Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

no ja juz po komisji zusowskiej ... zwolnienie uznane za zasadne!!

a i pozdrowienia dla tego kto mnie podkablowal do zusu ze jestem na budowie ... przykre to ale ja mam zalecenie lekarskie - CHODZIC i nie okreslone gdzie chodzic !! lekarz mi powiedzial ze kontrola byla na gronowej 9 wiec raczej ten kto mnie podkablowal czyta forum !!

ja jak mialem rewir i tylko jezdzilem "ogladac" na budowe to raczej mialem jezyk za klawiszami na forum :)

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

czy dawaliscie pape termozgrzewalną na parterze niepodpiwniczonym ? ja mam salon i kuchnie bez piwnicy i tam chyba powinna byc papa - folia-styro-podłogówka-wylewka....tak ? czy jesli poziom posadzki jest metr nad ziemią na betonowej zbrojonej płycie to tylko przesmarowanie płynną folią - 2xfolia budowlana zamiast papy...nie chce zeby mi coś śmierdziało ;)

czym zagruntowac chudziaka przed położeniem papy w piwnicy ?

ja pod styro dawalem tylkoczarna folie, zaluje moze tylko, ze nie zabezpieczylem czyms extra styku sciana/chudziak, ale tez slyszalem, ze te masy gumowe do smarowania traca swoje wlasciwosci po 3 latach?!

lisek mam namiar na hurtownie gdzie taniej dostalam kable niz w meskonie

elmis to totalna porazka !! kabel ziemny 3 razy drozszy niz ja kupowalam!!

Z kablami to jest niezła masakra, rabat od ceny cennikowej rzędu 60-70% jest realny dla dobrze negocjującego, ktoś kto ma firmę i ciągle kupuje może mieć i ponad 80% rabatu. Chore ale stąd taki rozrzut cen.

KiR to jeszcze przede mną ale wylewek sie nie suszy ani nie wietrzy z tego co mi wiadomo okna mają byc pozamykane

Wylewki wiążą 21 dni (niektórzy piszą 14 a nawet 27), w tym czasie muszą być bezwzględnei mokre co można osiągać róznymi sposobami. Polewać albo zakryć folią po polaniu i ograniczyć wietrzenie do minimum. Generalnie ja bym te 3 tygodnie trzymał wilgotność 100%.

ha ha wolałabym swoje nerwy pozostawić w nienaruszonym stanie

wiem po swoim dachu ze oni sa dobrzy ale akcja z wiezba mnie rozlozyla na lopatki !! mysle ze gosc teraz bedzie tak na to uwazal ze w najblizszym czasie tego bledu nie popelni :) poza tym dach zrobiony jest idealnie!!!

ogniwo eko 24kW ? czy już eko plus...bo ja czekam aż wprowadzą go do sprzedaży a może już jest :)

gdzie kupowałas i za ile ? :D poczekam jeszcze do targów i bede musiała podjąć decyzję

Ogniwo eko 24Kw...mąz myślał nad plusem ale stwierdził że lepiej wziąć to co"starsze" a juz sprawdzone , niż niesprawdzona nowość;)...a i troche kasy zostaje;)

Gdzie i za ile posyłam na pw.

czy dawaliscie pape termozgrzewalną na parterze niepodpiwniczonym ? ja mam salon i kuchnie bez piwnicy i tam chyba powinna byc papa - folia-styro-podłogówka-wylewka....tak ? czy jesli poziom posadzki jest metr nad ziemią na betonowej zbrojonej płycie to tylko przesmarowanie płynną folią - 2xfolia budowlana zamiast papy...nie chce zeby mi coś śmierdziało ;)

czym zagruntowac chudziaka przed położeniem papy w piwnicy ?

Mieliśmy nie dawać papy ale w ostatniej chwili zmienilismy zdanie. Myśle że lepiej dać niz później sobie w brode pluć że sie nie dało.

Śmierdziec ponoc nie będzie:|...mysle że wiedzą co mówią Ci co radzą papę dawać.

Ogniwo eko 24Kw...mąz myślał nad plusem ale stwierdził że lepiej wziąć to co"starsze" a juz sprawdzone , niż niesprawdzona nowość;)...a i troche kasy zostaje;)

Gdzie i za ile posyłam na pw.

mój mówi to samo....a ja właściwie nie wiem dokładnie czym się różni ten nowy poza większym rusztem dodatkowym...dobra ide czytac priva ;)

Z kablami to jest niezła masakra, rabat od ceny cennikowej rzędu 60-70% jest realny dla dobrze negocjującego, ktoś kto ma firmę i ciągle kupuje może mieć i ponad 80% rabatu. Chore ale stąd taki rozrzut cen.

Hmm, na pierwszy rzut dla elektryka potrzebowałem 100 m i wziąłem z El-voltu na Wodzisłąwskiej, potem się okazało, że najtaniej w mieście jest w ... Obi i Praktikerze (70 zł różnicy na 100 m) :jawdrop:

przepraszam,że tutaj,ale jak pytacie o kable to ja polecę moją hurtownię na Nowinach el-skład ul.Grunwaldzka,fajnie się z nimi negocjowało i miałam lepsze ceny niż w Meskonie.

Dzięki Gabrysia, właśnie jestem na etapie elektryki, także chłonę wszelką wiedzę :rolleyes: