mea 14.03.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 dla mnie trzecie bo po prostu lubie w pierwszej chwili przeczytalam "dla mnie trzecie bo Cie po prostu lubie :)" nasze i swoje elektronarzedzia nie jedna noc juz na otwartej budowie spedzily .. .ale ciesze sie ze jutro okna przyjada to po malu zabierzemy sie za instalacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 14.03.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 w pierwszej chwili przeczytalam "dla mnie trzecie bo Cie po prostu lubie :)" nasze i swoje elektronarzedzia nie jedna noc juz na otwartej budowie spedzily .. .ale ciesze sie ze jutro okna przyjada to po malu zabierzemy sie za instalacje!!! wszsytkich lubie a w puszkach szczegolnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.03.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 dla mnie trzecie bo po prostu lubie a ja mam od dzisiaj prad w gniazdkach i swiatlo w zarowkach procz tego od dzisiaj nasz dom jest w pelni chroniony, juz nie musze tachac elektronarzedzi za kazdym razem do auta i z powrotem, no i prawie skonczylem moje pierwsze kafelkowanie w zyciu, na wylewkach od p. Olszara w kotlowni, gdzie nie przyloze laty 2 metrowej wszedzie idealny poziom, tylko fugi zostaly Hyhy - jakim grzebieniem smarowales? Ja na jego wylewkach smaruje grzebieniem 2mm - klej ma 1mm i tez wszystko idealnie rowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.03.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 wszsytkich lubie a w puszkach szczegolnie Zabrzmialo jak w horrorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 14.03.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Hyhy - jakim grzebieniem smarowales? Ja na jego wylewkach smaruje grzebieniem 2mm - klej ma 1mm i tez wszystko idealnie rowne kupilem kiedys z czyms na allegro od jednego goscia, grzebien kosztowal cale 3zl za 8mm, wiec sie oplacalo <lol> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.03.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 kupilem kiedys z czyms na allegro od jednego goscia, grzebien kosztowal cale 3zl za 8mm, wiec sie oplacalo <lol> Szkoda kleeejuuuu!!! Z prostymi wylewkami takim grzebieniem mozesz sobie tylko problemow narobic Grzebien cieniutki i plytki dobijasz nie patrzac wogole na plaszczyzne - zawsze bedzie rowna Do scian bym sie bal o taka cienka warstwe kleju ale na zoli sie trzyma jak pieron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 14.03.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 powiedzcie mi jak przygotowac instalacje pod podlaczenie cyfry czy innego telewizja z talerza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 14.03.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Szkoda kleeejuuuu!!! Z prostymi wylewkami takim grzebieniem mozesz sobie tylko problemow narobic Grzebien cieniutki i plytki dobijasz nie patrzac wogole na plaszczyzne - zawsze bedzie rowna Do scian bym sie bal o taka cienka warstwe kleju ale na zoli sie trzyma jak pieron ale'm sie kapnal za pozno ;/ ale juz wiem ze, holik z kuchnia tez sam wykachluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 14.03.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 powiedzcie mi jak przygotowac instalacje pod podlaczenie cyfry czy innego telewizja z talerza ?? ciagniesz po 2 kable centryczne z podworka tam gdzie maja byc telewizory, oczywiscie 2 kable a pozniej na trojnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.03.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 ciagniesz po 2 kable centryczne z podworka tam gdzie maja byc telewizory, oczywiscie 2 kable a pozniej na trojnikach O jakich trojnikach piszesz ?? Satka cyfrowa to nie analog - nie da sie sygnalu rozdzielic trojnikiem - wymagany jest multiswitch. Mea -> jezeli nie jestes maniaczka satki to od anteny do miejsca gdzie bedzie multiswitch (i z ktorego beda sie rozchodzily kable do pozostalych TV) ciagniesz dwa koncentryki. Na wszelki wypadek poloz sobie jednak cztery do konwertera quatro. Z miejsca gdzie bedzie multiswitch (czyli taki switch sygnalu satelitarnego) ciagniesz po jednym lub dwa koncentryku do miejsca gdzie beda telewizory. Tu tez polecam dwa - tunery tanieja, te z PVRem i dwoma glowicami to juz standard. Jezeli chcesz miec mozliwosc nagrywania przy jednoczesnym ogladaniu innego kanalu to musisz pociagnac DWA koncentryki pod kazdy TV. Ewentualnie do salonu dwa, a do pozostalych pokoi po jednym. Jak tam wolisz Jezeli chcesz dodatkowo zawiesic antenke do telewizji naziemnej (bo np. masz Nke i z naziemnej bedziesz ogladac Polsat) to jeszcze jeden koncentryk do multiswitcha od miejsca gdzie bedzie wisiala antenka (multiswitche maja dodatkowe wejscia na anteny naziemne Ja sobie jeszcze strzelilem antene radiowa - ale te wpinasz przez zwrotnice juz na dachu i radiowa + naziemna leci jednym kablem do multiswitcha Tu masz fajny schemat sensownej domowej instalacji: http://images.dipol.com.pl/img/schemat007.gif Z tym ze zamiast dwoch konwerterow quatro - uzyj jednego, wtedy multiswitch bedzie tez inny (5 wejsc + np. 8 czy wiecej wyjsc). pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 14.03.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 szynka a co z UTP do kazdego dekodera ?? na schemacie z sieci jaki znalazlam mam napisane ze od splitera do kazdego dekodera musze jeszcze pociagnac LAN ! http://www.atv.net.pl/jpg/split/schquad.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.03.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 szynka a co z UTP do kazdego dekodera ?? na schemacie z sieci jaki znalazlam mam napisane ze od splitera do kazdego dekodera musze jeszcze pociagnac LAN ! http://www.atv.net.pl/jpg/split/schquad.jpg Ano, musisz. Jezeli kupisz splitter przewodowy. Jezeli jestes w stanie wydac kolo 7-8 stowek to mozesz kupic takie bezprzewodowe cacko: http://allegro.pl/splitter-clone-bezprzewodowy-4-karty-c-tnk-i1501420325.html Zaleta jest tez taka ze te wszystkie przewodowe splittery w wiekszosci sa poprostu brzydkie - niektore wygladaja jakby wogole nie mialy obudowy Np: http://nicramsat.strefa.pl/n_kt.gif Tuner z taka karta i kabelkiem z przodu bedzie wygladal zalosnie!! A wszystkie tunery jakie mialem mialy wejscia na karty z przodu! Jezeli zdecydujesz sie na rozwiazanie kablowe to proponuje obok multiswitcha polozyc splitter i od tego miejsca do kazdego TV po LANiku. Nie zapomnij tez o przynajmniej dwoch lub trzech dodatkowych kablach LANowych do salonu pod RTV! Jeden do telewizora, drugi do tunera sat, trzeci do tunera kina domowego. Chyba ze jeden LAN i jakis maly switch, jak bedzie gdzie schowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 14.03.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 jak juz jestesmy w tym iejscu to powiedz mi jaki multiswich jest dobry i czemu nie ma multiswicha z multispliterem!!!! edit ... zaczyna mi sie mielic w glowie ... chyba powinnam polozyc sie spac !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 15.03.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 15.03.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 witam o poranku kilka nowych fotek w moim dzienniku dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.03.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 sluchajcie mam pytanko ... mam te listwy do wykonczenia folii kubelkowej - czym je przybijac do styro ?? dzogurt widzialam ze ty takie masz ... czym to robiles ?? i jak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 15.03.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Wiem że temat był już poruszany , ale dostałem wycene robocizny dachu 238 metrów kw. - dach dwuspadowy z lukarnia. Robocizna 87,00 za metr kwadratowy w to wchodzi więźba krycie, rynny obróbki blacharskie , podbitka,malowanie .Strasznie dużo tak mi sie wydaje. Czyżby ceny robocizny aż tak poszły w górę za sama robociznę zapłace 20 000. Co o tym myślicie Jak dla mnie bardzo dużo. Mam prawie identyczny dach, tylko 200 m2. I za kompletny dach płacę 60 zł/m2. Dach będzie się robił w maju, a może wcześniej jak się uda. No chyba że ceny robocizny naprawdę poszły aż tak do góry, bo moja jest dogadana jeszcze w zeszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 15.03.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 sluchajcie mam pytanko ... mam te listwy do wykonczenia folii kubelkowej - czym je przybijac do styro ?? dzogurt widzialam ze ty takie masz ... czym to robiles ?? i jak ?? Hej Ja to robilem na kolkach szybkiego montazu. wiercilem i przykrecalem. trzyma sie jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 15.03.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Jak dla mnie bardzo dużo. Mam prawie identyczny dach, tylko 200 m2. I za kompletny dach płacę 60 zł/m2. Dach będzie się robił w maju, a może wcześniej jak się uda. No chyba że ceny robocizny naprawdę poszły aż tak do góry, bo moja jest dogadana jeszcze w zeszłym roku. Czy Twoja ekipa do dachu jest sprawdzona?Daj mi namiar , mam bardzo podobny dach do Twojego.Jeśli ktoś był zadowolony z robocizny dachu to proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 15.03.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 ja mam cały dom nobilesem pomalowany...jesteśmy zadowoleni... a ile razy malowales ?? 2 czy 3 żeby uzyskac żądany kolor ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts