DagaAdam 01.04.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Kupilem TUJE - smaragdy tak jak chcialem - ostatecznie w szkolce (szkolce.. dobre sobie - to dla mnie hektary tudziez tony zielska LIMBA w rogoznej przed Zorami. Drzewka ladne piekne w doniczkach, stargowalem z 8 do 7,5 i zmiescilo sie za jednym razem 100 szt. (moze 130-140 by weszlo jakby wypchac wszystko). Polecam - mila obsluga i roslinki wygladaja pierwsza klasa! A mnie juz rece bola jak pomysle ze to mam zasadzic dzisiaj i jutro. Chyba odpale kopare i robienie dolkow potrwa pare minut zamiast godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 01.04.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Kto mnie przytuli, mam mega dół budowlany , słabo mi się robi już z tą budową trza było se kupić jakies 100 m w szeregowcu i byłby spokój wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Co do temperatur, u nas córka mnie zmusiła do spania w temp 17 stopni, powyżej 19 nie było spania Pierwszą zimę spałam w polarowym dresie + kołdra + koce - jak chciałam się wyspać. Teraz spox )) Ale w pokoju dziennym jakies 21 - 23 musi być )) Co do gazu no to Dzogurt - za darmo masz, my mieliśmy jakies 70 do licznika i płaciliśmy połowe tego co gazownia wyliczyła, ale rurka tylko dla nas - czyli nikt nie może się podłączyć, bo sąsiedzi nie chcieli gazu (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.04.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Kto mnie przytuli, mam mega dół budowlany , słabo mi się robi już z tą budową trza było se kupić jakies 100 m w szeregowcu i byłby spokój wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr przytulam ... co sie dzieje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.04.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 wybuduj dom i ogrzej prądem pokaż rachunki i wtedy dyskutuj Zeby oplacilo sie grzac pradem w stosunku do PC to musi to byc miniaturowa stodola - taki domek dla chinczyka Mimo ze na ociepleniu nie sepilem (20cm styro, 30cm dach), wentylacje mam mechaniczna, to jednak wielkosc domu + wielkosc dachu potrzebuja swoich kWh. Wspoczynnik sezonowego zapotrzebowania na cieplo mam 42kWh*m2*rok czyli uwazam przyzwoity, to jednak prad nawet liczac W CALOSCI w II taryfie kosztowalby mnie te 4,5k pln. To ja wole placic 1,5k pln tym bardziej ze PC z dolnym zrodlem u mnie sie zamknie ponizej 20k pln wiec zwrot juz po 6 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 01.04.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Kupilem TUJE - smaragdy tak jak chcialem - ostatecznie w szkolce (szkolce.. dobre sobie - to dla mnie hektary tudziez tony zielska LIMBA w rogoznej przed Zorami. Drzewka ladne piekne w doniczkach, stargowalem z 8 do 7,5 i zmiescilo sie za jednym razem 100 szt. (moze 130-140 by weszlo jakby wypchac wszystko). Polecam - mila obsluga i roslinki wygladaja pierwsza klasa! A mnie juz rece bola jak pomysle ze to mam zasadzic dzisiaj i jutro. Chyba odpale kopare i robienie dolkow potrwa pare minut zamiast godzin Hehehe nasz czekają kilometry obsadzenia - aż mi słabo Ale pytanie z innej beczki, jaką tę kopareczkę masz ?????? bo chciałabym kogoś zmyślnego do ukształtowania już terenu czyli jakieś logiczne skarpy pod taras i cała reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 01.04.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 przytulam ... co sie dzieje ?? Mea PW Ci walnę, ale aż mi się pisać nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 01.04.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 kupiliśmy Geberity - powiedzcie jakim cudem bidetowy jest drozszy od WC...skoro nawet przycisku tam nie ma, jest pusty ! kanaliza zasypana...czekamy na przyłącze z wodociągów robił ktoś badanie wody ze studni ? podobno w Rybniku kosztuje to ponad 300zl a w Czechach mniej niż połowę tej kwoty... Ja stelaże wc kupiłem grohe, ale bidetowe najtańsze, w końcu to tylko trzy zespwane ze sobą kątowniki Badanie wody ze studni ma sens wykonywac dopiero po stabilizacji źródła, czyli tak na prawdę po kilku tygodniach - miesiącach intensywnego użytkowania, wcześniejsze wyniki mogą być zafałszowane - oczywiście masz na myśli studnię głębinową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 01.04.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 aha to znaczy ze sie zmienilo, co do kosztow tez tak mialem wyszczegolnione. Poki co gazociag bedzie sluzyl tylko mnie, ale obok sa dwie budowlane dzialeczki, a i sasiad nie bezposrednio przy mnie tez juz zdecydowal sie na gaz. Pewnie to tez byly jakies czynniki zmniejszajace koszty po stronie inwestora. Mi też przy 100 m wyliczyli tylko opłatę przyłączeniową, ok. 1200 zł brutto. Ale jak napisałeś wszystko zależy od tego, czy inwestycja jest dla nich perspektywiczna, znaczy czy są wokół sąsiedzi, u mnie sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.04.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 kupiliśmy Geberity - powiedzcie jakim cudem bidetowy jest drozszy od WC...skoro nawet przycisku tam nie ma, jest pusty ! kanaliza zasypana...czekamy na przyłącze z wodociągów robił ktoś badanie wody ze studni ? podobno w Rybniku kosztuje to ponad 300zl a w Czechach mniej niż połowę tej kwoty... co do geberitow ... juz tez kupowalam i tk samo sie wsciekalam ... 418 za WC i 516 za bidetowy !! masakra jakas!! co do wody ... sprawdz ceny w CLPB w jastrzebiu chyba maja najtaniej w okolicy!! a ty bedziesz brala wode ze studni ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.04.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Do celów gospodarczych tak bo nie moge sie na rasie podłączyc. Do picia mi przywożą wode w butlach i na tym zostane póki co. Ale z ciekawosci chce sprawdzic ta studnie bo sasiedzi maja dobra wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.04.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Do celów gospodarczych tak bo nie moge sie na rasie podłączyc. Do picia mi przywożą wode w butlach i na tym zostane póki co. Ale z ciekawosci chce sprawdzic ta studnie bo sasiedzi maja dobra wode troche nie lapie ... masz kanalizacje a nie masz przylacza wody ?? czy raczej chcesz miec taniej i masz studnie ?? tak czy owak wode zbadaj ... zadzwon do laboratorium ile chca za analize wody ... http://www.clpb.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 01.04.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Ewuś - co się stało?? Adiqq ogólnie - mnie dopadło kryzysowo papierologicznie-finansowo Ale przetrzymam, jeszcze miesiąc hehe , a pewnie potem i tak wyskoczy coś nowego i znowu mnie będzie szlag trafiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.04.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Adiqq ogólnie - mnie dopadło kryzysowo papierologicznie-finansowo Ale przetrzymam, jeszcze miesiąc hehe , a pewnie potem i tak wyskoczy coś nowego i znowu mnie będzie szlag trafiał. dobrze kiedys ewus napisala ... to nie my wykanczamy dom tylko dom wykancza nas!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 01.04.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 robił ktoś badanie wody ze studni ? podobno w Rybniku kosztuje to ponad 300zl a w Czechach mniej niż połowę tej kwoty... ja robiłam, ale z wodociągu. 212 netto chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 01.04.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 U nas narodził się nowy plan... jak najszybciej wystartowac z budową i rownie szybko zamknac powód .... budowa systemem gosp. (pomocna rodzinka ma ograniczone zasoby czasowe ) dlatego chciałabym prosić Was o przyblizenie (okreslenie) jak cenowo liczą sobie murarze z m2 tak co bedzimy mogli przewidziec/zaplanować ewentualne dodatkowe koszta za pracę murarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.04.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Hehehe nasz czekają kilometry obsadzenia - aż mi słabo Ale pytanie z innej beczki, jaką tę kopareczkę masz ?????? bo chciałabym kogoś zmyślnego do ukształtowania już terenu czyli jakieś logiczne skarpy pod taras i cała reszta. Kopareczka mala - JCB 8014 dokladnie To zalezy czy masz duzo przewozenia ziemi z miejsca na miejsce. Jak tak to odpada - ona ma malutka lyzeczke i jest wolna (w sensie wolno jezdzi, bo ramionami macha szybciej od zwyklej kopary). Ona jest fajna jak chcesz wyrownac lekkie gorki pagorki, ulozyc jakas skarpke z gruntu ktory lezy powiedzmy do 5-8m, nie dalej. Jest lekka (no w miare - 1,5t) i na gasienicach gumowych, wiec nie zostawia za soba kolein jak duzy sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.04.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 U nas narodził się nowy plan... jak najszybciej wystartowac z budową i rownie szybko zamknac powód .... budowa systemem gosp. (pomocna rodzinka ma ograniczone zasoby czasowe ) dlatego chciałabym prosić Was o przyblizenie (okreslenie) jak cenowo liczą sobie murarze z m2 tak co bedzimy mogli przewidziec/zaplanować ewentualne dodatkowe koszta za pracę murarza. nasz muraz bral za etap ... piwnica 6 tys a parter i poddasze 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 01.04.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Byłam na działce zasadzona kilka dni temu jabłonka lekko się zazieleniła, porzeczka, malina tyż lekko coś się ruszyła a agrest zielony konkretnie tulipany idą w górę dokupiłam krokusy i wczoraj za całe 5 zł 20 bratków lekko trupy ale mam nadzieje, że się odkują w domu istna szklarnia w pojemniczkach aksamitki i inne kwiecie czeka na wyrośniecie i zasadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.04.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Byłam na działce zasadzona kilka dni temu jabłonka lekko się zazieleniła, porzeczka, malina tyż lekko coś się ruszyła a agrest zielony konkretnie tulipany idą w górę dokupiłam krokusy i wczoraj za całe 5 zł 20 bratków lekko trupy ale mam nadzieje, że się odkują w domu istna szklarnia w pojemniczkach aksamitki i inne kwiecie czeka na wyrośniecie i zasadzenie kurde ja to jestem minimalistycznie ogrodowa grunt to się nie narobic trawka skalniak na skarpie i zero kwiatkow ... max jakieś kwitnące krzewy pozdrawiam z ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 01.04.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Kopareczka mala - JCB 8014 dokladnie To zalezy czy masz duzo przewozenia ziemi z miejsca na miejsce. Jak tak to odpada - ona ma malutka lyzeczke i jest wolna (w sensie wolno jezdzi, bo ramionami macha szybciej od zwyklej kopary). Ona jest fajna jak chcesz wyrownac lekkie gorki pagorki, ulozyc jakas skarpke z gruntu ktory lezy powiedzmy do 5-8m, nie dalej. Jest lekka (no w miare - 1,5t) i na gasienicach gumowych, wiec nie zostawia za soba kolein jak duzy sprzet No o takim czymś myślałam, jak duża fadroma poprzesuwa te kilkadziesiąt ciężarówek ziemi Chodzi mi o takie wygładzenie już potem, ukształtowanie właśnie skarp tak ładnie . W stosownym czasie odezwę się )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts