Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

zasadniczo WSZYSTKO !! chociaz np moj aparat /canon/ jest made in japan :) nieliczne perelki sie trafiaja czasem :)

Absolutnie nie wszystko :-) Ale nawet - to nie rozmawiamy przeciez o produkcji w Chinach tylko o jakosci marek. To ze cos produkowane jest w Chinach nie znaczy odrazu ze bedzie do bani - porzadna firma przenoszac tam produkcje przenosi cale know-how, linie produkcyjna etc. Ja sie smieje przede wszystkim z tej wiertarki TOYA za 30 pln (i szlifierki za drugie tyle). Choc nie wiem czy jest sie z czego smiac - swego czasu to chyba wlasnie szlifierki TOYA wycofywali z marketow bo w czasie pracy odpadaly z nich z hukiem tarcze. Jasek no sorry - ja wiem ze nie kazdy potrzebuje wiertarki za 1-2k pln ale taka TOYA za 30 pln to chyba byla w dziale zabawek dla dzieci ;)

Aha! Zeby bylo smieszniej grupa TOYA ma tez pod soba np. marke YATO ktora robi narzedzia skierowane dla profesjonalistow. I narzedzia sa swietne, przynajmniej klucze - pozyczalem wielokrotnie caly zestaw od kumpla i pare dni temu w koncu sobie kupilem swoj zestawik.

Quenne, czy Twoi elektrycy chodzą po dachu-chodzi o odgromienie. Moi nie chcą-robią całą resztę, Czy założenie instalacji na gotowym już dachu to jakiś problem? Na gąsiory są nakładki, a krańcówki? Trzeba dachówkę rozbierać? bo tak mi sugerują, a coś mi się nie chce wierzyć....

tak, chodza po dachu, główna instalacja bedzie oczywiście na kominie a potem przyczepiają do gąsiorów na jakies klamry, fakt że chyba od spodu ale nie mieli z tym problemu, postaram sie o jakieś fotki w odpowiednim momencie bo na 100% pewna nie jestem

Trzymajcie kciuki za NAS !!!! W poniedziałek/wtorek składamy najprawdopodobniej poprawki do UM ja już dla spokojności pije nerwosol :)

Spoko, zobacz tego goscia jakie mial przeboje:

Nasze papiery do pozwolenia na budowe to pryszcz w porownaniu do jego :) :) :)

Mi cale pozwolenie jakos fajnie poszlo. Choc papierow mialem tez duzo bo u mnie nie bylo MPZT wiec musialem jeszcze wystepowac wczesniej o warunki zabudowy, do ktorych trzebabylo zgromadzic chyba tyle samo papierow co potem do samego pozwolenia.. Oczywiscie innych papierow ;) Prad tez pieknie wyszedl bo sasiad zaczal budowe wczesniej i zaczal juz rok wczesniej zalatwiac z energetyka. Tylko do pracy z lawami jesienia potrzebowalem agregat, a na nastepna wiosne skrzyneczka juz stala. A wode to sobie sam wykopalem (400mb) wiec tez poszlo w miare fajnie ;)

Nie wiecie gdzie tu w poblizu kupic gietkiego ocieplonego spiroflexa (sonoduct czy podobny) - potrzebuje 10mb setki. Na Rybnickiej w ELMACHu chyba ocipieli bo chca prawie 220 pln (na allegro 80 pln). Brakuje mi zeby wentylacje w koncu calkowicie zamknac ;)

MEA - spytaj tych Twoich magikow od powietrza czy nie maja pozyczyc za dobra flaszke (lub odpowiednik w banknotach) na pare godzin ANEMOMETRU! Nie chce kupowac a w wypozyczalniach nie maja :(

Nie no , fugi już zrobione zaimpregnować bo jasny beż - główne w wiatrołapie.

ale generalnie cały dół chcę.

Aaaa to luzik. Myslalem ze robicie epoksydowa i musisz okleic wszystkie kanty wszystkich kafelek - ja tak w malym kibelku robilem i mimo ze on ma 1,2x1,2m czyli pare kafelek na krzyz to robota byla mozolna :-) Ale epoksydowej bez oklejania bym sie bal klasc :)

znaczy - oklejałeś górę płytek? jakąś taśmę naklejałeś na płytki, co to była za taśma (moze sie w przyszłości przydać)

O ile pamietam to zwykla malarska (choc klej miala dosc mocny). Ale jezeli nie musisz to nie polecam tej fugi - uzywanie jej w domu to armata na wrobla. Ja ja robilem bo zonka sobie zazyczyla fuge z brokatem, a ta mozna zrobic wylacznie w epoksydzie :) Brokat jest "zawieszony" w masie zywicznej i wyglada super. W przypadku standardowych fug cementowych tez sa jakies dodatki ale to juz nie wyglada tak samo. Ta nasza to kerapoxy z mapei'a + brokat, o takie cos:

http://lh6.ggpht.com/_KGb17iAt8iA/SyPpzAget1I/AAAAAAAABeU/MhJoWrV2SXw/SDC11085-2.JPG

Nie wiecie gdzie tu w poblizu kupic gietkiego ocieplonego spiroflexa (sonoduct czy podobny) - potrzebuje 10mb setki. Na Rybnickiej w ELMACHu chyba ocipieli bo chca prawie 220 pln (na allegro 80 pln). Brakuje mi zeby wentylacje w koncu calkowicie zamknac ;)

MEA - spytaj tych Twoich magikow od powietrza czy nie maja pozyczyc za dobra flaszke (lub odpowiednik w banknotach) na pare godzin ANEMOMETRU! Nie chce kupowac a w wypozyczalniach nie maja :(

zadzwon do mnie w poniedzialek jak bede na budowie!! nie bede do nich dzwonic dzis bo o 19 dopiero wyjechali do domu !!

Witajcie a ja juz po wylewkach przyjechalo 40tonowe auteczko:) (przepraszam wszystkich na ul polnej bo troche zajelismy drogi) obiecane fotki

http://img9.imageshack.us/img9/7788/obraz002resizew.jpg

Dla wszystkich chetnych ogladaczy (nie molestujcie mnie na pw) za jakis tydzien zapraszam

możesz krótko uzasadnić dlaczego wybrałeś te ? jestem zainteresowana :)

No i jesteśmy po badaniu kamerką :)

Bardzo ciekawa sprawa , generalnie jestem zadowolona chociaż dobrych kilka fotek wyślę Firmie co mi ocieplenie dachu + k-g robiła.

Ściany idealnie , spoin nie widać :)

Newralgiczne punkty czyli wieńce bardzo ładnie - róznica do 1 stopnia.

Tak samo w okolicach okien , ale tu jeszcze pianka z zewnątrz będzie

Już wiemy, że ściana bardzo ciepła , szkoda, że tego nie zrobiliśmy po wełnie przed k-g.

Ale powtórzymy po styropianie przed siatką i klejem :)))

No i jesteśmy po badaniu kamerką :)

Bardzo ciekawa sprawa , generalnie jestem zadowolona chociaż dobrych kilka fotek wyślę Firmie co mi ocieplenie dachu + k-g robiła.

Ściany idealnie , spoin nie widać :)

Newralgiczne punkty czyli wieńce bardzo ładnie - róznica do 1 stopnia.

Tak samo w okolicach okien , ale tu jeszcze pianka z zewnątrz będzie

Już wiemy, że ściana bardzo ciepła , szkoda, że tego nie zrobiliśmy po wełnie przed k-g.

Ale powtórzymy po styropianie przed siatką i klejem :)))

Ile placilas i kogo dokladnie bralas? Mozesz dac namiar ?? No i fotki fotki!!