wiewióra1976 16.01.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Dzięki za życzenia Same fajne rzeczy dostałam oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 16.01.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 ech..ide czytać o kominach ...chyba trza będzie przerabiać budowlance to ciul.e całe zycie nic innego nie robią i zawsze coś spier... Ta część przed nami.... Elektryka jest już w 70 % zrobiona.Będzie z 5 km przewodów -w sumie -położonych docelowo. Trochę dużo wyszło Jak wszystko naraz uruchomimy, to zobaczą nas w kosmosie Mam pytanko. Czy dla bramy wjazdowej (w płocie) robić też otwieranie przewodowe z domu? By nie szukać pilota? Co myślicie ? Czy nie jest to przesada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 16.01.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 To juz bedzie fullwypas mi zamiast wywiewac to nawiewa tak jak w bloku moze oni kiedys bloki budowali ? przy tych wiatrach to mi z kominka dymy idą ,normalne q...nie ? jak kabel idzie po scianie , to znaczy ze zbędny i trza go styropianem przykryć ...a co -jemu nie kazali mysleć ...ze to kabel do Tepsy jest budowa jest to psychiczna hipermetamorfiza prowadząca do hipercenescencji- co w konsekwencji daje angiopatyczną neurastenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 16.01.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 budowa jest to psychiczna hipermetamorfiza prowadząca do hipercenescencji- co w konsekwencji daje angiopatyczną neurastenie.... albo kontynuując - daje dystonię neurowegetatywną, pomroczność jasną ,dysfonię hiperfunkcyjną połączoną z dysfagią autonomiczną. Taa... budowanie jest ciężkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 16.01.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 To juz bedzie fullwypas mi zamiast wywiewac to nawiewa tak jak w bloku moze oni kiedys bloki budowali ? przy tych wiatrach to mi z kominka dymy idą ,normalne q...nie ? .... a jak otworzysz jakieś okno to przypadkiem nie zaczyna wywiewać tak jak powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 16.01.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 [Taa... budowanie jest ciężkie Prawda... Pomykający po trasie - a to roznie raz wieje a raz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
txk 16.01.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 mi zamiast wywiewac to nawiewa tak jak w bloku moze oni kiedys bloki budowali ? przy tych wiatrach to mi z kominka dymy idą ,normalne q...nie ? 1. może po prostu masz np w kuchni okap, który powoduje odwrócenie ciągu?? 2. Albo ekipa od kominka nie podłączyła odpowiednio przewodu powietrznego układanego pod posadzką?? 3. Włóż kilka pogniecionych gazet do komina i podpal je Jo zawsze tak robia jak piyrwszy roz jesiyniom rozpolom łogiyń w cyntralnym i w piecu niy mom cugu do kumina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 17.01.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Cześć hanysy Test z gazetom je na cug tzn czy je czy ni ma. Gazeta (popularno trybuna ) mo wyrwać przez dymowy. Przez wyntylacyjny 14x14 mo wytargać po dopaleniu się do połowy (wys min 4m) Co do wiocio a nie ciongnycio (Sellim ty byś chcioł żeby co ciongło ja??? ) Jak masz kilak wentylacji w pomieszczeniu 1-nym i któraś jest mocniejsza to robi się nic innego jak rondo (obrazowo pisza) np okap jest podłączony większym przekrojem i zsie tak mocno że druga wentylacja (ścienna) robi za nawiewną. Ale ze dym się smoli to dziwne??? 1. Nieszczelność kanałów- dymowy wentylacyjny 2 źle wykonane zwieńczenie komina (podejrzewo ze to je to) otóż wentylacyjny musi miec okienko ( najcżęsciej robi się na jedną stronę rzdziej na przelot. Dymowy tego okienka mieć nie może. 3.Zwięcznie komina (czopka) enkiem przykryte sa od góry dyowy oczywiście nie 4. Przy duzych wiatrach może zdarzac sie tak ze dym wcisko do wentylacyjnego. 5. Przy normalnej pogodzieni ma szans żeby sei kurzyło z wentylaczki. 6. Zapewne zakończenie komina u Cia z klinkieru co??? - temp spalin na tym odcinku spada znacząco co prowadzi do znacznego zmniejszenia prędkości i dym zamiast strzeać w góre zawija się na dach i pod komin. 7. A czy komin wystowo ponad akalenica - może zdarzyć sie tak że wiater wcisko kurz nazot wszyndzi kaj sie do spadając z kalenicy Jak to wszysko sparwdzisz napisz co tam u ci je. Postaromy sie coś doradzić. sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 17.01.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Pochwalcie sie prezentami wstydzę sie budowlance to ciul.e całe zycie nic innego nie robią i zawsze coś spier... Ja trafiłam na Budowlańców, ale ich jest mało, na tych drugich trafiłeś Ty, no i to jest przerażające, dajesz ludziom robotę, powiedzmy fachowcom, płacisz cieżką kasę, a oni te robote poprostu spie.... Niestety to zjawisko wystepuje wszedzie i niestety tez wsrod lekarzy mój śp tatuś mógł dłużej życ, a wczoraj ukochana ciocia poddając się cięzkiej operacji (wspomne ze to na onkologii), po 2 godzinach trafiła spowrotem pod skalpel i ledwo ją uratowali, ale co tam zapomnieli przecież tylko podwiązać żyłe i by sie kobieta wykrwawiła. Na całe szczescie jest juz ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.01.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witam wszystkich.Spóźnione życzonka dla naszych forumowych słoneczekhttp://republika.pl/blog_em_764485/1477466/tr/sylwek_1_.jpg A ja dziś od rana jestem zleksza znerwicowana....egzamin z prawka mam o 11.30. Od wczoraj se powtarzam, coby się nie denerwować....za którymś razem się uda....ale niestety emocje górą. A najbardziej mnie wkurza że na jazdach dodatkowych norrrrrmalnie śmigam bezbłędnie ....a na egzaminie tak się denerwuję że głupoty robię....i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 17.01.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witam wszystkich. Spóźnione życzonka dla naszych forumowych słoneczek http://republika.pl/blog_em_764485/1477466/tr/sylwek_1_.jpg A ja dziś od rana jestem zleksza znerwicowana....egzamin z prawka mam o 11.30. Od wczoraj se powtarzam, coby się nie denerwować....za którymś razem się uda....ale niestety emocje górą. A najbardziej mnie wkurza że na jazdach dodatkowych norrrrrmalnie śmigam bezbłędnie ....a na egzaminie tak się denerwuję że głupoty robię....i tyle. Smoczyca nie martw się jak cos to wal zawsze przodem Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 17.01.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Sebo ,zrobia fotka tych kominow i wkleja Daga -powodzenia Malmucowa - im blizej konca ,tym wiecej nerwow Cię czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 17.01.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Sebo ,zrobia fotka tych kominow i wkleja Daga -powodzenia Malmucowa - im blizej konca ,tym wiecej nerwow Cię czeka Ok Sel dowej - czekom Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 17.01.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Nasze rolety sa jasne.Teraz raczej nikt świadomie nie decyduje się na brązowe plamy na elewacji.... Termoizolacja - również zimą. W domu jest cieplej, osłaniasz okna od wiatru, śniegu itp. Te argumenty do mnie przemawiały. Co do ceny.... nie są moim zdaniem tak drogie jak potocznie się myśli. Nam się podobają tylko te, które mają skrzynki niewidoczne. Jak się decydować, to tylko teraz.... w stanie surowym. Co do alarmu sprarwa jest bardziej złożona. Każdy ma inną koncepcje. U nas jeszcze pies ( może i będą ze 2) po domu chodzić. To komplikuje większości. Jeden wycenił nam alarm na 7 tys. Z tego taras i tył domu bez ochrony. Zapomniał ???? Wkurza mnie , że nad wszystkim trzeba czuwać i się znać. Co to ja jestem - Robocop? jeszcze wracając to tematu żaluzje/alarm to u mnie alarm tez raczej odpada bo ja lubię zwierzaki a szczególnie koty a one (mam całe 2 - żeby ktoś nie pomyślał że jakaś Violetta Villas ze mnie często zostaja same w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 17.01.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Sebo ,zrobia fotka tych kominow i wkleja Daga -powodzenia Malmucowa - im blizej konca ,tym wiecej nerwow Cię czeka Nawet mi nie mów Nie wiem jak kiedys ludzie mogli budować dom 10 lat?????? Ja robie to 4 m-ce i juz mi odbija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 17.01.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Sebo ,zrobia fotka tych kominow i wkleja Daga -powodzenia Malmucowa - im blizej konca ,tym wiecej nerwow Cię czeka Nawet mi nie mów Nie wiem jak kiedys ludzie mogli budować dom 10 lat?????? Ja robie to 4 m-ce i juz mi odbija Hehe, mój tata budował tylko 5 lat, ale i tak uznał, że nam jest gorzej - latamy, liczymy i kombinujemy, a on się cieszył jak dorwał cokolwiek, co przypominało cegłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 17.01.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 jeszcze wracając to tematu żaluzje/alarm to u mnie alarm tez raczej odpada bo ja lubię zwierzaki a szczególnie koty a one (mam całe 2 - żeby ktoś nie pomyślał że jakaś Violetta Villas ze mnie często zostaja same w domu... są czujki odprne na koty http://alarmserwis.pl/cgibin/shop?show=12000 http://www.satel.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 17.01.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 jeszcze wracając to tematu żaluzje/alarm to u mnie alarm tez raczej odpada bo ja lubię zwierzaki a szczególnie koty a one (mam całe 2 - żeby ktoś nie pomyślał że jakaś Violetta Villas ze mnie często zostaja same w domu... są czujki odprne na koty http://alarmserwis.pl/cgibin/shop?show=12000 http://www.satel.pl/ pieron na każdą wątpliwość ma odpowiedź a tak poważnie to dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baphomet1984 17.01.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 jeszcze wracając to tematu żaluzje/alarm to u mnie alarm tez raczej odpada bo ja lubię zwierzaki a szczególnie koty a one (mam całe 2 - żeby ktoś nie pomyślał że jakaś Violetta Villas ze mnie często zostaja same w domu... dobrze ze masz cale dwa a nie dwa i pol albo dwa ale w kawalkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.01.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 A ja nie będę miała alarmu, ani żaluzji antywłamaniowych ani innych takich bajerów....bo będę miała babcię która zamieszka z nami w pokoju na parterze . A tak w ogóle to wczoraj oblałam egzamin na prawko i mam doła jak cholera ....następny termin dopiero na początku marca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts