mea 26.03.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 zasadniczo WSZYSTKO !! chociaz np moj aparat /canon/ jest made in japan nieliczne perelki sie trafiaja czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.03.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 ktos chce zobaczyc moich wentylatorow w akcji ?? zapraszam dzis i w poniedzialek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 26.03.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 brrr zimno cos musialem napisac bo tu postow nie mozna kasowac Milego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 26.03.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 a czego dzisiaj w chinach nie produkuja? Kress dalej jest niemiecki no i chyba mazda japonska (ale pewien nie jestem) BTW Mea Canon to juz tez calosc produkcji do chin nawet gornej polki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 26.03.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Trzymajcie kciuki za NAS !!!! W poniedziałek/wtorek składamy najprawdopodobniej poprawki do UM ja już dla spokojności pije nerwosol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 26.03.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Kopnijcie mnie, mam zabezpieczać fugi ale tego jest na kilometry a chęci brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.03.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 zasadniczo WSZYSTKO !! chociaz np moj aparat /canon/ jest made in japan nieliczne perelki sie trafiaja czasem Absolutnie nie wszystko Ale nawet - to nie rozmawiamy przeciez o produkcji w Chinach tylko o jakosci marek. To ze cos produkowane jest w Chinach nie znaczy odrazu ze bedzie do bani - porzadna firma przenoszac tam produkcje przenosi cale know-how, linie produkcyjna etc. Ja sie smieje przede wszystkim z tej wiertarki TOYA za 30 pln (i szlifierki za drugie tyle). Choc nie wiem czy jest sie z czego smiac - swego czasu to chyba wlasnie szlifierki TOYA wycofywali z marketow bo w czasie pracy odpadaly z nich z hukiem tarcze. Jasek no sorry - ja wiem ze nie kazdy potrzebuje wiertarki za 1-2k pln ale taka TOYA za 30 pln to chyba byla w dziale zabawek dla dzieci Aha! Zeby bylo smieszniej grupa TOYA ma tez pod soba np. marke YATO ktora robi narzedzia skierowane dla profesjonalistow. I narzedzia sa swietne, przynajmniej klucze - pozyczalem wielokrotnie caly zestaw od kumpla i pare dni temu w koncu sobie kupilem swoj zestawik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.03.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Kopnijcie mnie, mam zabezpieczać fugi ale tego jest na kilometry a chęci brak Po co i jak zabezpieczac ?? Robicie fuge epoksydowa czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.03.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Quenne, czy Twoi elektrycy chodzą po dachu-chodzi o odgromienie. Moi nie chcą-robią całą resztę, Czy założenie instalacji na gotowym już dachu to jakiś problem? Na gąsiory są nakładki, a krańcówki? Trzeba dachówkę rozbierać? bo tak mi sugerują, a coś mi się nie chce wierzyć.... tak, chodza po dachu, główna instalacja bedzie oczywiście na kominie a potem przyczepiają do gąsiorów na jakies klamry, fakt że chyba od spodu ale nie mieli z tym problemu, postaram sie o jakieś fotki w odpowiednim momencie bo na 100% pewna nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.03.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Trzymajcie kciuki za NAS !!!! W poniedziałek/wtorek składamy najprawdopodobniej poprawki do UM ja już dla spokojności pije nerwosol Spoko, zobacz tego goscia jakie mial przeboje: Nasze papiery do pozwolenia na budowe to pryszcz w porownaniu do jego :) Mi cale pozwolenie jakos fajnie poszlo. Choc papierow mialem tez duzo bo u mnie nie bylo MPZT wiec musialem jeszcze wystepowac wczesniej o warunki zabudowy, do ktorych trzebabylo zgromadzic chyba tyle samo papierow co potem do samego pozwolenia.. Oczywiscie innych papierow Prad tez pieknie wyszedl bo sasiad zaczal budowe wczesniej i zaczal juz rok wczesniej zalatwiac z energetyka. Tylko do pracy z lawami jesienia potrzebowalem agregat, a na nastepna wiosne skrzyneczka juz stala. A wode to sobie sam wykopalem (400mb) wiec tez poszlo w miare fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.03.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Nie wiecie gdzie tu w poblizu kupic gietkiego ocieplonego spiroflexa (sonoduct czy podobny) - potrzebuje 10mb setki. Na Rybnickiej w ELMACHu chyba ocipieli bo chca prawie 220 pln (na allegro 80 pln). Brakuje mi zeby wentylacje w koncu calkowicie zamknac MEA - spytaj tych Twoich magikow od powietrza czy nie maja pozyczyc za dobra flaszke (lub odpowiednik w banknotach) na pare godzin ANEMOMETRU! Nie chce kupowac a w wypozyczalniach nie maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 26.03.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Po co i jak zabezpieczac ?? Robicie fuge epoksydowa czy jak ? Nie no , fugi już zrobione zaimpregnować bo jasny beż - główne w wiatrołapie. ale generalnie cały dół chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.03.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Nie no , fugi już zrobione zaimpregnować bo jasny beż - główne w wiatrołapie. ale generalnie cały dół chcę. Aaaa to luzik. Myslalem ze robicie epoksydowa i musisz okleic wszystkie kanty wszystkich kafelek - ja tak w malym kibelku robilem i mimo ze on ma 1,2x1,2m czyli pare kafelek na krzyz to robota byla mozolna Ale epoksydowej bez oklejania bym sie bal klasc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 26.03.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 znaczy - oklejałeś górę płytek? jakąś taśmę naklejałeś na płytki, co to była za taśma (moze sie w przyszłości przydać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.03.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 znaczy - oklejałeś górę płytek? jakąś taśmę naklejałeś na płytki, co to była za taśma (moze sie w przyszłości przydać) O ile pamietam to zwykla malarska (choc klej miala dosc mocny). Ale jezeli nie musisz to nie polecam tej fugi - uzywanie jej w domu to armata na wrobla. Ja ja robilem bo zonka sobie zazyczyla fuge z brokatem, a ta mozna zrobic wylacznie w epoksydzie Brokat jest "zawieszony" w masie zywicznej i wyglada super. W przypadku standardowych fug cementowych tez sa jakies dodatki ale to juz nie wyglada tak samo. Ta nasza to kerapoxy z mapei'a + brokat, o takie cos: http://lh6.ggpht.com/_KGb17iAt8iA/SyPpzAget1I/AAAAAAAABeU/MhJoWrV2SXw/SDC11085-2.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.03.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Nie wiecie gdzie tu w poblizu kupic gietkiego ocieplonego spiroflexa (sonoduct czy podobny) - potrzebuje 10mb setki. Na Rybnickiej w ELMACHu chyba ocipieli bo chca prawie 220 pln (na allegro 80 pln). Brakuje mi zeby wentylacje w koncu calkowicie zamknac MEA - spytaj tych Twoich magikow od powietrza czy nie maja pozyczyc za dobra flaszke (lub odpowiednik w banknotach) na pare godzin ANEMOMETRU! Nie chce kupowac a w wypozyczalniach nie maja zadzwon do mnie w poniedzialek jak bede na budowie!! nie bede do nich dzwonic dzis bo o 19 dopiero wyjechali do domu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 26.03.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Humor mi się poprawił od 9 rano do teraz relacja ON LINE z Towaru 2011 jestem uhahahna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.03.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Witajcie a ja juz po wylewkach przyjechalo 40tonowe auteczko:) (przepraszam wszystkich na ul polnej bo troche zajelismy drogi) obiecane fotki http://img9.imageshack.us/img9/7788/obraz002resizew.jpg Dla wszystkich chetnych ogladaczy (nie molestujcie mnie na pw) za jakis tydzien zapraszam możesz krótko uzasadnić dlaczego wybrałeś te ? jestem zainteresowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 26.03.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 No i jesteśmy po badaniu kamerką Bardzo ciekawa sprawa , generalnie jestem zadowolona chociaż dobrych kilka fotek wyślę Firmie co mi ocieplenie dachu + k-g robiła. Ściany idealnie , spoin nie widać Newralgiczne punkty czyli wieńce bardzo ładnie - róznica do 1 stopnia. Tak samo w okolicach okien , ale tu jeszcze pianka z zewnątrz będzie Już wiemy, że ściana bardzo ciepła , szkoda, że tego nie zrobiliśmy po wełnie przed k-g. Ale powtórzymy po styropianie przed siatką i klejem )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.03.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 No i jesteśmy po badaniu kamerką Bardzo ciekawa sprawa , generalnie jestem zadowolona chociaż dobrych kilka fotek wyślę Firmie co mi ocieplenie dachu + k-g robiła. Ściany idealnie , spoin nie widać Newralgiczne punkty czyli wieńce bardzo ładnie - róznica do 1 stopnia. Tak samo w okolicach okien , ale tu jeszcze pianka z zewnątrz będzie Już wiemy, że ściana bardzo ciepła , szkoda, że tego nie zrobiliśmy po wełnie przed k-g. Ale powtórzymy po styropianie przed siatką i klejem )) Ile placilas i kogo dokladnie bralas? Mozesz dac namiar ?? No i fotki fotki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts