Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

czy o numer budynku mozna starac sie dopiero po odbiorze technicznym budynku przez isnpektorat nadzoru? bo coraz czesciej przyjezdz kurier z przesylka i podaje numer sasiada bo numerow dzialki nie ma jeszcze w zadnych nagiwacjach :)

Zalezy od gminy (starostwa, urzedu miasta, czy kto tam nadaje numer) - sa takie co daja numery nawet na pustej dzialce, a sa takie (np. Wodzislaw) co wymagaja kartki ze dom jest odebrany :)

czy o numer budynku mozna starac sie dopiero po odbiorze technicznym budynku przez isnpektorat nadzoru? bo coraz czesciej przyjezdz kurier z przesylka i podaje numer sasiada bo numerow dzialki nie ma jeszcze w zadnych nagiwacjach :)

Jeśli o Rybnik chodzi tow UM o numer mozna się starać już podczas budowy ,oczywiście jest on nadany tylko do celów korenspondencyjnych nie meldunkowych(takie pouczenie dostałam ;) ) Czeka sie na niego tydzień

Jeśli o Rybnik chodzi tow UM o numer mozna się starać już podczas budowy ,oczywiście jest on nadany tylko do celów korenspondencyjnych nie meldunkowych(takie pouczenie dostałam ;) ) Czeka sie na niego tydzień

o to bardzo ciekawe!! sie pofatyguje!!

a powiesz konkretnie gdzie sie to zalatwia ??

o to bardzo ciekawe!! sie pofatyguje!!

a powiesz konkretnie gdzie sie to zalatwia ??

wniosek znajdziesz tutaj http://bip.um.rybnik.eu/Default.aspx?Page=23&Id=48 oddajesz w kancelarii z załącznikami

1. kserokopia dokumentu stwierdzającego prawo własności;

2. kserokopia mapy zasadniczej z naniesionym budynkiem;

Gosia chyba nie jest tak jak piszesz,ja chciałam to załatwić i pani w Inspektoracie Nadzoru Budowlanego poinformowała mnie,że oni wydają papierek z odbiorem domu i dopiero wtedy idzie się z tym do kartografii i nadają numer.

Nie wiem jak w Starostwie ,my nalezymy pod UM i załatwiałam to miesiąc temu więc nie może byc inaczej...ale tak jak pisałam numer jest tylko dla celów korespondencyjnych ,np. wodociągi i vatenfala załatwialiśmy juz z numerem domu.

Tzn korespondencja przychodzi na nasz domowy jeszcze ale juz wszędzie uwzględniony jest numer posesji