mea 17.03.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 zaczynam szukac ekip do wykonczeniowki - mozecie mi powiedziec jak cenowo wychodza sufity podwieszane ?? a moze macie kogos kogo warto wziac ?? /w namiarach ciezko cos wyszukac konkretnego/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.03.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 mea my na nieużytkowym poddaszu robimy sami (wyjątkowo ) a na skosach zrobi nam...p.Damian a własnie dziś była jedna forumowiczka -pozdrawiam Aniu - u mnie oglądać tynki - podobno są tak fajne że nawet by ich nie wykańczali gładzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaziasty 17.03.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 witam dołaczam do grona Szanownych Budujących obecnie zakończony ssz i pracujemy nad instalacjami.... mam pytanie -o sys. alarmowy jakis sprawdzony - domofon dwurodzinny z itercomem?pliss jeżeli idzie o grohe my kupiliśmy w ubuegłym tygodniu na żorskiej jak dla nas super pozdrawiam cała ekipe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 17.03.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 dla tych co beda wykanczac domy w drewnie http://allegro.pl/wylacznik-simon-82-nature-seria-drewno-i1481365064.html nic specialnego ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.03.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 mea my na nieużytkowym poddaszu robimy sami (wyjątkowo ) a na skosach zrobi nam...p.Damian a własnie dziś była jedna forumowiczka -pozdrawiam Aniu - u mnie oglądać tynki - podobno są tak fajne że nawet by ich nie wykańczali gładzią jak nam sie uda zrobic samemu welne to juz bedzie spory sukces!! obawiam sie ze na plyty braknie czasu, sil i umiejetnosci !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 17.03.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 w forumowym rankingu pieców na eko-groszek ma dobre opinie i jest polecany, użytkownicy tez nie mają zastrzeżeń, podobno jest dość głośny ale mam piwnicę więc mnie to nie zraża jak znasz odmienne opinie to wrzuć linka chętnie przeczytam póki jeszcze mogę wlasnie, ze nie ma rankingow kotlow! sa tematy w muratorze, fora typowo o ogrzewnictwie itd. wiele kotlow jest chwalonych, na wielu kotlach powieszono psy, a o moim praktycznie zadnych informacji- wiec go kupilem ogolnie firma zywiec jest niby dobra i chcialem miec problem z glowy, kociol zywiec mozna kupic w kilku sklepach w rybniku wiec, chyba sie sprzedaja. pewne jest to, ze zo dwudziesty kupiony kociol jest tlokowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 17.03.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 jak nam sie uda zrobic samemu welne to juz bedzie spory sukces!! obawiam sie ze na plyty braknie czasu, sil i umiejetnosci !! ja z tesciem powoli dlubalem przy ociepleniu, najlatwiejsze jest ulozenie welny miedzy krokwiami, pozniej juz tylko kredki takie kredki, ze w miedzy czasie wykafelkowalem kotlownie ze spizarka uznalem, ze najwazniejsze wykonczyc dol do przeprowadzki a gore sie jakos zrobi, byle do zimy bylo ocieplone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.03.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 ja z tesciem powoli dlubalem przy ociepleniu, najlatwiejsze jest ulozenie welny miedzy krokwiami, pozniej juz tylko kredki takie kredki, ze w miedzy czasie wykafelkowalem kotlownie ze spizarka uznalem, ze najwazniejsze wykonczyc dol do przeprowadzki a gore sie jakos zrobi, byle do zimy bylo ocieplone my sie przymierzamy wlasnie do ocieplen miedzy krokwiami ... to jest proste latwe i przyjemne .. .a ze z plytami bedzie ciezko sobie poradzic to 5 welny w stelaze bedzie juz robic firma!! a my dach ocieplamy do samej gory wiec i tak roboty bedzie wystarczajaco!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 17.03.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 my sie przymierzamy wlasnie do ocieplen miedzy krokwiami ... to jest proste latwe i przyjemne .. Skoro robicie to samemu to niedlugo przekonasz sie, ze robienie ocieplenia to najgorsza robota jaka sobie mozna wyobrazic na budowie. Musisz sie wyposazyc w: - dlugi rekaw - dlugie spodnie - dlugie rekawice - najlepiej z jakims sciagaczem na koncach - musi byc SZCZELNIE! - podniesiony kolnierzyk - okulary - maska na twarz (wystarczy taka tania papierowa) Ja robiac cokolwiek z welna - pluje, kaszle i klne jak szewc. Za zadne skarby nie chcialbym sie tym zajmowac zawodowo!! Technicznie to jest wszystko proste ale wolalbym sie w kotle smazyc niz ocieplac cokolwiek welna A jak przyjemnie jak sciagniesz maske (bo ta sie szybko staje niewygodna) i przy wciskaniu welny poleci Ci pol kilo tych syfiastych pylkow do gardla... Wyobraz sobie najgorsze przeziebienie i bol gardla jaki w zyciu mialas - to pikus, bedzie gorzej Podobno rozne organizmy roznie welne toleruja i niektorym ona nie przeszkadza - dla mnie to horror Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 17.03.2011 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Skoro robicie to samemu to niedlugo przekonasz sie, ze robienie ocieplenia to najgorsza robota jaka sobie mozna wyobrazic na budowie. Musisz sie wyposazyc w: - dlugi rekaw - dlugie spodnie - dlugie rekawice - najlepiej z jakims sciagaczem na koncach - musi byc SZCZELNIE! - podniesiony kolnierzyk - okulary - maska na twarz (wystarczy taka tania papierowa) Ja robiac cokolwiek z welna - pluje, kaszle i klne jak szewc. Za zadne skarby nie chcialbym sie tym zajmowac zawodowo!! Technicznie to jest wszystko proste ale wolalbym sie w kotle smazyc niz ocieplac cokolwiek welna A jak przyjemnie jak sciagniesz maske (bo ta sie szybko staje niewygodna) i przy wciskaniu welny poleci Ci pol kilo tych syfiastych pylkow do gardla... Wyobraz sobie najgorsze przeziebienie i bol gardla jaki w zyciu mialas - to pikus, bedzie gorzej Podobno rozne organizmy roznie welne toleruja i niektorym ona nie przeszkadza - dla mnie to horror wystarczy kupic kombinezon malarski z kapturem za 3 zl z allegro i bez rekawiczek mi az tak bardzo nie przeszkadzalo tylko raz troche gryzlo w szyje jak sie odpowiednio nie ubralem, a w masce chodze w robocie minimum 6h wiec przyzwyczajenie zawodowe. moze inaczej sie to robi jak sa upaly w tedy to faktycznie moze byc uciazliwe. jeszcze nie doszedlem do skosow ale troche mam obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 17.03.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 wystarczy kupic kombinezon malarski z kapturem za 3 zl z allegro i bez rekawiczek mi az tak bardzo nie przeszkadzalo tylko raz troche gryzlo w szyje jak sie odpowiednio nie ubralem, a w masce chodze w robocie minimum 6h wiec przyzwyczajenie zawodowe. moze inaczej sie to robi jak sa upaly w tedy to faktycznie moze byc uciazliwe. jeszcze nie doszedlem do skosow ale troche mam obawy. Mi wiekszosc pierwsza warstwa ocieplil tesc, tesciowa i jej siostra Ocieplali w lato - tesc dlugie gacie, flanelowa koszula, czapeczka, okulary - spocony az sie z niego lalo. Tesciowej jakos ta welna az tak nie przeszkadzala bo chodzila w krotkich gatkach Druga warstwe juz sporo sam robilem - ale druga mialem ISOVERa. Ten przy rockwoolu (na 1 warstwe mialem toprocka) to jednak mieciutka kolderka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 17.03.2011 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Mi wiekszosc pierwsza warstwa ocieplil tesc, tesciowa i jej siostra Ocieplali w lato - tesc dlugie gacie, flanelowa koszula, czapeczka, okulary - spocony az sie z niego lalo. Tesciowej jakos ta welna az tak nie przeszkadzala bo chodzila w krotkich gatkach Druga warstwe juz sporo sam robilem - ale druga mialem ISOVERa. Ten przy rockwoolu (na 1 warstwe mialem toprocka) to jednak mieciutka kolderka! tesciowej pewnie specjalnie powiedzieli, ze ma byc nieubrana, zeby bardziej gryzlo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 17.03.2011 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 tesciowej pewnie specjalnie powiedzieli, ze ma byc nieubrana, zeby bardziej gryzlo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonoa_ona 18.03.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 ja wlasciwie to samo moge jak narazie powiedziec o handlobudzie!! my kupowalismy w Budozbycie- no i tak srednio.... najbardziej irytowal nas fakt: mimo, ze nasza budowa od Budozbytu jakis 1km w lini prostej to zawsze trzeba bylo placic za transport! dzis bym juz nie wybrala Budozbytu! choc wtedy wydawalo nam sie to optymalne: niby transport byl szybko zalatwiony no ale kosztowny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.03.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 wystarczy kupic kombinezon malarski z kapturem za 3 zl z allegro i bez rekawiczek mi az tak bardzo nie przeszkadzalo tylko raz troche gryzlo w szyje jak sie odpowiednio nie ubralem, a w masce chodze w robocie minimum 6h wiec przyzwyczajenie zawodowe. moze inaczej sie to robi jak sa upaly w tedy to faktycznie moze byc uciazliwe. jeszcze nie doszedlem do skosow ale troche mam obawy. cos w tym jest bo jak sie troche pobedzie na dole gdzie jest powietrze 10 krotnie gesciejsze i zawiera taka ilosc "zwiazkow mineralnych" w formie stalej to potem juz welna niestraszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.03.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Znowu będę nie popularny,ale ociepla się również tak bez pyłków,śmieci,bez konieczności obkładania płytami k-g. (zdjęcie pożyczone od Tomi78) Również tak zamierzam ocieplać strop http://images35.fotosik.pl/543/e9934d59cceef367.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 18.03.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 to jest styropian?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.03.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 to jest styropian?? Tak jest,grafitowy z u=0,32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.03.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 styro jest fajny ale a. wiele drozszy /tak mi sie wydaje nei liczylam jeszcze/ b. ma wade pt "jest nieelastyczny !!!" trudniej go upchnac dokladnie w nietypowych miejscach !!! jak np zakamarki miedzy drewnem a scianami itd ... jak cos przytnie sie o cm za duzo to sie nie zmiesci a jak cm za malo to beda dziury !! welne idzie dopchnac w dziurach, ugniesc jak jej za duzo ... chyba przecierpie i dam jednak welne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.03.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Znowu będę nie popularny,ale ociepla się również tak bez pyłków,śmieci,bez konieczności obkładania płytami k-g. (zdjęcie pożyczone od Tomi78) Również tak zamierzam ocieplać strop http://images35.fotosik.pl/543/e9934d59cceef367.jpg z tego co widze to tam jednak plyty g-k beda !! pzynajmniej sa stelaze!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts