DagaAdam 28.03.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Sorki za "wprowadzanie w bład" ale tak naprawde na pierwszy rzut oka ciężko określić czy to ten czy inny (chyba ze ktoś zliczy każdą plamkę, porówna kolory na niezbyt wyraźnych zdjęciach i zdoła okreslic wiek psa:o) poza tym nie jest codziennością ze akurat w tym samym czasie w tym samym mieście zaginął/odnalazł się pies tej samej rasy i w dodatku tak podobny! Zobacz na ogon i koncowki lapek - jeden ma pol ogona bialego, a drugi tylko koncowke No i tamten byl z Rybnika a Marek mieszka w Turzy - ~15km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.03.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 szynka panowie bardzo zalowali ze nie przyjechales bo chcieli podpytac cie o szczegoly podlaczenia wlacznikow do reku tych dodatkowych w lazience i kuchni!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.03.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 szynka panowie bardzo zalowali ze nie przyjechales bo chcieli podpytac cie o szczegoly podlaczenia wlacznikow do reku tych dodatkowych w lazience i kuchni!! Łe no widzisz, zabraklo dnia czy dwoch!! Ale te wylaczniki to sa nie tyle do rekuperatora co do sterownika ktory nim steruje (tego dostepnego w insbudzie). On ma opcje czasowego zwiekszenia wentylacji na najwyzszy ustawiony w sterowniku bieg na okreslona ilosc czasu. I wyzwolenie tego przycisku uruchamia w sterowniku te opcje. Wiekszosc rekuperatorow ma uniwersalne wyjscie (bodaj na zwykly telefoniczny szesciozylowy wtyk RJ-12) ktore wspiera wiekszosc sterownikow na rynku - ale wczesniej lepiej sobie ta kompatybilnosc w instrukcji sterownika sprawdzic, bo nie kazdy sterownik musi wspierac kazdy rekuperator - tym bardziej jezeli rekuperator jest robiony made in garaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.03.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 ja bede miala chyba jednak brinka wiec powinno sie udac !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 28.03.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ahoj bedzie ktos zamawial w najblizszym czasie welne (ja robie mix toprock 15cm i supermata 10cm) moze tak wspolnie??? BTW Maciek u kogo brales welne??? zamawialem z wolbromia z profilami aluminiowymi pok GK, kontakty w oddzielnym watku "w grupie kupa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.03.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Jasek...możemy skorzystac z zaproszenia i wpasc np w srode ? 15:30-16:00 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 28.03.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Mam pytanko to tych co mają kominy systemowe. Za jakiś czas będziemy takowy stawiać. Na obecnym etapie jeszcze nie wiem jaki konkretny piec kupimy, w związku z tym skąd mam wiedzieć na jakiej wysokości ma być ten trójnik spalinowy, do kórego podłącza się rurę z pieca? Przejrzałam piece w Obi i tam każdy piec ma to wyjście na innej wysokości. Czy jest konieczność aby ta rura łącząca piec i komin szła w lini prostej czy może iść pod jakimś kątem? na DTR kazdego pieca masz podane wymagane: wysokosc komina, przekroj, ciag spalin ... lecz nie wymagaja wysokosci trojnika spalinowego,ogolnie jaka wysokosc chcesz tak wysoko zrobisz, tylko, ze im wyzej tym drozsza blacha na polaczenie pieca z kominem, ja mam 1,50m wlot do komina od podlogi, mozesz poogladac moje zdjecia http://foto0.m.onet.pl/_m/6c3a82289e1c696543c8800531e60034,10,19,0.jpg. kominy systemowe skladasz z ''klockow'' wiec jest mozliwosc regulacji wysokosci chyba co 25cm gora/dol, z katem tez nie ma problemu bo wszystko sie kolankuje. jak kupowalem piec to to dokladnie wymiarowalem kruciec z tylu pieca tak, zeby odleglosc do sciany byla taka, zeby szlo dojsc za zasobnikiem do wyczystki itd w markecie dostaniesz ''typowe'' wyjscie spalinowe i do tego bedziesz sie musial dostosowac a ja mialem mozliwosc kontroli na tym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 28.03.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 hej, udalo sie gada uchwycic na aparacie, oto zguba :http://img851.imageshack.us/i/dsc01277j.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 28.03.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 a nie ma ten piesio adresówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 28.03.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 No irb wybacz,ja wiem,że blondynka jestem,ale bez przesady.Skoro pies był u dwóch weterynarzy,Marek rozwiesił ogłoszenia,ja dałam na rybnik.com.pl to chyba zrobiliśmy dużo,żeby jego adres ustalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 28.03.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Gabrysiu ja Cię przepraszam dopiero teraz doczytałam całość o psiaku ja durak wybacz i nie sztresuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 28.03.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Jasek...możemy skorzystac z zaproszenia i wpasc np w srode ? 15:30-16:00 ? Kurcze w pracy jestem, dzisiaj caly dzien na budowie bylem ale to juz po ptokach. Najwyzej wam gdzies klucze zostawie czy cus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.03.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 hej, udalo sie gada uchwycic na aparacie, oto zguba : http://img851.imageshack.us/i/dsc01277j.jpg/ Czy to kolczatka ?.. Chyba ktos go naprawde nie lubial! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.03.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Czy to kolczatka ?.. Chyba ktos go naprawde nie lubial! beagle to szajbusy jesli nie jest tresowany, podobnie jak dalmatynczyki, jesli wychodziło z nim dziecko to kolczatka mogła byc niezbędna, mój sznaucer miniatura tez ma kolczatkę, mój syn bo go nie utrzymał na spacerze wierz mi Jasek...nie no chcielismy z Tobą pogadać o podłodze...rzuć jakiś termin postaramy sie zgrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.03.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 beagle to szajbusy jesli nie jest tresowany, podobnie jak dalmatynczyki, jesli wychodziło z nim dziecko to kolczatka mogła byc niezbędna, mój sznaucer miniatura tez ma kolczatkę, mój syn bo go nie utrzymał na spacerze wierz mi Ja tez ze swoim na spacery wychodze czasem w kolczatce bo tez szajbus ale po powrocie zaraz ja sciagam. W sumie to nie wiadomo w jakich okolicznosciach on sie zgubil wiec mozna tylko gdybac.. Tak czy siak kolczatki pies nie powinien miec na sobie na stale.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.03.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 a z tym to sie zgodze, dlatego podejrzenie jest że uciekł podczas spaceru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STALID 29.03.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 zamawialem z wolbromia z profilami aluminiowymi pok GK, kontakty w oddzielnym watku "w grupie kupa" Nie ma alumioniowych, są ocynkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 29.03.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Hej, jutro mamy w planach wybrac sie do geodety. Orientujecie sie moze ile liczą za wytyczenie ławic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 29.03.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 ja placilem 600zl za wytyczenie domu, i mapki z tego. Czy to drogo czy tanio to nie wiem... Wydaje mi sie ze da sie znalezc taniej. Ja bylem w Geo-praca i jakos srednio zadowolony bylem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelaaax 29.03.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Hej, jutro mamy w planach wybrac sie do geodety. Orientujecie sie moze ile liczą za wytyczenie ławic?? hej, u mnie własnie dzisiaj był geodeta Płaciliśmy 85zł od jednej osi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts