agusia_x 15.03.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Czy Twoja ekipa do dachu jest sprawdzona?Daj mi namiar , mam bardzo podobny dach do Twojego.Jeśli ktoś był zadowolony z robocizny dachu to proszę o namiary Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.03.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 jak juz jestesmy w tym iejscu to powiedz mi jaki multiswich jest dobry i czemu nie ma multiswicha z multispliterem!!!! edit ... zaczyna mi sie mielic w glowie ... chyba powinnam polozyc sie spac !! Multiswitch dzieli tylko sygnal satelitarny (antene). Splitter dzieli uprawnienia (karte) - to zupelnie dwa rozne urzadzenia A dobry multiswitch to TERRA. Ja mam dokladnie taki: http://allegro.pl/multiswitch-5-8-terra-aktywna-naziemna-profesional-i1491105236.html Ma 8 wyjsc. Czyli obsluzy np. 4 tunery z funkcja nagrywania (po dwa kable do tunera). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.03.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 sluchajcie mam pytanko ... mam te listwy do wykonczenia folii kubelkowej - czym je przybijac do styro ?? dzogurt widzialam ze ty takie masz ... czym to robiles ?? i jak ?? Sa specjalne kolki do styropianu np takie: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTWDUpqaQs0zlaAeI3tfsKWfYzKyzS4rDK4gWwN4fakZN167JJ8 Popytaj w hurtowniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 15.03.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Multiswitch dzieli tylko sygnal satelitarny (antene). Splitter dzieli uprawnienia (karte) - to zupelnie dwa rozne urzadzenia A dobry multiswitch to TERRA. Ja mam dokladnie taki: To oznacza, ze jezeli chce z jednego abonamentu (karty) podzielic sygnal na rozne TV i ogladac na nich rozne programy to mam uzyc Splitter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.03.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 To oznacza, ze jezeli chce z jednego abonamentu (karty) podzielic sygnal na rozne TV i ogladac na nich rozne programy to mam uzyc Splitter? Tak. Splitterem dzielisz uprawnienia karty. Ale to dziala tylko dla cyfry (nie wiem czy dla polsatu tez) - i chyba dla TNK. Dla Nki niestety nie Oczywiscie kazdy TV musi miec osobny tuner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.03.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 no to nasz domek ma juz okna!!zdjecia pozniej w dzienniku !! wrzucialm fotki z oknami !!Żabek kąt własny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 15.03.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Słuchajcie, kupował ktoś z was może drzewa, ale takie duże, min. 4 m? Jest jakaś firma handlująca i sadząca coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.03.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Słuchajcie, kupował ktoś z was może drzewa, ale takie duże, min. 4 m? Jest jakaś firma handlująca i sadząca coś takiego? ale jakie drzewa chcesz ?? iglaki ?? jakies ozdobne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 15.03.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 ale jakie drzewa chcesz ?? iglaki ?? jakies ozdobne ? Jeszcze nie jestem pewien, na razie orientuję się w rynku, chciałbym kupić takie 2 większę, chyba iglaki, bo zielone cały rok i wspaniałego sąsiada nie będę widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.03.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Jeszcze nie jestem pewien, na razie orientuję się w rynku, chciałbym kupić takie 2 większę, chyba iglaki, bo zielone cały rok i wspaniałego sąsiada nie będę widział mozesz w szkolkach popytac ... ja mam goscia w wodziu ktory czasem ma takie drzewka wieksze ale one sie ciezko przyjmuja!! lepiej kupic takie 1,0 czy 1,3 i ladnie urosnie za chwilke!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 15.03.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 jak rozwiązujecie podłoge w prysznicu - brodzik czy kafelki , może ktoś coś powiedzieć o wadach/zaletach podłogi z kafelek ? musze zdecydować zanim położę podłogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.03.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Jeszcze nie jestem pewien, na razie orientuję się w rynku, chciałbym kupić takie 2 większę, chyba iglaki, bo zielone cały rok i wspaniałego sąsiada nie będę widział Postaw pergole czy jakas wysoka siatke i wpusc na to np. bluszcz pospolity - jest zimozielony. A poki urosnie (0,5-1m / rok) i sie zagesci mozesz puscic jakies jednoroczne szybkorosnace pnacze. Sa takie co zapierniczaja po 2-3m na miesiac i trzeba je potem co tydzien przycinac bo chca zdobyc swiat Ja bede wpuszczal bluszcz na moje prawie cale frontowe ogrodzenie panelowe, z tylu na siatke rowniez. Jakies prawie 400mb brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.03.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 jak rozwiązujecie podłoge w prysznicu - brodzik czy kafelki , może ktoś coś powiedzieć o wadach/zaletach podłogi z kafelek ? musze zdecydować zanim położę podłogówkę Tylko i wylacznie odplyw liniowy i "brodzik" z kafelek!! I *koniecznie* ogrzewany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.03.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Postaw pergole czy jakas wysoka siatke i wpusc na to np. bluszcz pospolity - jest zimozielony. A poki urosnie (0,5-1m / rok) i sie zagesci mozesz puscic jakies jednoroczne szybkorosnace pnacze. Sa takie co zapierniczaja po 2-3m na miesiac i trzeba je potem co tydzien przycinac bo chca zdobyc swiat Ja bede wpuszczal bluszcz na moje prawie cale frontowe ogrodzenie panelowe, z tylu na siatke rowniez. Jakies prawie 400mb brrr to zapraszam po bluszcza do mnie ... ja mam scianke w ogrodzie teraz obrosnieta i bede go wycinac i wsadzac przy siatce na budowie !! rosnie rewelacyjnie!! a co jakis czas wpuszcze takiego winobluszcza "zdobywce swiata" co jesienia jest czerwony /tez mam go w ogrodzie i bede wycinac korzenie i przenosic na dzialke wiosna/ !! przepieknie wyglada jako urozmaicenie tej monotonnej zieleni pospolitusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.03.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Tylko i wylacznie odplyw liniowy i "brodzik" z kafelek!! I *koniecznie* ogrzewany my jestesmy na etapie zastanawiania sie ... liniowy bardziej mi sie podoba ale brodzik jest niestety praktyczniejszy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.03.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 my jestesmy na etapie zastanawiania sie ... liniowy bardziej mi sie podoba ale brodzik jest niestety praktyczniejszy !! W czym ? Wiecznie cieknie na laczeniach i silikon plesnia zachodzi na krawedziach Z kafelek myjesz raz na tydzien przy okazji mycia podlog (bo to zreszta nic innego jak podloga). Uzywam od prawie poltorej roku i jest dalej jak nowy - tylko dobra fuge trzeba uzyc (ja mam mapei anty-wszystko (znaczy antybakteryjne, wirusowe, grzybowe i tak dalej ;D Latwiej sie wchodzi i wychodzi, no a przede wszystkim jest podgrzewany w zimie - pelen wypas !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.03.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 to zapraszam po bluszcza do mnie ... ja mam scianke w ogrodzie teraz obrosnieta i bede go wycinac i wsadzac przy siatce na budowie !! rosnie rewelacyjnie!! a co jakis czas wpuszcze takiego winobluszcza "zdobywce swiata" co jesienia jest czerwony /tez mam go w ogrodzie i bede wycinac korzenie i przenosic na dzialke wiosna/ !! przepieknie wyglada jako urozmaicenie tej monotonnej zieleni pospolitusa Obawiam sie ze musialbym Ci zabrac tego bluszcza w calosci zeby mi na calosc wystarczylo Bluszcz jest dosyc tani - bede kupowal sadzonki takie juz 40-50cm, podobno wlasnie "start" jest najwolniejszy i jak juz osiagnie te 50-100cm to potem leci jak z kopyta Ja tez mam zamiar urozmaicic gdzieniegdzie innymi pnaczami ta zielen. Narazie jestem na etapie przegladania encyklopedii z 16 tys gatunkami roslin brrrrr Ale gatunkow zimozielonych jest bardzo malo. Praktycznie tylko ten bluszcz jest najsensowniejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.03.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Obawiam sie ze musialbym Ci zabrac tego bluszcza w calosci zeby mi na calosc wystarczylo Bluszcz jest dosyc tani - bede kupowal sadzonki takie juz 40-50cm, podobno wlasnie "start" jest najwolniejszy i jak juz osiagnie te 50-100cm to potem leci jak z kopyta Ja tez mam zamiar urozmaicic gdzieniegdzie innymi pnaczami ta zielen. Narazie jestem na etapie przegladania encyklopedii z 16 tys gatunkami roslin brrrrr Ale gatunkow zimozielonych jest bardzo malo. Praktycznie tylko ten bluszcz jest najsensowniejszy... spoko luz ... ja tne swoj i obsadzam wschodnia siatke musze tylko poczekac az sie pan sasiad do kanalizacji podlaczy bo sq..syn wylewa tam scieki i w bagnie niec nie urosnie!!! a taka mialam kiedys altanke !! dolem widac tego zimozielonego pospolitego a te jasniejsze liscie to winobluszcz ten co jesienia czerwienieje ... moze znajde zdjecia z czerwonym to tez zapodam edit ... nie znalazlam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 15.03.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Tylko i wylacznie odplyw liniowy i "brodzik" z kafelek!! I *koniecznie* ogrzewany właśnie dlatego musze zdecydowac przed ogrzewaniem a powiedz mi bo gdzies to czytałam, czy po dłuższym nieużywaniu woda w syfonie nie wyschnie pod wpływem ogrzewania ? ktoś sie wypowiadał ze wysycha i po prostu śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.03.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 spoko luz ... ja tne swoj i obsadzam wschodnia siatke musze tylko poczekac az sie pan sasiad do kanalizacji podlaczy bo sq..syn wylewa tam scieki i w bagnie niec nie urosnie!!! Wierzba energetyczna. Rosnie mega szybko (3m rocznie) i doskonale na sciekach - obsadza sie nim zreszta POSie drenazowe - wyciagaja caly ten syf Ja wierzbe bede zadzil w moim lasku ZA ogrodzeniem. Sadzi sie fajnie bo to twarde pedy dlugosci 20cm - ot wbijasz w ziemie i rosnie.. Obsadze to co 20-30cm i juz po roku robi sie z tego maly busz. Po 3-4 latach plot nie to przejscia Z tym ze usunac sie tego pozniej NIE DA bo na jednej obcietej galazce wyrasta kilka nowych wiec trzeba uwazac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts