netmar 29.03.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 hej, u mnie własnie dzisiaj był geodeta Płaciliśmy 85zł od jednej osi. rozumie ze ta cena tyczy sie wytyczenia ławic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 29.03.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Wypożyczał ktoś rusztowania lub wie gdzie takowe można pożyczyć?? Potrzebne na dzień lub dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelaaax 29.03.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 rozumie ze ta cena tyczy sie wytyczenia ławic? Tak. W naszym przypadku akurat było 9 osi (wszystko zależy od projektu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.03.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Hej, jutro mamy w planach wybrac sie do geodety. Orientujecie sie moze ile liczą za wytyczenie ławic?? jak chcesz dam ci namiar na dobrego goscia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 29.03.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 jak chcesz dam ci namiar na dobrego goscia!! bedę wdzieczna poprosze na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 29.03.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Nie ma alumioniowych, są ocynkowane. dzieki za cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 29.03.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Adam DZIĘKUJEMY !!!!! Profesjonalna robota obyśmy takich fachowców tylko spotykali na swojej drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 29.03.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 czy o numer budynku mozna starac sie dopiero po odbiorze technicznym budynku przez isnpektorat nadzoru? bo coraz czesciej przyjezdz kurier z przesylka i podaje numer sasiada bo numerow dzialki nie ma jeszcze w zadnych nagiwacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.03.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Adam DZIĘKUJEMY !!!!! Profesjonalna robota obyśmy takich fachowców tylko spotykali na swojej drodze Nie ma ca zo. Jo zech ino dziura wykopol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.03.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 czy o numer budynku mozna starac sie dopiero po odbiorze technicznym budynku przez isnpektorat nadzoru? bo coraz czesciej przyjezdz kurier z przesylka i podaje numer sasiada bo numerow dzialki nie ma jeszcze w zadnych nagiwacjach Zalezy od gminy (starostwa, urzedu miasta, czy kto tam nadaje numer) - sa takie co daja numery nawet na pustej dzialce, a sa takie (np. Wodzislaw) co wymagaja kartki ze dom jest odebrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 29.03.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 ....a sa takie (np. Wodzislaw) co wymagaja kartki ze dom jest odebrany ostatnio tez sie nad tym zastanawiałam a tu prosze... Adam niezastapiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 29.03.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 czy o numer budynku mozna starac sie dopiero po odbiorze technicznym budynku przez isnpektorat nadzoru? bo coraz czesciej przyjezdz kurier z przesylka i podaje numer sasiada bo numerow dzialki nie ma jeszcze w zadnych nagiwacjach Jeśli o Rybnik chodzi tow UM o numer mozna się starać już podczas budowy ,oczywiście jest on nadany tylko do celów korenspondencyjnych nie meldunkowych(takie pouczenie dostałam ) Czeka sie na niego tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 29.03.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Jeśli o Rybnik chodzi tow UM o numer mozna się starać już podczas budowy ,oczywiście jest on nadany tylko do celów korenspondencyjnych nie meldunkowych(takie pouczenie dostałam ) Czeka sie na niego tydzień no juz lepiej, jutro moze zadzwonie do starostwa albo urzedu gminy i popytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkotula 29.03.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 no juz lepiej, jutro moze zadzwonie do starostwa albo urzedu gminy i popytam Z tego co pamiętam w Rybniku po zgłoszeniu do nadzoru zakończenia budowy dostajesz dokument(???) i śmigasz do urzędu miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 29.03.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Z tego co pamiętam w Rybniku po zgłoszeniu do nadzoru zakończenia budowy dostajesz dokument(???) i śmigasz do urzędu miasta tylko, ze jankwice naleza do gminy swierklany a to wszystko pod starostwo powiatowe w rybniku a nie urzad miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.03.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Jeśli o Rybnik chodzi tow UM o numer mozna się starać już podczas budowy ,oczywiście jest on nadany tylko do celów korenspondencyjnych nie meldunkowych(takie pouczenie dostałam ) Czeka sie na niego tydzień o to bardzo ciekawe!! sie pofatyguje!! a powiesz konkretnie gdzie sie to zalatwia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 29.03.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Gosia chyba nie jest tak jak piszesz,ja chciałam to załatwić i pani w Inspektoracie Nadzoru Budowlanego poinformowała mnie,że oni wydają papierek z odbiorem domu i dopiero wtedy idzie się z tym do kartografii i nadają numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 29.03.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Aha Marek rano do mnie dzwonił,że piesek znalazł właściciela,a właściwie właściciel pieska.Wczoraj go odebrał,gość z Czyżowic a beagle zwiał mu w piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 29.03.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 o to bardzo ciekawe!! sie pofatyguje!! a powiesz konkretnie gdzie sie to zalatwia ?? wniosek znajdziesz tutaj http://bip.um.rybnik.eu/Default.aspx?Page=23&Id=48 oddajesz w kancelarii z załącznikami 1. kserokopia dokumentu stwierdzającego prawo własności; 2. kserokopia mapy zasadniczej z naniesionym budynkiem; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 29.03.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Gosia chyba nie jest tak jak piszesz,ja chciałam to załatwić i pani w Inspektoracie Nadzoru Budowlanego poinformowała mnie,że oni wydają papierek z odbiorem domu i dopiero wtedy idzie się z tym do kartografii i nadają numer. Nie wiem jak w Starostwie ,my nalezymy pod UM i załatwiałam to miesiąc temu więc nie może byc inaczej...ale tak jak pisałam numer jest tylko dla celów korespondencyjnych ,np. wodociągi i vatenfala załatwialiśmy juz z numerem domu. Tzn korespondencja przychodzi na nasz domowy jeszcze ale juz wszędzie uwzględniony jest numer posesji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts