adamscool 27.03.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Dzięki za informacje jadę zaraz zobaczyć dom z tej ceramiki, aha moja pomyłka jednak to netto 3,5zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.03.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Oj Adam teraz to filozofujesz jak doleganie do rurek nie ma wplywu na dzialanie podlogowki a myslisz ze nie masz tam baniek powietrza dookola rurek (poogladaj sobie przekroje) a jak mnie w szkole uczyli powietrze jest calkiem fajnym izolatorem Wiem ze tak jest. Ale jakos to co policzylem audytorem OZC a potem CO sprawdza sie co do wata Wiec ja bym raczej wzial za filozofowanie ze anhydryt w jakikolwiek sposob mi by pomogl. Moze tak, moze nie. Nie wiem - ja mam idealnie rowne wylewki miksokretowe i podlogowka dziala w nich swietnie, zgodnie z zalozeniami i obliczeniami, wiec nie narzekam A przy tym kosztowaly 30 pln / m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 27.03.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Wiem ze tak jest. Ale jakos to co policzylem audytorem OZC a potem CO sprawdza sie co do wata Wiec ja bym raczej wzial za filozofowanie ze anhydryt w jakikolwiek sposob mi by pomogl. Moze tak, moze nie. Nie wiem - ja mam idealnie rowne wylewki miksokretowe i podlogowka dziala w nich swietnie, zgodnie z zalozeniami i obliczeniami, wiec nie narzekam A przy tym kosztowaly 30 pln / m2 mnie wyszly 26 zl i tak jak pisalem, troche niedorobione przy winklach i miejscami przy scianach, troche tynki do pogipsowania ale ogolnie ok, jak kafelkwoalem 2 pomieszczenia to na poczatku sprawdzalem poziomica a pozniej juz tylko dociskalem rogi kafelek, zeby nie bylo zebow a reszta idelanie w poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.03.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 adiqq czyn honory domu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.03.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 heh, apropos wylewek anhydrytowych, natrafiłem na taki post jak widać u nas wszystko można skopać... Ło... Ot oszczednosci Ale nie zaliczalbym tego do wad anhydrytu - rownie dobrze do miksokretowych wylewek ekipa moze czegos taniego dosypac lub co gorsza - oszczedzac na cemencie kosztem tanszego piasku. Najlepiej kazac odkladac worki z cementu na bok i sobie je na koniec przeliczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.03.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Powiedzcie mi - bo wiem ze ktos z Was budowal fundamenty z betonowych pustakow zasypowych (zastepujacych szalunek) - czy ten ktos moze sie ujawnic i powiedziec gdzie i po ile kupowal te pustaki ? Przymierzam sie powoli do robienia murka oporowego przy plocie przy podjezdzie i chyba najwygodniej bedzie mi to z tych pustakow zrobic. Choc moze nie najtaniej hm Musze przeliczyc. Te pustaki sa b. popularne w Czechach - chodzi o cos takiego: http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/31/40/03/1531400399 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.03.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 KAnhydryt z worka robiony samemu wychodzi 80-90 pln / m2 Chcialem sam robic poddasze (z 80m2) ale ni cholery to sie nie oplaci. Anhydryt robiony "hurtem" przez firme za ~35 pln / m2 jest warty rozwazenia.. Choc u mnie przy ogolnie 360m2 wylewek te +5 pln oznaczaloby 1800 pln drozej. Biorac pod uwage, ze Olszar zrobil mi z miksokreta wylewki doslownie idealne - to te 1800 byloby wyrzucone w bloto. Za to po ostatnich przebojach Olszara tez zastanawiam sie powaznie nad anhydrytem na poddaszu (bo tam jeszcze nie mam wylewek) - tylko czy ekipa przyjedzie do ledwo 80m2.. I czy zrobi taka mala ilosc za 35 pln.. Tego bym nie robila sama, to zbyt ważna robota, ja poważnie je rozważań zadzwonie tam i popytam, jak sie wyrobisz w 6 tygodni to się zgramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.03.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Nie wchodzą na dach, bo dobry odgrom jest trudno zrobić, a łatwo zepsuć. Na gąsiory są specjalne uchwyty regulowane, pod dachówke są specjalne uchwyty. Uchwyty pod dachówkę dobiera się do rodzaju dachówki - http://www.gromet.iq.pl/_produkty/198/uchwyt%2019.gif Dachówki należy podnieść, uchyt zamocować na zamek lub wkrętami do łat. Puszczenie instalacji odgromowej po kominie i samych gąsiorach to imitacja odgromówki, tanio, szybko i do kasy. Jakość odgromówki można poznać po zsunięciu się śniegu z dachu na wiosnę. A propo, podstawą jest projekt takiej instalacji. Nie widziałem metryki wypełnionej bez odniesienia do projektu. Widze że kolega jest jasnowidzem i już wie że u mnie bedzie nieprawidlowo chociaż sama napisalam ze nie wiem dokładnie jak to będzie wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.03.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 K Tego bym nie robila sama, to zbyt ważna robota, ja poważnie je rozważań zadzwonie tam i popytam, jak sie wyrobisz w 6 tygodni to się zgramy Hm. Czuje ze sie nie wyrobie;) Ale podzwon i popytaj! Zalezy wszystko od ceny. Jak bedzie dobra to sie spreze. Ale chyba nie bedzie... Anhydryty jednak drogie sa! Ja tam na gorze mam prosto - dwa pokoje i lazienka. Zadnych komplikacji, dylatacje tylko w drzwiach i w jednym pomieszczeniu w poprzek Sam bym robil ale samemu to wychodzi jak pisalem 80-90 pln / m2! Makabra 80m2 wyszloby mnie 6500 pln. U olszara czy kogokolwiek innego z miksokretem i zacieraczka mechaniczna - 2000-2400... Anhydryty jakby byly po 40 pln to 3200 pln. Rozwazylbym, bo zalezy mi tam maksymalnie nawet na tych 2-3cm roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.03.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Mnie tez zależy bo niestety mam skopana podloge w kilku miejscach i nie wiem czy zatuszuje to styro bo moge miec za mało cm na porzadna wylewke z miksokreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 27.03.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Hm. Czuje ze sie nie wyrobie;) Ale podzwon i popytaj! Zalezy wszystko od ceny. Jak bedzie dobra to sie spreze. Ale chyba nie bedzie... Anhydryty jednak drogie sa! Ja tam na gorze mam prosto - dwa pokoje i lazienka. Zadnych komplikacji, dylatacje tylko w drzwiach i w jednym pomieszczeniu w poprzek Sam bym robil ale samemu to wychodzi jak pisalem 80-90 pln / m2! Makabra 80m2 wyszloby mnie 6500 pln. U olszara czy kogokolwiek innego z miksokretem i zacieraczka mechaniczna - 2000-2400... Anhydryty jakby byly po 40 pln to 3200 pln. Rozwazylbym, bo zalezy mi tam maksymalnie nawet na tych 2-3cm roznicy widzialem jak biczuje waz fi 50 przy rozkladaniu wylewki przed miksokretem, jednak waz z anhydrytu jest cieniutki i nie powinien narobic szkod- tylko kto przyjedzie za 30zl/m2 rozkladac sprzet w tym czy drugim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 27.03.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Mnie tez zależy bo niestety mam skopana podloge w kilku miejscach i nie wiem czy zatuszuje to styro bo moge miec za mało cm na porzadna wylewke z miksokreta tez mi sie wydaje, ze styropianem to raczej ciezko poziomowac skopane podlogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 27.03.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 pytanie z innej beczki ... ile szt. bloczków betonowych wchodzi na 1m2 sciany fundamentowej o szer.38 i o szer.25 cm:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 27.03.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 pytanie z innej beczki ... ile szt. bloczków betonowych wchodzi na 1m2 sciany fundamentowej o szer.38 i o szer.25 cm:o google i 1 minuty roboty ;/ jeszcze wybierz czy 12-tki czy 14-tki i masz 2 mozliwosci po dlugosci lub szerokosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 27.03.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Powiedzcie mi - bo wiem ze ktos z Was budowal fundamenty z betonowych pustakow zasypowych (zastepujacych szalunek) - czy ten ktos moze sie ujawnic i powiedziec gdzie i po ile kupowal te pustaki ? Przymierzam sie powoli do robienia murka oporowego przy plocie przy podjezdzie i chyba najwygodniej bedzie mi to z tych pustakow zrobic. Choc moze nie najtaniej hm Musze przeliczyc. Te pustaki sa b. popularne w Czechach - chodzi o cos takiego: http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/31/40/03/1531400399 ja robiłem sciany fundamentowe z pustaków szalunkowych z firmy http://www.jarbet.pl wychodziło najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 27.03.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Szczerze to przy anhydrytach warto kombinowac z poziomowaniem styropianem (kazdy cm to kasa) BTW Adiqq jasne ze mozna skopac i przy anhytrytach wczesniej byl u mnie koles z Bielska ktory od razu chcial wylewac a jak przyjechal Przemek to mialem roboty na 2 tygodnie latajac z folia, tasma klejaca i tackerem, ze mnie do teraz paluchy bola (tyle poprawek mialem) BTW za material odpowiada firma dostarczajaca go na budowe (la farge albo wolplan bo sa dwie na polske) a nie firma ktora go wylewa ufff ale wsadzilem kij w mrowisko Pamietajcie ze jesli zdecydujecie sie na anhydryty to najlepiej przed polozeniem styro (czarna folia musi byc wywinieta do gory i przymocowana do sciany i tak samo folia z podlogowki no i pianke dylatacyjna trzeba dac podwojna bo zalecanej 8mm ja w Rybniku nie widzialem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 27.03.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 panie i panowie, dzis pod drzwi przyszedl pies rasy beagle (trikolor), wieku nie potrafie ocenic.Widac chamy jakies go wyrzucily prawdopodobnie. pies ulozony, reaguje na komendy b. szybko, czysty (widac ze wyczesany), minal juz caly dzien, nie odchodzi od drzwi i zal pieska.mam sucz w domu i niestety z tego powodu go nie zostawie a zal mi go odwozic do schroniska. moze ktos go przygarnie ( o ile nie odejdzie w nocy bo go nie zamykam w domu by sie nie przyzwyczail bardziej). Naprawde wychowany pies. jak by co dzwoncie 660 027 854 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.03.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 ja robiłem sciany fundamentowe z pustaków szalunkowych z firmy http://www.jarbet.pl wychodziło najtaniej Dzieki - ale w jakiej hurtowni je kupowales ? Ja tego nie potrzebuje za wiele (na oko strzelam ze kolo 30-40m2) wiec zadnego minimum logistycznego zeby to z fabryki czy dalszej hurtowni zwozic nie spelnie Pamietasz ile wychodzilo za m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.03.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 pytanie z innej beczki ... ile szt. bloczków betonowych wchodzi na 1m2 sciany fundamentowej o szer.38 i o szer.25 cm:o Przy wys. 12 i fudze 1cm: - 25cm - 19,7 szt / m2 - 38cm - 29,5 szt / m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.03.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 panie i panowie, dzis pod drzwi przyszedl pies rasy beagle (trikolor), wieku nie potrafie ocenic.Widac chamy jakies go wyrzucily prawdopodobnie. pies ulozony, reaguje na komendy b. szybko, czysty (widac ze wyczesany), minal juz caly dzien, nie odchodzi od drzwi i zal pieska.mam sucz w domu i niestety z tego powodu go nie zostawie a zal mi go odwozic do schroniska. moze ktos go przygarnie ( o ile nie odejdzie w nocy bo go nie zamykam w domu by sie nie przyzwyczail bardziej). Naprawde wychowany pies. jak by co dzwoncie 660 027 854 Ły... Szkoda pieska, wzialbym ale moj z kolei samiec owczara by go schrupal na kolacje Chyba lepszym pomyslem bedzie zawiezienie go do schroniska (jest chyba w Wodzislawiu takie) niz by mial borok gdzies np. pod samochod wpasc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts