mea 19.03.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 rybnik tez zasypany !! kurna a ja sobie wiosenne buciki kupilam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 19.03.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 hehe, trzeba było słuchać jak z Adamem pisalismy o pogodzie że może być śnieg haha bo ty masz ogrzewanie w domu a ny w pon zaczynamy robote a w domu zimno jak w psiarni !! szynek ta koza nadal aktualna ?? ile bys za nia chcial ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 19.03.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 haha bo ty masz ogrzewanie w domu a ny w pon zaczynamy robote a w domu zimno jak w psiarni !! szynek ta koza nadal aktualna ?? ile bys za nia chcial ?? koza Ci pomoze ale w ogrzaniu zmarznietych rak, bo w domku nie dzwignie ani stopnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 19.03.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 koza Ci pomoze ale w ogrzaniu zmarznietych rak, bo w domku nie dzwignie ani stopnia no raczej ... jak sa taaaaaakie dziury miedzy murem a dachem !!! no ale to bedzie latane dopiero przy okazji elewacji i ocieplania gory !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.03.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 haha bo ty masz ogrzewanie w domu a ny w pon zaczynamy robote a w domu zimno jak w psiarni !! szynek ta koza nadal aktualna ?? ile bys za nia chcial ?? Niestety juz nie Odjechala w sina dal do nowego wlasciciela! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.03.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Akurat miałem tę samą kozę co Adam i kilka razy się przydała...bratu z kumplem nie chciało się jechać po robocie do domu i tylko w kozie napalili, rozłożyli styro i kimali w piwnicy mieli ciepło... inna rzecz, że piwnica była już wtedy ocieplona Bez ocieplenia dachu i styro na scianach raczej faktycznie ogrzac bedzie mozna tylko rece Koza ma bodaj okolice 6,5kW. Gdyby Mea miala ocieplenie to spokojnie nagrzeje nia caly dom przy obecnej temperaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 19.03.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 jest jeszcze jeden ważny apekt wynikający z posiadania takiej kozy..robisz kawe, stawiasz na kozie i masz cały czas ciepłą kawe u nas tak sie wlasnie podgrzewa napoje albo obiad jak nie jest od razu zjedzony a po drugie lubie zapach palonego drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.03.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 nawiązując do tematu - jest już nawet dyrektywa unijna na ten temat...więcej niż pewne że niedługo będzie obowiązywać i u nas... http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:153:0013:0035%3aPL%3aPDF Rozwala mnie ze to wszystko na poczet rzekomego globalnego ocieplenia, ktore jest czysta fikcja. Miliardy dolarow / euro i PLNow idzie na ograniczenie efektu wymyslonego w glowach urzednikow. Polecam film "globalny szwindel" na YT. Zreszta na discovery lecialo wiele ciekawych dokumentow obalajace ta teze. Korwin mysli podobnie i rowniez przez to ma u mnie glos na najblizszych wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 19.03.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 koza Ci pomoze ale w ogrzaniu zmarznietych rak, bo w domku nie dzwignie ani stopnia ja mam dwie i ta na parterze to faktycznie do "rąk", ale ta w piwnicy to powiem ze daje w palnik i to nieźle, raz tak nagrzałam ze rura aż poczerwieniała a ma ze 4 mb i zrobiło się cieplutko, tak ze lepiej ją mieć niż nie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimi34 19.03.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 witajcie pilnie namiar na dekarza potrzebuje bo mnie jeden wystawil pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 19.03.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Byliśmy na działce mamy śniegu po kosteczki na całej szerokości i długości ....Z mojej roślinności chyba nic nie będzie DUPA nie ogrodniczka ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 19.03.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 koza Ci pomoze ale w ogrzaniu zmarznietych rak, bo w domku nie dzwignie ani stopnia No no to zalezy w jakim domu U mnie nagrzewała ślicznie w domku calym jak chodziła kilka godzin. A i tak ogrzanie rączek bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 19.03.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 u nas tak sie wlasnie podgrzewa napoje albo obiad jak nie jest od razu zjedzony a po drugie lubie zapach palonego drzewa Koza ma bardzo szerokie zastosowanie Np. takie: https://picasaweb.google.com/107373758500484310123/_zdjeciaZBudowy#5549107417440908130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 19.03.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 agreston ta kiełbasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ja chce lato i grile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 19.03.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Koza ma bardzo szerokie zastosowanie Np. takie: https://picasaweb.google.com/107373758500484310123/_zdjeciaZBudowy#5549107417440908130 a nie kopcilo Ci do srodka domu jak smazyles wuszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 19.03.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 mea my na nieużytkowym poddaszu robimy sami (wyjątkowo ) a na skosach zrobi nam...p.Damian a własnie dziś była jedna forumowiczka -pozdrawiam Aniu - u mnie oglądać tynki - podobno są tak fajne że nawet by ich nie wykańczali gładzią Pozdrawiam również i bardzo dziekuję za możliwość złożenia wizyty:) Tynki równiutkie. Widziałam też gipsowe i zabudowę poddasza w wykonaniu P. Damiana- też super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 19.03.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 witajcie pilnie namiar na dekarza potrzebuje bo mnie jeden wystawil pozdro mój ma ten rok juz zajety do wrzesnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 19.03.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Niestety juz nie Odjechala w sina dal do nowego wlasciciela! Odjechała i juz pracuje!! Dzięki Adam -jest przefajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 20.03.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Szukałem na forum coś na temat wykorzystania wody z działki, chodzi mi o to czy macie jakieś pomysły, w domu w którym teraz mieszkam mamy można powiedzieć 4 studnie, dom bliźniak. 1 na ogrodzie i 1 w domu tak to kiedyś babcia z bratem wybudowała i z nich korzystamy i tak w drugiej połowie domu. Woda jest wykorzystywana do ogrodu i mycia samochodów. Kiedyś to było po hydroforze woda pitna ale się zmieniło Teraz jest mały hydrofor ze zbiornikiem i woda ciągle dostępna do takich celów przemysłowych. Dobra to tak po trochu opisu jak jest teraz a jak ja bym chciał u mnie w domu i opinie na ten temat. Mam wokół domu zrobiony drenaż z tego drenażu woda wpada do studni zbiorczej, następnie płynie do takiego kolektora zbiorczego i z niego już do można powiedzieć kanalizy miejskiej. Mój plan to na lini moja studnia a kolektor zbiorczy wkopanie do ziemi zbiornika na wode wlot do zbiornika a wykot po przelewie w kierunku kolektora (różnica poziomów ok 1m 80 cm na długości 35 metrów, spadek terenu w kierunku kanalizy wiec o cofniecie wody raczej nie ma się co bać.) Na lini montaż hydroforu filtra i wykorzystanie wody do ogrodu a jak by się dało to do spłóczek, lub innych celów. Co wy na to, to taki mój pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 20.03.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 a nie kopcilo Ci do srodka domu jak smazyles wuszt? Może minimalnie ale co za rożnica i tak się potem wywietrzyło Cug miałem w zimie taki via koza że zapachy wysysało do komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts