GabrysiaBP 29.03.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Wyrażnie pisze w tym wniosku,że trzeba mapkę powykonawczą odbioru obiektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.03.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 wniosek znajdziesz tutaj http://bip.um.rybnik.eu/Default.aspx?Page=23&Id=48 oddajesz w kancelarii z załącznikami 1. kserokopia dokumentu stwierdzającego prawo własności; 2. kserokopia mapy zasadniczej z naniesionym budynkiem; mapa z naniesionym budynkiem przed odbiorem ?? tez cos mi sie to nie widzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 29.03.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Gosia mam rozumieć,że nie masz jeszcze domu a masz już jego numer,dobrze rozumiem tak??Też chciałam to załatwić,ale ta pani z inspektoratu wyraźnie powiedziała,że tak się nie da i też należę do UM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 29.03.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Gosia mam rozumieć,że nie masz jeszcze domu a masz już jego numer,dobrze rozumiem tak??Też chciałam to załatwić,ale ta pani z inspektoratu wyraźnie powiedziała,że tak się nie da i też należę do UM. Gabrysia,piszę jak jest i prosze nie rób ze mnie... Tam nie pisze że potrzebne sa mapki powykonawcze,tylk że z naniesionym budynkiem ,a to róznica.(raczej) Mój dom jest w trakcie budowy.Miałam robione nowe mapki bo poprzednie straciły wazność. Geodeta naniósł mury budynku bo juz wtedy dom stał. Mury były więc musiał je nanieśc...mając takie mapki bez problemu mogłam taki wniosek do UM złozyć. Tak czy inaczej sprawa jest do załatwienia ,tak jak od początku mówiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 29.03.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Cytuję" do wniosku dołączam-mapa z pomiaru powykonawczego obiektu",no chyba,że ja czytać nie umiem. Ja nic z Ciebie nie robię tylko grzecznie pytam czy masz już nadany ten numer??Jeżeli tak to też to będę załatwiała,bo mi na tym bardzo zależy i jestem zdziwiona,bo widocznie to ja zostałam źle poinformowana przez panią z inspektoratu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 29.03.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Cytuję" do wniosku dołączam-mapa z pomiaru powykonawczego obiektu",no chyba,że ja czytać nie umiem. Ja nic z Ciebie nie robię tylko grzecznie pytam czy masz już nadany ten numer??Jeżeli tak to też to będę załatwiała,bo mi na tym bardzo zależy i jestem zdziwiona,bo widocznie to ja zostałam źle poinformowana przez panią z inspektoratu. Od samego początku pisze że mam numer nadany ,inaczej nie zabierałabym głosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 29.03.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Dziękuję i wrzuć na luz kobieto,bo Ci serce stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.03.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 tak czy siak nie dam 700 za pomiar geodezyjny czy mape dcp tylko po to zeby miec numer ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 29.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Nie ma ca zo. Jo zech ino dziura wykopol Jakby tak wszyscy wykonywali swoją robotę to budowaNIE było by SUPER !!!! Mamy poprawiony projekt jutro UM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia8207 29.03.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 A nam wczoraj stal i 20 palet porothermu przywiezli.Nic tylko brac się do roboty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar 29.03.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 witam po chwilowej przerwie Udało mi się wreszcie skompletować wszystkie potrzebne dokumenty, zorganizować wstępnie ekipy i mogę zabrać się za "budowanie"Chciałby poradzić się "starszyzny" forumowej, co myślą o mojej liśćie spraw do załatwienia.Przygotowałem takie małe zestawienie, jeśli moglibyście rzucić okiem na nie i odpisać, zgodnie z waszym doświadczeniem, o czym ewentualnie zapomniałem byłbym wdzięczny.Dodam tylko, że na działce jest woda, prąd, pomieszczenie gospodarcze, wc... MATERIAŁY1Zamówienie stali2Zamówienie siatki zbrojeniowej3Zamówienie izolacji ICOPAL4Zakup bednarki5Zamówienie bloczków fundamentowych6Zakup materiałów do wykonania kanalizacji7Zakup materiałów do wykonania drenażu8Zakup materiałów do wykonania doprowadzenia powietrza do kominka9Zakup żwiru do drenażu10Zamówienie betonu na ławy11Zamówienie chudego betonu do posadzki na gruncie PRACE BUDOWLANE1Umówienie geodety2Dostarczenie stali zbrojeniowej3Dostarczenie siatki zbrojeniowej4Dostarczenie izolacji ICOPAL5Wytyczenie geodezyjne (zakup gwoździ do ławic)6Umówienie koparki do wykopów pod ławy fundamentowe7Wykonanie wykopów pod ławy fundamentowe8Szałowanie9Przygotowanie zbrojenia10Zbrojenie ław fundamentowych11Dostarczenie betonu na ławy12Zalanie ław fundamentowych13Dostarczenie bloczków fundamentowych14Izolacja pozioma ław fundamentowych15Murowanie ścian fundamentowych16Izolacja pionowa ścian fundamentowych17Docieplenie ścian fundamentowych18Wykonanie drenażu opaskowego19Umówienie koparki do zasypania fundamentów wew20Zasypanie wnętrza fundamentów21Zagęszczenie piasku w fundamencie22Wykonanie Instalacji kanalizacji poniżej poziomu posadzki23Wykonanie doprowadzenia powietrza do kominka24Zbrojenie z siatki zbrojeniowej pod chudy beton25Dostarczenie chudego betonu do zalania podłogi26Zalanie podłogi na gruncie27bednarka???????????????28Umówienie koparki do zasypania fundamentów zew29Zasypanie fundamentów zew Tyle na razie mi się przypomniało, tylko o czym zapomniałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.03.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 marzar...zajebiste to co napisałes....ale bez tego też da się żyć ty bardziej jeśli zatrudniasz ekipę - spisz dokładnie umowe na roboty budowlane ja zaczęłam od wycen materiałów w hurtowniach, wzięłam tą która miała najwięcej rzecz najtańszych i potem negocjujesz żeby z innymi towarami też zeszli do zaproponowanych przez ciebie cen, mnie sie to w większości udało i czy dobrze rozumiem - najpierw kompletne zakupy a potem roboty ? a gdzie to chcesz trzymać wszystko ? aha.....z tą bednarką dobre - ja robie to dopiero teraz i bulę za koparke dodatkowo jeszcze mi sie przypomniało - jeśli w tym roku chcesz robić więźbę to jak najszybciej ją zamów, choć widze ze zatrzymałes sie na fundamentach więc może napisałam na "zaś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.03.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 aha.....z tą bednarką dobre - ja robie to dopiero teraz i bulę za koparke dodatkowo Bednarke najlepiej wlozyc w szalunki law przed zalaniem betonem, tworzac uziom fundamentowy. Ja mam 65mb bednarki dookola, wyprowadzona w poblizu skrzynki z pradem W Niemcach to standard, a to w sumie najprostszy i swoja droga najlepszy uziom jaki mozna zrobic pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.03.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 o mamo ... plan konkretny !! czemu przy bednarce sa ???? my ulozylismy bednarke wokol law fundamentowych jako zamknieta petle ... dwa konce wprowadzone sa do domu jeden w kotlowni a drugi w garazu ... tam pojdzie uziemienie dla skrzynek i dla zasilania glownego w budynku !! /no i tu sie przyznam do gafy - zamawiajac kable zapomnialam ze do uziemienia MUSZA byc kable zolto-zielone!!! a ja mam czarny i czerwony ;(/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar 29.03.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 i czy dobrze rozumiem - najpierw kompletne zakupy a potem roboty ? a gdzie to chcesz trzymać wszystko ? Większość w garażu 3x5 za wyjątkiem stali, bloczków i betonu Daga&Adam i mea Pytajniki są w pozycji uziom, bo nie wiedziałem kiedy się za to zabrać i w jaki dokładnie sposób to zrobić. Mam jeszcze jedno pytanie do Was. Czy mierzył Wam ktoś rezystancję waszych uziomów, czy tak na "oko" wydaje sie wam że są one dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 30.03.2011 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Pytajniki są w pozycji uziom, bo nie wiedziałem kiedy się za to zabrać i w jaki dokładnie sposób to zrobić. Mam jeszcze jedno pytanie do Was. Czy mierzył Wam ktoś rezystancję waszych uziomów, czy tak na "oko" wydaje sie wam że są one dobre. Musiałeś dostać warunki przyłączeniowe z Vattenfalla a tam powinno pisać. Pamiętaj tylko, że ta rezystancja to zabezpieczenie dla twojej rodziny!!!! a na zabezpieczeniu lepiej nie oszczędzać..... ja dałem pomierzyć firmie jak tylko zasypałem fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 30.03.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Witajcie apropos zielono-zoltego kabla na cholere go dawac do lazienki (musi byc bo takie sa przepisy) jak bedzie wanna akrylowa czy z czego tam jest robiona mnie to rozbawilo BTW a macie przepieciowki (takie male pierdzielniki a jakie drogie) BTW Mea troche farby i przemalujesz ale rzeczywiscie musza byc zielono zolte. Ja od tygodnia molestuje goscia w urzedzie miasta i powiem wam, ze warto tak ma mnie dosc, ze zamiast dwoch miesiecy na zatwierdzenie projektu gazowki bede mial go po 2 tygodniach (wiec warto chodzic i smedzic) juz mi numer telefonu dal zeby mnie nie musial ogladac Marzar ale ja tam nie widze drewna w twojej rozpisce (desek itp. ) z czego to maja szalowac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.03.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Witajcie apropos zielono-zoltego kabla na cholere go dawac do lazienki (musi byc bo takie sa przepisy) jak bedzie wanna akrylowa czy z czego tam jest robiona mnie to rozbawilo BTW a macie przepieciowki (takie male pierdzielniki a jakie drogie) BTW Mea troche farby i przemalujesz ale rzeczywiscie musza byc zielono zolte. Ja od tygodnia molestuje goscia w urzedzie miasta i powiem wam, ze warto tak ma mnie dosc, ze zamiast dwoch miesiecy na zatwierdzenie projektu gazowki bede mial go po 2 tygodniach (wiec warto chodzic i smedzic) juz mi numer telefonu dal zeby mnie nie musial ogladac Marzar ale ja tam nie widze drewna w twojej rozpisce (desek itp. ) z czego to maja szalowac??? o co chodzi z uziomem w lazience ?? my do uziomu podlaczamy tylko tablice rozdzielcze!! a potem w kazdej jest wlasnie przepieciowka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar 30.03.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Marzar ale ja tam nie widze drewna w twojej rozpisce (desek itp. ) z czego to maja szalowac??? Nie pisałem o drewnie, bo to już mam. ale dzieki za spostrzegawczość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 30.03.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 My również mieliśmy nadany numer na działkę bez odbioru domu (UM Knurów), złożyliśmy wniosek + ksero mapki z projektu, miesiąc oczekiwania i numer nadano, ale wiem że w innych miejscowościach wymagają odbioru np. budowa Przyszowice podlega Gierałtowicom i tam już był problem - odbiór domu konieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts