cm wełny Bo chciałabym porównać. I spadamy jutro na zasłużony urlop - 7 dni białego szaleństwa tralalalala ja też chce na nartki kurde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 10.03.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Panie Maćku ja dawałem profile co 35cm ale nie robiłem systemu krzyżowego tylko tak jak pan profil za profilem profile co 35cm są na skosach a na powierzchni poziomej co 50 cm. no a rozstaw to mocowań podobnie co 80cm. Co do wełny to dawałem nie tak jak pan Adam tylko w poprzek do profila tzn jechałem z dołu na górę ,trzeba było wpychać wełnę pod profile ale dałem radę jestesmy tutaj jak "rodzina" i nikt nikomu nie "Panuje" chyba, zeby sobie ktos nie zyczyl a w zwiazku z Pana systemem zamontowania profili wyszly pozniej jakies problemy, pekniecia czy cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 10.03.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Maciek Pati już odpowiedziała za mnie.Dzięki Pati. Mea chłop będzie cały wekend,a jak się w miarę dokładnie określisz co do godziny w sobotę to mogę być też ja.Na 13 jadę do fryzjera do centrum,później mogę tam być na budowie,ale nie jakoś specjalnie długo,bo z młodymi będę.Jakby co to dzwoń. to moze pojawimy sie z Monika na wizyte w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.03.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 zamontowaniem ogrodzenia . jakie chcesz ogrodzenie - jeśli siatka lub te panele jak wokół nowego Sądu - to polecam osobe która go wykonywała - to mój kuzyn, właściwie monopolista jeśli chodzi o ogrodzenie w Rybniku ma firme na Witosa 75a powołaj sie na Pati a zrobi to idealnie ale śpiesz sie bo zaczyna sie sezon i moze nie mieć czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.03.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 to moze pojawimy sie z Monika na wizyte w weekend nieglupi pomysl ... my /znaczy chyba maz/ w sobote organizujemy sprzatanie po murazach i dekarzach wiec popoludniem tak 16-17 bylby ok ale bede sie zdzwaniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.03.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 do Adam: dawalem dzisiaj prowizorycznie profile cd60 w poprzek mojej konstrukcji na lacznikach krzyzowych i na moje oko one nie wnasza zbyt wiele ani do sztywnosci konstrukcji ani do czegokolwiek jest tyle sposobow samego montazu w internecie,ze idzie oglupiec ;] im czesciej jestem na budowie tym bardziej mam wrazenie, ze jestesmy coraz dalej ;/ Bo ta konstrukcja wcale nie ma byc sztywna! Jakbys zrobil wszystko na sztywno to by Ci do tygodnia wszystko popekalo Konstrukcja z zalozenia ma "latac jak szmata" na wszystkie strony (i to jest najwazniejsze w calej robocie z KG - powtarzaj to sobie co chwile - ale po przykreceniu plyt sama plaszczyzna musi byc sztywna. Najtrudniejsze w tym wszystkim sa potem laczenia typu sufit z KG ze sciana murowana. Sufit KG ze scianka KG. Te wszystkie laczenia tez musza byc "luzne". Nic na sztywno, bo popeka. To za duze sily Trzeba robic tak, zeby popekalo...! Ale pod czyms, co ta szczeline zamaskuje Czyli pod akrylem albo pod specjalnymi elastycznymi tasmami naroznymi. Konstrukcja musi byc luzna bo cala wiezba pracuje non stop. Dzisiaj jest w jednym, jutro w innym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.03.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Co do wełny to dawałem nie tak jak pan Adam tylko w poprzek do profila tzn jechałem z dołu na górę ,trzeba było wpychać wełnę pod profile ale dałem radę To przede wszystkim zalezy od tego jak ukladales pierwsza warstwe! Druga warstwa poprostu powinna byc w poprzek pierwszej, zeby zminimalizowac "nachodzenie" na siebie szczelin pierwszej i drugiej warstwy Ja mimo wszystko polecam ukladac wzdluz profili - chyba ze tak welne tak sie dopasuje, ze szczelina drugiej warstwy nie bedzie szla rownolegle do krokwii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.03.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ile to jest dobra / znośna cena (robocizna) za 1m 2 tynku z ociepleniem 5 cm wełny Oczywiscie mowa o elewacji zewnetrznej ? Dobra cena za przyklejenie ocieplenia + klej + siatka + druga warstwa kleju to 30 pln / m2. Tynkowanie ok 12-14 pln / m2 tynkiem cienkowarstwowym. A czemu tylko 5cm welny? Jaki masz mur?? I czemu welna, a nie styro ? Oddychanie przez sciany to mit, a welna jest znaaaacznie drozsza i ekipy moga chciec wiecej za jej polozenie (choc moj znajomy bierze tyle samo za styro i welne). Bo chciałabym porównać. I spadamy jutro na zasłużony urlop - 7 dni białego szaleństwa tralalalala Gdyby to byl poczatek lub srodek zimy to bym pozazdroscil. Ale poniewaz marze juz o lecie to wcale ale to wcale nie zazdroszcze - co wiecej, wspolczuje!! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 10.03.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Oczywiscie mowa o elewacji zewnetrznej ? Dobra cena za przyklejenie ocieplenia + klej + siatka + druga warstwa kleju to 30 pln / m2. Tynkowanie ok 12-14 pln / m2 tynkiem cienkowarstwowym. A czemu tylko 5cm welny? Jaki masz mur?? I czemu welna, a nie styro ? Oddychanie przez sciany to mit, a welna jest znaaaacznie drozsza i ekipy moga chciec wiecej za jej polozenie (choc moj znajomy bierze tyle samo za styro i welne). Gdyby to byl poczatek lub srodek zimy to bym pozazdroscil. Ale poniewaz marze juz o lecie to wcale ale to wcale nie zazdroszcze - co wiecej, wspolczuje!! ;) 5 cm wełny bo ściana dół 44 cm porotherm i góra 45 leier ale jakoś nie ufam do końca mojemu murarzowi to troszkę docieplimy . Czemu wełna, a tak sobie myślę , że mi pasuje. No i u nas chce więcej za wełnę ( No i generalnie chce dużooooooo więcej Ja też marzę o lecie hehe ale na razie spadamy na narty jak co roku od kilkunastu lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 10.03.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Bo ta konstrukcja wcale nie ma byc sztywna! Jakbys zrobil wszystko na sztywno to by Ci do tygodnia wszystko popekalo Konstrukcja z zalozenia ma "latac jak szmata" na wszystkie strony (i to jest najwazniejsze w calej robocie z KG - powtarzaj to sobie co chwile - ale po przykreceniu plyt sama plaszczyzna musi byc sztywna. Najtrudniejsze w tym wszystkim sa potem laczenia typu sufit z KG ze sciana murowana. Sufit KG ze scianka KG. Te wszystkie laczenia tez musza byc "luzne". Nic na sztywno, bo popeka. To za duze sily Trzeba robic tak, zeby popekalo...! Ale pod czyms, co ta szczeline zamaskuje Czyli pod akrylem albo pod specjalnymi elastycznymi tasmami naroznymi. Konstrukcja musi byc luzna bo cala wiezba pracuje non stop. Dzisiaj jest w jednym, jutro w innym miejscu to moze wystarczy profile poprzeczne dac np w 3 miejscach czy musza byc pod wieszakami? czytalem o profilach-v na laczenie skosu z sufitem ale ciezko, zeby je kupic. a moze na styku plyt sufit/skos czy syfit sciana zastosowac jakas listwe ktora bedzie mozna pomalowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts